Logan ve Jake Paul kardeşlerden ortak duyuru

Jake Paul kardeşlerin karşı karşıya geldiği bir posteri "10 yıldır beklediğiniz an..." yazısıyla tweetledi

Logan Paul ve Jake Paul, Max'in paylaştığı tanıtım görselinde (Max)
Logan Paul ve Jake Paul, Max'in paylaştığı tanıtım görselinde (Max)
TT

Logan ve Jake Paul kardeşlerden ortak duyuru

Logan Paul ve Jake Paul, Max'in paylaştığı tanıtım görselinde (Max)
Logan Paul ve Jake Paul, Max'in paylaştığı tanıtım görselinde (Max)

Logan ve Jake Paul kardeşler, sosyal medyada birbirlerine bakarken çekilmiş bir fotoğraflarını paylaşınca televizyonda yayımlanacak bir boks maçında karşı karşıya gelebilecekleri spekülasyonlarına yol açtı.

Gizemli paylaşımlar, 27 Mart Cuma günü dijital yayın platformu Max'te yayımlanacak bir gösteriyi duyurdu.

Her iki kardeş de posteri X hesaplarında şu yazıyla paylaştı:

10 yıldır beklediğiniz an... 27 Mart'ta [Max]'te.

Dövüş henüz doğrulanmadı.

29 yaşındaki Logan Paul, boks kariyerine 2018'de bir başka YouTuber olan KSI tarafından kendisine meydan okunmasının ardından başlamıştı. 2020'de eski dünya şampiyonu boksör Floyd Mayweather Jr.'la gösteri maçı yapmıştı. Daha sonra 2021'den beri dahil olduğu güreş organizasyonu WWE'ye geçmişti.

28 yaşındaki küçük kardeşi Jake Paul, geçen kasımda eski ağırsıklet şampiyonu Mike Tyson'la boks yaparak uluslararası gündemde manşetlere çıkmıştı.

Paul, Teksas eyaletinin Dallas kentindeki AT&T Stadyumu'nda Tyson'ı puanla yenmişti. Bu, Tyson'ın 2005'ten beri ilk profesyonel maçıydı. Paul, Netflix'te canlı yayımlanan ve dünya çapında 60 milyondan fazla hanede izlendiği bildirilen dövüşte kendini tutmakla suçlanmıştı.

YouTube yıldızının kendisini ve ağırsıklet efsanesini "en iyi arkadaş" diye nitelendirmesinin ardından boks hayranlarından eleştiri alıyorlar.

Geçen hafta Instagram'ında yayımlanan bir videoda Paul'un 58 yaşındaki Tyson'ı Donald Trump'ın ABD Başkanı olarak ikinci dönem için yemin etmesinin ardından düzenlenen açılış balolarından birinde omuzlarına aldığı görülüyordu. Paul gönderinin altına "En iyi arkadaşlar @miketyson" diye yazmıştı.

Bir Instagram kullanıcısı Paul ve Tyson'ın videosuna cevaben "Milyonlar için bizimle oynadılar" diye yazdı.

Bir diğeriyse "O dövüş kesinlikle hileliydi" diye ekledi ancak Paul'un promosyon şirketi Most Valuable Promotions (MVP) kasımda benzer iddiaları şiddetle reddetmişti.

Yapılan açıklamada "MVP, sözleşmeye dayalı anlaşmalar ve dövüşün doğasıyla ilgili yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmak istiyor" denmişti.

Profesyonel bir boks maçına hile karıştırmak Amerika Birleşik Devletleri'nde federal bir suçtur. Paul-Tyson maçı Teksas Lisanslama ve Düzenlemeler Dairesi (TDLR) tarafından onaylanmış profesyonel bir maçtı. Her iki dövüşçü de iyi niyetle, dövüşü kazanmak amacıyla yeteneklerinin en iyisini sergiledi. Her iki dövüşçü için de sözleşmeye dayalı ya da başka bir kısıtlama kesinlikle söz konusu değildi. Her iki boksör de dövüşü kazanmak için tüm silahlarını kullanabildi. Aksine yapılacak herhangi bir anlaşma TDLR boks kurallarını ihlal edecektir.

