Djokovic, Wimbledon finalindeki yıkıcı Carlos Alcaraz yenilgisini değerlendirdi
Novak Djokovic, Merkez Kort'ta rakibine karşı set kazanamadan mağlup oldu (Reuters)
Wimbledon tek erkekler finalinde Carlos Alcaraz'ın straight-sets (hiç set kaybetmeden) galibiyeti sonrasında Novak Djokovic, rakibinin "eksiksiz tenisini" övdü.
Alcaraz rakibine 6-2 6-2 7-6(4) üstünlük kurarak henüz 21 yaşında, art arda ikinci Wimbledon ve 4. grand slam şampiyonluğunu kazandı.
Üçüncü setin sonunda Djokovic üç şampiyonluk puanını kurtarmayı başararak tie-break'e zorladı ama 37 yaşındaki oyuncunun 25. grand slam beklentisi devam ederken bu, Alcaraz'ı durdurmak için yeterli değildi.
Ateşli Alcaraz'la yüzleşmek nasıldı diye sorulduğunda Djokovic şöyle cevap verdi:
Bugün kesinlikle çok başarılıydı. Elbette istediğim sonuç bu değildi, ilk iki sette yeterli seviyede değildim. Ama Carlos'a hakkını vermeli, eksiksiz bir tenis oynadı, kortun gerisindeyken, servis atarken… Onu zorlamaya çalıştım, maçı biraz uzatmak için üç maç puanını kurtardım ama olacağı yokmuş. Tebrikler, kesinlikle kazanmayı hak eden bir galiptin.
Djokovic bu yaz, turnuvaya yalnızca iki hafta varken ameliyata girdikten sonra All England Club'da bulunmaktan bile emin değildi ama iyileşerek 10. defa Wimbledon finaline ve 6. defa ikinciliğe kadar ilerledi.
"Çok gurur duymalıyım" dedi.
Finalden 10 dakika sonra, tam şu anda biraz hayal kırıklığı yaşıyorum ama son birkaç haftayı, son 4-5 haftayı, yaşadıklarımı, ekibimin ve ailemin yaşadıklarını düşününce çok memnun olduğumu söylemeliyim. Wimbledon her zaman çocukluk hayalimdi. Bu korta her adım attığımda ilk seferki gibi hissediyorum. Çocukluk hayalimi yeniden gerçekleştiren bir çocuğum, bu yüzden teşekkür ederim.
Djokovic koç ekibine, eşine ve çocuklarına teşekkür etti ve şaka yaparak oğlu Stefan'ın tenis oynamaması gerektiğini çünkü onu izlerken babasının sinirlerinin yıpranacağını söyledi. "Ama gerçekten bu yolda ilerlemek istersen seni desteklerim" diye ekledi.
Ferrari pilotu Lewis Hamilton, yeni takımının araca getirdiği güncellemelerle çıkış yakalamayı hedefliyor (AP)
Bu hafta UFC'de kemer maçı olsa da motor sporları ağırlıklı bir hafta sonu bizi bekliyor.
Formula 1'de geçen hafta Japonya'daydık. Max Verstappen pist rekoru kırarak kazandığı pole pozisyonunu tek pit stop yapılan yarışta korumayı başarıp zafere ulaştı.
Hollandalı pilot, üstün sürüş kabiliyetleriyle McLaren'ın daha hızlı araçlardaki iki pilotunu yarış boyunca arkasında tuttu. Böylece Verstappen, Japonya'da üst üste 4'üncü kez kazanarak Michael Schumacher'in rekorunu kırdı.
Red Bull, Honda üretimi güç ünitesiyle çıktığı son Japonya yarışını kazanarak Japon üreticiye güzel bir veda hediyesi verdi.
Mercedes'in çaylak pilotu Kimi Antonelli de performansıyla öne çıktı. İtalyan pilot yarıştaki en hızlı turu elde eden isimdi. Red Bull'un Japon pilotu Yuki Tsunoda, ev sahibi olduğu yarışta 12. sırada kalarak puan alamadı. Formula 1 Japonya Grand Prix'si sonrası pilotlar şöyle sıralandı:
Alex Albon, Williams'la sezonun ilk üç yarışında puan kazanarak etkileyici bir performans sergiledi (X/@F1)
Takımlarda puan sıralamasıysa şöyle:
Bu sezon Red Bull'un tüm puanlarını Max Verstappen topladı (X/@F1)
Formula 1 bu hafta sonu Bahreyn'de. Sezonun 4. yarışı 13 Nisan'da Sahir Pisti'nde gerçekleştirilecek.
Bahreyn'de en fazla galibiyet alan pilot Lewis Hamilton. 5 zafere sahip Britanyalı pilotu 4 birincilikle Sebastian Vettel takip ediyor. Takımların sezon öncesi testlerini gerçekleştirdiği Bahreyn'e gelirken markalar sıralamasında McLaren, pilotlar şampiyonasındaysa Lando Norris lider.
