Hafif ağırsikletin dev maçı bu hafta sonu Riyad'da

Adrenalin'de bu hafta: Yılın en iyi boks maçlarından biri bizi bekliyor… "El Turco" Toprak, ikinci şampiyonluğunu ilan edebilir… El Salvador'da sörf heyecanı başladı...

Yılın en iyi boks maçlarından biri bizi bekliyor (Reuters)
Yılın en iyi boks maçlarından biri bizi bekliyor (Reuters)
TT

Hafif ağırsikletin dev maçı bu hafta sonu Riyad'da

Yılın en iyi boks maçlarından biri bizi bekliyor (Reuters)
Yılın en iyi boks maçlarından biri bizi bekliyor (Reuters)

Hem yapanın hem de izleyenin adrenalinini yükselten sporlardan haberlerin yer alacağı Adrenalin'den merhaba. Bundan sonra her hafta cuma günü beraber olacağız. 

Bu hafta dövüş sporları hareketli, güzel müsabakalar bizi bekliyor. İki boksör kemerleri birleştirmek için ringe çıkacak. 

Motor sporlarında ise Formula 1 uzun bir arada olmasına rağmen önemli açıklamalar var. Superbike'ta yarışan gururumuz Toprak Razgatlıoğlu için de bu hafta sonu çok önemli. 

Haftanın etkinliği

İkisi de yenilgisiz, ikisi de şampiyon. 12 Ekim gecesi hafif ağırsıklette kemerler Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da birleşecek. WBA Hafif Ağırsıklet kemerinin sahibi Dmitriy Bivol, IBF, WBO ve WBC Hafif Ağırsıklet kemerlerinin sahibi Artur Beterbiev'in karşısına çıkıyor.

sdfrgt
Beterbiev-Bivol maçı saat 20.00'den itibaren S Sport ve S Sport+'tan izlenebilecek (Twitter/@RiyadhSeason)

39 yaşındaki Beterbiev'in kariyerinde 20 galibiyeti var ve şimdiye kadar hiç yenilmedi. Üstelik bu galibiyetlerin hepsini nakavtla aldı. 33 yaşındaki Bivol de hiçbir rakibine boyun eğmedi ve 23 maçta 12 nakavtı var.

Başka neler var?

Formula 1, Ruanda yarışıyla Afrika'ya dönebilir

Afrika kıtasında 1993 Güney Afrika Grand Prix'sinden beri Formula 1 yarışı düzenlenmiyor. Formula 1 CEO'su Stefano Domenicali yakın zamanda Ruanda'dan yetkililerle masaya oturdu. 

7 dünya şampiyonluğuna sahip Lewis Hamilton, ağustostaki Hollanda Grand Prix'sinde yaptığı açıklamada Afrika'da da yarış düzenlenmesi gerektiğini söylemişti: 

Başka yerlere yarışlar ekleyip dünyanın geri kalanının sadece bir şeyler aldığı Afrika'yı görmezden gelmeye devam edemeyiz. Kimse Afrika'ya hiçbir şey vermiyor.

Red Bull'un Hollandalı yıldızı Max Verstappen, önemli isimlerin takımdan peş peşe ayrılmasını yorumladı. Son üç yılın pilotlar şampiyonu, "Herkesin kalmasını tercih ederdim ama sonuçta insanları durduramazsınız" dedi. 

Williams'ın Logan Sargeant yerine şans verdiği ve şimdiye kadar bu şansı çok iyi kullanan Arjantinli Franco Colapinto, "Zaten hızlı olmayı bekliyordum" diye konuştu. 

Colapinto, ilk üç yarışını ilk 12'de bitiren üçüncü Güney Amerikalı pilot oldu

Toprak, Superbike'ta şampiyonluğa bu hafta sonu ulaşabilir 

Yarışseverlerin "El Turco" lakabıyla andığı Toprak Razgatlıoğlu, 2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nın Portekiz'deki Estoril Pisti'nde düzenlenecek 11. ayağında ikinci dünya şampiyonluğunu elde edebilir.

414 puanla en yakın rakibinin 39 puan önünde liderliğini sürdüren Toprak, ikinci sıradaki Nicolo Bulega'yla puan farkını 63 puan ve üzerine çıkartırsa zafere ulaşacak.

