Christian Horner, Red Bull'un düşüşünün başladığı anı açıkladı

Christian Horner, Red Bull'un sıkıntı yaşamaya başladığı zaman için geçen yılki İspanya Grand Prix'sini işaret etti (Reuters)
Christian Horner, Red Bull'un sıkıntı yaşamaya başladığı zaman için geçen yılki İspanya Grand Prix'sini işaret etti (Reuters)
TT

Christian Horner, Red Bull'un düşüşünün başladığı anı açıkladı

Christian Horner, Red Bull'un sıkıntı yaşamaya başladığı zaman için geçen yılki İspanya Grand Prix'sini işaret etti (Reuters)
Christian Horner, Red Bull'un sıkıntı yaşamaya başladığı zaman için geçen yılki İspanya Grand Prix'sini işaret etti (Reuters)

Christian Horner, Max Verstappen'in o yarıştan sonra bir düzineden fazla zafer elde etse de Red Bull'un düşüşünün geçen yıl hazirandaki 2023 İspanya Grand Prix'sinden bu yana sürdüğünü söyledi.

Verstappen geçen yıl Barselona'da düzenlenen yarışta zafere ulaşmış, Hollandalı pilot 14 yarış daha kazanarak rekor kırdığı 2023 sezonunu tamamlamış ve üst üste üçüncü F1 dünya şampiyonluğunu elde etmişti.

Red Bull'un yıldız pilotu bu yıl da ilk 5 yarışın 4'ünü kazandı ve sonra McLaren mücadeleye fırtına gibi geri döndü. Oscar Piastri'nin pazar günü Azerbaycan'da elde ettiği zaferin ardından, McLaren takımlar sıralamasında Red Bull'u geride bırakarak 20 puan farkla liderliğe yükseldi.

Ancak Horner, Red Bull'un ilk hatasını geçen yılki 22 yarışın 7'incisinde yaptığına ısrar ediyor. Fakat takım bunu ciddiye almadı çünkü "Max kazanmaya devam etti".

Horner, Alman yayın kuruluşu Auto Motor und Sport'a, "Geliştirme geçmişini geriye doğru takip ettik ve yaptığımız ilk hatanın 2023'te Barselona'da aracın altındaki bir güncellemede olduğu ortaya çıktı" diye konuştu.

Bu aynı zamanda Checo'nun araçla ilgili sorunlar yaşamaya başladığı yarıştı. Max kazanmaya devam ettiği için o kadar ciddiye almadık.

Verstappen geçen yıl Barselona'daki yarışı ikinci sıradaki Lewis Hamilton'a 24 saniye fark atarak kazanırken Perez, George Russell'ın arkasında 4. olmuştu.

Barselona'daki bu galibiyet, Carlos Sainz'in Red Bull'un galibiyet serisini Singapur'da sonlandırmasından önce Verstappen'in art arda 10 yarış kazandığı serideki 3. zaferiydi.

Ancak Verstappen an itibarıyla 7 yarıştır kazanamıyor ve Lando Norris, pilotlar şampiyonasındaki farkı Bakü'de, 7 yarış kala 59 puana indirdi.

Verstappen yarışa Norris'in 9 sıra önünde 6. sırada başladı ancak yarışı McLaren pilotunun bir sıra gerisinde, 5. tamamladı.

Red Bull bu yıl pist dışında da sorunlar yaşadı. Horner bir kadın meslektaşına yönelik "uygunsuz davranışları" nedeniyle soruşturma altındaydı ancak iki bağımsız soruşturmanın ardından aklandı.

Tasarım gurusu Adrian Newey de gelecek yıl Aston Martin'e katılmak üzere takımdan ayrılırken, sportif direktör Jonathan Wheatley de Audi'de takım patronu olmak üzere sezon sonunda ayrılıyor.

Verstappen, Bakü'deki yarış sonrası yaptığı açıklamada "Sanırım sıralama turlarında yaptığımız değişikliğin bedelini ödedik" dedi.

Bu durum sürüşü gerçekten zorlaştırdı. Araba çok fazla sekiyordu. Yavaş virajlarda tekerlekler yerden kalkıyordu, bu yüzden asfaltla temasınız olmadığında işiniz çok zor. Takım olarak birlikte kazanır ve kaybedersiniz. Bunun iyi bir yön olacağını düşündük ama sonuçta öyle olmadı.

Red Bull ve Verstappen bu hafta sonu Singapur Grand Prix'sinde ışıklar altında toparlanmaya çalışacak.

