Vinicius Jr.'dan Ballon d'Or tepkisi: Hazır değiller

Fotoğraf: AFP
Fotoğraf: AFP
TT

Vinicius Jr.'dan Ballon d'Or tepkisi: Hazır değiller

Fotoğraf: AFP
Fotoğraf: AFP

Ballon d'Or oylamasını Manchester City'li Rodri'nin ardından ikinci sırada tamamlaması üzerine sosyal medyadan tepki gösteren Vinicius Junior, İspanyol yıldızı tebrik etmek yerine, oyunun en büyük bireysel ödülünü kazanmak için gerekirse kendi performansını "10 kat" yükseltme yemini etti.

Brezilyalı forvet, Pazartesi gecesi Paris'te düzenlenen France Football törenine giden süreçte ödülün favorisi olarak görülüyordu ancak kısa süre önce Rodri'nin oylamada birinci olduğu söylentileri ortaya çıktı.

Bu durum Real Madrid'in genelde olduğu gibi ödül gecesi için bir delegasyonla seyahat etmemeyi tercih etmesine yol açtı. Yani en iyi erkek takım, en iyi teknik direktör (Carlo Ancelotti) ve Gerd Muller ödülünün ortak ödülünü (Kylian Mbappe) kazanmış olsalar da Santiago Bernabeu kulübünden kimse ödül almak için törene gitmedi ya da herhangi bir kayıtlı mesaj gönderilmedi.

Barcelona'dan Aitana Bonmati'nin Feminin ödülünü kazandığı, Rodri'nin de erkeklerde ödül aldığı törenin ardından Vinicius hemen X'te "Gerekirse 10 katını yaparım. Hazır değiller" yazdı.

George Weah, Paris'te sahnede kazananın adını okumaya hazırlanırken, sakatlığını atlatma sürecindeki Rodri koltuk değnekleriyle ödülünü almaya gitmeden önce kalabalıktan "Vini" sesleri yükseldi.

Real Madrid ödül gecesini boykot ettiği için sosyal medya kullanıcıları tarafından çokça eleştirildi; kimileri bunun diğer oyunculara ve kulüplere karşı saygısızlık olduğunu düşünürken, kimileri de bunu uzun zamandır kendilerine yapılan haksızlıkları tüm futbola yapılmış sayan bir kulübün bir başka haklı davranışı olarak gördü.

Vinicius'un takım arkadaşlarından Eduardo Camavinga da X'te yaptığı paylaşımda "futbol politikaları" nedeniyle ödülün yanlış bir kararla Rodri'ye verildiğini iddia etti.

FUTBOL POLİTİKALARI 

Kardeşim sen dünyanın en iyisisin ve hiçbir ödül aksini gösteremez. Seni seviyorum kardeşim.

Real hafta sonu El Clasico'da ezeli rakibi Barcelona tarafından 4-0 ezilirken, Katalan ekibi Ballon d'Or ödül töreninde en iyi kadın takım ödülünü kazandı ve kanat oyuncusu Lamine Yamal en iyi 21 yaş altı oyuncu dalında Kopa Ödülü'nü aldı.

Independent Türkçe



Floyd Mayweather geri dönüyor

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Floyd Mayweather geri dönüyor

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Floyd Mayweather, aralık ayında boksör Matty Floyd'la ringe çıkacağını öne sürdü. Bu, şubatta Ryan Garcia'yla yapacağı karşılaşma öncesinde bir "hazırlık maçı" olacak.

Beş farklı sıklette dünya şampiyonluğu yaşayan Mayweather, pazar günü Instagram hesabından kendisi ve ağırlıklı olarak hafif ağırsıklette dövüşen Avustralyalı boksör Matty Floyd'un yer aldığı bir poster paylaştı.

49 yaşındaki Mayweather paylaşımında şunları yazdı:

AVUSTRALYA, DÜNYAYA KARŞI. TÜM ZAMANLARIN EN İYİSİ, JEDI'A KARŞI. FLOYD MAYWEATHER, MATTY FLOYD'A KARŞI. 19 ARALIK, BANGKOK. BU, RYAN GARCIA'YLA ŞUBAT 2027'DE KARŞI KARŞIYA GELMEDEN ÖNCE YAPACAĞIM KÜÇÜK BİR HAZIRLIK MAÇI.

Profesyonel karnesi 15-2 olan 37 yaşındaki Floyd'la yapılacak bu karşılaşma bir gösteri maçı. Bu müsabaka, Mayweather'ın 2024'te John Gotti III'le yaptığı maçtan bu yana ringe ilk çıkışı olacak.

