Cristiano Ronaldo viral enfeksiyon sebebiyle Bağdat'taki mücadelede forma giyemeyecek

Al Nassr Kulübü doktoru, Portekizli yıldızın dinlenmeye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Cristiano Ronaldo, Al Nassr'ın AFC Şampiyonlar Ligi'ndeki açılış maçını kaçıracak. (Reuters)
Cristiano Ronaldo, Al Nassr'ın AFC Şampiyonlar Ligi'ndeki açılış maçını kaçıracak. (Reuters)
TT

Cristiano Ronaldo viral enfeksiyon sebebiyle Bağdat'taki mücadelede forma giyemeyecek

Cristiano Ronaldo, Al Nassr'ın AFC Şampiyonlar Ligi'ndeki açılış maçını kaçıracak. (Reuters)
Cristiano Ronaldo, Al Nassr'ın AFC Şampiyonlar Ligi'ndeki açılış maçını kaçıracak. (Reuters)

Al Nassr Kulübü yönetimi bu sabah (Pazar) yaptığı açıklamada, takım kaptanı Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo'nun viral enfeksiyon olarak tanımlanan bir sağlık sorunu yaşadığını duyurdu. Kulüp doktoru ise Ronaldo'nun dinlenmesi gerektiğini belirtti.

Al Nassr Kulübü'nün X platformundaki hesabından yayınladığı günlük fotoğraflarda, Ronaldo'nun dünkü (Cumartesi) antrenmana katılmadığı görüldü. Ronaldo'nun fotoğraflarda yer almaması sağlık durumu hakkında verilen bilgileri destekliyor.

Portekizli yıldız futbolcu Ronaldo'nun hayranları Bağdat'ta olağanüstü bir şekilde seferber oldu. Ronaldo’nun Bağdat’taki hayranları, yıldız ismi mümkün olan en iyi şekilde karşılamak istiyor. Önümüzdeki saatlerde takımı Al Nassr ile birlikte Irak'ın başkentine gelecek olan Ronaldo, Asya Futbol Konfederasyonu (AFC) Şampiyonlar Ligi müsabakalarının ilk turunda, şehrin uluslararası stadyumunda maçı takip edecek. Irak polisi de her türlü önlemi alarak maça hazırlanıyor.

Irak'ın başkentinde aynı zamanda Portekizli yıldızın kaptanı olduğu Suudi kulübünü ağırlamak için hazırlıklar yapılıyor. Al Nassr takımının, başkentin en lüks otellerinden biri olan tarihi er-Reşid Otel'de ağırlanmasına karar verildi.

Bağdat Stadyumu'nda oynanacak maç için binlerce kişi bilet noktalarında kuyruk oluşturdu. Bazıları şanslıydı, bazıları ise maça bilet alabilme umuduyla kaldırımlarda uyumaya devam etti.

Irak medyasından gelen bilgiye göre, er-Rabia Spor Kanalları Genel Müdürü Taha Ebu Rağif, AFC Şampiyonlar Ligi’ndeki eş-Şurta ve el-Kuvve el-Cevviye takımlarının maçları için benzeri görülmemiş bir medya planı ve yayın hazırladıklarını belirtti. Ebu Rağif, “Cristiano Ronaldo'nun Irak'a gelişi sebebiyle de saatlerce yayın yapacağız” dedi.



Ronaldo, Al Nassr’ın Al Diriye maçının kadrosunda yer almıyor... Postecoglou onu lig için hazırlamayı tercih ediyor

Ronaldo, Al Nassr tesislerindeki spor salonunda çalışıyor. (Al Nassr)
Ronaldo, Al Nassr tesislerindeki spor salonunda çalışıyor. (Al Nassr)
TT

Ronaldo, Al Nassr’ın Al Diriye maçının kadrosunda yer almıyor... Postecoglou onu lig için hazırlamayı tercih ediyor

Ronaldo, Al Nassr tesislerindeki spor salonunda çalışıyor. (Al Nassr)
Ronaldo, Al Nassr tesislerindeki spor salonunda çalışıyor. (Al Nassr)

Al Nassr Teknik Direktörü Ange Postecoglou, Suudi Arabistan Kral Kupası son 32 turunda bugün oynanacak Al Diriye maçı kadrosuna Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo’yu dahil etmedi. Avustralyalı çalıştırıcının, milli takımla katıldığı Dünya Kupası sonrası takıma geç katılan ve izin kullanan Ronaldo’yu önlerindeki müsabakalara hazırlamak amacıyla bu kararı aldığı öğrenildi.

