UFC'nin başkanı Dana White ağırsıklet unvan maçı için bir yaz etkinliği hedeflediğini söylese de Jon Jones-Tom Aspinall karşılaşmasının tarihi kesinleşmeye yakın görünmüyor.
Aspinall geçici kemeri 2023'ün sonlarında, unvanın asıl sahibi Jones'un kendisini bir yıl spordan uzak bırakan bir sakatlık yaşamasının ardından kazanmıştı. Jones'un yokluğunda Aspinall, UFC'de alışılmadık bir hareketle geçici kemeri savundu ve Jones geri dönüp kendi kemerini savunmadan önce onu korudu.
Ancak Jones'un başarılı unvan savunması, sakatlanmadan önce karşılaşması gereken Stipe Miocic'e karşı geldi, yani Aspinall normal ve geçici şampiyon arasındaki standart karşılaşmayı beklemek zorunda kaldı. Jones'un Britanyalıyla dövüşme ihtimaline karşı takındığı küçümseyici tavır da işleri karıştırdı.
UFC Başkanı White, The Jim Rome Show'da "Planımız [Aspinall'in] bu yaz Jon'la dövüşmesi" dedi.
Açıkçası ne zaman, nerede olacağı ve tüm detaylar belirleniyor. Bu yılki hedefim [Aspinall'le] o dövüşü gerçekleştirmek. Bence şu anda herkesin görmek istediği, Jones ve Aspinall dövüşü ve ardından Pereira'nın kazananla dövüşebileceğine hiç şüphe yok.
White, bu hafta sonu UFC 313'ün ana etkinliğinde Magomed Ankalaev'e karşı unvanını savunacak hafif ağırsıklet şampiyonu Alex Pereira'dan bahsediyordu.
Pereira hakkında herkesin sevdiği diğer bir şey de bu adamın ağırsıklete çıkmak ve ağırsıklette de dövüşmek istemesi. Aslında onu bu konuda engelleyen benim. O [Jones'la dövüşmek] istiyor. Bakalım [Ankalaev'e karşı] bu dövüş nasıl sonuçlanacak, kazanırsa nasıl kazanacak, tüm bu tür şeyler.
2023'ün başlarında UFC ağırsıklet unvanını kazanmadan önce Jones, MMA'e üç yıl ara vermişti. Bu arayı vermeden önce hafif ağırsıklet unvanını boşaltarak kemerle ikinci saltanatını sonlandırmıştı.
37 yaşındaki Amerikalı, birçok kişi tarafından tüm zamanların en iyi karma dövüş sanatçısı kabul ediliyor. Ancak Jones'un kariyeri çok sayıda başarısız ilaç testi ve kanunla yaşadığı sorunlarla gölgelendi.
Öte yandan 31 yaşındaki Aspinall en iyi dönemine giriyor gibi görünüyor. UFC'deki tek mağlubiyetini 2023'te sakatlanarak alan Aspinall, UFC'deki diğer 8 maçını da (7'si ilk rauntta, biri ikinci rauntta olmak üzere) nakavtla kazandı.
Suudi Arabistan, Irak'la kritik maçta grup liderliği için sahadahttps://turkish.aawsat.com/spor/5323824-suudi-arabistan-irakla-kritik-ma%C3%A7ta-grup-liderli%C4%9Fi-i%C3%A7in-sahada
Suudi Arabistan, Irak'la kritik maçta grup liderliği için sahada
Yeşiller, Mezopotamya Aslanları karşılaşması öncesi hazırlıklarını sürdürüyor (Suudi Arabistan Futbol Federasyonu)
Suudi Arabistan Milli Takımı, 27. Arap Körfez Kupası'nın (Körfez 27) A Grubu'ndaki üçüncü ve son maçında salı günü Irak'la karşılaşacak. Cidde'deki İnma Stadı'nda oynanacak mücadelede hedefini grup aşamasını kayıpsız tamamlamak olarak belirleyen Suudi Arabistan, liderliği de garantilemek istiyor. Aynı saatte Prens Abdullah el-Faysal Stadı'nda Kuveyt ile karşılaşacak Umman ise son yarı final umudunu korumaya çalışacak.
Yeşiller, Kuveyt ve Umman karşısında aldığı üst üste iki galibiyetin ardından 6 puanla yarı finale yükselmeyi garantiledi. Irak ise 4 puanla sahaya çıkacak ve hem tur biletini kesinleştirmeyi hem de grup liderliğini ele geçirmeyi hedefleyecek.
