Vinicius Jr.'dan Ballon d'Or tepkisi: Hazır değiller

Fotoğraf: AFP
Fotoğraf: AFP
TT

Vinicius Jr.'dan Ballon d'Or tepkisi: Hazır değiller

Fotoğraf: AFP
Fotoğraf: AFP

Ballon d'Or oylamasını Manchester City'li Rodri'nin ardından ikinci sırada tamamlaması üzerine sosyal medyadan tepki gösteren Vinicius Junior, İspanyol yıldızı tebrik etmek yerine, oyunun en büyük bireysel ödülünü kazanmak için gerekirse kendi performansını "10 kat" yükseltme yemini etti.

Brezilyalı forvet, Pazartesi gecesi Paris'te düzenlenen France Football törenine giden süreçte ödülün favorisi olarak görülüyordu ancak kısa süre önce Rodri'nin oylamada birinci olduğu söylentileri ortaya çıktı.

Bu durum Real Madrid'in genelde olduğu gibi ödül gecesi için bir delegasyonla seyahat etmemeyi tercih etmesine yol açtı. Yani en iyi erkek takım, en iyi teknik direktör (Carlo Ancelotti) ve Gerd Muller ödülünün ortak ödülünü (Kylian Mbappe) kazanmış olsalar da Santiago Bernabeu kulübünden kimse ödül almak için törene gitmedi ya da herhangi bir kayıtlı mesaj gönderilmedi.

Barcelona'dan Aitana Bonmati'nin Feminin ödülünü kazandığı, Rodri'nin de erkeklerde ödül aldığı törenin ardından Vinicius hemen X'te "Gerekirse 10 katını yaparım. Hazır değiller" yazdı.

George Weah, Paris'te sahnede kazananın adını okumaya hazırlanırken, sakatlığını atlatma sürecindeki Rodri koltuk değnekleriyle ödülünü almaya gitmeden önce kalabalıktan "Vini" sesleri yükseldi.

Real Madrid ödül gecesini boykot ettiği için sosyal medya kullanıcıları tarafından çokça eleştirildi; kimileri bunun diğer oyunculara ve kulüplere karşı saygısızlık olduğunu düşünürken, kimileri de bunu uzun zamandır kendilerine yapılan haksızlıkları tüm futbola yapılmış sayan bir kulübün bir başka haklı davranışı olarak gördü.

Vinicius'un takım arkadaşlarından Eduardo Camavinga da X'te yaptığı paylaşımda "futbol politikaları" nedeniyle ödülün yanlış bir kararla Rodri'ye verildiğini iddia etti.

FUTBOL POLİTİKALARI 

Kardeşim sen dünyanın en iyisisin ve hiçbir ödül aksini gösteremez. Seni seviyorum kardeşim.

Real hafta sonu El Clasico'da ezeli rakibi Barcelona tarafından 4-0 ezilirken, Katalan ekibi Ballon d'Or ödül töreninde en iyi kadın takım ödülünü kazandı ve kanat oyuncusu Lamine Yamal en iyi 21 yaş altı oyuncu dalında Kopa Ödülü'nü aldı.

Independent Türkçe



Hayal kırıklığı yaratan bir başlangıç... Tunus, İsveç'e 5-1 mağlup oldu

İsveç, Dünya Kupası'ndaki ilk maçında Tunus'a gol yağdırdı (Reuters)
İsveç, Dünya Kupası'ndaki ilk maçında Tunus'a gol yağdırdı (Reuters)
TT

Hayal kırıklığı yaratan bir başlangıç... Tunus, İsveç'e 5-1 mağlup oldu

İsveç, Dünya Kupası'ndaki ilk maçında Tunus'a gol yağdırdı (Reuters)
İsveç, Dünya Kupası'ndaki ilk maçında Tunus'a gol yağdırdı (Reuters)

Tunus millî futbol takımı, İsveç millî futbol takımı karşısında oynadığı 2026 FIFA Dünya Kupası F Grubu ilk maçında ağır bir yenilgi aldı ve sahadan 5-1 mağlup ayrıldı.

Yassine Ayari karşılaşmada iki gol attı. Maçın açılış golünü yedinci dakikada Tunus savunmasından seken topa vurdu ve ceza sahası dışından vurduğu sert şutla topu ağlara göndererek ilk golünü kaydetti. Alexander Isak, 30. dakikada gelişen kontra atakta yerden sert bir vuruşla skoru 2-0 yaptı.

Omar Rekik, Hannibal Mejbri’nin kullandığı serbest vuruş sonrası ilk yarının bitimine iki dakika kala kafa golüyle farkı 2-1’e indirdi.

İkinci yarıda Viktor Gyökeres, Ellyes Skhiri’nin büyük hatasını değerlendirerek 59. dakikada skoru 3-1’e taşıdı. Ardından Mattias Svanberg’in golü, VAR incelemesinin ardından geçerli sayılarak farkı dörde çıkardı.

