Christian Horner, Red Bull'un düşüşünün başladığı anı açıkladı

Christian Horner, Red Bull'un sıkıntı yaşamaya başladığı zaman için geçen yılki İspanya Grand Prix'sini işaret etti (Reuters)
Christian Horner, Red Bull'un sıkıntı yaşamaya başladığı zaman için geçen yılki İspanya Grand Prix'sini işaret etti (Reuters)
TT

Christian Horner, Red Bull'un düşüşünün başladığı anı açıkladı

Christian Horner, Red Bull'un sıkıntı yaşamaya başladığı zaman için geçen yılki İspanya Grand Prix'sini işaret etti (Reuters)
Christian Horner, Red Bull'un sıkıntı yaşamaya başladığı zaman için geçen yılki İspanya Grand Prix'sini işaret etti (Reuters)

Christian Horner, Max Verstappen'in o yarıştan sonra bir düzineden fazla zafer elde etse de Red Bull'un düşüşünün geçen yıl hazirandaki 2023 İspanya Grand Prix'sinden bu yana sürdüğünü söyledi.

Verstappen geçen yıl Barselona'da düzenlenen yarışta zafere ulaşmış, Hollandalı pilot 14 yarış daha kazanarak rekor kırdığı 2023 sezonunu tamamlamış ve üst üste üçüncü F1 dünya şampiyonluğunu elde etmişti.

Red Bull'un yıldız pilotu bu yıl da ilk 5 yarışın 4'ünü kazandı ve sonra McLaren mücadeleye fırtına gibi geri döndü. Oscar Piastri'nin pazar günü Azerbaycan'da elde ettiği zaferin ardından, McLaren takımlar sıralamasında Red Bull'u geride bırakarak 20 puan farkla liderliğe yükseldi.

Ancak Horner, Red Bull'un ilk hatasını geçen yılki 22 yarışın 7'incisinde yaptığına ısrar ediyor. Fakat takım bunu ciddiye almadı çünkü "Max kazanmaya devam etti".

Horner, Alman yayın kuruluşu Auto Motor und Sport'a, "Geliştirme geçmişini geriye doğru takip ettik ve yaptığımız ilk hatanın 2023'te Barselona'da aracın altındaki bir güncellemede olduğu ortaya çıktı" diye konuştu.

Bu aynı zamanda Checo'nun araçla ilgili sorunlar yaşamaya başladığı yarıştı. Max kazanmaya devam ettiği için o kadar ciddiye almadık.

Verstappen geçen yıl Barselona'daki yarışı ikinci sıradaki Lewis Hamilton'a 24 saniye fark atarak kazanırken Perez, George Russell'ın arkasında 4. olmuştu.

Barselona'daki bu galibiyet, Carlos Sainz'in Red Bull'un galibiyet serisini Singapur'da sonlandırmasından önce Verstappen'in art arda 10 yarış kazandığı serideki 3. zaferiydi.

Ancak Verstappen an itibarıyla 7 yarıştır kazanamıyor ve Lando Norris, pilotlar şampiyonasındaki farkı Bakü'de, 7 yarış kala 59 puana indirdi.

Verstappen yarışa Norris'in 9 sıra önünde 6. sırada başladı ancak yarışı McLaren pilotunun bir sıra gerisinde, 5. tamamladı.

Red Bull bu yıl pist dışında da sorunlar yaşadı. Horner bir kadın meslektaşına yönelik "uygunsuz davranışları" nedeniyle soruşturma altındaydı ancak iki bağımsız soruşturmanın ardından aklandı.

Tasarım gurusu Adrian Newey de gelecek yıl Aston Martin'e katılmak üzere takımdan ayrılırken, sportif direktör Jonathan Wheatley de Audi'de takım patronu olmak üzere sezon sonunda ayrılıyor.

Verstappen, Bakü'deki yarış sonrası yaptığı açıklamada "Sanırım sıralama turlarında yaptığımız değişikliğin bedelini ödedik" dedi.

Bu durum sürüşü gerçekten zorlaştırdı. Araba çok fazla sekiyordu. Yavaş virajlarda tekerlekler yerden kalkıyordu, bu yüzden asfaltla temasınız olmadığında işiniz çok zor. Takım olarak birlikte kazanır ve kaybedersiniz. Bunun iyi bir yön olacağını düşündük ama sonuçta öyle olmadı.

Red Bull ve Verstappen bu hafta sonu Singapur Grand Prix'sinde ışıklar altında toparlanmaya çalışacak.

