Oleksandr Usyk, Tyson Fury'den sonraki sürprizini açıkladı

Kruvazör sıkletten yükselerek Anthony Joshua and Fury'yi mağlup eden Ukraynalı boksör, lineal ağırsıklet dünya şampiyonu oldu

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Oleksandr Usyk, Tyson Fury'den sonraki sürprizini açıkladı

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Oleksandr Usyk, cumartesi günü Tyson Fury'yi yenmesi halinde kariyerinin üçüncü tartışmasız şampiyonluğunu elde etmek için tekrar kruvazör sıklete düşmeye dair cesur planını detaylandırdı.

Ukraynalı boksör, iki sıkletin tartışmasız kralı ve çatışmaların sürdüğü ülkesinde umudun sembolü olarak tarih yazdıktan 7 ay sonra Riyad'da Britanyalı Fury'yle karşılaşacak.

Usyk, Fury'yi ayrık kararla yenmiş, Anthony Joshua ve mevcut IBF ağırsıklet dünya şampiyonu Daniel Dubois karşısında da kazanmıştı. Benzersiz bir hamle, 37 yaşındaki sporcuyu 2025 ve sonrası için motive edecek gibi görünüyor.

Sky Sports News'e, "İkinci dövüşte [eğer] tekrar kazanırsam, [tartışmasız unvan için] tekrar kruvazör sıkleti deneyeceğim" diye konuştu.

Deneyeceğim. Kendimi iyi hissediyorum. [Bu] 13. raunt çünkü böyle hissediyorum.

Parlak kariyerinde Usyk, 2012 Londra Olimpiyatları'nda altın madalya kazandı. 2018'de 2018'de Murat Gassiev'i yenerek tartışmasız şampiyon tacını aldı ve aynı yıl Tony Bellew'u da alt etti.

Usyk, Fury'yle ilk dövüşünde 101 kiloydu ve 90 kilo sınırına uyacak şekilde kilo vermesi halinde, kemerleri bir kez daha toplamak için zor ve zaman alıcı bir görevle karşı karşıya kalacak.

Ağırsıklete sırtını dönmesi halinde 2025'in ilk dövüşünde, bir neslin en büyük dövüşçülerinden biriyle karşılaşacak: WBA ve WBO unvanlarına sahip Gilberto Ramirez, WBC şampiyonu Badou Jack ve IBF şampiyonu Jai Opetaia.

Usyk, "Tyson Fury'nin 6. rauntta, belki 7. rauntta, belki 12., 11., birinci, ikinci rauntta [bana zarar verme] şansı vardı" dedi.

Ama Tyson bunu yapmadı. Sadece konuştu. Tyson şansım olduğunu söyledi. Evet, sorun yok. İkinci bir dövüşümüz var, deneyeceğim.

Öte yandan Fury, Joshua'ya karşı kazançlı bir karşılaşma hâlâ radarında olduğu için kendisini mirasın değil paranın motive ettiğinde ısrarcı.

Fury, Joshua'nın Wembley'deki çarpıcı yenilgisini ring kenarından izledi ve kameralara "bu bana 150 milyon sterline mal oldu, aptal herif" derken yakalandı. Ünlü boksör ısrarla bu sözlerinin arkasında duruyor:

Elbette öyle dedim. Tonlarca para karşılığında iki maçlık bir anlaşma yapabilirdik. Maalesef fırsatlar geliyor ve gidiyor. Bir mağlubiyet daha alıp almaması gerçekten önemli mi? Fark etmez. Yine de büyük bir dövüş. Dubois'nın karşısına çıksa ve yine nakavt olsa bile, ki olur, bu artık berbat bir dövüş olduğu anlamına gelmez. Hâlâ büyük bir dövüş. Hepimizin görmek istediği büyük bir dövüş.

Independent Türkçe



Suudi boks devinden Tyson Fury-Anthony Joshua açıklaması

Turki Alalshikh ve Anthony Joshua (Reuters)
Turki Alalshikh ve Anthony Joshua (Reuters)
TT

Suudi boks devinden Tyson Fury-Anthony Joshua açıklaması

Turki Alalshikh ve Anthony Joshua (Reuters)
Turki Alalshikh ve Anthony Joshua (Reuters)

Tyson Fury'yle Anthony Joshua arasındaki dev karşılaşma Wembley Stadyumu'nda yapılabilir. Ancak bunun gerçekleşmesi, maçın televizyon yayınları açısından uygun bir saatte planlanmasına bağlı.