Independent Türkçe



Faslı Hakimi tecavüz suçlamalarıyla yargılandığı davada temyiz başvurusunda bulundu

Fas Milli Takımı'nın yıldız futbolcusu Achraf Hakimi (AFP)
Fas Milli Takımı'nın yıldız futbolcusu Achraf Hakimi (AFP)
TT

Faslı Hakimi tecavüz suçlamalarıyla yargılandığı davada temyiz başvurusunda bulundu

Fas Milli Takımı'nın yıldız futbolcusu Achraf Hakimi (AFP)
Fas Milli Takımı'nın yıldız futbolcusu Achraf Hakimi (AFP)

Fas Milli Takımı'nın yıldızı Achraf Hakimi, hakkında verilen tecavüz suçlamasıyla yargılanma kararının istinaf mahkemesi tarafından onanmasının ardından Fransa Yargıtayına temyiz başvurusunda bulundu. Konuya yakın bir kaynak, cuma günü AFP'ye yaptığı açıklamada başvuruyu doğruladı.

Versailles İstinaf Mahkemesi, 19 Haziran'da Fas Milli Takımı ve Paris Saint-Germain forması giyen 27 yaşındaki futbolcunun, 2023 yılında işlendiği iddia edilen tecavüz suçlamasıyla ceza mahkemesinde yargılanmasına karar vermişti. Hakimi ise suçlamaları başından beri defalarca reddetti.

Karar, Hakimi'nin Fas Milli Takımı kaptanı olarak 2026 FIFA Dünya Kupası'nda mücadele ettiği dönemde açıklandı. Fas Milli Takımı, C Grubu'nu lider Brezilya ile aynı puanda, averajla ikinci sırada tamamlayarak son 32 turuna yükseldi.

Versailles İstinaf Mahkemesi'nin kararının ardından Hakimi, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu sonucu en başından beri bekliyordum. Sonunda konuşabileceğim." ifadelerini kullandı.

Hakimi'nin avukatı Fanny Collin, Fransız yargı sisteminin hukuk ve ceza davalarındaki en yüksek temyiz mercii olan Yargıtay'a yapılan başvuru hakkında yorum yapmayı reddetti.

Collin, haziran ayı ortasında yaptığı açıklamada ise müvekkilinin "savunmasında son derece kararlı olduğunu" ve "söyleyecek çok şeyi bulunduğunu" belirtmişti.

Soruşturma, Şubat 2023'te o dönem 24 yaşında olan bir kadının, Paris'in güneydoğusundaki Val-de-Marne bölgesinde polise başvurarak Hakimi'nin kendisine tecavüz ettiğini öne sürmesiyle başlamıştı.

Polis kaynaklarına göre şikâyetçi kadın, Hakimi ile Ocak 2023'te Instagram üzerinden tanıştığını ve futbolcunun çağırdığı bir taksiyle evine gittiğini ifade etti.

Kadın, Hakimi'nin rızası dışında kendisini öptüğünü, uygunsuz şekilde dokunduğunu ve ardından kendisine tecavüz ettiğini iddia etti.

Şikâyetçi kadının avukatı Rachel-Flore Pardo ise "Bu davada bugüne kadar verilen tüm kararlar müvekkilim lehine oldu. Adaletin sağlanması için sonuna kadar mücadele edecek." ifadelerini kullandı.


Mısır, nefes kesen maçta İran'la berabere kalarak “Yedinci Grup”ta ikinciliği kaptı

Mısırlı Mahmud Sabir, İran'a karşı attığı golü kutluyor (Reuters)
Mısırlı Mahmud Sabir, İran'a karşı attığı golü kutluyor (Reuters)
TT

Mısır, nefes kesen maçta İran'la berabere kalarak “Yedinci Grup”ta ikinciliği kaptı

Mısırlı Mahmud Sabir, İran'a karşı attığı golü kutluyor (Reuters)
Mısırlı Mahmud Sabir, İran'a karşı attığı golü kutluyor (Reuters)

Mısır, Dünya Kupası G Grubu son maçında İran ile 1-1 berabere kalarak tarihinde ilk kez ikinci tura yükseldi. Grubun diğer maçında Belçika, Yeni Zelanda'yı 5-1 mağlup ederek Mısır'ın önünde averajla liderliğe yükseldi.

