Anthony Joshua bir sonraki dövüşü için potansiyel rakiplerini açıkladı

Anthony Joshua, bir sonraki maçı için rakip seçeneklerini daralttı (Reuters)Anthony Joshua, bir sonraki maçı için rakip seçeneklerini daralttı (Reuters)
Anthony Joshua, bir sonraki maçı için rakip seçeneklerini daralttı (Reuters)Anthony Joshua, bir sonraki maçı için rakip seçeneklerini daralttı (Reuters)
TT

Anthony Joshua bir sonraki dövüşü için potansiyel rakiplerini açıkladı

Anthony Joshua, bir sonraki maçı için rakip seçeneklerini daralttı (Reuters)Anthony Joshua, bir sonraki maçı için rakip seçeneklerini daralttı (Reuters)
Anthony Joshua, bir sonraki maçı için rakip seçeneklerini daralttı (Reuters)Anthony Joshua, bir sonraki maçı için rakip seçeneklerini daralttı (Reuters)

Anthony Joshua bir sonraki dövüşünün muhtemel tarihinin yanı sıra rakibinin nasıl belirleneceğini açıkladı.

Martta Francis Ngannou'yu nakavt etmesinin üzerine bir şeyler koymaya çalışan eski ağırsıklet şampiyonu Joshua, geçen günlerde yaptığı açıklamada bir sonraki dövüşünün eylülde Londra'daki Wembley Stadyumu'nda gerçekleşeceğini belirtti. 

Tyson Fury ve Oleksandr Usyk'in iki maçlık bir anlaşmaya varmasıyla (ilk karşılaşmaları 18 Mayıs'ta Riyad'da yapılacak) "AJ" de bir rakibe ihtiyaç duyuyor. Joshua bu maçın eşleşmesi ve iki olası tarihle ilgili güncelleme yaptı.

27 Nisan Cumartesi günü Talksport'a konuşan Büyük Britanyalı boksör, 1 Haziran'da Riyad'da Deontay Wilder - Zhilei Zhang ve Daniel Dubois - Filip Hrgovic karşılaşmalarında hangi ağırsıklet kendisini daha çok etkilerse onunla eşleşeceğini söyledi.

34 yaşındaki Joshua, "Londra'daki Wembley Stadyumu'nda olacak" dedi.

Bana söylenen bu. Eğer [Suudiler] böyle diyorsa, genellikle sözlerini tutarlar, o yüzden buna göre devam edelim: 20 ya da 21 Eylül'de Wembley'de.

"1 Haziran'da Suudi Arabistan'da 5'e 5 dövüşü var" diye devam eden Joshua, Eddie Hearn'ün 5 boksörünün Frank Warren'ın 5 boksörüyle karşılaşacağı maça atıfta bulundu. Bu maçın öncesinde öncesinde Artur Beterbiev - Dmitry Bivol karşılaşması gerçekleşecek.

Filip Hrgovic - Daniel Dubois ve Zhilei Zhang - Deontay Wilder maçları var. Bu maçlardan birinde iyi performans sergileyen olursa… Hangisi en iyi görünüyorsa, Ekselansları Türki el-Şeyh bana 'Onunla dövüşmeni istiyorum' dedi. Söylediği şey şu: 'Gelecekte geriye dönüp kariyerine bakıldığında en iyisiyle dövüştüğünün söylenmesini istiyorum.' Ben de 'Şimdi aynı dili konuşuyoruz' dedim. Dolayısıyla dövüşeceğim kişi muhtemelen bu havuzdan yani onlardan biri olacak. Biz aynı fikirdeyiz ve o da taraftarlarla aynı fikirde. Taraftarların istediklerini sunmaya çalışıyor; Tyson Fury'yle büyük bir dövüş istediklerini biliyorum ve o da bunun üzerinde çalışıyor.

Ağırsıklet şampiyonları Fury ve Usyk, 24 yılın ardından unvanın ilk tartışmasız sahibini belirlemek için 18 Mayıs'ta birbirleriyle dövüşecekler. İkili ayrıca henüz bilinmeyen bir tarihte rövanş maçı yapmak için de anlaştı.