Suudi Arabistan'a grup aşamasını lider tamamlamak için beraberlik yeterli olacak. Beraberlik Irak'ın da yarı finale yükselmesini sağlayacak. Ancak Mezopotamya Aslanları’nın liderliği elde edebilmesi için galibiyete ihtiyacı bulunuyor.
Diğer maçta Umman, Kuveyt'i yenip Irak'ın Suudi Arabistan karşısında mağlup olmasını bekleyecek. Bu sonuçların gerçekleşmesi halinde Umman, Yeşiller ile birlikte yarı finale yükselecek. Bir puanı bulunan Umman'ın aksine Kuveyt, üst üste aldığı iki yenilginin ardından turnuvaya veda etti
Suudi Arabistan turnuvaya kusursuz bir başlangıç yaptı. İki maçta da kalesini gole kapatan Yeşiller, ilk karşılaşmada Kuveyt'i 1-0 mağlup etti. Ardından Umman'ı 3-0 yenerek ikinci galibiyetini aldı. Suudi Arabistan, ilk yarıda sonuca gittiği maçta Firas el-Bureykan'ın iki, Hasan Kadeş'in ise bir golüyle sahadan farklı galip ayrıldı.
Yeşiller, yarı final biletini garantilemesine ve kadroda bazı sakatlıklar bulunmasına rağmen üst üste üçüncü galibiyetini almak istiyor. Teknik heyetin bu nedenle kadroda bazı değişikliklere gitmesi bekleniyor.
Yunan teknik direktör Yorgos Donis'in yardımcısı Serafim Angelinas, Irak karşısında bazı yeni oyunculara forma şansı vereceklerini ancak galibiyet ve grubu lider tamamlama hedeflerinin değişmediğini söyledi. Donis'in hastalığı nedeniyle basın toplantısına katılmadığını belirten yardımcısı, teknik heyetin bu doğrultuda hareket edeceğini ifade etti.
Suudi Arabistan'da sakatlıkları bulunan Alaa el-Haci, Ali Lajami ve Hasan Kadeş forma giyemeyecek. Kadeş, Umman karşılaşmasında uyluğundan sakatlanarak 63. dakikada oyundan çıkmıştı. Yeşiller daha önce de kalecisi Nevvaf el-Akidi'yi kaybetmişti.
Irak'ın hazırlıkları sırasında Eymen Hüseyin (Irak Futbol Federasyonu - Facebook)
Umman karşısında iki gol atan Firas el-Bureykan, Suudi Arabistan'ın hücumdaki en önemli kozlarından biri olarak öne çıkıyor. Suudi Arabistan, Umman karşılaşmasında Kuveyt'le oynadığı açılış maçına kıyasla hücumda daha etkili bir performans sergiledi.
Irak, galibiyetin moraliyle sahada
Irak ise Kuveyt karşısında aldığı 3-2'lik kritik galibiyetin moraliyle sahaya çıkacak. Krar Nebil'in uzatma dakikalarının dokuzuncu dakikasında attığı golle galibiyete ulaşan Mezopotamya Aslanları, puanını 4'e yükseltti. Irak, turnuvadaki ilk maçında Umman'la 1-1 berabere kalmıştı.
Kuveyt karşısındaki galibiyet, turnuvaya önceki altı maçında galibiyet alamadan gelen Irak'a moral verdi. Irak ayrıca 2026 Dünya Kupası grup aşamasındaki üç maçında da Norveç, Fransa ve Senegal'e mağlup olmuştu.
Irak'ın Avustralyalı teknik direktörü Graham Arnold, oyuncularını maçın yarattığı baskıdan uzak tutmaya çalışıyor. Arnold, karşılaşma öncesindeki antrenmanı basına kapatırken oyuncuların medya mensuplarına röportaj vermesine de izin vermedi.
Irak'ta sarı kartlar da teknik heyetin önündeki önemli sorunlardan biri. Yedi oyuncu Umman ve Kuveyt maçlarında sarı kart gördü. İbrahim Bayeş, Zeyd Tahsin, Muhammed Kasım, Emir el-Amari, Ahmed Kasım, Yusuf en-Nasravi ve Krar Nebil sarı kart sınırında bulunuyor. Hüseyin Ali ise sağlık sorunu nedeniyle forma giyemeyecek.
Suudi Arabistan ile Irak arasındaki rekabet uzun bir geçmişe sahip. İki takım bugüne kadar 38 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların 17'sini Irak, 11'ini Suudi Arabistan kazanırken 10 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı. Irak bu maçlarda 56 gol atarken Suudi Arabistan 34 gol kaydetti.
