Rodri, Manchester City-Arsenal maçı öncesi takım arkadaşlarını uyardı

Rodri, pazar günü Arsenal karşısında Manchester City için son derece önemli bir oyuncu olacak (Reuters)
Rodri, pazar günü Arsenal karşısında Manchester City için son derece önemli bir oyuncu olacak (Reuters)
TT

Rodri, Manchester City-Arsenal maçı öncesi takım arkadaşlarını uyardı

Rodri, pazar günü Arsenal karşısında Manchester City için son derece önemli bir oyuncu olacak (Reuters)
Rodri, pazar günü Arsenal karşısında Manchester City için son derece önemli bir oyuncu olacak (Reuters)

Rodri, pazar günü Arsenal karşısında alınacak bir yenilginin son şampiyon Manchester City'yi neredeyse şampiyonluk yarışının dışına itebileceği uyarısını yaptı.

Mikel Arteta'nın takımı bu hafta sonu Etihad Stadyumu'nda kazanırsa ligin bitimine 9 maç kala Pep Guardiola'nın takımının 4 puan önüne geçecek.

Rodri galibiyetin City'ye psikolojik üstünlük sağlayacağını düşünse de mağlubiyetin hata payı bırakmayacağına inanıyor.

Orta saha oyuncusu şampiyonluk için en az 90 puana ihtiyaç olduğunu, 63 puanı bulunan City'nin bir maç daha kaybetmesi halinde en fazla 90 puan alabileceğini ve bu durumun pazar günkü karşılaşmayı daha da hayati hale getirdiğini düşünüyor.

Bu çok ama çok önemli bir maç. Belirleyici olacağını söylemiyorum ama zihinsel mücadele açısından çok önemli olacak. Eğer onları yenebilirsek bu özgüvenimiz için çok önemli olacak ve onlara tekrar burada olduğumuzu göstereceğiz. Sadece bu maç değil, sezon sonuna kadarki tüm maçlar final niteliğinde.Her kulvarda yolumuza devam ediyoruz ama kaybettiğiniz her maç sizi pratikte yarış dışı bırakabilir. Gerçekten de bu ligin sizden talep ettiği seviye bu, ligi kazanabilmek için 90 ila 100 puana ulaşmanız gerekiyor. Dolayısıyla neredeyse her maçı kazanmamız gerekiyor ve bu maçların ilki halihazırda lig lideri olan Arsenal'e karşı.

Rodri 60 maç yenilgi yüzü görmeyerek Premier Lig rekoru kırmıştı. "Bununla gurur duyuyorum" diyor ama önemli olanın sadece yenilmemek değil, galibiyet sayısı olduğuna inanıyor.

Hedefim her zaman kazanmak çünkü şampiyonluk için mücadele ediyoruz ve bu ligde çıta çok yüksek olduğu için beraberlik neredeyse mağlubiyet gibi.

Independent Türkçe



Suudi Arabistan yarışı öncesi Lewis Hamilton'dan Ferrari itirafı

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Suudi Arabistan yarışı öncesi Lewis Hamilton'dan Ferrari itirafı

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Lewis Hamilton, Suudi Arabistan'daki bir başka zorlu sıralama seansının ardından Ferrari F1 aracıyla bağ kurmakta "çok zorlandığını" itiraf ediyor.

Hamilton yüksek hızlı Cidde sokak pistinde tüm hafta sonu boyunca hız sıkıntısı çekti ve sıralama turlarında ilk 10'a kıl payı girdi.

7 kez F1 dünya şampiyonu olan pilot pole pozisyonu mücadelesine hiçbir zaman dahil olamadı. Pazar günkü yarışta 7. sırada yer alarak ironik bir şekilde Ferrari'de yerine geçtiği Williams pilotu Carlos Sainz'in bir sıra gerisinde kaldı.

Max Verstappen, McLaren'dan Oscar Piastri ve Mercedes'ten George Russell'ın önünde pole pozisyonunda olacak. Hamilton'ın takım arkadaşı Charles Leclerc 4. sırada başlayacak.

Hamilton sıralama turlarının ardından yaptığı açıklamada, "Sıralama turları benim için her zamanki gibi zorlu geçti" dedi. 40 yaşındaki pilot, Çin'deki sprint yarışı galibiyeti dışında 2025'te ilk üçe giremedi.

Tüm hafta sonu boyunca varlık gösteremedim, neredeyse her seansta 13. sıradaydım. Üçüncü bölüme kalabildiğim için minnettarım. 7. sıra, muhteşem bir son tur değildi, tüm hafta sonu iyileştirmeler yaptık, sonunda daha iyi bir tura ihtiyacımız vardı.

Pazar günkü yarışta sıralamada yükselme umutları sorulduğundaysa şu yanıtı verdi:

Daha çok dua etmek gibi! Tek bir turda zamanı bulmaya ve bu araçla bağ kurmaya çalışıyorum, bu şu anda çok zorlandığım bir şey. Ama istek varsa, bir yolu bulunur, pes etmeyeceğiz, sıkı çalışmaya devam edeceğiz.

Hamilton sürücüler klasmanında 7. sırada ve cumartesi günü Cidde'de sıralama turlarında kaza yapan şampiyona lideri Lando Norris'in 52 puan gerisinde.

Yarış bugün saat 20.00'de.

Independent Türkçe