Manchester City, Premier Lig'e dava açtı

Manchester City, Premier Lig'i mahkemeye verdi (Reuters)
Manchester City, Premier Lig'i mahkemeye verdi (Reuters)
TT

Manchester City, Premier Lig'e dava açtı

Manchester City, Premier Lig'i mahkemeye verdi (Reuters)
Manchester City, Premier Lig'i mahkemeye verdi (Reuters)

Manchester City, "eşi benzeri görülmemiş" bir hukuk mücadelesinde Premier Lig'i dava etmeye karar verdi.

Times'ın haberine göre pazartesi günü başlayacak olan iki haftalık özel tahkim duruşmasında City, ligin İlişkili Taraf İşlemleri kurallarını sona erdirmeyi ve Premier Lig'den tazminat talep etmeyi amaçlıyor.

Yaklaşan davanın konusu düzenlemeler, Newcastle'ın Aralık 2021'de Suudi Arabistan şirketlerinin ağırlıkta olduğu bir konsorsiyum tarafından devralınmasının ardından, takımların kulübün sahibiyle bağlantılı şirketlerle epey şişirilmiş fiyatlarla yapılan ticari anlaşmalardan yararlanmasını önlemek için getirilen yasalarla ilgili. An itibarıyla kulübün en büyük 10 sponsorundan 4'ünün Birleşik Arap Emirlikleri'yle bağlantısı olduğu bildiriliyor ve bunlardan biri de Etihad Havayolları.

The Times'ın haberine göre City, 165 sayfalık yasal bir belgede kendilerini "ayrımcılık" mağduru olarak göstererek bu yasalara karşı çıkıyor. City'nin davayı 16 Şubat'ta açtığı bildirildi.

Diğer Premier Lig kulüpleri de davaya katılmaya davet edilirken kulüp, rakiplerini kısmen sahadaki başarılarını etkilemek için yasaları onaylamakla ve Newcastle'ın devralınmasından sonra yürürlüğe giren kurallar nedeniyle "Körfez mülkiyetine karşı ayrımcılık" yapmakla suçladı.

Lig, kural değişikliklerini uygulamak için en az üçte iki sayıya (ya da 14 kulübe) ihtiyaç duyan özel bir sisteme sahip.

City, kulübün Premier Lig yönetmeliklerini ve Finansal Fair Play kurallarını ihlal ettiği öne sürülen başka bir yasal mücadelenin içinde ve duruşma kasımda gerçekleşecek.

Bu ihlaller arasında 2009-10 ve 2017-18 sezonları arasında oyuncu ve menajer tazminatları için doğru mali bilgi ve doğru mali raporların sağlanmaması ve Premier Lig ve Uefa'nın mali kurallarının çiğnenmesi yer alıyor. İsnat edilen suçlardan bazıları, 2018'le 2023 arasında konuyla ilgili Premier Lig soruşturmalarında işbirliği yapmamakla ilgili.

Tüm iddialar, soruşturmanın başladığı 2018'de ilk kez açıklandığından bu yana kulüp tarafından şiddetle reddediliyor.

Kasımdaki duruşmanın 6 hafta sürmesi bekleniyor ve Pep Guardiola'nın takımı için para cezası, puan silme ya da başka yaptırımlar şeklinde sonuçlara yol açabilir.

Independent Türkçe



Türkiye 2026 FIFA Dünya Kupası'ndaki ilk maçında Avustralya'ya yenildi

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Türkiye 2026 FIFA Dünya Kupası'ndaki ilk maçında Avustralya'ya yenildi

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu ilk maçında Türkiye Milli Takımı Avustralya ile karşı karşıya geldi.

ergth
Fotoğraf: Reuters

Kanada'nın Vancouver kentindeki BC Place'te oynanan mücadeleyi Türkiye 2-0 kaybetti.

y6jy6
Fotoğraf: Reuters

Avustralya'ya galibiyeti getiren golleri 27. dakikada Nestor Irakunda ve 75. dakikada Connor Metcalfe attı.

dgthy
Fotoğraf: Reuters

 


Amerika, Dünya Kupası'na Paraguay'ı dört farkla yenerek başladı

Maçın bitiminden sonra Amerikalıların kutlaması (Reuters)
Maçın bitiminden sonra Amerikalıların kutlaması (Reuters)
TT

Amerika, Dünya Kupası'na Paraguay'ı dört farkla yenerek başladı

Maçın bitiminden sonra Amerikalıların kutlaması (Reuters)
Maçın bitiminden sonra Amerikalıların kutlaması (Reuters)

Amerika Birleşik Devletleri milli futbol takımı, Dünya Kupası D Grubu'ndaki ilk maçında Paraguay'ı 4-1 gibi net bir skorla mağlup ederek turnuvaya görkemli bir başlangıç yaptı. Los Angeles'taki SoFi Stadyumu'nda oynanan mücadele, ev sahibi ekibin üstün oyunuyla geçti.

ABD'nin golleri; 7. dakikada Damian Bobadilla'nın kendi kalesine yaptığı vuruş, 31 ve 45+5. dakikalarda Folarin Balogun ve 90+8. dakikada Giovanni Reyna'dan geldi. Paraguay'ın tek golünü ise 73. dakikada Mauricio kaydetti.

SoFi Stadyumu'nda tek kale oyun

Özellikle ilk yarısı tamamen ABD'nin kontrolünde geçen karşılaşma, futbolseverlere keyifli anlar yaşattı. 2020 yılında açılan ve yaklaşık 5,5 milyar dolarlık maliyetiyle dikkat çeken modern stadyum, yaklaşık 70 bin seyirciye ev sahipliği yaptı. Bu sonuçla ABD, grubuna 3 puanla güçlü bir başlangıç yapmış oldu.


Dünya Kupası: Kanada, Bosna Hersek karşısında tarihi bir beraberlik elde etti

Bosna Hersek ve Kanada maçından (AP)
Bosna Hersek ve Kanada maçından (AP)
TT

Dünya Kupası: Kanada, Bosna Hersek karşısında tarihi bir beraberlik elde etti

Bosna Hersek ve Kanada maçından (AP)
Bosna Hersek ve Kanada maçından (AP)

Kanada milli futbol takımı, Dünya Kupası grup aşaması B Grubu açılış maçında Bosna-Hersek ile 1-1 berabere kalarak tarihinin ilk Dünya Kupası puanını elde etti.

Kanada’nın Toronto şehrinde oynanan karşılaşmada Bosna-Hersek, 21. dakikada Jovo Lukic'in attığı golle öne geçti. Kanada ise bu gole 78. dakikada Cyle Larin ile karşılık vererek beraberliği yakaladı.

Bu sonuçla birlikte, bu akşam ilk hafta mücadelesinde karşı karşıya gelecek olan Katar ve İsviçre'nin de yer aldığı B Grubu'nda, Kanada ve Bosna-Hersek ilk puanlarını hanelerine yazdırmış oldu.

Kanada, Dünya Kupası'ndaki bir sonraki maçında Katar ile karşılaşacak. Grubun diğer mücadelesi ise İsviçre ile Bosna-Hersek arasında oynanacak.

1986'da Meksika'da ve 2022'de Katar'da düzenlenen Dünya kupalarına katılan Kanada, turnuva tarihinde bundan önce oynadığı 6 maçın tamamından mağlubiyetle ayrılmış ve hiç puan alamamıştı.