Independent Türkçe



Benfica, El Kaabi’yi satın alma opsiyonuyla kiraladı

Faslı sol bek Sofyan El Kaabi (Al Qadsiah)
Faslı sol bek Sofyan El Kaabi (Al Qadsiah)
TT

Benfica, El Kaabi’yi satın alma opsiyonuyla kiraladı

Faslı sol bek Sofyan El Kaabi (Al Qadsiah)
Faslı sol bek Sofyan El Kaabi (Al Qadsiah)

Portekiz temsilcisi Benfica, Faslı sol bek Sofyan El Kaabi’yi Suudi Arabistan ekibi Al Qadsiah’dan bir sezonluğuna kiraladığını ve anlaşmaya satın alma opsiyonu eklendiğini resmen açıkladı.

Şarku’l Avsat’ın Portekiz gazetesi A Bola’dan aktardığı habere göre 25 yaşındaki Faslı milli futbolcu, Benfica’ya transferi öncesinde gerekli sağlık kontrollerinden ve fiziksel testlerden başarıyla geçti. El Kaabi, kulüp başkanı Rui Costa ile birlikte sözleşmeye imza atarak, gazetenin daha önce duyurduğu transferi resmileştirdi.

El Kaabi, Portekiz ekibinde sol bek pozisyonu için Samuel Dahl ve José Neto ile forma mücadelesi verecek.

Gazete, anlaşmanın oyuncunun bir sezonluğuna kiralanmasını ve Benfica’nın maaşının bir bölümünü üstlenmesini öngördüğünü belirtti. Anlaşmada ayrıca yaklaşık 10 milyon euroluk, yani yaklaşık 44 milyon Suudi riyali tutarında satın alma opsiyonu bulunuyor.

El Kaabi’nin Al Qadsiah’dan ayrılması, Suudi kulübündeki kısa süreli macerasının ardından geldi. Oyuncu, Suudi ekibinin formasını hiçbir resmi maçta giyemedi. Kadrodaki yabancı oyuncu sayısının yüksek olması da oyuncunun Lizbon’a transferinin önünü açtı.

El Kaabi, Hollanda ekibi Utrecht’teki döneminin ardından Al Qadsiah’a transfer olmuştu. Ancak Suudi kulübünün teknik planlamasındaki değişikliklerin ardından, Al Khobar’a gelişinden kısa süre sonra kendisini Benfica’da buldu.

Transferinin tamamlanmasının ardından açıklamalarda bulunan Faslı milli oyuncu, Benfica ile kupalar kazanmak istediğini söyledi.


Belçika’nın Leuven Belediye Başkanı’ndan Beşiktaş’ın da rakibi olan İsrail takımı Hapoel Beer Şeva’ya stat resti

Union Saint-Gilloise, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Stade Joseph Marien Stadı'nda maçlarını oynuyor. (Yves Herman/Reuters)
Union Saint-Gilloise, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Stade Joseph Marien Stadı'nda maçlarını oynuyor. (Yves Herman/Reuters)
TT

Belçika’nın Leuven Belediye Başkanı’ndan Beşiktaş’ın da rakibi olan İsrail takımı Hapoel Beer Şeva’ya stat resti

Union Saint-Gilloise, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Stade Joseph Marien Stadı'nda maçlarını oynuyor. (Yves Herman/Reuters)
Union Saint-Gilloise, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Stade Joseph Marien Stadı'nda maçlarını oynuyor. (Yves Herman/Reuters)

Gazze'deki savaşın yol açtığı gerilim, İsrail takımlarının Avrupa'daki karşılaşmalarına yönelik güvenlik endişelerini yeniden gündeme taşıdı.

Leuven Belediye Başkanı Mohamed Ridouani, Belçika temsilcisi Union Saint-Gilloise ile İsrail ekibi Hapoel Beer Şeva arasındaki UEFA Avrupa Ligi maçının kentte oynanmasına güvenlik endişelerini gerekçe göstererek izin vermedi. Ridouani, karşılaşmanın seyircisiz oynanması durumunda dahi kararının değişmeyeceğini belirterek, bunun Belçika milli takımlarının İsrail ile Leuven’de karşılaşmasını engelleyen kararla uyumlu olduğunu ifade etti.

Ridouani, kararın İsrail karşıtlığından veya antisemitizmden kaynaklanmadığını, kamu güvenliğine ilişkin kaygılar ve Gazze'deki savaşla bağlantılı protestoların yaşanma ihtimalinin etkili olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı, Belçika yayın kuruluşu VRT'ye yaptığı açıklamada, “Bu noktada her zaman sınırı çiziyorum. Güvenliği garanti edemeyiz” dedi.

Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgilere göre Belçika Ligi’ni ikinci sırada tamamlayan Union Saint-Gilloise, Brüksel’deki stadının UEFA’nın Avrupa kupası maçlarına ilişkin kriterlerini karşılamaması nedeniyle, Avrupa Ligi’ndeki dört iç saha maçının tamamını Leuven’de oynama arzusundaydı.

