Jon Jones-Tom Aspinall maçı ne zaman?

Kemerlerin birleşeceği ağırsıklet unvan karşılaşması birçok dövüş severin 2025'te en çok görmek istediği maç

Fotoğraf: AP
Fotoğraf: AP
TT

Jon Jones-Tom Aspinall maçı ne zaman?

Fotoğraf: AP
Fotoğraf: AP

UFC'nin başkanı Dana White ağırsıklet unvan maçı için bir yaz etkinliği hedeflediğini söylese de Jon Jones-Tom Aspinall karşılaşmasının tarihi kesinleşmeye yakın görünmüyor.

Aspinall geçici kemeri 2023'ün sonlarında, unvanın asıl sahibi Jones'un kendisini bir yıl spordan uzak bırakan bir sakatlık yaşamasının ardından kazanmıştı. Jones'un yokluğunda Aspinall, UFC'de alışılmadık bir hareketle geçici kemeri savundu ve Jones geri dönüp kendi kemerini savunmadan önce onu korudu.

Ancak Jones'un başarılı unvan savunması, sakatlanmadan önce karşılaşması gereken Stipe Miocic'e karşı geldi, yani Aspinall normal ve geçici şampiyon arasındaki standart karşılaşmayı beklemek zorunda kaldı. Jones'un Britanyalıyla dövüşme ihtimaline karşı takındığı küçümseyici tavır da işleri karıştırdı.

UFC Başkanı White, The Jim Rome Show'da "Planımız [Aspinall'in] bu yaz Jon'la dövüşmesi" dedi.

Açıkçası ne zaman, nerede olacağı ve tüm detaylar belirleniyor. Bu yılki hedefim [Aspinall'le] o dövüşü gerçekleştirmek. Bence şu anda herkesin görmek istediği, Jones ve Aspinall dövüşü ve ardından Pereira'nın kazananla dövüşebileceğine hiç şüphe yok.

White, bu hafta sonu UFC 313'ün ana etkinliğinde Magomed Ankalaev'e karşı unvanını savunacak hafif ağırsıklet şampiyonu Alex Pereira'dan bahsediyordu.

Pereira hakkında herkesin sevdiği diğer bir şey de bu adamın ağırsıklete çıkmak ve ağırsıklette de dövüşmek istemesi. Aslında onu bu konuda engelleyen benim. O [Jones'la dövüşmek] istiyor. Bakalım [Ankalaev'e karşı] bu dövüş nasıl sonuçlanacak, kazanırsa nasıl kazanacak, tüm bu tür şeyler.

2023'ün başlarında UFC ağırsıklet unvanını kazanmadan önce Jones, MMA'e üç yıl ara vermişti. Bu arayı vermeden önce hafif ağırsıklet unvanını boşaltarak kemerle ikinci saltanatını sonlandırmıştı.

37 yaşındaki Amerikalı, birçok kişi tarafından tüm zamanların en iyi karma dövüş sanatçısı kabul ediliyor. Ancak Jones'un kariyeri çok sayıda başarısız ilaç testi ve kanunla yaşadığı sorunlarla gölgelendi.

Öte yandan 31 yaşındaki Aspinall en iyi dönemine giriyor gibi görünüyor. UFC'deki tek mağlubiyetini 2023'te sakatlanarak alan Aspinall, UFC'deki diğer 8 maçını da (7'si ilk rauntta, biri ikinci rauntta olmak üzere) nakavtla kazandı.

Independent Türkçe



Arjantin, Ürdün karşısında üç golle galibiyet serisini sürdürdü

Arjantin grup aşamasında mükemmel bir performans sergiledi (Reuters)
Arjantin grup aşamasında mükemmel bir performans sergiledi (Reuters)
TT

Arjantin, Ürdün karşısında üç golle galibiyet serisini sürdürdü

Arjantin grup aşamasında mükemmel bir performans sergiledi (Reuters)
Arjantin grup aşamasında mükemmel bir performans sergiledi (Reuters)

Arjantin Milli Futbol Takımı, bugün oynanan Dünya Kupası grup aşaması maçında Ürdün’ü 3-1 mağlup ederek gruptaki üçüncü galibiyetini elde etti.

Arjantin, 19. dakikada Giovani Lo Celso'nun golüyle öne geçerken, 31. dakikada Lautaro Martinez'in penaltı golüyle farkı ikiye çıkardı.

