Tyson Fury'nin halka açık antrenmanı izleyenleri şaşkına çevirdi

Eldivenlerini giymesine rağmen Fury, Usyk'le yapacağı rövanş maçı öncesinde çarşamba günü hiç yumruk atmadı

Oleksandr Usyk ve Tyson Fury, 21 Aralık Cumartesi gecesi karşı karşıya gelecek (Reuters)
Oleksandr Usyk ve Tyson Fury, 21 Aralık Cumartesi gecesi karşı karşıya gelecek (Reuters)
TT

Tyson Fury'nin halka açık antrenmanı izleyenleri şaşkına çevirdi

Oleksandr Usyk ve Tyson Fury, 21 Aralık Cumartesi gecesi karşı karşıya gelecek (Reuters)
Oleksandr Usyk ve Tyson Fury, 21 Aralık Cumartesi gecesi karşı karşıya gelecek (Reuters)

Tyson Fury, Oleksandr Usyk'le yapacağı rövanş maçı öncesindeki açık antrenmanda eldivenlerini giydi ancak hiç yumruk atmadı. Daha sonra Sugarhill Steward, Britanyalı'nın köşesinde olacak isimleri teyit etti.

Mayısta Usyk, Fury'yi ayrık kararla yenerek 24 yıl sonra ilk tartışmasız ağırsıklet şampiyonu olmuştu. Riyad'daki bu sonuçla Fury, profesyonel kariyerindeki ilk mağlubiyetini almış ve köşe ekibi de çalışma şekli nedeniyle eleştirilmişti.

36 yaşındaki Fury'nin koçluğunu baş antrenör Sugarhill Steward, Andy Lee ve babası John Fury üstlenirken, pek çok taraftar ve yorumcu Britanyalı'nın köşesinde çok fazla ses olduğunu söylemişti.

Ancak 18 Aralık Çarşamba günü Steward, John Fury'nin cumartesi günü Riyad'da yapılacak rövanş maçında köşede olmayacağını söyledi. Tyson'ın köşesinin Lee, Steward ve bir sağlık görevlisinden oluşacağı bildirildi.

Steward bu açıklamayı Riyad'da Fury'nin eldivenlerini bağladığı ve eski ağırsıklet şampiyonunun hiç yumruk atmayıp aslında hiç çalışmamayı tercih ettiği açık antrenmanın ardından yaptı.

Bununla birlikte Fury defalarca "acı" ve "hasar" kelimelerini kullandı.

Steward gülerek, "Küçük bir idmandı" dedi.

Elimizden gelenin en iyisini yaptık. Tyson Fury hazır, ben de öyle. Her zaman önemsemeyen bir tavrı vardı ve sorumsuz davranıyordu ama bu onun farklı bir yönü. O tamamen hazır, yüzde 100 hazır.

Fury'yi ringde gölge boksu yapan ve dans eden Usyk takip ederken, ringin dışında bir müzik grubu "Oleksandr Usyk" sözlerini içeren bir şarkı çaldı.

37 yaşındaki Usyk, Fury'nin tuhaf idmanı hakkında sorulan soruya sadece "Tamam" cevabını verdi.

İlkbaharda IBF kemerini boşaltan yenilgisiz Ukraynalı, cumartesi günü birleşik ağırsıklet unvanlarını savunacak.

Independent Türkçe



Avustralya karşısında… Salah, Mısır futbol tarihinin en önemli bölümünü yazacak mı?

Muhammed Salah (AFP)
Muhammed Salah (AFP)
TT

Avustralya karşısında… Salah, Mısır futbol tarihinin en önemli bölümünü yazacak mı?

Muhammed Salah (AFP)
Muhammed Salah (AFP)

Mısır Milli Takımı'nın kaptanı Muhamed Salah, 2026 FIFA Dünya Kupası'nda Avustralya ile oynanacak karşılaşmaya birden fazla hedefle çıkıyor. Tecrübeli yıldız, hem "Firavunlar"ı tarihinde ilk kez son 16 turuna taşımayı hem de Mısır Milli Takımı tarihinin en golcü oyuncusu unvanına bir adım daha yaklaşmayı hedefliyor.

Salah, Mısır'ın Yeni Zelanda'yı 3-1 mağlup ettiği tarihi galibiyetin başrolündeydi. Turnuva tarihindeki ilk Dünya Kupası zaferini elde eden Mısır'da bir gol atan yıldız futbolcu, takımının geriye düştüğü mücadeleyi çevirmesinde önemli rol oynayarak ekibini fiilen Son 32 Turu'na taşıdı.

Karşılaşmanın ardından konuşan Salah, "Yıllar sonra bu başarıya Mısır futbol tarihinin en önemli anlarından biri olarak bakacağız" ifadelerini kullandı.

Bu tarihi galibiyetin ardından başkent Kahire'de büyük kutlamalar yaşandı. Taraftarlar, 1990 ve 2018 Dünya Kupası'ndaki hayal kırıklıklarının ardından gelen bu tarihi başarıyı sokaklarda kutladı.

İngiliz gazetesi The Guardian'ın değerlendirmesine göre Salah, milli takım formasıyla 119 maça çıkmasına rağmen kariyeri uzun süre kaçırılan fırsatlarla anıldı. Mısır'ın son Afrika Uluslar Kupası şampiyonluğunu kazandığı 2010 yılından sonra milli takıma katılan Salah, henüz ülkesine kıtasal bir şampiyonluk kazandıramadı.

Mısır'da birçok futbol otoritesi, kulüp kariyerindeki başarıları ve bireysel yeteneği bakımından Salah'ı milli takım formasını giymiş en iyi oyuncu olarak görüyor. Ancak Avrupa'daki başarılarını milli takıma tam anlamıyla yansıtamaması nedeniyle, "altın jenerasyon"un simge isimlerinden Muhamed Aboutrika ile yapılan karşılaştırmalar hâlâ sürüyor.

Mevcut Dünya Kupası'nın Salah için ayrı bir önemi bulunuyor. Bu turnuvanın, yıldız futbolcunun Dünya Kupası kariyerindeki son organizasyon olması bekleniyor. Salah, Yeni Zelanda karşısında attığı golün yanı sıra Belçika maçında beraberlik golünün asistini yaptı ve Mahmud Hassan "Trezeguet"in kornerden bulduğu golün hazırlayıcısı oldu.

Turnuva boyunca teknik direktör Hossam Hassan'ın uyguladığı sistem de Salah'ın rolünü değiştirdi. Uzun yıllar sağ kanatta görev yapan yıldız oyuncuya daha serbest bir rol verilirken, Salah artık merkezde daha fazla topla buluşuyor ve oyun kurulumunda daha etkin görev alıyor.

İran maçı öncesinde konuşan Hossam Hassan, "Muhammed Salah'ın yeni bir versiyonunu izliyoruz. Artık daha özgür oynuyor ve hücum organizasyonlarının içinde farklı bir rol üstleniyor" değerlendirmesinde bulundu.

Ancak İran karşılaşmasında yaşanan sakatlık endişe yarattı. Salah'ın oyundan çıktıktan sonra arka adalesine buz uygulaması yapılması, Liverpool'daki sezonunun sonunda yaşadığı sakatlığın tekrarladığı yönündeki kaygıları artırdı.

Buna rağmen yıldız futbolcunun Avustralya maçı öncesindeki antrenmanın bir bölümünde takımla çalışması, kritik mücadelede forma giyme ihtimalini güçlendirdi.

Salah, Avustralya karşısında gol atması hâlinde, milli takım tarihinin en golcü oyuncusu olan teknik direktör Hossam Hassan'ın 69 gollük rekoruna ortak olacak.

Bireysel rekora yaklaşmasına rağmen Hossam Hassan için öncelik takım başarısı olmaya devam ediyor. Deneyimli teknik adam, "Önemli olan milli takımın kazanması. Salah gol atarsa bu hem Mısır hem de benim için sevindirici olur. Bu, kuşaklar arasındaki devamlılığın bir göstergesidir" dedi.

Mısır futbolunu yakından takip eden çevreler, milli takımın Dünya Kupası tarihindeki ilk galibiyetini alarak zaten önemli bir başarıya imza attığını düşünüyor. Ancak Avustralya'nın elenmesi ve son 16 turuna yükselinmesi, Salah'a Mısır futbol tarihinin en büyük isimleri arasındaki yerini daha da sağlamlaştırma ve altın jenerasyonun bıraktığı mirasa bir adım daha yaklaşma fırsatı sunacak.


10 kişi kalan ABD, Bosna-Hersek'i geçerek Belçika'nın rakibi oldu

Malik Tillman Bosna’ya ikinci golü attıktan sonra sevinç gösterisi yapıyor (AP)
Malik Tillman Bosna’ya ikinci golü attıktan sonra sevinç gösterisi yapıyor (AP)
TT

10 kişi kalan ABD, Bosna-Hersek'i geçerek Belçika'nın rakibi oldu

Malik Tillman Bosna’ya ikinci golü attıktan sonra sevinç gösterisi yapıyor (AP)
Malik Tillman Bosna’ya ikinci golü attıktan sonra sevinç gösterisi yapıyor (AP)

ABD Milli Takımı, sayısal dezavantaja rağmen Bosna-Hersek'i 2-0 mağlup ederek FIFA Dünya Kupası'nda son 16 turuna yükseldi. Karşılaşma, San Francisco'nun Santa Clara kentindeki Levi's Stadyumu'nda Son 32 Turu kapsamında oynandı.

Arjantinli teknik direktör Mauricio Pochettino yönetimindeki ABD'ye galibiyeti getiren golleri, 45. dakikada Folarin Balogun ve 82. dakikada Malik Tillman kaydetti.

Meksika ve Kanada ile birlikte turnuvaya ev sahipliği yapan ABD, Balogun'un 64. dakikada doğrudan kırmızı kart görmesiyle mücadeleyi 10 kişi sürdürdü.

ABD, son 16 turunda Senegal'i uzatmalarda 3-2 mağlup eden Belçika ile eşleşti. Normal süresi 2-2 sona eren karşılaşmanın ardından tur atlayan Belçika ile ABD arasındaki mücadele, gelecek pazartesi günü Seattle'da oynanacak.


Kane, İngiltere'yi kurtardı ve Meksika ile karşılaşmaya götürdü

Harry Kane, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ne karşı İngiltere'nin ilk golünü attı (DPA)
Harry Kane, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ne karşı İngiltere'nin ilk golünü attı (DPA)
TT

Kane, İngiltere'yi kurtardı ve Meksika ile karşılaşmaya götürdü

Harry Kane, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ne karşı İngiltere'nin ilk golünü attı (DPA)
Harry Kane, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ne karşı İngiltere'nin ilk golünü attı (DPA)

Harry Kane, Atlanta'da Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ne karşı zorlu geçen 2-1'lik galibiyetin ardından İngiltere'yi 2026 Dünya Kupası'nın son 16 turuna taşıdı.

Harry Kane, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ne karşı İngiltere'nin ilk golünü attıktan sonra sevinç gösterisi yapıyor (DPA)Harry Kane, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ne karşı İngiltere'nin ilk golünü attıktan sonra sevinç gösterisi yapıyor (DPA)

Bryan Sibinga Kongo'ya erken bir üstünlük sağladı, ancak Kane 75. ve 86. dakikalarda attığı gollerle oyunu tersine çevirdi ve turnuvadaki gol sayısını 5’e, Dünya Kupası toplamındaki gol sayısını ise 13'e çıkardı.