Fenerbahçe, Avrupa'da 269. kez sahne alacak

UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final ilk maçında yarın Yunanistan'ın Olympiakos takımına konuk olacak sarı-lacivertli ekip, Avrupa kupalarında çıktığı 268 karşılaşmada 106 galibiyet ve 107 mağlubiyet yaşadı.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA
TT

Fenerbahçe, Avrupa'da 269. kez sahne alacak

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final ilk maçında yarın Yunanistan'ın Olympiakos takımına konuk olacak Fenerbahçe, Avrupa kupalarındaki 269. karşılaşmasına çıkacak.

Sarı-lacivertli takım, Avrupa kupalarında oynadığı 268 müsabakada 106 galibiyet alırken, 55 beraberlik ve 107 yenilgi yaşadı.

Fenerbahçe, söz konusu müsabakalarda rakip fileleri 363 kez havalandırırken, kalesinde ise 381 gol gördü.

- Fenerbahçe son 16 turunu deplasman galibiyetiyle geçti

gymj

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde bu sezon H Grubu'nu lider tamamlayarak son 16 turunda mücadele etme hakkı kazanırken, bu turda Belçika'nın Union Saint-Gilloise ekibini deplasmanda elde ettiği sonuçla geçti.

Belçika'da oynanan ilk maçı Batshuayi, Oosterwolde ve Tadic'in golleriyle 3-0 kazanan sarı-lacivertli takım, taraftarının önünde çıktığı rövanş müsabakasını 1-0 kaybetse de çeyrek final biletini almayı başardı.

- Olympiakos evindeki son Avrupa maçını farklı kaybetti​​​​​​

Fenerbahçe'nin rakibi Olympiakos, bir önceki turda İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv'i eledi.

Taraftarının önünde çıktığı ilk maçı 4-1 kaybeden kırmızı-beyazlı takım, Sırbistan'da oynanan ikinci karşılaşmayı ise 4-1 kazanarak mücadelenin uzatmalara gitmesini sağladı. Olympiakos, uzatma bölümlerinde 2 gol daha bularak müsabakayı 6-1 kazanmayı başardı.

- Konferans Ligi'nde 17. sınav

Fenerbahçe, Avrupa futbolunun 3 numaralı organizasyonunda yarın 17. maçını oynayacak.

Sarı-lacivertli ekip, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde daha önce yaptığı 16 maçta 11 galibiyet ve 5 yenilgi yaşadı.

Söz konusu müsabakalarda 41 gol atan Fenerbahçe, kalesindeki 20 gole engel olamadı.



Vinicius Jr. ve Achraf Hakimi'nin viral röportajları sonrası FIFA'dan yeni karar

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Vinicius Jr. ve Achraf Hakimi'nin viral röportajları sonrası FIFA'dan yeni karar

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Achraf Hakimi ve Vinicius Jr.'la gazeteciler arasında yaşanan ve sosyal medyada viral olan tuhaf anların ardından FIFA, basın toplantısı çeviri kurallarını değiştirdi.

Bir FIFA yetkilisinin Meksikalı gazetecinin Hakimi'ye İspanyolca soru sormasını engellediğini gösteren video sosyal medyada yayıldı.

PSG süperstarına yöneltilen soru, Fas'ın New Jersey Stadyumu'nda Brezilya'yla 1-1 berabere kaldığı maçtan önce, Meksika'nın TV Azteca kanalından Rodrigo Ornelas tarafından İspanya doğumlu ve İspanyolca konuşan Hakimi'ye yöneltildi.

Hakimi, FIFA yetkilisinin çeviri kaynaklarının yetersiz olduğunu belirtmesine rağmen, İspanyolca konuşmaya istekliydi.

Hakimi, gazeteciyi İspanyolca soru sormaya teşvik ederken, "Sorun yok, anlıyorum" dedi. 

İsterseniz İngilizce de cevap verebilirim.

Hakimi daha sonra FIFA yetkilisine dönerek, "Nasıl cevap vereyim, İngilizce mi yoksa İspanyolca mı?" diye sordu. Hakimi, FIFA yetkilisinin isteği üzerine İngilizce olarak akıcı bir şekilde cevap verdi.

Eski kurallara göre iki katılımcı takımın dillerinin yanı sıra İngilizce çeviri de sağlanıyordu. Sözkonusu C Grubu maçı için bu diller Arapça ve Portekizceydi.

Bu, Dünya Kupası'ndaki tek dil sorunu değil; Vinicius Jr. da medya yükümlülüklerinde hangi dili kullanacağı konusunda bir anlaşmazlıkla karşılaştı.

Venezuelalı bir gazeteci, Real Madrid'in süper yıldızından İspanyolca bir cevap istedi.

Vinicius Jr., "Brezilya'yla birlikteyim, Portekizce konuşacağım" diye yanıtladı.

FIFA, Sporting News'e yaptığı açıklamada, basın toplantılarında 4. dil olarak İspanyolca'nın da sağlanacağını doğruladı.

Independent Türkçe


Dünya Kupası'nda ırkçı hareket yapan Meksikalı işinden oldu

(Instagram/@inocat_t)
(Instagram/@inocat_t)
TT

Dünya Kupası'nda ırkçı hareket yapan Meksikalı işinden oldu

(Instagram/@inocat_t)
(Instagram/@inocat_t)

Güney Kore'yle Çek Cumhuriyeti arasında oynanan Dünya Kupası maçında hakaret içeren bir hareket yaparken yakalanan Meksikalı bir adam, ırkçılıkla suçlanmasının ardından işinden oldu.

