Hafif ağırsikletin dev maçı bu hafta sonu Riyad'da

Adrenalin'de bu hafta: Yılın en iyi boks maçlarından biri bizi bekliyor… "El Turco" Toprak, ikinci şampiyonluğunu ilan edebilir… El Salvador'da sörf heyecanı başladı...

Yılın en iyi boks maçlarından biri bizi bekliyor (Reuters)
Yılın en iyi boks maçlarından biri bizi bekliyor (Reuters)
TT

Hafif ağırsikletin dev maçı bu hafta sonu Riyad'da

Yılın en iyi boks maçlarından biri bizi bekliyor (Reuters)
Yılın en iyi boks maçlarından biri bizi bekliyor (Reuters)

Hem yapanın hem de izleyenin adrenalinini yükselten sporlardan haberlerin yer alacağı Adrenalin'den merhaba. Bundan sonra her hafta cuma günü beraber olacağız. 

Bu hafta dövüş sporları hareketli, güzel müsabakalar bizi bekliyor. İki boksör kemerleri birleştirmek için ringe çıkacak. 

Motor sporlarında ise Formula 1 uzun bir arada olmasına rağmen önemli açıklamalar var. Superbike'ta yarışan gururumuz Toprak Razgatlıoğlu için de bu hafta sonu çok önemli. 

Haftanın etkinliği

İkisi de yenilgisiz, ikisi de şampiyon. 12 Ekim gecesi hafif ağırsıklette kemerler Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da birleşecek. WBA Hafif Ağırsıklet kemerinin sahibi Dmitriy Bivol, IBF, WBO ve WBC Hafif Ağırsıklet kemerlerinin sahibi Artur Beterbiev'in karşısına çıkıyor.

sdfrgt
Beterbiev-Bivol maçı saat 20.00'den itibaren S Sport ve S Sport+'tan izlenebilecek (Twitter/@RiyadhSeason)

39 yaşındaki Beterbiev'in kariyerinde 20 galibiyeti var ve şimdiye kadar hiç yenilmedi. Üstelik bu galibiyetlerin hepsini nakavtla aldı. 33 yaşındaki Bivol de hiçbir rakibine boyun eğmedi ve 23 maçta 12 nakavtı var.

Başka neler var?

Formula 1, Ruanda yarışıyla Afrika'ya dönebilir

Afrika kıtasında 1993 Güney Afrika Grand Prix'sinden beri Formula 1 yarışı düzenlenmiyor. Formula 1 CEO'su Stefano Domenicali yakın zamanda Ruanda'dan yetkililerle masaya oturdu. 

7 dünya şampiyonluğuna sahip Lewis Hamilton, ağustostaki Hollanda Grand Prix'sinde yaptığı açıklamada Afrika'da da yarış düzenlenmesi gerektiğini söylemişti: 

Başka yerlere yarışlar ekleyip dünyanın geri kalanının sadece bir şeyler aldığı Afrika'yı görmezden gelmeye devam edemeyiz. Kimse Afrika'ya hiçbir şey vermiyor.

Red Bull'un Hollandalı yıldızı Max Verstappen, önemli isimlerin takımdan peş peşe ayrılmasını yorumladı. Son üç yılın pilotlar şampiyonu, "Herkesin kalmasını tercih ederdim ama sonuçta insanları durduramazsınız" dedi. 

Williams'ın Logan Sargeant yerine şans verdiği ve şimdiye kadar bu şansı çok iyi kullanan Arjantinli Franco Colapinto, "Zaten hızlı olmayı bekliyordum" diye konuştu. 

Colapinto, ilk üç yarışını ilk 12'de bitiren üçüncü Güney Amerikalı pilot oldu

Toprak, Superbike'ta şampiyonluğa bu hafta sonu ulaşabilir 

Yarışseverlerin "El Turco" lakabıyla andığı Toprak Razgatlıoğlu, 2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nın Portekiz'deki Estoril Pisti'nde düzenlenecek 11. ayağında ikinci dünya şampiyonluğunu elde edebilir.

414 puanla en yakın rakibinin 39 puan önünde liderliğini sürdüren Toprak, ikinci sıradaki Nicolo Bulega'yla puan farkını 63 puan ve üzerine çıkartırsa zafere ulaşacak.

Estoril yarışları 12 ve 13 Ekim'de koşulacak. Her ikisi de 15:40'ta başlayacak yarışlar Red Bull TV'den izlenebilir. 

MotoGP'de Bagnaia, Martin'le farkı 10 puana indirdi

Ducati Lenovo'nun üst üste üçüncü şampiyonluğunu kovalayan İtalyan sürücüsü Francesco Bagnaia, Japonya Grand Prix'sini kazanarak bu sezonki 8. zaferini elde etti.

2024 sezonunun tamamlanmasına 4 yarış kala Prima Pramac Racing pilotu İspanyol Jorge Martin, 392 puanla sürücüler şampiyonasında lider. 

MotoGp'nin sıradaki durağı Avustralya. 18-20 Ekim hafta sonunda S Sport'tan izlenebilir.