Bunu söyleyen isim Suudi Arabistanlı boks patronu Turki Alalshikh oldu. Alalshikh, her iki boksör de Britanyalı olmasına ve bu karşılaşma Britanya boks tarihinin en büyük maçı olarak görülmesine rağmen, nisanda anlaşmanın resmen duyurulmasının ardından ABD'deki izleyicilerin de ilgisini çekecek bir yayın saati belirlenmesi için bastırıyor.

Bu, maçın Londra'da çok geç bir saatte başlaması anlamına gelebilir. Maç, pazar sabahının erken saatlerinde başlayabilir. Ayrıca hava koşulları da sorun yaratabilir; süper maçın kasımda yapılması ihtimali değerlendiriliyor.

Alalshikh, "Size şunu söyleyebilirim, bu yıl Joshua-Fury maçımız da var, yeri henüz seçmedik" diye belirtti.

Size en başından söylüyorum, bu, İngiltere’nin organizasyon için ihtiyaç duyduğumuz koşulları sağlayıp sağlamayacağına bağlı Maç İngiltere'de olsun istiyoruz ancak dünya genelinin, özellikle de Amerika'nın zaman dilimine uygun olmasını istiyoruz. Eğer Wembley'de gece geç saatlerde dövüşmemize izin verirlerse, bunu İngiltere'de yapmak istiyoruz. Artık belirleyici olan yayın saati, izleyici sayısı ve aboneler. Belediye başkanı [Sadiq Khan] ve Prens Abdullah'la konuşacağız, onlar da yardımcı olmaya çalışacak, belki Londra’daki taksiciler bile destek verir

defrtgy
Tyson Fury yakın zamanda Beyaz Saray'daki UFC etkinliğine katıldı (AP)

Öncesinde Joshua ve Fury birer hazırlık maçına çıkacak. "AJ", 25 Temmuz'da Suudi Arabistan'da dövüşecek.

Fury ise kendi hazırlık maçını açıkladı. 24 Temmuz'da Tayland'da, antrenman yaptığı ülkede veteran Mariusz Wach'la karşılaşacak ve bu maç rakibinin ringe çıkmasından sadece 24 saat önce gerçekleşecek.

Her iki ağırsıklet süperstarın da 2026'nın sonlarında gerçekleşmesi dört gözle beklenen karşılaşmaları öncesinde maçlarını kolayca kazanacağı düşünülüyor.

Fury-Joshua maçı, UFC 304 örneğini takip edebilir. Manchester'daki Co-op Live'da düzenlenen Leon Edwards-Belal Muhammad karşılaşması, Amerikan izleyicisini yakalamak için yerel saatle yaklaşık 05.00'te gerçekleşmişti.

Bu karar, maçı yerinde izleyecek seyircilerin hiç hoşuna gitmemiş, birçok taraftar yorgunluk ve ulaşım sorunları nedeniyle ana maçı kaçırmıştı.

Independent Türkçe


FIFA Başkanı Infantino'ya istifa çağrıları büyüyor

Gianni Infantino (solda), Dünya Kupası’na yönelik siyasi müdahale nedeniyle istifa çağrılarıyla karşı karşıya (Reuters)
Gianni Infantino (solda), Dünya Kupası’na yönelik siyasi müdahale nedeniyle istifa çağrılarıyla karşı karşıya (Reuters)
TT

FIFA Başkanı Infantino'ya istifa çağrıları büyüyor

Gianni Infantino (solda), Dünya Kupası’na yönelik siyasi müdahale nedeniyle istifa çağrılarıyla karşı karşıya (Reuters)
Gianni Infantino (solda), Dünya Kupası’na yönelik siyasi müdahale nedeniyle istifa çağrılarıyla karşı karşıya (Reuters)

Eski Liverpool teknik direktörü Jürgen Klopp, Dünya Kupası'ndaki Folarin Balogun olayı nedeniyle Gianni Infantino'yu istifaya çağıranlar arasına katıldı.

Balogun, Bosna Hersek'e karşı oynanan maçta ABD formasıyla kırmızı kart görmüştü. Ancak FIFA disiplin kurulu tarafından cezası askıya alındıktan sonra ev sahibi ülkenin Belçika'ya karşı mücadele ettiği son 16 turu maçında oynamasına izin verilmişti.

Bu karar, Donald Trump'ın bizzat devreye girmesinin ardından gelmişti. ABD Başkanı, Infantino'yu arayarak forvet oyuncusunun cezasının "gözden geçirilmesini" istediğini söyleyerek övünmüştü.

