Daniel Dubois, Anthony Joshua'yı nakavt edişini yorumladı

"AJ", nakavt darbesi almadan sadece birkaç saniye önce Dubois'yı bir çift sağla sersemletmiş gibi görünüyordu

İki boksör IBF Dünya Ağırsıklet Kemeri için 21 Eylül'de ringe çıkmıştı (Reuters)
İki boksör IBF Dünya Ağırsıklet Kemeri için 21 Eylül'de ringe çıkmıştı (Reuters)
TT

Daniel Dubois, Anthony Joshua'yı nakavt edişini yorumladı

İki boksör IBF Dünya Ağırsıklet Kemeri için 21 Eylül'de ringe çıkmıştı (Reuters)
İki boksör IBF Dünya Ağırsıklet Kemeri için 21 Eylül'de ringe çıkmıştı (Reuters)

Daniel Dubois, dövüşleri sona ermeden önceki anlarda Anthony Joshua'yla mücadelesinden "büyük keyif aldığını" açıkladı.

Dubois, eylülde zafere ulaşırken Joshua'yı birkaç kez düşürmüştü. Ancak "Dinamit", 5. rauntta "AJ"i nakavt etmeden önceki saniyelerde Joshua, Dubois'yı bir çift sağla sersemletmiş gibi görünüyordu.

34 yaşındaki Joshua, görünüşe göre bir geri dönüş galibiyetinin mümkün olduğunu hissetmiş ve işi bitirmeye çalışmıştı ancak Dubois'nın sağıyla yüzüstü yere serilmişti. Böylece Dubois zaferi garantilemiş ve IBF (Uluslararası Boks Federasyonu) ağırsıklet kemerini korumuştu.

Wembley Stadyumu'ndaki o heyecan verici anları hatırlayan Dubois, Seconds Out'a şunları söyledi:

Kimse bunun kolay olacağını söylemedi. Kralı öldürmek zorundaydım, bu yüzden bana getirdiği ateşin içinden geçmeliydim. Ellerimizi serbest bıraktığımız, kapıştığımız, zar attığımız, ateş ettiğimiz bu tür karşılaşmaları seviyorum. Dürüst olmak gerekirse benim için gerçekten heyecan vericiydi.

27 yaşındaki Dubois, AJ'in 2019'da Andy Ruiz Jr.'a teknik nakavt mağlubiyeti ve 2022 ve 2023'te Oleksandr Usyk'e puan mağlubiyetlerinin ardından Joshua'ya kariyerinin 4. yenilgisini tattırmıştı.

Joshua'nın organizatörü Eddie Hearn, eylüldeki maçtan sonra Joshua'nın bir rövanş maddesi olduğunu açıklamıştı. Ancak, iki kez dünya şampiyonu olan eski boksörün bu maddeyi etkinleştirip etkinleştirmeyeceği belirsizliğini koruyor.

Bu hafta Sky Sports'a konuşan Hearn, bu olasılığı tartıştı:

Gerçekten düşünmeye başladığınızda, verilecek kötü bir karar olduğunu sanmıyorum. Onun rövanş maçına sıcak baktığını biliyorum çünkü [Deontay] Wilder'la dövüşmek, [Tyson] Fury'yi beklemek ve sonra gelecek yıl boyunca yerinde duramazken dünya ağırsıklet unvanı için dövüşmemek yerine dünya ağırsıklet unvanını kazanmak istiyor.  Eğer iş sadece AJ'e kaldıysa, ki günün sonunda öyle olacak, bence onu rövanşa çıkmaktan vazgeçirmek çok zor olacak.

Joshua'nın adı uzun süredir Wilder ve Fury'yle anılıyor ancak her iki eşleşme de geçen on yıl boyunca gerçekleşmedi. Joshua ve Wilder aralıkta aynı dövüş kartını paylaştığında, her iki adamın da galibiyetleri aralarında bir dövüşü garantileyecekti ancak Joshua, Otto Wallin'i yenerken Wilder, Joseph Parker'a puanla yenilmişti.

Joshua, Dubois'yı yenmiş olsaydı, 34 yaşındaki boksör muhtemelen Fury'nin Usyk'le yapacağı rövanş maçının galibiyle eşleşecekti.

Usyk, mayısta Fury'yi puanla yenerek 24 yıl sonra ilk tartışmasız ağırsıklet şampiyonu olmuştu ve aralıktaki rövanşta birleşik kemerler ortada olacak. Usyk'in boşalttığı IBF kemerinin yeni sahibi Dubois.