Al Nassr’ın maç kadrosunda yabancı oyuncu kontenjanı dahilinde Iraklı Hayder Abdulkarim’in yanı sıra Suudi Arabistan Pro Ligi’ndeki son Al Fateh karşılaşmasında görev alan diğer lejyonerler de yer buldu.

Öte yandan, sağlık heyetinden onay alan savunma oyuncuları Abdulelah Al-Amri ve Awwad Aman’ın kadroya dönmesiyle birlikte iki futbolcu da Al Diriye karşısında teknik heyetten görev bekleme noktasına geldi.

Son antrenmanda Al Diriye karşısında sahaya süreceği ilk 11 hakkında renk vermeyen Postecoglou’nun, tüm oyunculardan fiziksel ve zihinsel olarak hazır olmalarını istediği, nihai kadro tercihini ise maç öncesindeki teknik toplantıda netleştireceği bildirildi.

Sakatlıkları devam eden ve henüz hazır durumda bulunmayan Nawaf Al-Aqidi ile Mohammed Maran ise teknik heyet tarafından maç kadrosundan çıkarıldı.


Islam Makhachev'den UFC rekoru

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Islam Makhachev'den UFC rekoru

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Islam Makhachev, cumartesi günü Ian Machado Garry'ye karşı UFC yarı ortasıklet kemerini korudu ve bu zafer, tarihte önemli bir dönüm noktası oldu.

UFC 330'un ana maçında tartışmalı İrlandalı yıldızı puanla yenen Makhachev, organizasyonda arka arkaya 17. galibiyetini alarak rekor kırdı.

 Bu sonuçla efsanevi Anderson Silva'yı geride bıraktı ancak maç sırasında galibiyetin hiç kesin görünmediği anlar da yaşandı.

UFC'nin sıkletten bağımsız sıralamasının 1 numaralı dövüşçüsü Makhachev, ilk iki rauntta Machado Garry'yle yaşanabilecek sert ayakta dövüşlerden büyük ölçüde kaçınarak üstün güreşiyle rakibini kontrol etti.

Hatta Makhachev ikinci rauntta, ikilinin kafese yaslanarak bir süre güreşmesinin ardından ayrıldığı sırada kafasına attığı tekmeyle Machado Garry'yi şaşırtıcı bir şekilde yere düşürdü.

Ancak 28 yaşındaki Machado Garry, üçüncü rauntta 34 yaşındaki Makhachev'in bir kez daha yere alma girişimini engelleyerek iyi bir geri dönüş yaptı ve son bölümde çeşitlilik gösteren vuruşlarıyla raundu lehine çevirmiş gibi göründü. Ardından kritik bir raunt geldi. Makhachev, maç boyunca yorgun görünmesine rağmen Machado Garry'yi bir kez daha yere alarak raundu kazanmış gibi görünüyordu.

Machado Garry, Rus rakibinin güreş girişimlerine karşı koyarken yakın mesafeden vuruşlarla Makhachev'e zarar vermeyi başardı ancak bu ona gerekli rauntları kazandırmaya yetmedi.

Sonuç olarak skor kartları 49-46, 49-46, 48-47 Makhachev lehine sonuçlandı. Böylece çocukluk arkadaşı Khabib Nurmagomedov'u geride bıraktığı hafifsıklette rekor kıran 4 savunmasının ardından, yarı ortasıkletteki ilk savunmasını başarıyla tamamladı.

Makhachev, Philadelphia'daki maçtan sonra kafeste Joe Rogan'a verdiği röportajda "Ian harika bir dövüşçü, bana zor anlar yaşattı ama ben her maçta kendimi kanıtlıyorum" dedi. Taraftarlar yüksek sesle Machado Garry aleyhinde tezahürat yapıyordu.