Trump ve Infantino'nun uzun süredir devam eden bir dostluğu var. Trump, aralık ayında Dünya Kupası kura çekiminde ilk "FIFA Barış Ödülü"nü almıştı.

Ancak bariz siyasi müdahalesi, futbol camiasında ciddi rahatsızlık yarattı ve en sert tepki gösteren isimlerden biri de Klopp.

Almanya'nın yeni teknik direktörü olması beklenen Klopp, "Bu bizim sporumuz, onların değil" dedi.

Eğer Donald Trump ve Gianni Infantino bunu kendi aralarında gerçekten hallettilerse, bu delilik; her şeyi sorgulanır hale getiriyor.

Eski İngiltere forveti Gary Lineker, ABD Teknik Direktörü Mauricio Pochettino'nun Belçika'ya 4-1'lik yenilgide Balogun'u kadroya almamayı düşünmesi gerektiğini öne sürdü.

Lineker, The Rest is Football podcast'inde, "Açıkçası Belçika'nın hakkını sonuna kadar vermek gerek" dedi.

Balogun'un cezasının kaldırılması kararının onları etkilemesine izin vermediler. Karar açıklandığı zaman Balogun veya Mauricio Pochettino'nun 'Aslında bunun futbol için, oyunun ve sporun ruhu için doğru olduğunu düşünmüyorum' demesi iyi bir duruş olurdu. Ve acaba 'Aslında, onu zaten kadroya almayacağız' deseler daha mı iyi olurdu diye merak ediyorum.

Infantino, selefi Sepp Blatter tarafından da kınandı. Blatter, 2015'te futboldan 8 yıl men edildikten sonra görevden alınmıştı. Futbolun Avrupa'daki yönetim organı UEFA da Infantino'yu kınadı.

Öte yandan FIFA Başkanı, Britanyalı politikacıların yanı sıra eski İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı David Bernstein'dan da istifa çağrılarıyla karşı karşıya kaldı.

Blatter'in görev süresi boyunca önde gelen eleştirmenlerinden biri olan Bernstein, "Bu, futbolun güzelliklerinden birine, yani düzenleme ve kuralların dünya genelinde uygulanmasına darbe vuruyor" dedi.

Liberal Demokratların lideri Sör Ed Davey ise "Infantino gitmeli" diyerek kesin bir dille konuştu ve ekledi:

Nerede düzenlenirse düzenlensin, Dünya Kupası taraftarlara aittir, Trump gibi gangsterlere değil.

Infantino, 2016'dan beri FIFA başkanlığı görevini yürütüyor. Bu göreve iki kez rakipsiz olarak yeniden seçildi ve bu yıl 2027'de 4 yıl daha başkanlık yapmak için tekrar aday olma niyetini doğruladı.

Independent Türkçe


Arjantin Teknik Direktörü  Scaloni, Mısır'ı eledikleri maçın ardından gözyaşlarını tutamadı

Arjantin Milli Takımı Teknik Direktörü Lionel Scaloni (Reuters)
Arjantin Milli Takımı Teknik Direktörü Lionel Scaloni (Reuters)
TT

Arjantin Teknik Direktörü  Scaloni, Mısır'ı eledikleri maçın ardından gözyaşlarını tutamadı

Arjantin Milli Takımı Teknik Direktörü Lionel Scaloni (Reuters)
Arjantin Milli Takımı Teknik Direktörü Lionel Scaloni (Reuters)

Arjantin Milli Takımı Teknik Direktörü Lionel Scaloni, takımının Salı akşamı Dünya Kupası son 16 turunda Mısır'ı 3-2 mağlup ederek çeyrek finale yükselmesinin ardından gözyaşlarına hâkim olamadı.

Scaloni, karşılaşmanın ardından Uluslararası Futbol Federasyonu'nun (FIFA) resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, "Çok duygulandım" ifadelerini kullandı.

Arjantinli teknik adam, "Konuşamıyorum. Özür dilerim, şu anda gerçekten çok duygulandım" dedi.

Lionel Scaloni, oyuncularını övmeyi de ihmal etmedi. Deneyimli teknik direktör, "Harika bir takıma sahibiz. Söyleyebileceğim tek şey bu. Müsaadenizle ayrılmak istiyorum" diye konuştu.

Son dünya şampiyonu Arjantin, çeyrek finalde Kolombiya ile İsviçre arasında oynanacak karşılaşmanın galibiyle karşı karşıya gelecek.