Bahreyn'de hava sıcaklığı sebebiyle yarış gece düzenleniyor (X/@F1)
BeIN Sports'tan izlenebilen Bahreyn Grand Prix'de takvim şöyle:
Birinci Antrenman: 11 Nisan 14.30
İkinci Antrenman: 11 Nisan 18.00
Üçüncü Antrenman: 12 Nisan 15.30
Sıralama Turları: 12 Nisan 19.00
Yarış: 13 Nisan 18.00
MotoGP, Katar'da
2025 sezonunu 28 Şubat'ta Tayland'da açarak yıla erken bir başlangıç yapan MotoGP de bu hafta Ortadoğu'da.
Lusail Uluslararası Yarış Pisti'nde düzenlenecek yarışmaya ilişkin en önemli gelişme, geçen yılın şampiyonu Jorge Martin'in geri dönüşü. Sezon öncesi yaşadığı sakatlıktan dolayı ilk üç yarışa çıkamayan Aprilia sürücüsü, pistlere geri dönüyor. Martin geçen yıl bu pistte pole pozisyonunu almış ve sprint yarışını kazanmıştı.
Jorge Martin geçen yıl Ducati'nin uydu takımı Prima Pramac Racing'le şampiyonluğa uzanmıştı. MotoGP'de Ducati'nin açık ara liderliği bu yıl da sürüyor. Şimdiye kadarki üç yarışta İtalyan firma 111, ikinci Honda 36 puan topladı. KTM 34, Martin'in sürpriz bir hamleyle katıldığı Aprilia'nın 33 ve son sıradaki Yamaha'nın 28 puanı var (Reuters)
MotoGP'de pilotlar şampiyonasının ilk iki sırasında iki kardeş yer alıyor. Gresini Racing'den Alex Marquez 87 puanla liderken abisi Marc Marquez onun bir puan gerisinde.
Marc Marquez (solda) 8. şampiyonluğunu kovalarken, kardeşi Alex Marquez, MotoGP'deki ilk galibiyetini almak istiyor. 28 yaşındaki Alex, daha önce sprint yarışı kazanmış ve podyuma çıkmış olsa da hiç tam yarış galibiyeti alamadı (AFP)
S Sport+'tan takip edilebilen MotoGP Katar yarışında program şöyle:
Birinci Antrenman: 11 Nisan 14.30
İkinci Antrenman: 11 Nisan 18.00
Üçüncü Antrenman: 12 Nisan 11.00
Sıralama Turları: 12 Nisan 14.40 - 15.05
Sprint Yarışı: 12 Nisan 18.00
Yarış: 13 Nisan 18.00
Toprak ve Bahattin, Hollanda'da yarışacak
Dünya Superbike Şampiyonası'nın üçüncü yarışında Assen'deyiz. Geçen hafta Portekiz'de üç yarışı da kazanan Toprak Razgatlıoğlu, şampiyona lideri Nicolo Bulega'yla arasındaki farkı biraz daha kapattı.
Geçen yıl şampiyonluk mücadelesi Toprak ve Bulega arasında geçmişti kazanan pilot Toprak olmuştu. Bu yıl da iki pilot pistin geri kalanıyla farkı yavaş yavaş açıyor.
Superbike'taki ilk sezonunu geçiren ve Yamaha Motoxracing için mücadele eden Bahattin Sofuoğlu ise geride kalan iki yarış hafta sonunda toplam 7 puan topladı.
Hız Katedrali de denen Assen pistinde gerçekleştirilecek ve Red Bull TV'den izlenebilen WorldSBK Hollanda yarışında program şöyle:
Birinci Antrenman: 11 Nisan 11.30
İkinci Antrenman: 11 Nisan 16.00
Üçüncü Antrenman: 12 Nisan 10.00
Sıralama Turları: 12 Nisan 12.10
1. Yarış: 12 Nisan 15.00
Superpole Yarışı: 13 Nisan 12.00
2. Yarış: 13 Nisan 15.00
UFC 314 hafta sonu nihayet geldi
Ilia Topuria'nın hafifsıklette dövüşmeye karar vermesiyle boşalttığı UFC tüysıklet kemeri, eski şampiyon Aleksander Volkanovski ve Diego Lopez arasında 5'er dakikalık 5 raund üzerinden gerçekleşecek maçta yeni sahibini bulacak.
UFC'deki ilk maçında yenilse de sonraki 5 mücadelesini kazanan Lopes, dünyanın en prestijli MMA organizasyonunda iki sene içinde kemer maçına çıkma hakkı elde ederek etkileyici bir iş başardı.
Gecenin yan ana maçındaysa hafifsıklette Michael Chandler, Paddy Pimblett'le oktagona çıkacak. UFC'de son iki maçını kaybeden 38 yaşındaki Chandler, bu organizasyonda mağlubiyeti bulunmayan yükselen yıldız Pimblett'le 5 raunt üzerinden dövüşecek.