TFF Başkanı Büyükekşi: Ev sahipliği yapabileceğimiz UEFA organizasyonlarının ön görüşmelerini yaptık

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Ceferin ile EURO 2032'nin yanı sıra Türkiye olarak ev sahipliği yapabileceğimiz diğer UEFA organizasyonlarının ön görüşmelerini yaptık." ifadesini kullandı.

AA
AA
TT

TFF Başkanı Büyükekşi: Ev sahipliği yapabileceğimiz UEFA organizasyonlarının ön görüşmelerini yaptık

AA
AA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ile bir araya geldi. 

TFF'den yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da gerçekleştirilen görüşmede Büyükekşi ile Ceferin gündeme dair konularla ilgili fikir alışverişinde bulundu. Görüşmede TFF Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, FIFA, UEFA İlişkileri ve Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eröğüt de yer aldı.

Türkiye'nin İtalya ile ortak ev sahipliği çerçevesinde düzenleyeceği 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2032) için yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Aleksander Ceferin, Başkan Büyükekşi ile diğer UEFA organizasyonlarının Türkiye'de gerçekleştirilmesi ihtimallerini değerlendirdi.

Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Ceferin ile 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası ile ilgili hazırlıklarımızı konuştuk. Dünyanın en önemli 3 spor organizasyonundan birisine İtalya ile birlikte Türkiye'de ev sahipliği yapacak olmamızdan dolayı devletimizin bu konuya ne kadar önem verdiğini, ilgili bakanlıklarımızın sorumluluk alanlarıyla ilgili ciddiyetle sürdürdükleri planlamalarını UEFA ile paylaştık. Geçen hafta TFF olarak ev sahipliği yaptığımız ve UEFA, Avrupa Kulüpler Birliği ile Süper Lig kulüplerimizin yetkililerinin katıldığı Avrupa kupalarının yeni formatına dair bilgilendirme toplantısının sonuçlarını değerlendirdik. 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası ile ilgili son hazırlıkları gözden geçirdik. EURO 2032'nin yanı sıra Türkiye olarak ev sahipliği yapabileceğimiz diğer UEFA organizasyonlarının ön görüşmelerini yaptık." ifadelerini kullandı.

Mehmet Büyükekşi ve Aleksander Ceferin, A Milli Takım'ın 2024 Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında 22 Mart Cuma günü Budapeşte'de Macaristan ile oynayacağı özel müsabakayı Puskas Arena'da beraber izlemeyi de kararlaştırdı.



Suudi Arabistan yarışı öncesi Lewis Hamilton'dan Ferrari itirafı

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Suudi Arabistan yarışı öncesi Lewis Hamilton'dan Ferrari itirafı

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Lewis Hamilton, Suudi Arabistan'daki bir başka zorlu sıralama seansının ardından Ferrari F1 aracıyla bağ kurmakta "çok zorlandığını" itiraf ediyor.

Hamilton yüksek hızlı Cidde sokak pistinde tüm hafta sonu boyunca hız sıkıntısı çekti ve sıralama turlarında ilk 10'a kıl payı girdi.

7 kez F1 dünya şampiyonu olan pilot pole pozisyonu mücadelesine hiçbir zaman dahil olamadı. Pazar günkü yarışta 7. sırada yer alarak ironik bir şekilde Ferrari'de yerine geçtiği Williams pilotu Carlos Sainz'in bir sıra gerisinde kaldı.

Max Verstappen, McLaren'dan Oscar Piastri ve Mercedes'ten George Russell'ın önünde pole pozisyonunda olacak. Hamilton'ın takım arkadaşı Charles Leclerc 4. sırada başlayacak.

Hamilton sıralama turlarının ardından yaptığı açıklamada, "Sıralama turları benim için her zamanki gibi zorlu geçti" dedi. 40 yaşındaki pilot, Çin'deki sprint yarışı galibiyeti dışında 2025'te ilk üçe giremedi.

Tüm hafta sonu boyunca varlık gösteremedim, neredeyse her seansta 13. sıradaydım. Üçüncü bölüme kalabildiğim için minnettarım. 7. sıra, muhteşem bir son tur değildi, tüm hafta sonu iyileştirmeler yaptık, sonunda daha iyi bir tura ihtiyacımız vardı.

Pazar günkü yarışta sıralamada yükselme umutları sorulduğundaysa şu yanıtı verdi:

Daha çok dua etmek gibi! Tek bir turda zamanı bulmaya ve bu araçla bağ kurmaya çalışıyorum, bu şu anda çok zorlandığım bir şey. Ama istek varsa, bir yolu bulunur, pes etmeyeceğiz, sıkı çalışmaya devam edeceğiz.

Hamilton sürücüler klasmanında 7. sırada ve cumartesi günü Cidde'de sıralama turlarında kaza yapan şampiyona lideri Lando Norris'in 52 puan gerisinde.

Yarış bugün saat 20.00'de.

Independent Türkçe