El-Şeyh, Körfez ülkesinin devam eden boks girişimlerine öncülük eden Suudi danışman. El-Şeyh bu hafta, yurtdışında düzenlenen ilk Suudi boks etkinliği duyurmuştu. Terence Crawford, ağustosta ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Los Angeles'ta düzenlenecek bu maçın başrolünde yer alacak. Wembley'deki dövüşün de yurtdışında düzenlenen Suudi Arabistan destekli bir sonraki etkinlik olması planlanıyor. 

Independent Türkçe



UEFA Başkanı Čeferin: Infantino'nun projesi futbolun birliğini parçaladı

Aleksander Čeferin, UEFA Başkanı (AP)
Aleksander Čeferin, UEFA Başkanı (AP)
TT

UEFA Başkanı Čeferin: Infantino'nun projesi futbolun birliğini parçaladı

Aleksander Čeferin, UEFA Başkanı (AP)
Aleksander Čeferin, UEFA Başkanı (AP)

UEFA Başkanı Aleksander Čeferin, FIFA Başkanı Gianni Infantino'nun Dünya Kupası haklarını özelleştirmeye yönelik başarısız planının ardından zarar gören birlik ve güven ortamını yeniden tesis etmek için çaba gösterdiğini söyledi.

Futbol yöneticileri arasında dünya genelinde yaşanan sert ayrışmanın üzerinden iki ay geçerken Čeferin, Infantino'nun adını doğrudan anmadı. UEFA Başkanı, “Ne yazık ki herkes futbola kişisel hedeflerinin üzerinde bir öncelik vermiyor” dedi.

Lizbon'da futbol ve iş dünyasından yöneticilerin oluşturduğu bir gruba video mesaj gönderen Čeferin, “Küresel futbolun birliğini parçalayan proje başarısız olmuş olabilir ancak yok ettiği güven henüz yeniden tesis edilmedi. Şu anda görevimiz bunu düzeltmek” ifadelerini kullandı.

Čeferin, temmuz ayından bu yana Infantino'ya karşı yürütülen muhalefetin başını çekiyor. UEFA Başkanı, FIFA Başkanı'nın FIFA'nın gelecekteki ticari haklarının yaklaşık yüzde 20'sini 4,2 milyar dolar karşılığında özel sektör yatırımcılarına satma planından geri adım atması için baskı yaptı. Söz konusu yatırımcı grubuna, ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı Jared Kushner'ın kardeşi Josh Kushner liderlik ediyordu.

Infantino planından geri adım atmış olsa da UEFA, kendisini FIFA başkanlığından uzaklaştırma konusunda kararlı. UEFA'nın bunu Mart 2027'de yapılacak başkanlık seçimlerinden önce veya seçim sürecinde gerçekleştirmeyi hedeflediği belirtiliyor. UEFA ayrıca Infantino hakkında mali kötü yönetim suçlamasıyla İsviçre'de cezai soruşturma başlatılması için şikâyette bulunmaya hazırlanıyor.

Slovenyalı avukat Čeferin, çarşamba günü yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Futboldaki güven, birlik, şeffaflık ve azınlığa değil çoğunluğa hizmet eden yönetim ilkelerine dayanıyor. Ne yazık ki son dönemde bu ilkeler, onları korumaya yemin etmiş kişiler tarafından terk edildi.”

FIFA, başkanlık seçimi için adaylık başvurularının son tarihini 18 Kasım olarak belirledi. Seçim, 211 ulusal federasyonun katılımıyla Mart 2027'de Fas'ta yapılacak. Fas, Infantino'nun güçlü müttefiklerinden biri olarak öne çıkıyor.


Osimhen, Nijerya'nın Madagaskar ve Gine Bissau maçlarında forma giyemeyecek

Victor Osimhen (DPA)
Victor Osimhen (DPA)
TT

Osimhen, Nijerya'nın Madagaskar ve Gine Bissau maçlarında forma giyemeyecek

Victor Osimhen (DPA)
Victor Osimhen (DPA)

Nijerya Futbol Federasyonu, milli takımın forveti Victor Osimhen'in, 2027 Afrika Uluslar Kupası Elemeleri'nde Madagaskar ve Gine Bissau ile oynayacağı iki maçta forma giyemeyeceğini bugün (pazar) açıkladı. Galatasaray forması giyen Osimhen'in kas sakatlığının ardından tedavi ve rehabilitasyon sürecini sürdürdüğü belirtildi.