Amerikalı efsanenin, büyük ses getiren şampiyonluk maçından 11 yıl sonra, eylülde eski rakibi Manny Pacquiao'yla karşılaşması planlanıyordu. Ancak Netflix'ten yayımlanması planlanan bu müsabaka, hukuki engeller nedeniyle şimdilik ertelendi.

Mayweather bu yıl ağırsıklet ikonu Mike Tyson ve kickboksçu Mike Zambidis'le de maç yapmaya çalıştı. Pacquiao'yla rövanş maçının ertelenmesine yol açan hukuki sorunların, planlanan bu diğer karşılaşmalarla bağlantılı olduğu düşünülüyor.

Daha yakın zamanda WBC yarı ortasıklet şampiyonu Ryan Garcia, kısa süre içinde Mayweather'la boks maçı yapacağını iddia etmişti. Mayweather da Matty Floyd hakkındaki paylaşımında bunu doğruladı.

Garcia, ilk açıklamasının ardından cuma günü X'te şunları ekledi:

DİKKAT, FLOYD MAYWEATHER. Beni arayıp bu maçı sen istedin, ben de bunun büyük bir karşılaşma olduğunu kabul ediyorum. Ancak ben 6 Şubat'ta her türlü dövüşeceğim, yani bu karşılaşmayı gerçekten organize etmezsen, fırsat kaçmış olacak. İstediğin kişiyle dövüşebilirsin ama bu maç bir şampiyonluk için olacak. Senin namağlup unvanını büyük bir zevkle elinden alacağım. Bu son uyarı, artık oyun oynamayalım, hadi bu maçı yapalım.

Son profesyonel boks maçına 2017'de çıkan Mayweather, UFC yıldızı Conor McGregor'ı mağlup ederek karnesini 50-0'a taşımıştı. Sözkonusu karşılaşma, Mayweather'ın 2015'te Pacquiao'yu puanla yendiği maçın ardından boks tarihindeki en çok izlenen ikinci müsabaka olmuştu.

28 yaşındaki Amerikalı Garcia ise son olarak eylülde ringe çıkmıştı. Britanyalı Conor Benn'i iki rauntta nakavt ederek, daha önce Mayweather'ın da elinde bulundurduğu WBC yarı ortasıklet kemerini korumayı başarmıştı.

Independent Türkçe


Mısır Futbol Federasyonu Başkanı Hani Ebu Rida, Salah ile Türkiye'de görüştü

Mısır Futbol Federasyonu Başkanı Hani Ebu Rida, Muhammed Salah ile Trabzon'da (Mısır Futbol Federasyonu)
Mısır Futbol Federasyonu Başkanı Hani Ebu Rida, Muhammed Salah ile Trabzon'da (Mısır Futbol Federasyonu)
TT

Mısır Futbol Federasyonu Başkanı Hani Ebu Rida, Salah ile Türkiye'de görüştü

Mısır Futbol Federasyonu Başkanı Hani Ebu Rida, Muhammed Salah ile Trabzon'da (Mısır Futbol Federasyonu)
Mısır Futbol Federasyonu Başkanı Hani Ebu Rida, Muhammed Salah ile Trabzon'da (Mısır Futbol Federasyonu)

Mısır Futbol Federasyonu Başkanı Hani Ebu Rida, Mısır Milli Takımı'nın kaptanı Muhammed Salah ile görüşmek üzere Türkiye'yi ziyaret etti. Görüşmede, milli takımın desteklenmesi ve önümüzdeki uluslararası müsabakalar öncesinde hazırlık sürecinin en iyi koşullarda geçirilmesi ele alındı.

Mısır Futbol Federasyonu, pazartesi günü yaptığı açıklamada, Ebu Rida'nın Türkiye ziyaretinin, milli takımın yıldız oyuncularından Salah ile bir araya gelmek ve oyuncularla sürdürülen iletişimi güçlendirmek amacı taşıdığını bildirdi.

Açıklamada, görüşmede milli takımın çalışmalarını olumsuz etkileyebilecek sorunların aşılması için atılabilecek adımların değerlendirildiği belirtildi. Ayrıca futbol ekibinin tüm unsurları arasında iletişim ve karşılıklı anlayışın önemine dikkat çekilerek teknik heyet ve oyuncular için en uygun çalışma ortamının sağlanması ve takım ruhuyla hareket edilmesi gerektiği vurgulandı.

Ebu Rida'nın, Mısır futbolunun en önemli isimlerinden biri ve milli takımın kaptanı olarak Salah'ın üstlendiği rolü takdir ettiğini belirttiği aktarıldı. Federasyonun, Mısır taraftarlarının beklentilerini karşılamak amacıyla milli takıma destek vermeyi sürdüreceği ifade edildi.