Cuma günü Guadalajara şehrinde oynanan maçta Koreli bir YouTuber video çekiyordu. Arkasında oturan ve daha sonra Ulises Fernando Bernal Miramontes olduğu anlaşılan adam, doğrudan kameraya bakıp iki gözünün kenarlarını çekerek ırkçı ve Asya kökenlilere hakaret olarak kabul edilen bir hareket sergiledi.

Ino Cat adıyla da bilinen YouTuber Yoon Su Jin, videoyu daha sonra Instagram hesabında paylaştı. "Dünya Kupası için dünyanın öbür ucuna geldim ve ırkçılığa maruz kaldım" diye yazdı.

Video, son sayıma göre 527 bin beğeni ve 67 binden fazla yorum aldı.

Bir kullanıcı, "Ah, çok korkunç" diye yorum yaptı.

Bir de çok komik bir şaka yapmış gibi gülüyor.

Bir başkası, "Bir Meksikalı olarak bu durumdan ötürü çok üzgünüm ve en içten özürlerimi sunuyorum" diye belirtti.

Video viral olduktan sonra, Jalisco Eyaleti Jeomatik ve Topografik Ölçme Mühendisleri Koleji (Citgej) Başkanı Bernal, davranışından dolayı özür diledi.

"Bu durumun yol açtığı her şeyden dolayı içtenlikle pişmanım. Olanları düşünmek için zaman ayırdım ve bu andaki sorumluluğumu anlıyorum" dedi ve kendini haklı çıkarmak veya farklı yorumları tartışmak istemediğini ekledi.

"Kişisel ve profesyonel hayatım boyunca her zaman başkalarına saygıyla davranmaya çalıştım ve eylemlerimin bu değerleri tutarlı bir şekilde yansıtmasını sağlamak için çalışmaya devam edeceğim" diye ekledi.

Arazi etütleri, haritalama ve ölçüm alanlarında uzmanlaşmış bir mühendisler meslek birliği olan Citgej, olaydan "derin üzüntü duyduğunu" belirten bir açıklama yayımladı ve kurum içi bir inceleme başlattıklarını duyurdu.

Dernek daha sonra Bernal'in görevinden alındığını doğruladı.

Citgej yönetim kurulu yaptığı açıklamada, "Tüzük ve yönetmeliklerimize uygun olarak konu, ilgili iç mekanizmalar aracılığıyla incelenecektir" dedi.

Birlik, "tüm insanlar için saygı, misafirperverlik ve uyum içinde birlikte yaşama kültürünü teşvik etmeye" kararlı olduğunu vurguladı.

Independent Türkçe


İsveç teknik direktörü Potter: Biri beni ısırdı

İsveç'in ilk maçının sonunda Graham Potter'ın sağ kulağından kan akıyor gibi görünüyordu (Reuters)
İsveç'in ilk maçının sonunda Graham Potter'ın sağ kulağından kan akıyor gibi görünüyordu (Reuters)
TT

İsveç teknik direktörü Potter: Biri beni ısırdı

İsveç'in ilk maçının sonunda Graham Potter'ın sağ kulağından kan akıyor gibi görünüyordu (Reuters)
İsveç'in ilk maçının sonunda Graham Potter'ın sağ kulağından kan akıyor gibi görünüyordu (Reuters)

Dünya Kupası'na pazar gecesi Estadio Monterrey'de Tunus'u 5-1'lik skorla ezici bir şekilde yenerek başlayan İsveç'in teknik direktörü Graham Potter çok mutluydu.

Hatalarla dolu Tunus karşısında aldıkları rahat galibiyetle, eleme maçlarındaki kötü performanslarına kıyasla bambaşka bir görüntü verdiler. Brighton'ın orta saha oyuncusu Yasin Ayari ilk ve son golleri atan isim oldu. Mattias Svanberg de fileleri havalandırırken, yıldız ikili Alexander Isak ve Viktor Gyokeres de gol listesine adlarını yazdırdı.

Maçtan sonra Potter sevinçten havalara uçtu ancak maç sırasında bir sakatlık geçirdiği de anlaşıldı çünkü fotoğraflarda sağ kulağından kan akıyordu.

İsveç'in Sportbladet gazetesine, "Ne olduğunu bilmiyorum. Biri beni tırmaladı ya da ısırdı. Video kayıtlarını incelemem gerekecek" diye şaka yaptı.

Zorlu F Grubu'nda İsveç, pazar günü 2-2 berabere kalan Japonya ve Hollanda'yla karşılaşacak.

Ancak Monterrey'deki performans, Potter'ın son anda göreve getirilerek gidişatı değiştirmeye çalıştığı ve grup aşamasında tek bir maç bile kazanamadıkları berbat bir eleme aşamasının ardından İsveç'in umutlarını yeniden canlandırdı.

Sonunda, Ukrayna ve Polonya'yı yenerek Uluslar Ligi play-off'u yoluyla ABD, Kanada ve Meksika'da düzenlenen finallere katılmaya hak kazanmışlardı.

Potter şunları söyledi:

Oyunculardan gerçekten memnunum. Ön pozisyonlardaki oyuncuların kalitesini biliyoruz ancak potansiyellerini ortaya koyabilmeleri için takımın iyi işlemesi gerekiyordu. Mükemmel değildik, olmayacağımızı da biliyorduk. Ama maçın başında oyunu iyi kontrol ettiğimizi düşündüm. Sadece yapabileceklerimize, performanslarımıza odaklanıyoruz. Başkalarının ne düşündüğü veya görüşleri önemli değil.Dünya Kupası'nın güzelliği de bu, herkesin tahminleri ve öngörüleri var ama biz işimize ve takım olarak nasıl oynadığımıza odaklanmak zorundayız.Hafta sonu [20 Haziran'da oynayacakları Hollanda], turnuvanın favorilerinden biri olan bir başka üst düzey takımla karşılaşacağız.

Independent Türkçe