Osimhen, yaşadığı kas sakatlığı nedeniyle tedavi ve rehabilitasyon çalışmalarına devam ediyor. Nijeryalı golcü bu nedenle milli takımın önümüzdeki iki eleme maçında forma giyemeyecek.

Nijerya Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, “Victor Osimhen, kas sakatlığının ardından iyileşme sürecini sürdürürken Nijerya'nın 2027 Afrika Uluslar Kupası Elemeleri'nde Madagaskar ve Gine Bissau'ya karşı oynayacağı iki maçta forma giyemeyecek. Victor'a acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Nijerya Milli Takımı'nın en önemli oyuncularından biri olan Osimhen, takımının Afrika Uluslar Kupası'nın bir sonraki edisyonuna katılmak için başlayacağı eleme sürecinde forma giyemeyecek.


Joshua Van, Pantoja'yı bu kez net mağlup ederek UFC kemerini korudu

Joshua Van (AFP)
Joshua Van (AFP)
TT

Joshua Van, Pantoja'yı bu kez net mağlup ederek UFC kemerini korudu

Joshua Van (AFP)
Joshua Van (AFP)

Joshua Van, UFC 331'de Alexandre Pantoja'yı oybirliğiyle alınan hakem kararıyla mağlup ederek UFC sinek sıklet şampiyonluk kemerini korudu.

Los Angeles'ta düzenlenen organizasyonda 24 yaşındaki Myanmar doğumlu Van, Brezilyalı eski şampiyon Pantoja ile ikinci kez karşı karşıya geldi. Van, iki dövüşçünün Aralık 2025'teki ilk karşılaşmasında Pantoja'nın maçın başlamasından yalnızca 26 saniye sonra dirseğinin çıkması üzerine galip gelmişti.

2000'li yıllarda doğan ilk UFC şampiyonu olan Van, mayıs ayında Tatsuro Taira karşısında da kemerini korumuştu. Pantoja karşısındaki ikinci zaferiyle şampiyonluğunu bir kez daha koruyan Van, profesyonel MMA kariyerindeki galibiyet sayısını 18'e yükseltti. Myanmar doğumlu dövüşçünün kariyerinde 2 mağlubiyet bulunuyor.

Van, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, ilk galibiyetinin şans eseri olduğunu söyleyenlere gönderme yaptı.

“Birçok kişi bunun kazara gelen bir galibiyet olduğunu söyledi. Şimdi benden şüphe edin” diyen Van, rövanşta Pantoja'ya karşı üstün bir performans sergiledi.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Pantoja, ilk rauntta Van'ı yere indirerek sert yumruk ve diz darbeleriyle etkili oldu. Van ise sert geçen karşılaşmada rakibine güçlü bir dirsek darbesiyle karşılık verdi.

12 yaşında ABD'ye taşınan Van, ikinci rauntta sol yumruğuyla art arda isabetli vuruşlar yaparak Pantoja'yı zorladı. Üçüncü rauntta ise etkili yumruk kombinasyonlarıyla Brezilyalı rakibini sarstı.

Pantoja, dördüncü rauntta yeniden kontrolü ele geçirerek Van'ı yere indirdi. Ancak 36 yaşındaki dövüşçü, rakibini pes ettirmeyi başaramadı.

Son rauntta Van, Pantoja'nın üzerine giderek baskısını artırdı. Sağ eliyle indirdiği sert yumrukla rakibini yere düşüren Van, karşılaşmayı hakemlerin oybirliğiyle verdiği kararla kazanarak kemerini korudu.

Gecenin diğer karşılaşmalarından birinde İskoç dövüşçü Casey O'Neill, Eduarda Moura'yı kol kilidiyle pes ettirerek galibiyete ulaştı.