Oleksandr Usyk, Tyson Fury'den sonraki sürprizini açıkladı

Kruvazör sıkletten yükselerek Anthony Joshua and Fury'yi mağlup eden Ukraynalı boksör, lineal ağırsıklet dünya şampiyonu oldu

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Oleksandr Usyk, Tyson Fury'den sonraki sürprizini açıkladı

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Oleksandr Usyk, cumartesi günü Tyson Fury'yi yenmesi halinde kariyerinin üçüncü tartışmasız şampiyonluğunu elde etmek için tekrar kruvazör sıklete düşmeye dair cesur planını detaylandırdı.

Ukraynalı boksör, iki sıkletin tartışmasız kralı ve çatışmaların sürdüğü ülkesinde umudun sembolü olarak tarih yazdıktan 7 ay sonra Riyad'da Britanyalı Fury'yle karşılaşacak.

Usyk, Fury'yi ayrık kararla yenmiş, Anthony Joshua ve mevcut IBF ağırsıklet dünya şampiyonu Daniel Dubois karşısında da kazanmıştı. Benzersiz bir hamle, 37 yaşındaki sporcuyu 2025 ve sonrası için motive edecek gibi görünüyor.

Sky Sports News'e, "İkinci dövüşte [eğer] tekrar kazanırsam, [tartışmasız unvan için] tekrar kruvazör sıkleti deneyeceğim" diye konuştu.

Deneyeceğim. Kendimi iyi hissediyorum. [Bu] 13. raunt çünkü böyle hissediyorum.

Parlak kariyerinde Usyk, 2012 Londra Olimpiyatları'nda altın madalya kazandı. 2018'de 2018'de Murat Gassiev'i yenerek tartışmasız şampiyon tacını aldı ve aynı yıl Tony Bellew'u da alt etti.

Usyk, Fury'yle ilk dövüşünde 101 kiloydu ve 90 kilo sınırına uyacak şekilde kilo vermesi halinde, kemerleri bir kez daha toplamak için zor ve zaman alıcı bir görevle karşı karşıya kalacak.

Ağırsıklete sırtını dönmesi halinde 2025'in ilk dövüşünde, bir neslin en büyük dövüşçülerinden biriyle karşılaşacak: WBA ve WBO unvanlarına sahip Gilberto Ramirez, WBC şampiyonu Badou Jack ve IBF şampiyonu Jai Opetaia.

Usyk, "Tyson Fury'nin 6. rauntta, belki 7. rauntta, belki 12., 11., birinci, ikinci rauntta [bana zarar verme] şansı vardı" dedi.

Ama Tyson bunu yapmadı. Sadece konuştu. Tyson şansım olduğunu söyledi. Evet, sorun yok. İkinci bir dövüşümüz var, deneyeceğim.

Öte yandan Fury, Joshua'ya karşı kazançlı bir karşılaşma hâlâ radarında olduğu için kendisini mirasın değil paranın motive ettiğinde ısrarcı.

Fury, Joshua'nın Wembley'deki çarpıcı yenilgisini ring kenarından izledi ve kameralara "bu bana 150 milyon sterline mal oldu, aptal herif" derken yakalandı. Ünlü boksör ısrarla bu sözlerinin arkasında duruyor:

Elbette öyle dedim. Tonlarca para karşılığında iki maçlık bir anlaşma yapabilirdik. Maalesef fırsatlar geliyor ve gidiyor. Bir mağlubiyet daha alıp almaması gerçekten önemli mi? Fark etmez. Yine de büyük bir dövüş. Dubois'nın karşısına çıksa ve yine nakavt olsa bile, ki olur, bu artık berbat bir dövüş olduğu anlamına gelmez. Hâlâ büyük bir dövüş. Hepimizin görmek istediği büyük bir dövüş.