Dolayısıyla Fury-Usyk 2 maçının galibi Dubois olabilir ancak Britanyalı, Seconds Out'a Joshua'yla bir rövanş maçına da açık olduğunu söyledi:

Artık 'sırada ne var?' diyoruz.

Şimdi ne yapacağımıza dair planlar yapıyoruz. AJ'in rövanş istediğini duydum. Göreceğiz bakalım. O istiyorsa ben de istiyorum.

Gecenin galibi bizdik, o gece daha iyi olan bendim ama saygısızlık yok. Onun hakkında kötü falan konuşmayacağım. Harika bir dövüştü ve eğer bunu tekrar yapabilirsek daha da büyük olacak.

Çok fazla şey söylemeden, bunun için daha istekli olacağımı düşünüyorum: Kendime daha fazla güveniyorum. Buna hazırdım ama daha kontrollü, daha hızlı, her şeye hazırdım. AJ de geçen sefer olduğu gibi elinden gelenin en iyisini yapıp kazanmak için gelecektir ama artık benim zamanım geldi gibi hissediyorum. Dünya şampiyonu olmak, IBF kemerine sahip olmak, bu sadece cila. Bu seriyi sürdürmem gerekiyor.

Independent Türkçe



Yağmur nedeniyle yarıda kalan maça FIFA’dan çözüm: Suudi Arabistan ve BAE üçüncülüğü paylaştı

Suudi Arabistan–BAE maçı yağmur nedeniyle iptal edildi (Suudi Arabistan Milli Takımı)
Suudi Arabistan–BAE maçı yağmur nedeniyle iptal edildi (Suudi Arabistan Milli Takımı)
TT

Yağmur nedeniyle yarıda kalan maça FIFA’dan çözüm: Suudi Arabistan ve BAE üçüncülüğü paylaştı

Suudi Arabistan–BAE maçı yağmur nedeniyle iptal edildi (Suudi Arabistan Milli Takımı)
Suudi Arabistan–BAE maçı yağmur nedeniyle iptal edildi (Suudi Arabistan Milli Takımı)

FIFA’nın Milli Takımlar Komitesi, 2025 Arap Kupası’nda üçüncülük maçının sonucu olarak Suudi Arabistan ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki karşılaşmayı 0–0’lık beraberlikle tescilledi. Komite, turnuvanın üçüncülük derecesinin iki takım arasında paylaştırılmasına hükmetti.

Ayrıca üçüncü ve dördüncü sıraya ayrılan toplam para ödülünün birleştirilerek iki takım arasında eşit biçimde paylaşılmasına karar verildi.

Söz konusu adım, üçüncülük karşılaşmasının yoğun yağış nedeniyle yarıda kesilmesi ve daha sonra iptal edilerek tamamlanmamasının ardından atıldı. Maç, Halife Uluslararası Stadı’nda oynanıyordu.


Jake Paul ve Anthony Joshua bu haftaki boks maçından ne kadar kazanacak?

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Jake Paul ve Anthony Joshua bu haftaki boks maçından ne kadar kazanacak?

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Jake Paul ve Anthony Joshua, bu hafta alışılmadık bir maçta kozlarını paylaşacak. YouTube fenomenliğinden boksörlüğe yönelen Paul'la iki kez dünya ağırsıklet şampiyonu olmuş boksör karşı karşıya gelecek.

Herhangi bir karışıklığı önlemek için belirtmek gerekirse Joshua, cuma günü Miami'de yapılacak maça çok büyük bir favori olarak çıkıyor. "AJ", Wladimir Klitschko, Joseph Parker, Kubrat Pulev, Dillian Whyte ve Alexander Povetkin gibi isimlere karşı önemli zaferler elde etti. Ancak 36 yaşındaki boksör, Netflix'te canlı yayımlanacak bu maça, Eylül 2024'te Daniel Dubois'ya karşı aldığı sert bir nakavt yenilgisinin ardından çıkıyor.

Öte yandan Paul, nakavtların geçerli olduğu ve standart 10 ons (283 gram) eldivenlerin kullanılacağı resmi bir maç olan bu karşılaşmaya 12-1'lik profesyonel bir karneyle geliyor. 28 yaşındaki Amerikalı boksör, son olarak haziranda dövüşmüş ve eski dünya ortasıklet şampiyonu Julio Cesar Chavez Jr.'ı puanla yenmişti. Geçen yıl kasımda da ağırsıklet efsanesi Mike Tyson'ı puanla mağlup etmişti.

