Sakatlanan Conor McGregor'dan geri dönüş açıklaması

35 yaşındaki dövüşçü, Temmuz 2021'den beri faal değil

McGregor, Bar Fedaisi'nde (Road House) rol alarak beyazperdede de boy gösterdi (Reuters)
McGregor, Bar Fedaisi'nde (Road House) rol alarak beyazperdede de boy gösterdi (Reuters)
TT

Sakatlanan Conor McGregor'dan geri dönüş açıklaması

McGregor, Bar Fedaisi'nde (Road House) rol alarak beyazperdede de boy gösterdi (Reuters)
McGregor, Bar Fedaisi'nde (Road House) rol alarak beyazperdede de boy gösterdi (Reuters)

Las Vegas'taki UFC 303'te Michael Chandler'la yapacağı geri dönüş maçı sakatlığı yüzünden ertelense de Conor McGregor en iyi formunu yeniden yakalayacağı iddiasında.

Temmuz 2021'deki son dövüşünde hafifsıklet rakibi Dustin Poirier'e yenilirken bacağı kırılan 35 yaşındaki dövüşçünün dönüşü çok büyük bir heyecanla bekleniyordu.

29 Haziran kartındaki ana kavga öncesinde Dublin'de düzenlenecek basın toplantısının, yapılmasına kısa bir süre kala ertelenmesi, kavganın yakında iptal edileceğine dair söylentilerin yayılmasına neden olmuştu ki geçen hafta iddialar doğrulandı.

McGregor, resmi Instagram hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

Planlanmış dönüş maçımda yer alamayacak olmak çok zor. Basın toplantısından önce bir sakatlık geçirdim ve elimdeki zamandan daha fazlasını gerektiriyordu. Dövüşü erteleme kararı kolayca değil; doktorlarım, UFC ve ekibimle istişare edilerek verildi. Bu dövüşte hayranlarım ve rakibim en iyi halimle karşılaşmayı hak ediyor ve bunu başaracağız! Destek mesajlarınız için teşekkür ederim, keyfim yerinde ve geri döneceğime eminim!

35 yaşındaki McGregor, Ocak 2020'den beri maç kazanamıyor. Son maçını, o tarihten 6 ay önce kendisini nakavt eden eski rakibi Dustin Poirier'le yapmış ve o müsabakada bacağı kırılmıştı.

Diğer yandan en son Kasım 2022'de dövüşen Chandler, pes ettirilerek (submission) Poirier'e kaybetmişti. 38 yaşındaki Amerikalı en son bir dövüş kazandığında takvimler Mayıs 2022'yi gösteriyordu.

McGregor-Chandler maçı ilk olarak Şubat 2023'te duyurulmuştu. İkili, UFC'ye dair bir reality TV şovu olan The Ultimate Fighter'ın geçen yılki sezonunda birbirlerine koçluk görevinde rakip oldu. Chandler'ın dövüşçülerden oluşan ekibi, sezon boyunca McGregor'ın takımını rahatça yendi.

McGregor, UFC'de her iki unvanı da aynı anda elinde bulundurmuş, eski bir tüysıklet ve hafifsıklet şampiyonu. Diğer yandan Chandler, 2019'un sonlarında UFC'ye katılmadan önce Bellator hafifsıklet kemerini üç kez taktı. Öte yandan ikili, bir orta hafifsıklet (welterweight) müsabakasında karşı karşıya gelecekti. Bu sıklette 2016'da Nate Diaz'la karşılaşan McGregor bir maçı kazanıp diğerini kaybetmiş, 2020'deyse yine aynı sıklette Donald Cerrone'yi yenmişti.

Independent Türkçe



İngiltere'den Dünya Kupası'nda tarihi galibiyet: Fransa'yı 6 golle geçerek bronz madalyayı aldı

Saka maçta hat-trick yaptı (DPA)
Saka maçta hat-trick yaptı (DPA)
TT

İngiltere'den Dünya Kupası'nda tarihi galibiyet: Fransa'yı 6 golle geçerek bronz madalyayı aldı

Saka maçta hat-trick yaptı (DPA)
Saka maçta hat-trick yaptı (DPA)

Dünya Kupası'nda üçüncülük maçında İngiltere, Fransa'yı 6-4 gibi tarihi bir skorla mağlup ederek turnuvayı üçüncü sırada tamamladı. Karşılaşma aynı zamanda, 14 yıldır Fransa Milli Takımı’nın başında bulunan teknik direktör Didier Deschamps'ın 185. ve son maçı olarak kayıtlara geçti.

Mücadeleye hızlı başlayan İngiltere, ilk yarıyı Declan Rice, Ezri Konsa ve Bukayo Saka'nın (2) golleriyle 4-0 önde kapattı. Bukayo Saka, 87. dakikadaki penaltı vuruşuyla hat-trick yaparak skora katkısını sürdürdü.

Fransa’da ise Kylian Mbappé, attığı iki golle bu turnuvadaki gol sayısını 10’a yükseltti. Fransa'nın diğer golleri Bradley Barcola ve uzatma dakikalarında (90+6) Ousmane Dembélé’den gelirken, İngiltere’nin altıncı golünü Jude Bellingham kaydetti.

Tarihi Başarılar

Gol Kralı: Attığı iki golle toplamda 22 gole ulaşan 27 yaşındaki Kylian Mbappé, Dünya Kupası tarihinin en golcü oyuncusu unvanını elde etti. Mbappé, Altın Ayakkabı yarışında da Arjantinli Lionel Messi'nin iki gol önünde liderliğini korudu.

Asist Kralı: Fransa forması giyen Michael Olise, bu turnuvada yaptığı 7 asistle, 1970 Dünya Kupası'nda 6 asist yapan Brezilyalı efsane Pelé'nin rekorunu geçerek yeni bir rekora imza attı.