Independent Türkçe



Norveç, Dünya Kupası'nda son 32 turuna yükselen altıncı takım oldu

Haaland, takımını zafere taşıdı (AFP)
Haaland, takımını zafere taşıdı (AFP)
TT

Norveç, Dünya Kupası'nda son 32 turuna yükselen altıncı takım oldu

Haaland, takımını zafere taşıdı (AFP)
Haaland, takımını zafere taşıdı (AFP)

Norveç Milli Futbol Takımı; ABD, Meksika ve Kanada'nın ortaklaşa düzenlediği Dünya Kupası'nda son 32 turuna kalmayı başaran altıncı takım oldu.

Grup aşamasındaki I Grubu ikinci maçında Norveç, Senegal’i 3-2’lik skorla geçerek heyecan dolu bir galibiyete imza attı.

Maçta perdeyi 43. dakikada Marcus Pedersen açarak Norveç'i öne geçirdi. Ardından 48. dakikada sahneye çıkan Erling Haaland, takımının ikinci golünü kaydetti ve turnuvadaki ikinci maçında da fileleri havalandırma serisini sürdürdü.

Senegal, 53. dakikada Ismaïla Sarr'ın golüyle farkı bire indirse de Haaland, 58. dakikada bir kez daha fileleri sarsarak Norveç'in üçüncü golünü kaydetti. Açılış maçında Irak'ı 4-1 mağlup ettikleri mücadelede de duble yapan Haaland, bu golle birlikte turnuvadaki gol sayısını 4'e yükseltti.

 Beraberliğe çok yaklaşan Senegalli oyuncularda hayal kırıklığı hâkim (AFP)Beraberliğe çok yaklaşan Senegalli oyuncularda hayal kırıklığı hâkim (AFP)

Karşılaşmanın uzatma dakikalarında heyecan zirveye tırmandı. 90+3. dakikada Sarr, kendisinin ve Senegal'in ikinci golünü atarak durumu 3-2'ye getirdi. Kalan sürede Senegal beraberlik golü için bastırsa da çabaları sonuç vermedi.

Bu sonuçla puanını 6'ya çıkaran Norveç, averajla lider Fransa'nın ardında ikinci sırada yer aldı ve her iki takım da son grup maçları öncesinde eleme turlarına kalmayı garantiledi.

Puanı bulunmayan Senegal ise averajla son sıradaki Irak'ın önünde üçüncü sırada kaldı. Son hafta karşı karşıya gelecek olan iki takım, maçı kazanarak grubu üçüncü tamamlamayı ve 12 gruptaki en iyi 8 grup üçüncüsü arasına girerek son 32 turuna kalma umutlarını gerçekleştirmeyi hedefliyor.


Mbappe'nin Irak'ta attığı iki golle Fransa'yı son 32 turuna taşıdı

Mbappe, attığı iki golle maçta başrol oynadı (DPA)
Mbappe, attığı iki golle maçta başrol oynadı (DPA)
TT

Mbappe'nin Irak'ta attığı iki golle Fransa'yı son 32 turuna taşıdı

Mbappe, attığı iki golle maçta başrol oynadı (DPA)
Mbappe, attığı iki golle maçta başrol oynadı (DPA)

Fransa, 2026 FIFA Dünya Kupası’nda 32. tura yükselen takımlar kervanına katıldı. “Horozlar”, Irak’ı 3-0 mağlup ederek kritik bir galibiyet elde etti.

ABD, Kanada ve Meksika’nın ortaklaşa ev sahipliği yaptığı turnuvada mücadeleler devam ederken, karşılaşma Philadelphia’da oynandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısının başlangıcı, şiddetli yağış nedeniyle yaklaşık iki saat gecikti. Bu durum, turnuvada hava koşulları nedeniyle yaşanan ilk uzun süreli ara olarak kayıtlara geçti.