Turnuvaya dördüncü kez katılan ve grup aşamasının ikinci maçında Yeni Zelanda'yı yenerek Dünya Kupası tarihindeki ilk galibiyetini alan Mısır, bu sonuçla puanını 5'e çıkardı. İran 3 beraberlikle 3 puanda kalırken, Yeni Zelanda ise 1 puanla grubu son sırada tamamladı.

Mısır, turnuvada ilk kez boy gösteren Mahmut Sabir’in golüyle 5. dakikada öne geçti. İran kalecisi Alirıza Beiranvand’dan dönen topu takip eden Sabir, sol ayağıyla yaptığı sert vuruşla topu ağlara gönderdi.

Bu golden 6 dakika sonra savunma oyuncusu Muhammed Abdülmünim'in hatasıyla Mehdi Taremi yerde kaldı ve İran penaltı kazandı. Ancak kaleci Mustafa Şubeyr, penaltı vuruşunda gole izin vermedi.

Dünya Kupası'na yedinci kez katılan İran, 14. dakikada Ramin Rezaiyan ile eşitliği yakaladı. Şubeyr'den dönen sert şutu iyi takip eden Rezaiyan, topu filelerle buluşturdu.

Uzatma dakikalarında Şüca Halilzade ile fileleri havalandıran İran'ın golü, VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Bu sonuçların ardından Belçika ile aynı puana ulaşan ancak averajla ikinci sırada yer alan Mısır tur atlarken, İran ve Yeni Zelanda şampiyonaya veda etti.


Mısır, Dünya Kupası'nda son 32 turuna yükseldi

Mısırlı bir taraftar, ülkesinin İran'la oynayacağı maç öncesinde elemeleri geçmenin sevincini dile getiriyor (Reuters)
Mısırlı bir taraftar, ülkesinin İran'la oynayacağı maç öncesinde elemeleri geçmenin sevincini dile getiriyor (Reuters)
TT

Mısır, Dünya Kupası'nda son 32 turuna yükseldi

Mısırlı bir taraftar, ülkesinin İran'la oynayacağı maç öncesinde elemeleri geçmenin sevincini dile getiriyor (Reuters)
Mısırlı bir taraftar, ülkesinin İran'la oynayacağı maç öncesinde elemeleri geçmenin sevincini dile getiriyor (Reuters)

2026 FIFA Dünya Kupası'nda Mısır, İngiltere, Portekiz, Gana ve Paraguay, H Grubu'ndaki son hafta maçlarının cuma günü tamamlanmasının ardından sahaya çıkmadan son 32 turuna yükselmeyi garantiledi.

İspanya'nın Uruguay'ı 1-0 mağlup etmesi ve Yeşil Burun Adaları ile Suudi Arabistan'ın golsüz berabere kalması sonucunda Uruguay, grubunu yalnızca 2 puanla üçüncü sırada tamamladı.

Bu sonuçla birlikte A Grubu üçüncüsü Güney Kore (3 puan), C Grubu üçüncüsü İskoçya (3 puan), H Grubu üçüncüsü Uruguay (2 puan) ve I Grubu üçüncüsü Senegal'in (3 puan), puanını 4'e çıkaran Mısır, İngiltere, Portekiz, Gana ve Paraguay'ı geride bırakma ihtimali kalmadı.

Böylece Mısır, 1934, 1990 ve 2018'in ardından katıldığı dördüncü Dünya Kupası'nda tarihinde ilk kez eleme aşamasına yükselmeyi başardı.

FIFA'nın turnuvaya katılan takım sayısını 32'den 48'e çıkarmasıyla birlikte, eleme aşamasına ilk kez son 32 turu eklendi. Bu turda 12 grubun ilk iki sırasında yer alan takımların yanı sıra, grup üçüncüleri arasındaki en iyi sekiz ekip de mücadele etme hakkı kazanıyor.

Söz konusu beş takım son 32 turunu garantilemiş olsa da rakipleri grup aşamasının cumartesi günü tamamlanmasının ardından belli olacak.

Bu ekipler arasında grup maçlarını tamamlayan tek takım Paraguay olurken, Mısır, İngiltere, Portekiz ve Gana'nın grup aşamasında oynayacağı birer karşılaşma daha bulunuyor.