Lewis Hamilton "çok küçük yaştan" itibaren ruh sağlığı sorunlarıyla boğuştuğunu açıkladı

7 kez F1 dünya şampiyonu olan sporcu, yarışmanın getirdiği baskılar ve okulda zorbalığa maruz kalması nedeniyle ruh sağlığı sorunlarıyla mücadele ettiğini söyledi

Fotoğraf: AP
Fotoğraf: AP
TT

Lewis Hamilton "çok küçük yaştan" itibaren ruh sağlığı sorunlarıyla boğuştuğunu açıkladı

Fotoğraf: AP
Fotoğraf: AP

Ruh sağlığı sorunlarıyla mücadelesini anlatan Lewis Hamilton, hayatının büyük bir bölümünde bu sorunlarla uğraştığını söyledi.

7 kez Formula 1 dünya şampiyonu olan pilot, Sunday Times'a verdiği röportajda gençliğinden beri depresyona girdiğini belirtti.

39 yaşındaki Hamilton, 20'li yaşlarında "gerçekten zor dönemler" geçirdiğini ve ruh sağlığıyla ilgili zorlukların okulda zorbalığa uğramaktan ve yarış baskısından kaynaklandığını söyledi.

Anne ve babası farklı ırklardan olan Britanyalı pilot, daha önce Stevenage'de büyürken ırkçılığa maruz kaldığını söylemişti.

Sunday Times'a şöyle konuştu:

20'li yaşlarımda gerçekten zor dönemler geçirdim. Yani, hayatım boyunca ruh sağlığı sorunları yaşadım. Depresyona [girdim]. Çok erken yaşlardan itibaren, 13 yaşındayken falan. Sanırım yarışmanın ve okulda zorlanmanın baskısıydı. Zorbalık. Konuşacak kimsem yoktu.

Röportaj sırasında kendisine hiç terapiste gidip gitmediği sorulan Hamilton şunları söyledi:

Yıllar önce bir kadınla konuştum ama pek yardımcı olmadı. Bugün birini bulmak isterim.

Mercedes'te geçirdiği son derece başarılı 12 yılın ardından sezon sonunda Ferrari'ye geçecek olan Hamilton, halihazırda "fiziksel ve zihinsel olarak iyi bir yerde" olduğunu söyledi.

Ferrari'yle sözleşmesi 40'lı yaşlarına kadar yarışacağı anlamına geliyor ancak bekar olan Hamilton bir aile kurmak istediğini söyledi.

Bir gün. O zaman bugün yaptığım işi bu seviyede yapamazdım. En iyi arkadaşlarımdan birinin yeni bir çocuğu oldu ve bunun ne kadar manik olduğunu görüyorum. Yeğenlerim de ele avuca sığmıyor. Bunun yeri ve zamanı olacak ve o kısım için sabırsızlanıyorum. Ama halen yapmam gereken işler var.

Independent Türkçe



Amerika, Dünya Kupası'na Paraguay'ı dört farkla yenerek başladı

Maçın bitiminden sonra Amerikalıların kutlaması (Reuters)
Maçın bitiminden sonra Amerikalıların kutlaması (Reuters)
TT

Amerika, Dünya Kupası'na Paraguay'ı dört farkla yenerek başladı

Maçın bitiminden sonra Amerikalıların kutlaması (Reuters)
Maçın bitiminden sonra Amerikalıların kutlaması (Reuters)

Amerika Birleşik Devletleri milli futbol takımı, Dünya Kupası D Grubu'ndaki ilk maçında Paraguay'ı 4-1 gibi net bir skorla mağlup ederek turnuvaya görkemli bir başlangıç yaptı. Los Angeles'taki SoFi Stadyumu'nda oynanan mücadele, ev sahibi ekibin üstün oyunuyla geçti.

ABD'nin golleri; 7. dakikada Damian Bobadilla'nın kendi kalesine yaptığı vuruş, 31 ve 45+5. dakikalarda Folarin Balogun ve 90+8. dakikada Giovanni Reyna'dan geldi. Paraguay'ın tek golünü ise 73. dakikada Mauricio kaydetti.

