Tyson-Paul maçını sabırsızlıkla bekleyenlere kötü haber

27 yaşındaki Youtuber'la 57 yaşındaki boks ikonu arasındaki tartışmalı maç 20 Temmuz'da yapılacaktı

Tyson ve Paul, 20 Temmuz'da karşı karşıya gelecekti (Netflix)
Tyson ve Paul, 20 Temmuz'da karşı karşıya gelecekti (Netflix)
TT

Tyson-Paul maçını sabırsızlıkla bekleyenlere kötü haber

Tyson ve Paul, 20 Temmuz'da karşı karşıya gelecekti (Netflix)
Tyson ve Paul, 20 Temmuz'da karşı karşıya gelecekti (Netflix)

Jake Paul'un Mike Tyson'la yapacağı boks maçı, Tyson'ın geçen hafta uçakta sağlık problemi yaşamasının ardından ertelendi.

27 yaşındaki YouTube yıldızı Paul ve 57 yaşındaki ağırsıklet efsanesi Tyson, 20 Temmuz'da ABD'nin Teksas eyaletinin Dallas kentindeki AT&T Stadyumu'nda boks yapacaktı. Tartışmalı maç, daha önce benzeri görülmemiş bir hamleyle Netflix'ten canlı yayımlanacaktı.

Ancak Tyson'ın 26 Mayıs Pazar günü Miami'den Los Angeles'a uçarken rahatsızlanmasının ardından maç ertelendi ve yeni tarih 7 Haziran'da açıklanacak.

Olay sırasında, tıbbi deneyimi olan yolcuların yardım etmesi için çağrıda bulunulmuştu. Uçak indikten sonra sağlık görevlileri uçağa gelmiş, bu da yolcuların uçaktan çıkmasını yaklaşık 25 dakika geciktirmişti.

Tyson daha sonra, temsilcilerinin New York Post'a Amerikalı'nın "harika" olduğunu söylemesinin ardından, "Jake Paul'u yenmek için ihtiyacım olmamasına rağmen şimdi yüzde 100 hissediyorum" yazan bir tweet atmıştı.

Ancak Paul'un organizasyon şirketi Most Valuable Promotions (MVP), 31 Mayıs Cuma günü şu açıklamayı yaptı:

Mike Tyson'ın gelecek birkaç hafta boyunca minimum ve hafif antrenman yapması ve ardından herhangi bir sınırlama olmaksızın tam antrenmana dönmesi tavsiye ediliyor. Hem Mike hem de Jake, her iki sporcunun da bu önemli maça hazırlanmak için eşit antrenman süresine sahip olmasını ve en üst düzeyde rekabet edebilmesini sağlamanın adil olduğunda hemfikir. Sporcuların sağlığı ve esenliği bizim en önemli önceliğimiz ve Mike'ın kendisinden beklediği düzeyde performans gösterebilmesi için gerekli zamanı ayırmasını sonuna kadar destekliyoruz. Mike'ın gelecek haftalarda tam antrenman programına geri dönmesi bekleniyor ve ringe geri dönmek için sabırsızlanıyor. MVP maçın yeniden planlanıp bu yıl AT&T Stadyumu'nda gerçekleşmesini bekliyor ve bu iki olağanüstü sporcu arasında heyecan verici ve iyi hazırlanmış bir müsabakayı iple çekiyoruz. Dövüşün yeni tarihi gelecek cuma, 7 Haziran'da açıklanacak.

Tyson en son 2020'de Roy Jones Jr.'la bir gösteri maçında berabere kalmıştı. Paul'la yapacağı dövüş, Tyson'ın 2005'ten bu yana ilk, Paul'un ise toplamda 11. resmi onaylı profesyonel maçı olacak.

Profesyonel kariyerinde 9 galibiyeti ve 1 mağlubiyeti olan Amerikalı Paul ve Tyson, nakavt olmadığı takdirde iki dakikalık 8 raunt boyunca dövüşecek. İlk haberlerde yanlış bir iddia ortaya atılarak nakavta izin verilmeyeceği öne sürülmüştü.

Paul'un 9 galibiyetinin 6'sı nakavtla gelirken, Tyson'ın profesyonel kariyerinde 50 galibiyet (44 nakavt) ve 6 mağlubiyet var.

PA'dan da yararlanılmıştır

Independent Türkçe 



Guardiola: Gazze'de yaşananlar beni derinden etkileyen bir ‘kâbus’

Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola (AFP)
Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola (AFP)
TT

Guardiola: Gazze'de yaşananlar beni derinden etkileyen bir ‘kâbus’

Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola (AFP)
Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola (AFP)

Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, Gazze'de yaşananları görmenin kendisini derinden yaraladığını söyledi ve bunu bir ‘kâbus’ olarak tanımladı.

Guardiola'nın yorumları, 2016 yılında Manchester City’nin başına geçmesinden bu yana şehre yaptığı katkılardan dolayı dün düzenlenen resmi bir törenle Manchester Üniversitesi'nden fahri doktora unvanı aldığı sırada geldi.

Törende konuşan İspanyol teknik adam şu ifadeleri kullandı: “Gazze'de olanları görmek beni derinden yaralıyor. Mesele ideoloji ya da kimin haklı ya da haksız olduğu değil; mesele hayatı sevmekle ve etrafımızdakilere değer vermekle ilgili. Dört ve beş yaşındaki çocukların bombardıman altında ya da artık var olmayan hastanelerde öldüğünü gördük. Pek çok kişi bunun kendileriyle ilgili olmadığını düşünebilir ama dikkat edin, sıra bizim çocuklarımıza gelebilir.”

Guardiola, “Bu kâbusun başlangıcından beri ne zaman Gazze'deki çocukların görüntülerini görsem çocuklarım Maria ve Valentina'yı hatırlıyorum ve dehşete düşüyorum” dedi.

Sessiz kalmayı reddettiğini ve yaşananlar konusunda farkındalık yaratmak için üzerine düşeni yapmak istediğini kaydeden Guardiola sözlerini şöyle sürdürdü: “Bize büyük bir fark yaratmak için çok küçük ve zayıf olduğumuzu söyleyen bir dünyada, bir insanın gücünün sessiz kalmayı seçme ve reddetme yeteneğinden geldiğine inanıyorum.”

Guardiola duruşunu, bir orman yangını hikâyesine benzetti; Bir kuş, küçük gagasında su damlaları taşıyarak ve yangına püskürterek birkaç kez hızlıca denize gidip gelmeye karar verdi. Yılan onu gördüğünde, “Getirdiğin bu su hiçbir işe yaramaz” diyerek alay etmiş, kuş da ona cevap vermiş: “Ben üzerime düşeni yapıyorum.” Küçük kuş, yaptığı şeyin yangınları söndürmeyeceğini biliyor ama yine de üzerine düşeni yapıyordu.

İspanyol teknik adam ayrıca, Sudan ve Ukrayna'da yaşananlardan da derin üzüntü duyduğunu vurguladı.