E-Tamari, Arjantin'e karşı attığı golü kutluyor (AP)El-Tamari, Arjantin'e karşı attığı golü kutluyor (AP)

İkinci yarıda 55. dakikada Musa el-Tamari ile golü bulan Ürdün farkı bire indirse de 80. dakikada oyuna sonradan giren Lionel Messi’nin attığı golle Arjantin skoru 3-1’e taşıdı. Bu sonuçla puanını 9'a yükselten Arjantin, 10. grubu lider olarak tamamladı.

Arjantin, turnuvanın 3 Temmuz'daki Son 32 turunda Yeşil Burun Adaları (Cape Verde) ile karşılaşacak. İlk kez Dünya Kupası'na katılan Ürdün ise grup aşamasını puansız olarak son sırada tamamladı ve turnuvaya veda etti.


İngiltere, Panama'yı 2-0 mağlup ederek grubunu lider tamamlarken, Kane tarihi bir gece yaşadı

Kane, Bellingham ile birlikte golünü kutluyor (DPA)
Kane, Bellingham ile birlikte golünü kutluyor (DPA)
TT

İngiltere, Panama'yı 2-0 mağlup ederek grubunu lider tamamlarken, Kane tarihi bir gece yaşadı

Kane, Bellingham ile birlikte golünü kutluyor (DPA)
Kane, Bellingham ile birlikte golünü kutluyor (DPA)

İngiltere Milli Takımı, FIFA 2026 Dünya Kupası grup aşamasındaki son maçında Panama'yı 2-0 mağlup ederek grubunu lider tamamladı.

Gruptaki üçüncü ve son hafta karşılaşmasına, daha önce son 32 turuna yükselmeyi garantilemiş olmanın rahatlığıyla çıkan İngiltere, turnuvada ikinci Dünya Kupası şampiyonluğunu hedefliyor. İngilizler, tarihindeki tek dünya şampiyonluğunu 1966 yılında kazanmıştı.

New Jersey'deki MetLife Stadı'nda oynanan mücadelede İngiltere'nin gollerini 62. dakikada Jude Bellingham ve 67. dakikada tecrübeli golcü Harry Kane kaydetti. Kane, bu golle Dünya Kupası finallerindeki gol sayısını 11'e çıkararak İngiltere Milli Takımı'nın turnuva tarihindeki en golcü oyuncusu unvanını elde etti.

Bu galibiyetle puanını 7'ye yükselten İngiltere, grubunu zirvede tamamladı. Turnuvaya daha önce veda etmesi kesinleşen Panama ise puansız olarak son sırada kaldı. Panama bu sonuçla , 2026 Dünya Kupası'nda gol atamayan tek takım olma özelliğini de sürdürdü.


Hırvatistan, Gana karşısında zorlu bir mücadele sonucunda elde ettiği zaferle ikinciliği garantiledi

Nikola Vlasic, Gana'ya attığı golü kutluyor (AP)
Nikola Vlasic, Gana'ya attığı golü kutluyor (AP)
TT

Hırvatistan, Gana karşısında zorlu bir mücadele sonucunda elde ettiği zaferle ikinciliği garantiledi

Nikola Vlasic, Gana'ya attığı golü kutluyor (AP)
Nikola Vlasic, Gana'ya attığı golü kutluyor (AP)

Hırvatistan Milli Takımı, FIFA 2026 Dünya Kupası H Grubu'ndaki üçüncü ve son maçında Gana'yı 2-1 mağlup ederek grubunu ikinci sırada tamamladı.

Hırvatistan'ın gollerini 31. dakikada Petar Sucic ve 83. dakikada Nikola Vlasic kaydederken, Gana'nın tek golü 73. dakikada Derek Lukasin'den geldi.

Bu sonuçla üst üste ikinci galibiyetini alan Hırvatistan puanını 6'ya yükselterek grubu ikinci sırada tamamladı. Gana ise 4 puanla üçüncü sırada yer aldı. Her iki takım da grup lideri İngiltere ile birlikte son 32 turuna yükseldi.

Hırvatistan, turnuvadaki ilk maçında İngiltere'ye 4-2 mağlup olmuş, ikinci karşılaşmasında ise Panama'yı 1-0 yenmişti.

Gana ise Dünya Kupası'na Panama karşısında son dakikalarda bulduğu golle aldığı galibiyetle başlamış, ikinci maçında ise İngiltere ile golsüz berabere kalarak dikkat çeken bir sonuca imza atmıştı.

Böylece Gana, son 32 turuna yükselen yedi Afrika temsilcisinden biri oldu. Bu aşamaya kalan diğer Afrika ekipleri ise Mısır, Fas, Yeşil Burun Adaları, Senegal, Güney Afrika ve Fildişi Sahili oldu.