Al-Ahly, Maximin'i Fenerbahçe'ye kiralamayı kabul etti

Alain Maximian (Al-Ahly Kulübü)
Alain Maximian (Al-Ahly Kulübü)
TT

Al-Ahly, Maximin'i Fenerbahçe'ye kiralamayı kabul etti

Alain Maximian (Al-Ahly Kulübü)
Alain Maximian (Al-Ahly Kulübü)

Şarku’l Avsat’ın kaynaklarından edindiği  bilgilere  göre, Suudi Arabistan Pro ligi takımlarından Al-Ahly oyuncusu Alain Maximin'i bir yıllığına Fenerbahçe’ye  kiralama konusunda nihai anlaşmaya vardı.

Aynı kaynaklara göre anlaşmada herhangi bir opsiyon veya zorunlu satın alma olmayacak.

Al-Ahly'nin futbolcusunu bonservisiyle satma isteğine rağmen, Fenerbahçe'nin yüksek bonservis bedeli ödememek istememesi nedeniyle oyuncunun kiralık olarak sarı lacivertli takıma katılması konusunda anlaşma sağlandı.

Al-Ahly, Saint-Maximin'i kiralaması karşılığında 3 ila 5 milyon euro arasında bir bedel alacak. Bu rakam oyuncunun maaşının tamamından düşürülecek. Ardından futbolcunun maaşının tamamı kulübün mali hesaplarından silinecek. Saint-Maximin'in yıllık maaşı 10.5 milyon Euro.

Şarku'l-Awsat'ın aynı kaynaklarından edindiği bilgilere göre Teknik Direktör Mathias Jaissle, Fransız oyuncunun takımdan ayrılmasına onay verdi. Teknik direktör bu yaz döneminde Fransız oyuncudan farklı özelliklere sahip bir kanat oyuncusunu kadrosuna katmak istiyor.

Allan Saint-Maximin geçen sezon Newcastle United'dan Al Ahli'ye 27 milyon euro bedelle transfer olmuştu.  Fransız futbolcu, Suudi Arabistan ekibi ile geçen sezon 31 maça çıktı. Allan Saint-Maximin bu karşılaşmalarda 4 gol ve 9 asistlik performans sergiledi.



Japonya'da Verstappen kazandı, McLaren bocaladı

Verstappen, Michael Schumacher'in Japonya'daki galibiyet rekorunu kırdı (Reuters)
Verstappen, Michael Schumacher'in Japonya'daki galibiyet rekorunu kırdı (Reuters)
TT

Japonya'da Verstappen kazandı, McLaren bocaladı

Verstappen, Michael Schumacher'in Japonya'daki galibiyet rekorunu kırdı (Reuters)
Verstappen, Michael Schumacher'in Japonya'daki galibiyet rekorunu kırdı (Reuters)

Bugünkü Japonya Grand Prix'sinde Max Verstappen, Suzuka'da zafere ulaşırken Jacques Villeneuve, McLaren'ın F1 stratejisini eleştirdi.

Pol pozisyonundaki Verstappen, 53 turluk yarışın tamamında liderliğini korudu ve McLaren ikilisi Lando Norris'le Oscar Piastri'nin son turlardaki hücumunu savuşturdu.

Norris ve Verstappen 22. turda pit stoplarından çıkarken neredeyse çarpışıyordu. Piastri ise birkaç tur önce pit stop yaptı.

Yine de 1997 dünya şampiyonu Villeneuve, McLaren'ın stratejisi karşısında şaşkındı. Zira her iki araç da galibiyet için yarışıyordu. Villeneuve özellikle de Norris'i lider Verstappen'le aynı anda pite alma kararına şaşırdı.

Sky Sports F1'de yorum yapan Villeneuve, McLaren'ın pit stop stratejisi hakkında şunları söyledi:

Kazanmamaya çalışıyorsunuz, kazanma tavrına ihtiyacınız var. Kazanmak istemelisiniz, sadece savunmada kalamazsınız. Tamamen panikliyorlardı, doğru olabilecek şeyi yapmaktan korkuyorlardı.

Sky F1'den meslektaşı ve eski pilot Anthony Davidson da Villeneuve'le aynı fikirde olduğunu söyledi:

Red Bull'un planlarını takip ettiler. Neden en azından birinin temiz havaya sahip olmadığını [pite girmeyip önde kalmadığını] anlamıyorum.

Yine de McLaren takım patronu Andrea Stella takımını ve taktiksel yaklaşımlarını savunarak Norris'i pite sokmamanın "mümkün olmadığında" ısrar etti.

Dışarıda kalmanın daha hızlı olmayacağını gördük. Russell'dan gördük, çok hızlıydı... Pite sonradan girme imkanı yoktu. Bugün bu mümkün değildi. Lastik aşınması artık çok düşük, aynı stratejideyseniz sollamak çok zorlaşıyor.

Mercedes'in genç pilotu Kimi Antonelli pite girmeden önce lastiklerini sonuna kadar zorlayarak yarışın bir bölümünü lider götürürdü. Şampiyonluk yarışı veren iki pilot, pit çıkışında birbirine çok yaklaşsa da Norris, yarış boyunca Verstappen'in arkasında kaldı.

Verstappen, Suzuka'da üst üste 4'üncü galibiyetini alırken, 2025 sezonunun ilk üç yarışının ardından dünya şampiyonasında Norris'le arasındaki farkı bir puana indirdi.

Independent Türkçe