36 takımın yer aldığı Avrupa Ligi’nin geçen cuma günü gerçekleştirilen kura çekiminin ardından Union Saint-Gilloise’nin, İsrail şampiyonu Hapoel Beer Şeva’yı 22 Ekim’de konuk etmesi planlanıyordu.

UEFA, salı günü yaptığı açıklamada, Belçika kentinin Avrupa Ligi maçıyla ilgili kararını kendilerine bildirdiğini duyurdu.

UEFA ayrıca Saint-Gilloise’nin karşılaşma için alternatif bir stat bulmakla yükümlü olduğunu ve maçın oynanacağı yerin önümüzdeki günlerde açıklanacağını belirtti.

İsrail ile Hamas arasında ekim ayında başlayan savaşın ardından UEFA, İsrail kulüpleri ve milli takımlarının tüm maçlarının tarafsız sahalarda oynanmasına karar vermişti.

Hapoel Beer Şeva da bu sezon Şampiyonlar Ligi ön eleme turlarında Macaristan ve Romanya’da yedi maç oynadı.

Beşiktaş Cuma günü çekilen kura sonucunda İsrail ekibi Hapoel Beer Sheva ile de eşleşti. Fikstürdeki maçın kura gereği İstanbul'da oynanması gerekiyor. Ancak UEFA'nın bir engel koymamasına rağmen İsrail takımlarının İstanbul'a gelmek istememesi sorun yaratıyor ve bu maçlar başka ülkelerde oynanabiliyor.

Siyah-beyazlıların UEFA Avrupa Ligi lig aşamasındaki rakibi Hapoel Beer Sheva eşleşmesine ilişkin olarak Beşiktaş Futbol Direktörü Önder Özen, şu ifadeleri kullandı: "Normalde UEFA Avrupa Ligi'ne katılan takımlar dört maçı içeride, dört maçı dışarıda oynarlar ama biz dört maçı içeride oynayamayacağız bu sebeple. Tabii ki kulüp başvuru yapacaktır ama İsrail takımlarıyla olan eşleşmelerde genellikle iç sahayı vermedi UEFA Türk takımlarına."

UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazanan Beşiktaş'ın, organizasyonda mücadele edeceği rakipleri kesinleşti. Zor bir kura çektiklerini aktaran Beşiktaş, futbol direktörü Özen, İsrail ekibi Hapoel Beer Sheva mücadelesi için siyah-beyazlı ekibin UEFA'ya başvuruda bulunacağını açıkladı.


Mısırlı Mostafa Mohammed Konyaspor’da

Mısırlı forvet Mostafa Mohammed, Nantes'tan Konyaspor'a transfer oldu (Reuters)
Mısırlı forvet Mostafa Mohammed, Nantes'tan Konyaspor'a transfer oldu (Reuters)
TT

Mısırlı Mostafa Mohammed Konyaspor’da

Mısırlı forvet Mostafa Mohammed, Nantes'tan Konyaspor'a transfer oldu (Reuters)
Mısırlı forvet Mostafa Mohammed, Nantes'tan Konyaspor'a transfer oldu (Reuters)

Mısırlı forvet Mostafa Mohammed'in yeni adresi Türkiye oldu. Fransa Ligue 2 ekiplerinden Nantes ile yollarını ayıran 28 yaşındaki futbolcu, Trendyol Süper Lig temsilcisi Konyaspor ile üç yıllık sözleşme imzaladı.

Mostafa Mohammed'in Nantes ile sözleşmesinin bitmesine bir sezon kalmıştı. Fransız ekibi, geçtiğimiz sezonun sonunda Ligue 2'ye düşmüştü.

Nantes, X platformundan yaptığı açıklamada, “Mısırlı milli oyuncu, Konyaspor'a bonservisiyle transfer oldu. Mostafa 'ya kariyerinde başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Konyaspor da resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, “Hoş geldin Mostafa  Mohammed. Kulübümüz, Mısırlı forvet Mostafa  Mohammed ile üç yıllık sözleşme imzaladı. Kendisine yeşil-beyazlı formamızla başarılar diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Mostafa  Mohammed'in Konyaspor'a transferi, Nantes'ta geçirdiği zorlu dönemin ardından geldi. Mısırlı futbolcu, sezon başında antrenmanlara katılmaması nedeniyle yeni sezon hazırlıklarının büyük bölümünde takımından ayrı kaldı. Daha sonra çalışmalarına Nantes'ın rezerv takımında devam etti.

2026 Dünya Kupası'nda Mısır Milli Takımı'nın kadrosuna alınmayan Mostafa Mohammed bir dönem Galatasaray forması da giymişti.

Mısırlı forvet profesyonel kariyerine El Dakhleya'da başladı. Ardından Mısır'da aralarında Zamalek, Tanta ve Tala'ea El Gaish'in de bulunduğu çeşitli kulüplerde forma giydi.