Fenerbahçe ile Adana Demirspor ligde 40. randevuda

İki ekip, bugüne kadar ligde 39 kez karşı karşıya gelirken, söz konusu müsabakalarda Fenerbahçe 22, Adana Demirspor 5 kez kazandı, 12 karşılaşma berabere sonuçlandı

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA
TT

Fenerbahçe ile Adana Demirspor ligde 40. randevuda

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yarın Yukatel Adana Demirspor'u ağırlayacak Fenerbahçe, rakibiyle ligde 40. kez rakip olacak.

İki ekip, bugüne kadar ligde 39 kez karşı karşıya gelirken, söz konusu müsabakalarda Fenerbahçe 22 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. Adana temsilcisi ise 5 maçı kazanırken, 12 karşılaşma berabere sonuçlandı.

Fenerbahçe'nin 39 maçta attığı 76 gole, Adana Demirspor 39 golle karşılık verdi.

- Kadıköy'de Fenerbahçe farklı önde

Fenerbahçe, ev sahibi olduğu müsabakalarda rakibine önemli üstünlük kurdu.

İki takım arasında Kadıköy'de oynanan 19 lig karşılaşmasından 13'ünü sarı-lacivertliler kazanırken, Adana Demirspor 2 kez galip geldi, 4 maç ise beraberlikle sona erdi.

Sarı-lacivertliler, iç sahada kalesinde 14 gol görürken, rakip fileleri 50 kez sarstı.

- Farklı galibiyetler Fenerbahçe'den

Fenerbahçe ile Adana Demirspor arasında ligde oynanan karşılaşmalarda farklı sonuçlar görüldü.

1988-1989 sezonunda Kadıköy'de oynanan müsabakada sarı-lacivertliler rakibini 6-0 ile geçerken, rekabetteki en farklı galibiyeti elde etti.

İki takım arasında en gollü müsabaka ise 1991-1992 sezonunda oynandı. Söz konusu karşılaşmada Fenerbahçe sahasında rakibini 6-1 yenerken, maç toplam 7 gole sahne oldu.

Öte yandan sarı-lacivertliler, 2 sefer rakibini ligde 5-0 ile geçti.



İsviçre hakem kararına öfkeli: Embolo'nun kırmızı kartı felaket

Embolo, kırmızı kartla oyun dışı kalmasının ardından gözyaşları içinde sahayı terk etti. (AFP)
Embolo, kırmızı kartla oyun dışı kalmasının ardından gözyaşları içinde sahayı terk etti. (AFP)
TT

İsviçre hakem kararına öfkeli: Embolo'nun kırmızı kartı felaket

Embolo, kırmızı kartla oyun dışı kalmasının ardından gözyaşları içinde sahayı terk etti. (AFP)
Embolo, kırmızı kartla oyun dışı kalmasının ardından gözyaşları içinde sahayı terk etti. (AFP)

İsviçre Milli Takımı, Kuzey Amerika'da düzenlenen Dünya Kupası çeyrek finalinde Arjantin'e uzatmalarda 3-1 mağlup olduğu karşılaşmada Breel Embolo'nun kırmızı kart görmesinin ardından hakem kararlarına sert tepki gösterdi. Orta saha oyuncusu Fabian Rieder, kararı "felaket" olarak nitelendirdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında Arjantinli Leandro Paredes, Embolo'ya yaptığı iddia edilen faul nedeniyle sarı kart gördü. Ancak VAR uyarısıyla pozisyonu yeniden izleyen hakem, Rennes forması giyen Embolo'nun kendini yere attığına hükmederek İsviçreli forvete ikinci sarı kartını gösterdi ve oyundan ihraç etti.

Rieder, maçın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bu tam anlamıyla felaket. Bu hakemin burada ne yaptığını bilmiyorum. Böyle bir pozisyon için neden VAR tarafından çağrıldığını anlamıyorum." dedi.

Alman ekibi Augsburg'da forma giyen Rieder, "VAR hakeminin böyle bir pozisyonla maçın kaderini değiştirmesini anlayamıyorum. Hakemin kendi kararını vermesine izin verilmeliydi" ifadelerini kullandı.

İsviçre Teknik Direktörü Murat Yakin de önce Paredes'e gösterilen sarı kartı, ardından yaşanan gelişmeleri anlamakta zorlandığını söyledi.

Basın toplantısında konuşan Yakin, "Bu pozisyonda sarı kart verilmesini gerektirecek hiçbir neden yoktu. Anlamıyorum; tamamen zararsız bir pozisyondu. Bu kararın nasıl alındığını ve sonunda oyuncumuzun neden oyundan atıldığını anlayamıyorum" diye konuştu.

Embolo'yu suçlamadığını vurgulayan Yakin, "Onu sorumlu tutmak tamamen anlamsız olurdu. Takımına yardım edemediği için büyük bir yıkım yaşıyor" dedi.