Independent Türkçe



Oscar Piastri'den Formula 1'de şampiyonluk formülü

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Oscar Piastri'den Formula 1'de şampiyonluk formülü

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Oscar Piastri, F1 şampiyonluk yolculuğunu tekrar rayına oturtmak istiyorsa bazı şeyleri değiştirmesi gerektiğinin farkında.

Meksika Grand Prix'siyle birlikte Avustralyalı pilot 4 yarıştır podyuma çıkamıyor. McLaren'dan takım arkadaşı Lando Norris, 6 ay sonra pilotlar klasmanında onu geçerek ilk sıraya yükseldi.

Bu sezon 7 galibiyete ulaşan Piastri, sezonun bitimine sadece 4 yarış kala beklenmedik bir form düşüşü yaşarken Red Bull'dan Max Verstappen'in yeniden yükselişe geçmesiyle baskı daha da arttı.

24 yaşındaki pilot, son haftalarda gerekli değişiklikleri yapamadığını kabul ediyor ve sezonun doruk noktasına yaklaşırken bunu telafi etmeyi planladığını söylüyor.

Sürüş yeteneğine olan güvenini kaybedip kaybetmediği sorulduğunda Sky Sports'a şunları söyledi:

Hayır, sadece son birkaç hafta sonu çok farklı bir sürüş tarzı benimsemek zorunda kaldım ya da farklı sürmem gerektiğinde bunu yapmadım. Sanırım bunu kafamda oturtmak biraz tuhaf oldu çünkü tüm yıl boyunca aynı şekilde sürüyordum. Sadece son birkaç hafta sonu, araç, lastikler veya başka bir şey epey farklı bir sürüş tarzı gerektirdi. Ben de buna tam olarak uyum sağlayamadım. (Meksika'da) birkaç şey denedim, bugün biraz değişiklik yapmaya çalıştım ve bunun etkili olup olmadığını analiz ettiğimizde, umarım bir ilerleme kaydederiz.

Mücadeleye 7. sırada ve Britanyalı Norris'in 14 puan önünde başlayan Piastri, moral bozucu bir yarışın ardından 5. sırada tamamladı.

Verstappen, üçlü bir şampiyonluk yarışına dönüşen mücadelede heyecanı canlı tuttu ve Ferrari'den Charles Leclerc'in arkasında üçüncü sırayı alarak dikkat çekici bir toparlanma performansı sergiledi.

Piastri, pilotlar klasmanında Norris'in sadece bir puan gerisinde ancak bu farkın artmasını önlemek için son yarışlardaki eğilimi tersine çevirmesi gerekecek.

"Araçta bir süredir herhangi bir değişiklik olmadığı açık, bu yüzden bunun araçla bir ilgisi yok" diye ekledi.

Son birkaç yarışta temponun nasıl farklılaştığını göz önünde bulundurarak, Lando'nun buna uyum sağlamayı biraz daha kolay bulduğunu düşünüyorum, bense bulamadım. Dolayısıyla bunun üzerine daha da ileri gitmek için bolca analize ihtiyaç var, ancak diğer 19 yarışta sürüş tarzımın oldukça iyi çalıştığını hatırlamanın önemli olduğunu düşünüyorum. Kendimi yeniden keşfetmekten ziyade, alet çantama yeni aletler eklemekle ilgili.

Independent Türkçe


Vinicius Jr.'dan El Clasico açıklaması

Vinicius Jr., El Clasico'nun ardından Lamine Yamal'la yüzleşmeye çalıştı (Reuters)
Vinicius Jr., El Clasico'nun ardından Lamine Yamal'la yüzleşmeye çalıştı (Reuters)
TT

Vinicius Jr.'dan El Clasico açıklaması

Vinicius Jr., El Clasico'nun ardından Lamine Yamal'la yüzleşmeye çalıştı (Reuters)
Vinicius Jr., El Clasico'nun ardından Lamine Yamal'la yüzleşmeye çalıştı (Reuters)

Real Madrid'in El Clasico galibiyetinin ardından Barcelona oyuncularıyla maç sonu arbede yaşayan Vinicius Jr., "kimseyi gücendirmek istemediğini" ısrarla belirtti.

72. dakikada oyundan alındıktan sonra sinirli görünen 25 yaşındaki oyuncu, Santiago Bernabeu'da son düdük çaldığında sahaya döndü.

Takımı ezeli rakibini 2-1 yendikten sonra Vinicius, başta 18 yaşındaki Lamine Yamal olmak üzere Barcelonalı rakipleriyle karşı karşıya gelen Real Madrid oyuncularından biriydi.