Deschamps dönemi sona erdi

Maça savunma hattında Dayot Upamecano ve Lucas Digne hamleleriyle başlayan ancak istikrarsız bir görüntü sergileyen Fransa, savunmada yaşadığı büyük zafiyetler nedeniyle maçın başında koptu. Bu mağlubiyetle birlikte Didier Deschamps, 14 yıllık görev süresini noktalayarak Fransa Milli Takımı’ndaki kariyerini sonlandırdı.

Öte yandan Dünya Kupası finali, pazar günü Arjantin ile İspanya arasında oynanacak.


Trump, İngiltere'nin Arjantin karşısındaki taktik anlayışını eleştirdi

Trump, İngiltere'nin Arjantin karşısındaki taktik anlayışını eleştirdi
TT

Trump, İngiltere'nin Arjantin karşısındaki taktik anlayışını eleştirdi

Trump, İngiltere'nin Arjantin karşısındaki taktik anlayışını eleştirdi

ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere Milli Takımı'nın Dünya Kupası yarı finalinde Arjantin'e karşı aldığı mağlubiyette uyguladığı taktik anlayışını eleştirdi. Böylece Trump, İngiltere Teknik Direktörü Alman Thomas Tuchel'in kararlarını eleştiren isimler arasına katıldı.

Trump, New York'ta FIFA Başkanı Gianni Infantino ile birlikte katıldığı bir resepsiyonda yaptığı konuşmada, yaklaşık 18 ay önce Florida'da birlikte golf oynadığı İngiltere kaptanı Harry Kane ile olan ilişkisini hatırlattı.

Trump, "İngiltere'nin harika bir oyuncusu var, onunla golf oynadım; Harry. Belki de onu savunma oyuncusu yaptıklarında bir hata yaptılar. Futbol hakkında ne biliyorum ki? Öne geçtiler, sonra en iyi oyuncularını alıp savunmaya koydular. Daha hücumcu olmamız gerekmez mi? Antrenörlük hakkında ne biliyorum ki?" ifadelerini kullandı.

Trump'ın açıklamaları, Tuchel'in Arjantin karşılaşmasında İngiltere'nin öne geçmesinin ardından son yarım saatte forvet oyuncularını çıkarıp savunma oyuncularını oyuna alması nedeniyle yoğun eleştirilere maruz kalmasının ardından geldi. Bu değişiklikler, Harry Kane sahada kalmaya devam etmesine rağmen İngiltere'nin kendi sahasına çekilmesine neden olmuştu.

Lionel Messi, İngiltere'nin geriye yaslanmasıyla oluşan boşlukları değerlendirerek iki golün hazırlanmasında rol oynadı. Arjantin, bu gollerle skoru 2-1'e çevirerek finale yükselmeyi başardı.

Öte yandan Tuchel, aldığı teknik kararların arkasında durdu ve pişmanlık duymadığını söyledi.

Tuchel, "Hayır, kararımdan pişman değilim. Çok fazla pasif hâle geldiğimizi hissettim ve takıma yardımcı olmaya çalışıyordum" ifadelerini kullandı.


Salah, Beşiktaş'a çok yakın

Mısırlı yıldız Muhammed Salah (AP)
Mısırlı yıldız Muhammed Salah (AP)
TT

Salah, Beşiktaş'a çok yakın

Mısırlı yıldız Muhammed Salah (AP)
Mısırlı yıldız Muhammed Salah (AP)

Mısırlı yıldız Muhammed Salah'ın, sürpriz bir transferle Beşiktaş'a çok yakın olduğu öne sürüldü.

İngiltere Premier Lig tarihinin önemli isimleri arasında gösterilen Salah, Liverpool'da geçirdiği dokuz sezonun ardından kulüpten ayrılıyor. Tecrübeli futbolcunun kariyerine Suudi Arabistan Pro Ligi'nde devam etmesi bekleniyordu.

İngiliz gazetesi The Sun, Suudi Arabistan kulüplerinin son iki yılda Salah'ı kadrosuna katmak için güçlü girişimlerde bulunduğunu ve oyuncuya Suudi Pro Ligi'ne transfer olması için yüksek ücretli teklifler hazırladığını yazdı.

Ancak Türk gazeteci Yağız Sabuncuoğlu, Beşiktaş'ın Salah için ilk resmi teklifini verdiğini iddia etti. Sabuncuoğlu'na göre Mısırlı yıldız, siyah-beyazlı kulübe transfer olabilmek adına maaş beklentisini düşürmeye hazır olduğunu iletti.

Sabuncuoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Beşiktaş, Muhammed Salah'a ilk teklifini sundu. İlk görüşmede Salah, yıllık 15 milyon avro olan maaş talebini Beşiktaş'a transfer olabilmek için aşağı çekti. Oyuncunun avukatı da İstanbul'a geldi" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Salah'ın menajeri Rami Abbas da dün yaptığı açıklamada, "Muhammed'in gelecek sezon nerede oynayacağını hâlâ bilmiyoruz. Ancak bunu çok yakında öğrenebiliriz" dedi.

Salah'ın geleceğine ilişkin iddialar, Mısır Milli Takımı'nın Dünya Kupası'na veda etmesinin ardından hız kazandı.

Mısır, son 16 turunda Arjantin'e 3-2 mağlup olarak turnuvadan elendi. Karşılaşmada Salah, Lionel Messi ve takım arkadaşlarının uzatma dakikalarında attığı galibiyet golü öncesinde kendisine faul yapıldığı gerekçesiyle hakeme yoğun itirazda bulunan isimlerin başında yer aldı.