Uzatma dakikalarında 90+6'da Tunus asıllı Yasin Ayari, ceza sahası dışından bir kez daha sert bir şutla ağları buldu ve maçın skorunu 5-1 olarak belirledi. Tunus kalecisi Moez Hassen bu pozisyonda topa müdahale edemedi.


Beyaz Saray'daki UFC kafesinin ışıkları pilotların gözüne giriyor

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Beyaz Saray'daki UFC kafesinin ışıkları pilotların gözüne giriyor

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Ticari bir havayolunun pilotu, Beyaz Saray arazisindeki etkinliğin güçlü aydınlatmasının, Ronald Reagan Washington Ulusal Havalimanı'na gece inişi sırasında uçuş ekiplerinin gözüne girdiği iddiasıyla resmi güvenlik şikayetinde bulundu.

Açıklama yapma yetkisi olmadığı için adının gizli kalması şartıyla MeidasTouch'a konuşan pilot, Güney Bahçe'deki UFC sekizgeninin inşaatı ve testinden kaynaklanan yoğun beyaz ışığın doğrudan kokpitlerine vurduğunu bildirdi.

Sekizgen, ABD Başkanı Donald Trump'ın 80. doğum gününü kutlamak için yarın sabah erken saatlerde bir dizi UFC dövüşüne ev sahipliği yapacak.

Pilot, olayı kariyerindeki en ciddi görüş engellerinden biri diye tanımladı.

Pilota göre parlama inişin son aşamalarında, mürettebatın dış görsel referanslara büyük ölçüde güvendiği kritik bir uçuş aşamasında meydana geldi. Pilot, parlamanın "daha önce karşılaştığı tüm lazer tutulması vakalarından 10 kat daha kötü" olduğunu belirtti.

Lazer ışınları havacılıkta bilinen bir tehlike fakat pilot bu olayın lazerlerden ziyade yüksek güçlü beyaz ışıklandırmayla ilgili olduğunu söyledi. Yoğun parlamanın benzer şekilde tehlikeli bir etki yarattığını ve uçuş ekibinin görüşünü geçici olarak bozduğunu belirtti.

Reagan Ulusal Havalimanı çevresindeki hava sahası, halihazırda Birleşik Devletler'deki en hassas ve sıkı düzenlemelere tabi hava sahalarından biri olarak biliniyor. Konumu nedeniyle, iniş yapan uçaklar rutin olarak son yaklaşma sırasında Washington'daki önemli simgesel yapılar üzerinden alçak irtifalarda uçuş rotaları izliyor.

Havacılık güvenliği uzmanları, bu bölgelerde yoğun parlaklığa ani maruz kalmanın, özellikle mürettebatın iniş için kokpit göstergelerinden dış görsel ipuçlarına geçiş yaptığı durumlarda, pilotun gece görüşünü ciddi şekilde tehlikeye atabileceği konusunda uzun zamandır uyarıda bulunuyor.

The Independent, Beyaz Saray'dan konuyla ilgili yorum istedi.

Uçuşun ardından pilot, hem Federal Havacılık İdaresi'ne (FAA) hem de NASA'nın Havacılık Güvenliği Raporlama Sistemi'ne resmi raporlar sundu; bu sistem, sektör profesyonelleri tarafından güvenlik tehlikelerini belgelemek için kullanılan gizli bir platform.

Pilot ayrıca durumu bildirmek için doğrudan yerel bir FAA ofisiyle iletişime geçti. Pilota göre, FAA personeli aydınlatmaya ilişkin güvenlik kaygıları konusunda Beyaz Saray'la iletişime geçmelerini tavsiye etmiş.

Yetkililer resmi bir soruşturma açılıp açılmayacağına dair henüz açıklama yapmadı ve pazar gecesi bölgede faaliyet gösteren diğer uçuş ekiplerinin benzer görüş aksaklıklarıyla karşılaşıp karşılaşmadığı bilinmiyor.

Pilotun raporu, Washington bölgesinde havacılık güvenliği açısından gergin bir dönemde geldi. Ocak 2025'te, Potomac Nehri üzerinde bir American Airlines bölgesel jetiyle bir ABD Ordusu Black Hawk helikopterinin karıştığı ölümcül bir havada çarpışmada 67 kişi hayatını kaybetmişti.

Independent Türkçe


Türkiye 2026 FIFA Dünya Kupası'ndaki ilk maçında Avustralya'ya yenildi

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Türkiye 2026 FIFA Dünya Kupası'ndaki ilk maçında Avustralya'ya yenildi

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu ilk maçında Türkiye Milli Takımı Avustralya ile karşı karşıya geldi.

ergth
Fotoğraf: Reuters

Kanada'nın Vancouver kentindeki BC Place'te oynanan mücadeleyi Türkiye 2-0 kaybetti.

y6jy6
Fotoğraf: Reuters

Avustralya'ya galibiyeti getiren golleri 27. dakikada Nestor Irakunda ve 75. dakikada Connor Metcalfe attı.

dgthy
Fotoğraf: Reuters