Mısır Milli Takımı, bu ayki FIFA uluslararası maç takvimi kapsamında iki karşılaşmaya çıkacak. Mısır, 2027 Afrika Uluslar Kupası Elemeleri'nin ikinci ve üçüncü maçlarında 13 ve 17 Kasım tarihlerinde Malavi ile karşılaşacak.


Canelo Alvarez yeniden şampiyon

Canelo Alvarez (sağda), Christian Mbilli'yi yendiği maçta (AP)
Canelo Alvarez (sağda), Christian Mbilli'yi yendiği maçta (AP)
TT

Canelo Alvarez yeniden şampiyon

Canelo Alvarez (sağda), Christian Mbilli'yi yendiği maçta (AP)
Canelo Alvarez (sağda), Christian Mbilli'yi yendiği maçta (AP)

Terence Crawford'a yenilip 13 ay ringlerden uzak kalan Canelo Alvarez, cumartesi günü Christian Mbilli karşısında kritik bir galibiyet alarak geri döndü.

Alvarez, puanla üstünlük sağladığı maçta Mbilli'yi mağlup ederek WBC süper ortasıklet kemerini Kamerunlu boksörün elinden aldı. Hakemler maçı 115-112, 116-111 ve 117-110'luk skorlarla Alvarez lehine puanladı.

Bu skorlara, 8. rauntta Mbilli'nin hakemin müsamaha gösteremeyeceği kadar çok sayıda bel altı vuruş yapması nedeniyle aldığı bir puanlık ceza da dahil. Ancak bu ceza olmasaydı da Canelo maçı rahat bir şekilde kazanmış olacaktı.

Meksikalı ikon, son dönemdeki performanslarına kıyasla çok daha hareketliydi. Maça iyi başlayan Alvarez, yüksek tempolu dövüş tarzıyla tanınan ve daha önce hiç mağlubiyet yaşamamış Mbilli'nin yumruk sayısına zaman zaman karşılık vermeyi başardı.

31 yaşındaki Mbilli, cumartesi günkü karşılaşmada zaman zaman temposunu düşürdü. 36 yaşındaki Canelo ise bu anları iyi değerlendirdi. Dört farklı sıklette dünya şampiyonluğu bulunan Alvarez, vuruş çeşitliliğini konuşturarak maçın başlarında sert sağ kroşeler, ilerleyen rauntlarda ise aparkatlar isabet ettirdi.

Geçen yıl Crawford'a karşı aldığı mağlubiyetle tartışmasız şampiyon unvanını kaybeden Canelo, süper ortasıklet şampiyonluk kemerini geri kazandığı maçın ardından duygusal göründü.

Crawford, Canelo'yu puanla mağlup ederek tüm büyük kemerleri kazanmış, ardından aralık ayında bokstan emekli olmuştu. Amerikalı boksörün emekliliğiyle birlikte Mbilli'nin elinde bulunan geçici WBC kemeri, şampiyonluk kemerine dönüştürülmüştü.

Ancak Kamerunlu boksörün resmi şampiyon unvanını korumak için çıktığı ilk maç hayal kırıklığıyla sonuçlandı. Canelo, son haftalarda ölümcül saldırılara maruz kalan Riyad'da hanesine yeniden galibiyet yazdırdı.

Yerel yetkililere göre Yemen merkezli Husiler, Suudi Arabistan'ın bu şehrine çok sayıda saldırı düzenlemiş, bu saldırılar sonucunda yüzlerce kişi yaralanmış ve 20'den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

shju
Canelo yeniden dünya şampiyonu (Reuters)

Yine de cumartesi günü ANB Arena'da gerçekleşen boks etkinliğinde, zaferinin ardından Canelo şunları söyledi:

[Duygularımı] tarif etmek çok zor. Bu inanılmaz bir şey. Profesyonel kariyerimdeki 21 yılın ardından, bu sanki ilk şampiyonluğum gibi hissettiriyor. İlk şampiyonluğumu 16 yıl önce kazanmıştım, şimdi ise yeniden kazandım. Çok gururluyum, ekibimle gurur duyuyorum. Beni bugünkü şampiyon yapan onlar. Hayır, [beni şaşırtan bir şey olmadı]. Güçlü bir dövüşçü olduğunu biliyordum, çok fazla yumruk atmadı çünkü bana karşı yumruk atmak zordur. Kusursuz dövüştüm.

Independent Türkçe