Körfez Kupası'nda ise iki takım 10 kez karşılaştı. Suudi Arabistan Milli Takımı'nın internet sitesindeki istatistiklere göre Irak bu maçların 6'sını kazanırken Suudi Arabistan 3 galibiyet aldı ve 1 karşılaşma berabere sonuçlandı. Irak'ın 22 golüne karşılık Suudi Arabistan 8 gol kaydetti.
Umman'ın tek seçeneği galibiyet
Günün diğer karşılaşmasında Umman, Kuveyt karşısına yalnızca galibiyet hedefiyle çıkacak. Umman, Irak'la 1-1 berabere kaldıktan sonra Suudi Arabistan'a 3-0 mağlup oldu. Kuveyt ise Suudi Arabistan'a 1-0, Irak'a 3-2 yenilerek turnuvaya veda etti.
İki takımın son karşılaşmalarında Umman'ın üstünlüğü bulunuyor. Umman, 2009'dan bu yana Kuveyt'le oynadığı son 11 maçın 8'ini kazanırken Kuveyt 1 galibiyet aldı ve 2 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı. Umman'ın iki takım arasındaki son galibiyeti, Mart 2025'te Dünya Kupası Elemeleri'nde 1-0'lık skorla geldi. İki takımın 2024 Körfez Kupası'ndaki karşılaşması ise 1-1 sona erdi.
Kuveyt'te Irak maçında kırmızı kart gören Abdülvehhab el-Avadi forma giyemeyecek. Umman ise Eylül 2025'ten bu yana çıktığı uluslararası maçlarda yalnızca üç galibiyet alabildi.
Umman Teknik Direktörü Faslı Tarık Sektioui, karşılaşma öncesinde yaptığı açıklamada maçın önemine dikkat çekerek şunları söyledi:
“Bizim için çok önemli bir maç. Tur atlama umudumuz olduğu sürece bunun için yüzde 100 mücadele edeceğiz. Kısa vadeli ve uzun vadeli hedeflerimiz var. Yarınki maç, gelecekte bize yardımcı olacak hedeflerden birine ulaşmak açısından önemli.”
A Grubu'nda son maçlar öncesinde hesaplar netleşmiş durumda. Yarı finale yükselmeyi garantileyen Suudi Arabistan, grubu kayıpsız tamamlayarak lider olmak istiyor. Irak'a tur için bir puan yeterken Umman'ın yarı finale yükselebilmesi için Kuveyt'i yenmesi ve Suudi Arabistan'ın Mezopotamya Aslanları karşısında galip gelmesi gerekiyor.
Klopp, Yunanistan'a karşı alınan tarihi yenilginin sebebini açıkladıhttps://turkish.aawsat.com/spor/5323632-klopp-yunanistana-kar%C5%9F%C4%B1-al%C4%B1nan-tarihi-yenilginin-sebebini-a%C3%A7%C4%B1klad%C4%B1
Jurgen Klopp, Almanya'nın ilk 11'inde ve takım dizilişinde yaptığı değişikliklerin, Yunanistan karşısında alınan 1-0'lık tarihi yenilgide payı olduğunu belirtti.
Bu yenilgi, Almanya'nın Yunanistan'a karşı aldığı ilk mağlubiyet. Ayrıca Dünya Kupası'nın ardından Julian Nagelsmann'dan görevi devraldığından bu yana henüz galibiyet yüzü göremeyen Klopp yönetimindeki ilk yenilgiydi.
Maça hazırlık sürecinde yaptığı düşünülen hatalara rağmen Klopp, Almanya Milli Takımı'nı yeniden dünya çapında bir takım haline getirmeye çalışırken, Uluslar Ligi'ndeki şok yenilginin "sürecin bir parçası" olduğunu kabul etti.
ARD adlı yayın kuruluşuna konuşan Klopp, "Bu kesinlikle sürecin bir parçası" dedi.
İlk 11, diziliş, yapılan birçok değişiklik... Bunların hepsi yüzde 100 benim kararımdı.
Maçın kaderini belirleyen golü 74. dakikada, Yunanistan adına oyuna sonradan giren Dimitrios Kourbelis attı. Bu sonuç, Klopp'un Almanya'nın başındaki ilk maçı olan ve Hollanda'yla 1-1 berabere kaldıkları karşılaşmanın ardından geldi.
Klopp, Hollanda maçındaki ilk 11'de 5 değişikliğe gitti. Takım, Yunanistan karşısında topa açık ara daha fazla sahip olan taraftı ancak hücum bölgesinde gerekli kaliteyi sergileyemedi. Kayda değer tek pozisyon, ilk yarıda Karim Adeyemi'nin çektiği ve Yunan kaleci Konstantinos Tzolakis'in kurtardığı şuttu.