Arjantin Teknik Direktörü Lionel Scaloni'nin rahat göründüğünü belirten Yakin, "Bu da Arjantin'in bizi ne kadar ciddiye aldığını gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Takımının 10 kişi kalmasına rağmen mücadeleyi bırakmadığını ifade eden Yakin, "10 kişiyle bile büyük bir mücadele ortaya koyduk. Harika bir performans sergiledik. Maçı penaltılara götürmek istiyorduk çünkü o noktada psikolojik üstünlük bizde olacaktı" dedi.

Yakin sözlerini şöyle tamamladı:

"Arjantin'in ayrıcalıklı muamele gördüğünü söylemeyeceğim. İyi ve açık bir maç oynandı. Her iki takım da futbol oynamaya çalıştı. Ancak ne yazık ki bugün kazanan taraf biz olamadık. Benim için çok net olan şu ki, bugün kazanan futbol olmadı."


Scaloni: Şans bizden yanaydı, bu gece yaşananlar tarihi bir olay

Arjantin Milli Takımı’nın Teknik Direktörü Lionel Scaloni (Reuters)
Arjantin Milli Takımı’nın Teknik Direktörü Lionel Scaloni (Reuters)
TT

Scaloni: Şans bizden yanaydı, bu gece yaşananlar tarihi bir olay

Arjantin Milli Takımı’nın Teknik Direktörü Lionel Scaloni (Reuters)
Arjantin Milli Takımı’nın Teknik Direktörü Lionel Scaloni (Reuters)

Arjantin Milli Takımı Teknik Direktörü Lionel Scaloni, takımının İsviçre karşısında elde ettiği galibiyetin zorlu bir mücadele sonucunda geldiğini belirterek, aynı zamanda şansın da kendilerinden yana olduğunu ifade etti.

2026 FIFA Dünya Kupası'nda yarı finale yükselen Arjantin, ABD, Meksika ve Kanada'nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvanın çeyrek finalinde İsviçre'yi uzatmalar sonucunda 3-1 mağlup ederek son dört takım arasına kaldı.

Scaloni, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, "Bugün İsviçre karşısında çok zorlandık. Fiziksel olarak güçlü bir takım olduklarını biliyorduk. İşleri bizim için zorlaştırdılar. Zor anların üstesinden nasıl geleceğimizi bilemediğimiz bölümler oldu" ifadelerini kullandı.

Arjantinli teknik adam, "Maçta şans da bizim yanımızdaydı. Özellikle ikinci yarıda İsviçreli bir oyuncunun kırmızı kart görmesinin ardından hücum etmeye çalıştık ve uzatma bölümünde işi bitirmeyi başardık" dedi.

Scaloni, "Gerçekçi olmamız gerekiyor. Bu gece yaşananlar tarihi bir başarı. Dünya Kupası'nda yarı finale kalmak sık sık gerçekleşen bir şey değil" değerlendirmesinde bulundu.

İngiltere ile oynanacak yarı final karşılaşması hakkında da konuşan Scaloni, "Karşılaşacağımız rakibin kim olduğu bizim için önemli değildi: İster İngiltere ister Norveç olsun. İyi futbol oynayan ve harika teknik direktöre sahip bir takımla karşılaşacağız. Ancak bizim için en önemli konu hızlı şekilde toparlanmak" ifadelerini kullandı.


Alvarez, Arjantin-İsviçre maçında maçın oyuncusu seçildi

Alvarez, maçın sonlarında attığı belirleyici golü kutluyor (AP)
Alvarez, maçın sonlarında attığı belirleyici golü kutluyor (AP)
TT

Alvarez, Arjantin-İsviçre maçında maçın oyuncusu seçildi

Alvarez, maçın sonlarında attığı belirleyici golü kutluyor (AP)
Alvarez, maçın sonlarında attığı belirleyici golü kutluyor (AP)

Arjantinli futbolcu Julián Álvarez, ülkesinin Dünya Kupası çeyrek final mücadelesinde İsviçre'ye karşı aldığı galibiyette maçın oyuncusu ödülünün sahibi oldu.

2026 FIFA Dünya Kupası'nda yarı finale yükselen son takım olan Arjantin, ABD, Meksika ve Kanada'nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvanın çeyrek finalinde İsviçre'yi uzatmalarda 3-1 mağlup etti.

Uzatma bölümünde sahneye çıkan Julián Álvarez, 112. dakikada Arjantin'in ikinci golünü kaydetti. Bu gol, yıldız oyuncunun bu Dünya Kupası'ndaki ilk golü olurken, kariyerindeki Dünya Kupası gol sayısını da 5'e çıkardı. Arjantin'in üçüncü golünü ise uzatma bölümünün dördüncü devresinin ilk dakikasında Lautaro Martínez attı. Martínez böylece turnuvadaki gol sayısını 2'ye yükseltti.

Dünya Kupası'nı 1978, 1986 ve 2022 yıllarında kazanan Arjantin, yarı finalde İngiltere ile karşılaşacak. İngiltere, dün daha önce oynanan çeyrek final mücadelesinde Norveç'i uzatmalar sonunda 2-1 mağlup ederek yarı finale yükselmişti.