El Salvador'da sörf heyecanı başladı 

Surf City El Salvador Uzun Tahta Şampiyonası, El Salvador'un El Sunzal kentinde 9 Ekim'de başladı. 8 erkek ve 8 kadın sporcunun yarışacağı mücadelenin başlaması için denizde ve havada en iyi koşulların oluşması bekleniyor. 

ABD'li Taylor Jensen'in üç uzun tahta şampiyonluğu var ve 4'üncüsünü kovalayacak. Dünya Sörf Ligi'nin (WSL) düzenlediği şampiyona, buradan izlenebilir.

UFC'de yenilgisiz Tatsuro, seriyi devam ettirme peşinde

UFC'nin 12 Ekim'i 13 Ekim'e bağlayan gece başlayacak ana etkinliğinde Japon Tatsuro Taira, ABD'li Brandon Royval'la Octagon'a çıkacak. Tatsuro'nun UFC'de 6, MMA kariyerinde 16 galibiyeti var ve henüz yenilmedi. 

Daha tecrübeli rakibi Royval ise UFC'de çıktığı 9 maçta 6 galibiyet aldı. Tatsuro'nun sineksıklet kemeri yolculuğunda önemli bir adım olan maç, S Sport'tan izlenebilecek. 

Independent Türkçe, Motorsport, BBC Sport  



Avusturya teknik direktörü Rangnick: Messi'ye çifte standart uygulandı

Lionel Messi'nin açılış golü, Ralf Rangnick'in "sinirini bozdu" (Reuters)
Lionel Messi'nin açılış golü, Ralf Rangnick'in "sinirini bozdu" (Reuters)
TT

Avusturya teknik direktörü Rangnick: Messi'ye çifte standart uygulandı

Lionel Messi'nin açılış golü, Ralf Rangnick'in "sinirini bozdu" (Reuters)
Lionel Messi'nin açılış golü, Ralf Rangnick'in "sinirini bozdu" (Reuters)

Avusturya Teknik Direktörü Ralf Rangnick, takımının Arjantin'e 2-0 yenildiği maçta Lionel Messi'nin attığı ilk golde "çifte standart" uygulandığını iddia ederek öfkesini dile getirdi.

Pazartesi günü Dallas'ta oynanan maçta son şampiyon Arjantin'in 2-0'lık galibiyetindeki iki golü atan Messi, Miroslav Klose'yi geride bırakarak Dünya Kupası tarihinin en çok gol atan oyuncusu oldu.

Ancak Alexis Mac Allister'ın Xaver Schlager'e sert müdahalesinin ardından ilk gole giderken faul yapıldığını düşünen Rangnick durumdan rahatsız.

Rangnick, hakem Amin Omar'ın VAR incelemesinin ardından karşılaşmanın başlarında verilen bir penaltıyı da kaçıran Messi hakkında, "39 yaşında biri, Dünya Kupası'nın başındaki bir maçta iki gol, toplamda da 5 gol atabiliyorsa bu bir fark yaratır" dedi.

Onun ayrı bir seviyede olduğunu biliyorduk ve Lionel Messi en iyilerden biri, hatta en iyisi olduğunu gösterdi. Ancak bence ikinci golde bizim de payımız var, bu bizim hatamız. İlk golde 4. hakemden, penaltı vuruşundan önce yaptığı şeyi yapmasını isterdim; bakıp herkesin gördüğü şeyi, yani (Xaver) Schlager'e yapılan faulü görmeliydi. Bu sinir bozucuydu. Ancak genel olarak takımımdan memnunum ve bugün sergiledikleri oyunun arkasındayım.

Messi'nin attığı iki gol, onu 18 golle Dünya Kupası tarihinin en çok gol atan futbolcusu konumuna taşırken Rangnick, eski Barcelona oyuncusunu 90 dakika boyunca kontrol altında tutmak için takımının yapabileceği pek bir şey olmadığını kabul etti. Rangnick "Bu Lionel Messi" dedi. 

Maçı belirlemek için çok fazla pozisyona ihtiyacı yok.

Açılış maçında Ürdün'ü 3-1 yenerek üç puan toplayan Avusturya, Cezayir'le oynayacağı grup aşamasının son maçına, eleme turlarına kalma şansını koruyarak girecek. Rangnick, Arjantin'e karşı alınan yenilgiye rağmen takımının Dallas Stadyumu'nda sergilediği performansın birçok yönünden memnun kaldı.

Teknik direktör, "Dünya Kupası'ndaki her maçta, ivmenin bir takımın lehine olduğu aşamalar vardır" dedi. 

Burada bizim lehimizdeydi, onlar penaltıyı kaçırdı ve ondan sonra oyundaydık. Oyuncularımdan ikinci yarıda daha cesur olmalarını ve şut çekmelerini isteyebilirdim.Topa biz hakimdik; çoğu kişi oyunu bu kadar domine edeceğimizi beklemiyordu. İkinci yarıda üst düzey bir performans sergilediğimizi düşünüyorum.