SoFi Stadyumu'nda tek kale oyun

Özellikle ilk yarısı tamamen ABD'nin kontrolünde geçen karşılaşma, futbolseverlere keyifli anlar yaşattı. 2020 yılında açılan ve yaklaşık 5,5 milyar dolarlık maliyetiyle dikkat çeken modern stadyum, yaklaşık 70 bin seyirciye ev sahipliği yaptı. Bu sonuçla ABD, grubuna 3 puanla güçlü bir başlangıç yapmış oldu.


Dünya Kupası: Kanada, Bosna Hersek karşısında tarihi bir beraberlik elde etti

Bosna Hersek ve Kanada maçından (AP)
Bosna Hersek ve Kanada maçından (AP)
TT

Dünya Kupası: Kanada, Bosna Hersek karşısında tarihi bir beraberlik elde etti

Bosna Hersek ve Kanada maçından (AP)
Bosna Hersek ve Kanada maçından (AP)

Kanada milli futbol takımı, Dünya Kupası grup aşaması B Grubu açılış maçında Bosna-Hersek ile 1-1 berabere kalarak tarihinin ilk Dünya Kupası puanını elde etti.

Kanada’nın Toronto şehrinde oynanan karşılaşmada Bosna-Hersek, 21. dakikada Jovo Lukic'in attığı golle öne geçti. Kanada ise bu gole 78. dakikada Cyle Larin ile karşılık vererek beraberliği yakaladı.

Bu sonuçla birlikte, bu akşam ilk hafta mücadelesinde karşı karşıya gelecek olan Katar ve İsviçre'nin de yer aldığı B Grubu'nda, Kanada ve Bosna-Hersek ilk puanlarını hanelerine yazdırmış oldu.

Kanada, Dünya Kupası'ndaki bir sonraki maçında Katar ile karşılaşacak. Grubun diğer mücadelesi ise İsviçre ile Bosna-Hersek arasında oynanacak.

1986'da Meksika'da ve 2022'de Katar'da düzenlenen Dünya kupalarına katılan Kanada, turnuva tarihinde bundan önce oynadığı 6 maçın tamamından mağlubiyetle ayrılmış ve hiç puan alamamıştı.


Dünya Kupası: Kanada, Bosna Hersek karşısında tarihi bir beraberlik aldı

Bosna Hersek ile Kanada arasında oynanan karşılaşmadan bir kare (AP)
Bosna Hersek ile Kanada arasında oynanan karşılaşmadan bir kare (AP)
TT

Dünya Kupası: Kanada, Bosna Hersek karşısında tarihi bir beraberlik aldı

Bosna Hersek ile Kanada arasında oynanan karşılaşmadan bir kare (AP)
Bosna Hersek ile Kanada arasında oynanan karşılaşmadan bir kare (AP)

Kanada Milli Takımı, Cuma akşamı oynanan maçta Bosna Hersek ile 1-1 berabere kalarak Dünya Kupası tarihindeki ilk puanını elde etti.

Kanada'nın Toronto kentinde oynanan ve B Grubu'nun açılış karşılaşması olan mücadelede Bosna Hersek, 21. dakikada Jovo Lukić'in golüyle öne geçti. Kanada ise 78. dakikada Kyle Larin'in kaydettiği golle eşitliği sağladı.

Bu sonucun ardından Kanada ve Bosna Hersek, gruptaki ilk puanlarını hanesine yazdırdı. Grupta ayrıca Katar ve İsviçre yer alıyor. İki ekip, ilk hafta maçında Cumartesi akşamı karşı karşıya gelecek.

Kanada, gruptaki ikinci maçında Katar ile mücadele edecek. Aynı hafta İsviçre ile Bosna Hersek de karşı karşıya gelecek.

Kanada Milli Takımı, daha önce Dünya Kupası'ndaki 1986 ve 2022 turnuvalarında çıktığı toplam altı maçın tamamını kaybetmişti. Böylece Bosna Hersek karşısında alınan beraberlikle Dünya Kupası tarihindeki ilk puanına ulaşmış oldu.