Gerilim tırmanınca sarı kart gören 5 oyuncu arasında Vinicius da yer alırken, Real'in yedek kalecisi Andriy Lunin de arbededeki rolü nedeniyle kırmızı kart gördü.

Vinicius, Real Madrid TV'ye , "El Clasico böyle bir şey" diye konuştu.

Saha içinde ve dışında pek çok şey oluyor. Denge kurmaya çalışıyoruz ama bu her zaman mümkün olmuyor. Ne Barça oyuncularını ne de taraftarları gücendirmek istedik.

dfrg
Vincius Jr., El Clasico'nun ardından yaşanan tatsız olaylar sırasında sahadan çıkarıldı (AFP)

Sahaya çıktığımızda kendi takımımızı savunmamız gerektiğini biliyoruz ve bugün de öyle oldu.

Yamal, maç başlamadan önce iki İspanyol devi arasındaki gerginliği körükleyerek, televizyonda yayımlanan bir röportajda Real Madrid'in "hile yaptığını" ve "şikayet ettiğini" öne sürmüştü.

Real Madrid teknik direktörü Xabi Alonso, bu alaycı tavır hakkında yorum yapmayı reddetti ve bunun yerine Los Blancos'un (Beyazlar) zirvede puan farkını 5'e çıkardığı maça odaklanmayı tercih etti.

Ancak Alonso ve Vincius arasında gerginlik artıyor gibi görünüyor. Vincius'un oyundan çıktıktan sonra yayın kameralarına "Hep ben! Takımdan ayrılıyorum. Ayrılsam daha iyi olur, ayrılıyorum" dediği bildirildi.

Alonso maç sonrası yaşanan arbedeyi önemsemezken, Brezilyalının tepkisinin takım içinde "konuşulacağını" açıkladı.

İspanyol teknik adam, "Bunu normal karşılıyorum. Çok abartmamıza gerek yok" dedi.

Bu, hem onlar hem de bizim için o anın gerginliği. Bu tür kavgalar her zaman yaşandı.

Independent Türkçe


Mayweather - Pacquiao 2: Yüzyılın maçında ikinci perde

Fotoğraf: AP
Fotoğraf: AP
TT

Mayweather - Pacquiao 2: Yüzyılın maçında ikinci perde

Fotoğraf: AP
Fotoğraf: AP

Floyd Mayweather ve Manny Pacquiao, nihayet rekabetlerini yeniden canlandırabilir. 2026'daki bir Netflix etkinliğinde sansasyonel bir rövanş maçının planlandığına dair söylentiler dolaşıyor.

46 yaşındaki Pacquiao, temmuzda 4 yıl aradan sonra ilk kez dövüşmüş ve WBC yarı ortasıklet kemeri maçında Mario Barrios'la berabere kalarak boksa geri dönmüştü.

Öte yandan Mayweather, 2017'deki son resmi maçından bu yana Logan Paul ve John Gotti III gibi rakiplerle birkaç gösteri maçında mücadele etti. 2017'deki maçta Conor McGregor'ı 10. rauntta teknik nakavtla yenmişti.

48 yaşındaki Mayweather, gelecek yıl baharda 59 yaşındaki Mike Tyson'la bir başka gösteri maçında karşılaşmayı kabul etmişti ancak bu maçın tarihi henüz netleşmediği için, Mayweather - Pacquiao 2'nin Netflix tarafından yayımlanacak gişe canavarı bir etkinliğin ana maçı olabileceği yönünde haberler var.

Ring Dergisi'nin haberine göre iki boks efsanesi arasında rövanş maçı ihtimali araştırılıyor.

Bu maç, Mayweather'ın oybirliğiyle kazandığı ilk maçtan 10 yıl sonra gerçekleşecek. Mayweather, Las Vegas'ta savunma dersi vererek teknik anlamda usta olduğunu yeniden göstermişti.

Bu sonuç, Amerikalı boksörün 2017'den beri 50 galibiyet ve 0 yenilgiyle sürdürdüğü mükemmel profesyonel karnesini korumuştu. Gösteri maçları karnesine dahil edilmedi.

Pacquiao’nun karnesi ise 62 galibiyet, 8 yenilgi ve 3 beraberlik. En ünlü galibiyetlerini Miguel Cotto, Oscar De La Hoya ve geçen ay hayatını kaybeden büyük Ricky Hatton gibi isimlere karşı elde etti.

Independent Türkçe