Tyson o sırada 58 yaşındaydı ve bu maç, hayranlar ve uzmanlar arasında tartışma yaratsa da boksörler için oldukça kazançlıydı. Paul'un 40 milyon dolar, Tyson'ın ise 20 milyon dolar kazandığı bildirilmişti.

Şimdiyse Paul ve Joshua, Paul'un o maçtan elde ettiği kazancı bile aşacak gibi görünüyor, hem de epey büyük bir farkla.

Kasımda bu maçın onaylanmasından önceki günlerde Daily Mail, "Kaynaklar bize yaklaşık 184 milyon dolar gibi devasa bir ödül havuzunun gündemde olduğunu söylüyor" diye yazmıştı. Bu miktar Joshua ve Paul arasında eşit olarak bölünecek gibi görünüyordu. Ancak Paul daha sonra X'te farklı bir rakam paylaştı ve görünüşe göre maçın ödül havuzuna atıfta bulundu.

Mail'in haberinin yayımlanmasından birkaç gün sonra Paul, "Bana sormayı bırakın. 267 milyon dolar" diye tweet attı. Bu da yaklaşık 11,4 milyar TL'ye denk geliyor.

Spor ve eğlence muhasebecisi Oriana Morrison, salı günü The Independent'a şunları söyledi:

Daha düşük rakam, söylentilere göre 184 milyon dolarlık havuz, doğru olsa bile AJ, 92 milyon dolar kazanabilir. 2015'teki Mayweather-Pacquiao veya 2017'deki Mayweather-McGregor maçlarından beri bu seviyede bir havuza sahip boks maçı görmedik. Bu rakam, bugüne kadar Suudi Arabistan’da yapılan herhangi bir maçın ödül havuzundan daha yüksek.

Floyd Mayweather'ın Manny Pacquiao ve Conor McGregor'la yaptığı maçlara atıfta bulunan Morrison şöyle devam etti:

ABD, Anthony Joshua'nın yeteneğini ve karizmasını gerçekten tatma şansını hiç bulamadı. Sözkonusu maç bunun için mükemmel bir ortam ve kesinlikle ABD'deki boks için bir dönüm noktası. MVP [Most Valuable Promotions, Paul'un şirketi] ve Jake Paul, boksa yeni izleyiciler çekiyor. Boks organizasyonunu moderleşmeye zorluyor ve dövüşçülere yerleşik organizatörlerden daha iyi ödeme yapıyor.

Independent Türkçe


PSG galibiyetine rağmen Enrique’den uyarı

Paris Saint-Germain'in teknik direktörü Luis Enrique (Reuters)
Paris Saint-Germain'in teknik direktörü Luis Enrique (Reuters)
TT

PSG galibiyetine rağmen Enrique’den uyarı

Paris Saint-Germain'in teknik direktörü Luis Enrique (Reuters)
Paris Saint-Germain'in teknik direktörü Luis Enrique (Reuters)

Paris Saint-Germain Teknik Direktörü Luis Enrique, Ligue 1’de Metz’i 3-2 mağlup ettikleri karşılaşmada takımının büyük sıkıntı yaşadığını ve ilk 11’de zorunlu değişiklikler yapmak durumunda kaldığını söyledi.

Enrique, maçın ardından Ligue 1 Plus platformuna yaptığı açıklamada, “Son derece zor bir maçtı ve bunu karşılaşma öncesinde de biliyorduk. Metz özellikle ikinci yarıda etkili bir performans sergiledi ve işimizi oldukça zorlaştırdı” dedi.

Maçın kırılma anlarında orta saha kontrolünü kaybettiklerini belirten İspanyol çalıştırıcı, zorunlu rotasyonların ardından oyunun dengesinin PSG aleyhine bozulduğunu kaydetti.

Altyapıdan genç oyunculara forma şansı vermesiyle ilgili de konuşan Enrique, “Yetenekli genç oyunculara güvenmek kulübümüzün temel özelliklerinden biri” diye konuştu.

Genç oyuncuların sahadaki performansından memnun kaldığını dile getiren Enrique, ikinci yarıda maçın temposunu ve kontrolünü ele almakta zorlandıklarını vurguladı.