Fransa, Irak karşısında rahat bir galibiyet elde etti. (Reuters)Fransa, Irak karşısında rahat bir galibiyet elde etti. (Reuters)

Maçta yıldız futbolcu Kylian Mbappé öne çıktı. Fransa Milli Takımı formasıyla 100. maçına çıkan Mbappé, 14. ve 54. dakikalarda attığı gollerle takımını öne taşıdı.

Mbappé, Dünya Kupası’ndaki gol sayısını 16’ya yükselterek, turnuva tarihinin en golcü oyuncuları listesinde ikinci sırayı Alman eski futbolcu Miroslav Klose ile paylaştı. Zirvede ise 18 golle Arjantinli Lionel Messi bulunuyor.

Fransa’nın üçüncü golü ise Ousmane Dembélé’den geldi. Dembélé, turnuvadaki ilk golünü kaydederek skoru belirledi.

Bu sonuçla Fransa puanını 6’ya yükselterek grubun lideri oldu ve 32. turu garantiledi. Irak ise puansız şekilde grubun son sırasında kaldı.


Cezayir, nefes kesen iki golle geri döndü ve Ürdün'ü turnuvadan eledi

Maçın bitiş düdüğünden birkaç dakika önce gelen ikinci golün ardından Cezayir'de büyük sevinç yaşandı (AFP)
Maçın bitiş düdüğünden birkaç dakika önce gelen ikinci golün ardından Cezayir'de büyük sevinç yaşandı (AFP)
TT

Cezayir, nefes kesen iki golle geri döndü ve Ürdün'ü turnuvadan eledi

Maçın bitiş düdüğünden birkaç dakika önce gelen ikinci golün ardından Cezayir'de büyük sevinç yaşandı (AFP)
Maçın bitiş düdüğünden birkaç dakika önce gelen ikinci golün ardından Cezayir'de büyük sevinç yaşandı (AFP)

Cezayir Milli Futbol Takımı, Dünya Kupası J Grubu'nda bugün oynanan heyecan dolu mücadelede, Amine Gouiri’nin son dakikalara doğru attığı golle Ürdün karşısında geri dönerek sahadan 2-1 galip ayrıldı. Afrika temsilcisi, bu sonuçla eleme turlarına kalma şansını artırdı.

Kuzey Amerika'da düzenlenen finallerdeki ilk maçlarını kaybeden iki Arap ülkesinin karşı karşıya geldiği mücadele oldukça tempolu başladı. Her iki takım da birçok net pozisyondan yararlanamazken, bunlardan en dikkat çekeni Cezayirli kanat oyuncusu Riyad Mahrez'in kaleci Yezıd Abulaila ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki isabetsiz vuruşu oldu.

Ürdün, 36. dakikada Nur al-Rawabdeh'in (Nizar Al-Rashdan) yerden yaptığı sert vuruşla 1-0 öne geçti. Top, kaleci Luca Zidane'ın uzanamayacağı sol köşeden ağlarla buluştu.

Görsel kaldırıldı.Nadhir Benbouali'nin beraberlik golü sevinci (AP)

İkinci yarıya beraberlik golü için baskılı başlayan Cezayir, Ürdün savunmasının direncini 68. dakikada kırdı. Oyuna sonradan dahil olan Nadhir Benbouali, köşe vuruşundan gelen topa iyi yükselerek kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Vladimir Petković'in öğrencilerinin kornerlerdeki etkinliği devam etti ve 82. dakikada yine bir köşe vuruşu organizasyonunda Gouiri, takımı galibiyete taşıyan golü kaydetti. Gol, VAR incelemesinin ardından geçerlilik kazandı.

Bu galibiyetle puanını 3'e çıkaran Cezayir, averajla Avusturya'nın ardından grupta yer alırken, son şampiyon Arjantin 6 puanla liderliğini sürdürdü. İkinci mağlubiyetini alan Ürdün ise grubun son sırasına demirledi.

Gruptaki son maçlarda pazar günü Cezayir, Avusturya ile karşılaşırken; Ürdün aynı saatte Arjantin'in rakibi olacak.