Maçın ardından UEFA.com'a verdiği röportajda Klopp, "Futbol böyle bir şey" değerlendirmesinde bulundu.
Bu akşamki maçtan beraberlikle ayrılmayı pekala kabul edebilirdim ama kaybetmek... Bu çok acı. Bunu hak ettiğimizi düşünmüyorum ama olan oldu ve şu an bu durumdayız. Yunanistan'ın bu akşamki maç için bir planı vardı. Bizim de yaptığımız işe daha fazla inanmamız gerekiyor. Bunu başardığımızda şey yoluna girecek.
Dimitrios Kourbelis, Almanya'ya karşı tek golü atarak Yunanistan'a unutulmaz bir galibiyet kazandırdı (Reuters)
Almanya bir sonraki maçında Sırbistan'la karşılaşacak. Klopp ise kadroda rotasyona gitme ve sonuçlardan ders çıkarma planına sadık kalacağını açıkladı.
"Kadroyu, takımı değiştireceğiz" dedi.
İşin iyi yanı, rakibin nasıl oynayacağımızı tam olarak bilmemesi ancak şu an biz de nasıl oynayacağımızı bilmiyoruz çünkü o grubu yeniden bir araya getirmemiz gerekiyor. Bu maçtan çıkarılacak çok ders var, biz de bunu yapacağız ve üzerinde çalışacağız.
Klopp yönetiminde Hollanda'yla berabere kalıp Yunanistan'a yenilen Almanya, yeni teknik direktörüyle henüz galibiyetle tanışamadı (Reuters)
Alman savunma oyuncusu Jonathan Tah da Yunanistan mağlubiyetine değinerek, "yeni teknik direktörün yarattığı coşkudan" en iyi şekilde yararlanmaya çalışırken takımın "kenetleneceğini" ifade etti.
Dürüst olmak gerekirse yeterince iyi bir performans sergileyemedik. Elbette bir maçı kaybettiğimizde hayal kırıklığına uğruyor ve kızıyoruz. Ancak önemli olan birlik ve beraberliğimizi korumamız. Yeni teknik direktörün yarattığı coşku değişmeyecek. İyi oynamayıp kaybedersek, elbette herkes mutlu olmayacaktır. Ancak bir sonraki maçta bunu telafi edebiliriz.
Independent Türkçe
Real Madrid ve Barcelona, hakaret davasında uzlaşma yolundahttps://turkish.aawsat.com/spor/5323614-real-madrid-ve-barcelona-hakaret-davas%C4%B1nda-uzla%C5%9Fma-yolunda
Real Madrid ve Barcelona, hakaret davasında uzlaşma yolunda
Real Madrid Başkanı Florentino Perez (DPA)
Real Madrid ve Barcelona kulüplerinin yöneticileri, Katalan ekibinin Real Madrid Başkanı Florentino Perez hakkında açmayı planladığı hakaret davası öncesinde 25 Kasım’da Madrid’deki bir mahkemede uzlaşma görüşmesine çağrıldı. AFP’ye konuşan kaynaklar, görüşmenin davaya giden süreçte ön adım niteliği taşıdığını belirtti.
Uzlaşma görüşmesi, Barcelona’nın 12 Haziran’da Real Madrid Başkanı Florentino Perez hakkında yaptığı şikâyetin ardından Madrid’deki bir mahkemede gerçekleştirilecek. Barcelona, Perez’in mayıs ayında yaptığı ve Katalan kulübünü lehine hakem kararları almak için manipülasyon yapmakla suçladığı açıklamalarının ardından şikâyette bulunmuştu.
Real Madrid Başkanı Perez, söz konusu açıklamalarında İspanya’daki eski Hakemler Kurulu Başkanı’nın Barcelona’dan rüşvet aldığı iddialarının merkezinde yer aldığı Negreira davasına atıfta bulunuyordu.
Bu uzlaşma görüşmesi, Real Madrid Başkanı hakkında açılması muhtemel hakaret davası öncesindeki prosedürel adım olarak değerlendiriliyor.
Barcelona, haziran ayında yaptığı açıklamada şunları kaydetmişti:
“Bu başvurunun amacı, Bay Perez’i kulübün imajına ve itibarına zarar veren, gerçek dışı ve aşağılayıcı olduğunu bildiği bazı açıklamalarından geri adım atmaya zorlamaktır.”
Barcelona, arabuluculuk sürecinin başarısız olması halinde “bu konuyla ilgili şikâyette bulunacağını” bildirmişti.
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة