Dağıstan vs İrlanda 2: Usman Nurmagomedov-Paul Hughes

UFC'nin unutulmazları arasına giren Khabib Nurmagomedov-Conor McGregor maçının ardından bu kez bir Dağıstanlı ve İrlandalı dövüşçü başka bir organizasyonda karşı karşıya gelecek

Usman Nurmagomedov-Paul Hughes maçı Birleşik Arap Emirlik'lerinin başkenti Dubai'deki Coca-Cola Arena'da düzenlenecek (PFL)
Usman Nurmagomedov-Paul Hughes maçı Birleşik Arap Emirlik'lerinin başkenti Dubai'deki Coca-Cola Arena'da düzenlenecek (PFL)
TT

Dağıstan vs İrlanda 2: Usman Nurmagomedov-Paul Hughes

Usman Nurmagomedov-Paul Hughes maçı Birleşik Arap Emirlik'lerinin başkenti Dubai'deki Coca-Cola Arena'da düzenlenecek (PFL)
Usman Nurmagomedov-Paul Hughes maçı Birleşik Arap Emirlik'lerinin başkenti Dubai'deki Coca-Cola Arena'da düzenlenecek (PFL)

Bir tarafta UFC'nin hafıfsıklet kategorisinde önüne geleni deviren Dağıstanlı Khabib Nurmagomedov, diğer yanda UFC'nin eski iki kemerli süperstarı Conor McGregor. Khabib 5 ay önce kazandığı hafifsıklet kemerini korumak için, Conor ise ara verdiği MMA kariyerine mükemmel bir geri dönüş yapmak için ringe çıkıyordu. 

Maça giden süreçte yaşanan tartışmalar, kavgalar ve basın toplantılarındaki sözlü düellolarla maçın büyüklüğü giderek artmıştı.

Khabib, maça bir gün kala tartıya çıktıktan sonra "Yarın adamınızı ezeceğim" demişti. 

7 Ekim 2018'de Conor, Khabib Nurmagomedov'la hafıfsıklet kemerini geri almak için oktagona çıkmıştı. UFC tarihinin en büyük maçlarından birinde Nurmagomedov, Conor'ı 4. rauntta pes ettirmeyi başarmıştı. Böylece İrlandalı dövüşçünün muhteşem bir geri dönüş yapmasına engel olmuştu.
Maçtan sonra Khabib, Conor'ın köşesinin üzerine atlamış ve büyük bir kavga çıkmıştı. 

İki dövüşçü de cezalandırılmış fakat bir süre sonra kariyerlerine devam etmişti. 

Şimdiyse bir Dağıstanlı ve bir İrlandalı dövüşçü, Professional Fighters League (PFL) bünyesindeki Bellator organizasyonunun hafifsıklet kemer maçında karşı karşıya geliyor.

Üstelik Dağıstanlı Usman Nurmagomedov, Khabib Nurmagomedov'un kuzeni ve öğrencisi. Yani cumartesi akşamı gerçekleşecek dövüşte Usman'ın köşesinde koçu Khabib olacak. 

UFC hafifsıkletin efsanesi Khabib, bu ay İrlanda'nın MMA'deki varlığına ilişkin çarpıcı açıklamalar yapmıştı:

İrlanda'nın dövüşçüsü yok kardeşim. Kendimizi kandırmayalım. İrlanda'dan kaç dövüşçü tanıyoruz? Paul Hughes ve Conor'dan başkası var mı? Dövüşçüleri yok.

Khabib'in açıklamaları bu maça olan ilgiyi daha da artırmıştı.

Jdjdj
Usman-Paul maçı, Dağıstan-İrlanda rekabetinde yeni bir mücadele (PFL)

26 yaşındaki Usman, profesyonel MMA kariyerine 2017'de başladı ve çıktığı 18 maçta hiç yenilmedi. Bu galibiyetlerden 8'ini nakavtla, 6'sını da rakibini pes ettirerek aldı. Dövüş severlerin UFC'ye ne zaman geçeceğini merak ettiği isim, 2022'de kazandığı Bellator hafifsıklet kemerini şimdiye kadar üç kez savundu. 

Rakibi Paul Hughes, 2017'de başladığı MMA kariyerinde 13 galibiyet elde etti ve sadece 2020'de bir yenilgi aldı. 27 yaşındaki dövüşçü maçlarının çoğuna Conor McGregor'ın da dövüştüğü Cage Warriors organizasyonunda çıktı. 

Kdjjdk
Conor McGregor, Paul Hughes'un köşesinde olmayacak (PFL)

Nurmagomedov-Hughes maçının olduğu PFL etkinliği 25 Ocak Cumartesi 19.00'dan itibaren S Sport+'tan izlenebilecek. 

Adrenalin'de başka neler var?

Hamilton kırmızı tulumu giydi

Formula 1'in 7 kez dünya şampiyonluğunu kazanan efsane ismi Lewis Hamilton, 2025 sezonunda Ferrari için yarışacağı kırmızı tulumu ilk kez giydi.

40 yaşındaki pilotun 2013-2024'te yarıştığı Mercedes'ten ayrılıp Ferrari'ye transfer olacağı yaklaşık bir yıl önce duyurulmuştu ve taraftarlar o günden beri bu anı bekliyordu.

Hamilton hayranların hasretini nihayet sona erdirdi. 

Kayakla atlama bu hafta Japonya'da

Kayakla atlama heyecanı bu hafta Japonya'daki Zao'da yaşanacak.

Hem erkeklerin hem kadınların yarıştığı müsabakalar Eurosport kanallarından izlenebiliyor. 

Rallide sezon açılıyor

Dünya Ralli Şampiyonası'nda (WRC) sezon Monte Carlo yarışıyla açılıyor. 
WRC'de 2025 sezonu Red Bull TV'de izlenebilecek.

Yararlanılan kaynaklar: MMAFighting, ESPN

 



Futbolda Avrupa karması önerisi: Devrim niteliğinde

Birbirinden değerli futbolcuların aynı takımda yer alması, seyir zevkini de artırabilir (Reuters)
Birbirinden değerli futbolcuların aynı takımda yer alması, seyir zevkini de artırabilir (Reuters)
TT

Futbolda Avrupa karması önerisi: Devrim niteliğinde

Birbirinden değerli futbolcuların aynı takımda yer alması, seyir zevkini de artırabilir (Reuters)
Birbirinden değerli futbolcuların aynı takımda yer alması, seyir zevkini de artırabilir (Reuters)

İtalyan gazeteci Emanuele Giulianelli, Birleşik Krallık'ın Guardian gazetesi için kaleme aldığı yazıda Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin ortak bir futbol takımı çıkarması fikrini irdeledi. 

Dünyanın diğer ülkelerinin de müşterek bir kadro kurarak AB takımıyla maç yapmasının ilginç olabileceği bildirildi. 

En azından iki senede bir kere böyle maç yapılmasının, ortak Avrupa kültürünü güçlendirebileceği aktarıldı.

AB Komisyonu'nun Nesiller Arası Adalet, Gençlik, Kültür ve Spor Sorumlusu Glenn Micallef'in düşüncelerine yazıda yer verildi:

Ortak bir AB takımı, ortak Avrupa kimliğini pekiştirir ve aidiyeti artırır. Birliğimizi, dayanışmamızı güçlendirerek güçlü bir sembol olur. Çocuklarım ve torunlarımın bir Avrupa takımının attığı gollere sevindiği bir Avrupa hayal ediyorum. Böylesi bir takım, diplomatik açıdan da işe yarardı. Sporun yumuşak gücünün olumlu ve önemli etkileri var. Sadece futbol sahnesinde değil, küresel arenada da…

Gazeteci Marco Bellinazzo da "Böylesi bir takım, Avrupalı kimliğinin inşası için devrim niteliğinde olur" dedi.

1997'de yapılan Dünya Karması - Avrupa Karması maçında Batistuta ve Ronaldo'lu forvet hattı dikkat çekmişti 

Teniste Laver Cup'la Avrupa'yla dünya takımlarının yarıştığı, Avrupa ve ABD'li golfçülerin de iki yılda bir yapılan Ryder Cup'ta karşı karşıya geldiği hatırlatıldı. 

İtalya erkek voleybol milli takımının eski koçlarından Mauro Berruto ise futbolun diğer sporlardan farkını vurguladı:

Günümüzde futbolun ve taraftarların yapısı, meseleyi karmaşıklaştırıyor. Bir Avrupa takımını İtalya, Fransa ya da Almanya'nın ulusal takımları kadar tutkulu bir şekilde desteklemek zor. Ancak bir mesaj vermek için böyle bir şeyin zamanının geldiğini de düşünüyorum. Neden olmasın?

Diğer yandan futbol takviminin sıkışıklığı da bir başka engel

Hem kendi ülkeleri hem de kulüpleri için çok fazla sayıda maç oynamak zorunda kaldıklarını belirten futbolcular, bunun performanslarını düşürdüğünü ve sakatlıklara yol açtığını vurguluyor.

Dünyanın en büyük futbolcu sendikası FIFPro; Şampiyonlar Ligi, Dünya Kupası ve Kulüpler Dünya Kupası gibi organizasyonlarda eskisine göre daha fazla maç yapılmasına karşı çıkıyor. 

Manchester City'nin teknik direktörü Pep Guardiola da futbolcuların greve gitmesi gerekebileceğini söylemişti. 

Independent Türkçe, The Guardian, The Athletic