Bakalım [en zor maçım mı]. Belki de Avustralya'daki ilk maç [Alexander Volkanovski'ye karşı], o da çok zordu. 77 kilodaki dövüşçülerin daha güçlü olduğunu hissediyorum, onları pes ettirmek çok zor ama yine de oyunum işe yarıyor. Tüm rakiplerimi yere alıyor ve onlara zor anlar yaşatıyorum.

Machado Garry, "Hiçbir şey beni şaşırtmadı" diye ekledi.

Islam'a karşı büyük bir saygım var. Kalbimde ve ruhumda bu gece ondan daha iyi olduğuma inanıyordum; o kazandı, hiçbir şikayetim, hiçbir bahanem yok. Hayatımın en iyi kampını geçirdim Eşimi, küçük oğlumu seviyorum, onları mutlu etmek için dövüşüyorum. 28 yaşındayım, bu sporda önümde 10 yıllık bir hakimiyet var. Bu adam bugün kazandı, sorun değil. Burada [zihinsel olarak] olabileceğim kadar sağlamım. Benden şüphe eden tüm hayranlara, geri döneceğim. Hiçbirinize ihtiyacım yok, o yüzden canınız cehenneme!

Yan ana maçta Mackenzie Dern, Gillian Robertson'ı puanla yenerek kadınlar samansıklet kemerini korudu.

Independent Türkçe


Muhammed Salah, Trabzonspor formasıyla ilk maçına çıktı

Trabzonspor oyuncusu Muhammed Salah, Süper Lig'de takımının Kasımpaşa ile oynadığı maçın ardından (Reuters)
Trabzonspor oyuncusu Muhammed Salah, Süper Lig'de takımının Kasımpaşa ile oynadığı maçın ardından (Reuters)
TT

Muhammed Salah, Trabzonspor formasıyla ilk maçına çıktı

Trabzonspor oyuncusu Muhammed Salah, Süper Lig'de takımının Kasımpaşa ile oynadığı maçın ardından (Reuters)
Trabzonspor oyuncusu Muhammed Salah, Süper Lig'de takımının Kasımpaşa ile oynadığı maçın ardından (Reuters)

Mısırlı yıldız Muhammed Salah, yeni takımı Trabzonspor formasıyla ilk maçına bugün (cumartesi) çıktı. Salah, bordo-mavili ekibin Süper Ligi'nin ilk haftasında Kasımpaşa ile karşılaştığı mücadelede forma giydi.

Karşılaşmaya yedek kulübesinde başlayan Salah, skorun 1-1 olduğu 57. dakikada Metehan Mimaroğlu'nun yerine oyuna dahil oldu.

Trabzonspor, ilk yarıyı 43. dakikada Noah Saviolo'nun attığı golle 1-0 önde tamamladı. Kasımpaşa ise 56. dakikada Polonyalı futbolcu Adrian Benedyczak'ın penaltıdan kaydettiği golle beraberliği yakaladı.

scdvfgb
Muhammed Salah, İstanbul'da Kasımpaşa ile Trabzonspor arasında oynanan Süper Lig maçında (AP)

Salah, oyuna girdikten kısa süre sonra rakip kalede tehlike yarattı. Mısırlı yıldız, 66. dakikada önemli bir fırsattan yararlanamadı. Dört dakika sonra kullandığı serbest vuruşta ise deneyimli savunmacı Stefan Savic'in kafa vuruşu Kasımpaşa kalecisi Andreas Gianniotis tarafından güçlükle uzaklaştırıldı.

Trabzonspor, Salah'ın Avrupa futbolundaki altıncı kulübü oldu. Mısırlı oyuncu daha önce İsviçre'nin Basel, İngiltere'nin Chelsea ve Liverpool ile İtalya'nın Fiorentina ve Roma takımlarında forma giymişti.

Mısırlı yıldız, Liverpool ile 30 Haziran'da sona eren sözleşmesinin ardından Trabzonspor'a transfer oldu. Salah İngiliz kulübündeki 9 yıl top koşturdu.