Estoril yarışları 12 ve 13 Ekim'de koşulacak. Her ikisi de 15:40'ta başlayacak yarışlar Red Bull TV'den izlenebilir. 

MotoGP'de Bagnaia, Martin'le farkı 10 puana indirdi

Ducati Lenovo'nun üst üste üçüncü şampiyonluğunu kovalayan İtalyan sürücüsü Francesco Bagnaia, Japonya Grand Prix'sini kazanarak bu sezonki 8. zaferini elde etti.

2024 sezonunun tamamlanmasına 4 yarış kala Prima Pramac Racing pilotu İspanyol Jorge Martin, 392 puanla sürücüler şampiyonasında lider. 

MotoGp'nin sıradaki durağı Avustralya. 18-20 Ekim hafta sonunda S Sport'tan izlenebilir.

El Salvador'da sörf heyecanı başladı 

Surf City El Salvador Uzun Tahta Şampiyonası, El Salvador'un El Sunzal kentinde 9 Ekim'de başladı. 8 erkek ve 8 kadın sporcunun yarışacağı mücadelenin başlaması için denizde ve havada en iyi koşulların oluşması bekleniyor. 

ABD'li Taylor Jensen'in üç uzun tahta şampiyonluğu var ve 4'üncüsünü kovalayacak. Dünya Sörf Ligi'nin (WSL) düzenlediği şampiyona, buradan izlenebilir.

UFC'de yenilgisiz Tatsuro, seriyi devam ettirme peşinde

UFC'nin 12 Ekim'i 13 Ekim'e bağlayan gece başlayacak ana etkinliğinde Japon Tatsuro Taira, ABD'li Brandon Royval'la Octagon'a çıkacak. Tatsuro'nun UFC'de 6, MMA kariyerinde 16 galibiyeti var ve henüz yenilmedi. 

Daha tecrübeli rakibi Royval ise UFC'de çıktığı 9 maçta 6 galibiyet aldı. Tatsuro'nun sineksıklet kemeri yolculuğunda önemli bir adım olan maç, S Sport'tan izlenebilecek. 

Independent Türkçe, Motorsport, BBC Sport  



Ekvador’u 2-0 yenen Meksika Dünya Kupası yolculuğuna devam ediyor

Meksikalı oyuncular maçtan sonra büyük taraftar kitlesiyle birlikte kutlama yapıyor (Reuters)
Meksikalı oyuncular maçtan sonra büyük taraftar kitlesiyle birlikte kutlama yapıyor (Reuters)
TT

Ekvador’u 2-0 yenen Meksika Dünya Kupası yolculuğuna devam ediyor

Meksikalı oyuncular maçtan sonra büyük taraftar kitlesiyle birlikte kutlama yapıyor (Reuters)
Meksikalı oyuncular maçtan sonra büyük taraftar kitlesiyle birlikte kutlama yapıyor (Reuters)

Meksika Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası’ndaki başarılı performansını sürdürerek Ekvador’u 2-0 mağlup etti ve son 16 turuna yükseldi.

ABD, Kanada ve Meksika’nın ortak ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada Meksika, 22. dakikada Julian Quiñones’in golüyle öne geçti. Tecrübeli forvet Raúl Jiménez ise 31. dakikada farkı ikiye çıkaran golü kaydetti.

Ekvador, karşılaşmayı 10 kişi tamamladı. Maçın uzatma dakikalarında, 90+5’te oyuncu Piero Hincapié, hakemin VAR incelemesi sonrası doğrudan kırmızı kart göstermesiyle oyun dışında kaldı. Oyuncunun, yeni uygulamaya konulan kural gereği bir Meksikalı futbolcu ile tartışma sırasında ağzını kapatarak konuşması ihlale gerekçe olarak gösterildi.

Meksika, son 16 turunda 5 Temmuz’da oynanacak maçta, İngiltere ile Demokratik Kongo Cumhuriyeti arasındaki karşılaşmanın galibiyle karşılaşacak.

Öte yandan mücadele, stadyum çevresinde etkili olan gök gürültülü fırtına nedeniyle planlanan saatten bir saat geç başladı.