AP'den de yararlanılmıştır

Independent Türkçe


Norveç, Dünya Kupası'nda son 32 turuna yükselen altıncı takım oldu

Haaland, takımını zafere taşıdı (AFP)
Haaland, takımını zafere taşıdı (AFP)
TT

Norveç, Dünya Kupası'nda son 32 turuna yükselen altıncı takım oldu

Haaland, takımını zafere taşıdı (AFP)
Haaland, takımını zafere taşıdı (AFP)

Norveç Milli Futbol Takımı; ABD, Meksika ve Kanada'nın ortaklaşa düzenlediği Dünya Kupası'nda son 32 turuna kalmayı başaran altıncı takım oldu.

Grup aşamasındaki I Grubu ikinci maçında Norveç, Senegal’i 3-2’lik skorla geçerek heyecan dolu bir galibiyete imza attı.

Maçta perdeyi 43. dakikada Marcus Pedersen açarak Norveç'i öne geçirdi. Ardından 48. dakikada sahneye çıkan Erling Haaland, takımının ikinci golünü kaydetti ve turnuvadaki ikinci maçında da fileleri havalandırma serisini sürdürdü.

Senegal, 53. dakikada Ismaïla Sarr'ın golüyle farkı bire indirse de Haaland, 58. dakikada bir kez daha fileleri sarsarak Norveç'in üçüncü golünü kaydetti. Açılış maçında Irak'ı 4-1 mağlup ettikleri mücadelede de duble yapan Haaland, bu golle birlikte turnuvadaki gol sayısını 4'e yükseltti.

 Beraberliğe çok yaklaşan Senegalli oyuncularda hayal kırıklığı hâkim (AFP)Beraberliğe çok yaklaşan Senegalli oyuncularda hayal kırıklığı hâkim (AFP)

Karşılaşmanın uzatma dakikalarında heyecan zirveye tırmandı. 90+3. dakikada Sarr, kendisinin ve Senegal'in ikinci golünü atarak durumu 3-2'ye getirdi. Kalan sürede Senegal beraberlik golü için bastırsa da çabaları sonuç vermedi.

Bu sonuçla puanını 6'ya çıkaran Norveç, averajla lider Fransa'nın ardında ikinci sırada yer aldı ve her iki takım da son grup maçları öncesinde eleme turlarına kalmayı garantiledi.

Puanı bulunmayan Senegal ise averajla son sıradaki Irak'ın önünde üçüncü sırada kaldı. Son hafta karşı karşıya gelecek olan iki takım, maçı kazanarak grubu üçüncü tamamlamayı ve 12 gruptaki en iyi 8 grup üçüncüsü arasına girerek son 32 turuna kalma umutlarını gerçekleştirmeyi hedefliyor.


Mbappe'nin Irak'ta attığı iki golle Fransa'yı son 32 turuna taşıdı

Mbappe, attığı iki golle maçta başrol oynadı (DPA)
Mbappe, attığı iki golle maçta başrol oynadı (DPA)
TT

Mbappe'nin Irak'ta attığı iki golle Fransa'yı son 32 turuna taşıdı

Mbappe, attığı iki golle maçta başrol oynadı (DPA)
Mbappe, attığı iki golle maçta başrol oynadı (DPA)

Fransa, 2026 FIFA Dünya Kupası’nda 32. tura yükselen takımlar kervanına katıldı. “Horozlar”, Irak’ı 3-0 mağlup ederek kritik bir galibiyet elde etti.

ABD, Kanada ve Meksika’nın ortaklaşa ev sahipliği yaptığı turnuvada mücadeleler devam ederken, karşılaşma Philadelphia’da oynandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısının başlangıcı, şiddetli yağış nedeniyle yaklaşık iki saat gecikti. Bu durum, turnuvada hava koşulları nedeniyle yaşanan ilk uzun süreli ara olarak kayıtlara geçti.

Fransa, Irak karşısında rahat bir galibiyet elde etti. (Reuters)Fransa, Irak karşısında rahat bir galibiyet elde etti. (Reuters)

Maçta yıldız futbolcu Kylian Mbappé öne çıktı. Fransa Milli Takımı formasıyla 100. maçına çıkan Mbappé, 14. ve 54. dakikalarda attığı gollerle takımını öne taşıdı.

Mbappé, Dünya Kupası’ndaki gol sayısını 16’ya yükselterek, turnuva tarihinin en golcü oyuncuları listesinde ikinci sırayı Alman eski futbolcu Miroslav Klose ile paylaştı. Zirvede ise 18 golle Arjantinli Lionel Messi bulunuyor.

Fransa’nın üçüncü golü ise Ousmane Dembélé’den geldi. Dembélé, turnuvadaki ilk golünü kaydederek skoru belirledi.

Bu sonuçla Fransa puanını 6’ya yükselterek grubun lideri oldu ve 32. turu garantiledi. Irak ise puansız şekilde grubun son sırasında kaldı.