2026 Dünya Kupası: Mbappe, Fransa'yı İsveç karşısında zafere ve son 16 turuna taşıdı…

Kylian Mbappe Amerika'da da büyüsünü sürdürüyor (AP)
Kylian Mbappe Amerika'da da büyüsünü sürdürüyor (AP)
TT

2026 Dünya Kupası: Mbappe, Fransa'yı İsveç karşısında zafere ve son 16 turuna taşıdı…

Kylian Mbappe Amerika'da da büyüsünü sürdürüyor (AP)
Kylian Mbappe Amerika'da da büyüsünü sürdürüyor (AP)

Fransa Milli Takımı, yıldız futbolcusu Kylian Mbappé'nin attığı iki golle İsveç'i 3-0 mağlup ederek 2026 FIFA Dünya Kupası'nda son 16 turuna yükseldi. Fransa, bu turda Paraguay ile karşılaşacak.

Mbappé, "Horozlar"ın ilk ve üçüncü gollerini 45. ve 74. dakikalarda kaydederken, Bradley Barcola ise 53. dakikada takımının ikinci golünü attı.

  Fransa oyuncuları Bradley Barcola'yı attığı gol için tebrik ediyor (AP)Fransa oyuncuları Bradley Barcola'yı attığı gol için tebrik ediyor (AP)

Bu iki golle turnuvadaki gol sayısını 6'ya çıkaran Mbappé, Arjantinli yıldız Lionel Messi ile birlikte 2026 Dünya Kupası gol krallığı yarışında zirveyi paylaştı. Fransız yıldız ayrıca Dünya Kupası tarihinin en golcü oyuncuları sıralamasında Alman efsane Miroslav Klose'yi geride bıraktı.

Dünya Kupası kariyerindeki gol sayısını 18'e yükselten Mbappé, 19 gollü Lionel Messi'nin ardından ikinci sıraya yerleşirken, 16 gollü Miroslav Klose'yi geride bıraktı.

Öte yandan Mbappé, Dünya Kupası finallerinde Fransa Milli Takımı formasıyla en fazla gol atan oyuncu unvanını da pekiştirdi. Daha önce 13 gol kaydeden efsanevi Just Fontaine'i geride bırakan Fransız yıldız, rekorunu geliştirmeye devam etti.

Mbappé, Fransa'nın son 16 turunda Paraguay ile oynayacağı karşılaşmada gol sayısını artırma fırsatı yakalayacak. Paraguay ise son 16 biletini, normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 eşitlikle tamamlanan maçta Almanya'yı penaltı atışları sonucu eleyerek aldı.


2026 Dünya Kupası: Ancelotti, Japonya karşısında alınan zaferin ardından Brezilya'nın yıldızlarını övdü

Brezilya milli takımının teknik direktörü İtalyan Carlo Ancelotti (Reuters)
Brezilya milli takımının teknik direktörü İtalyan Carlo Ancelotti (Reuters)
TT

2026 Dünya Kupası: Ancelotti, Japonya karşısında alınan zaferin ardından Brezilya'nın yıldızlarını övdü

Brezilya milli takımının teknik direktörü İtalyan Carlo Ancelotti (Reuters)
Brezilya milli takımının teknik direktörü İtalyan Carlo Ancelotti (Reuters)

Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü İtalyan Carlo Ancelotti, ABD, Meksika ve Kanada'nın ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kupası'nda Japonya'ya karşı son anlarda gelen galibiyetin ardından oyuncularını övdü ve son 16 turuna yükselmelerini değerlendirdi.

Son 32 turunda 1-0 geriye düşmesine rağmen Japonya karşısında 2-1'lik galibiyete uzanan Brezilya, son 16 turunda Norveç ile Fildişi Sahili arasındaki maçın galibiyle karşılaşacak.

Maçın ardından FIFA'nın resmi internet sitesinde yer alan açıklamalarda Ancelotti, "Sabrımızı hiç kaybetmedik; sahada ve yedek kulübesinde birçok üst düzey oyuncuya sahibiz" ifadelerini kullandı.

Ancelotti sözlerini şöyle sürdürdü: "Japonya kolay bir rakip değil; son derece organize bir takım. Neymar'ı uzatmalara kadar tutmak istiyordum. Eğer ikinci golü bulamasaydık 105. dakikada oyuna girecekti. Takımın oyun düzenini bozmak istemedim çünkü iyi oynuyorlardı."