UFC yorumcusu Joe Rogan'dan Kanada açıklaması

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

UFC yorumcusu Joe Rogan'dan Kanada açıklaması

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Joe Rogan, etkinliğin yapılacağı Kanada yerine "Rusya'ya gitmeyi tercih ettiği" için mayıstaki UFC 315'te çalışmayacağını söyledi.

UFC 315'in 10 Mayıs'ta Montreal'ın Quebec kentindeki Bell Centre'da yapılması planlanıyor. Dövüş kartının paralı yayımlanacağı göz önüne alındığında, birçok taraftar Rogan'ın UFC için yorum masasında olmasını bekliyordu.

Ancak Amerikalı sunucu bu fikri reddetti. Cumartesi günü podcast'i The Joe Rogan Experience'ta konuşan 57 yaşındaki Rogan şunları söyledi:

Orada olmayacağım. Artık Kanada'ya gitmiyorum. Rusya'ya gitmeyi tercih ederim.

Rogan, Ocak 2024'te Toronto'da gerçekleşen UFC 297'de de yoktu, dolayısıyla UFC 315'i atlama kararı büyük bir sürpriz değil. Genel olarak Rogan, artık uluslararası UFC etkinliklerinde çalışmama eğiliminde, çünkü seyahat miktarını rahatsız edici bir faktör olarak gösteriyor.

Ancak Rogan'ın bu kararının, yakın zamanda Kanada da dahil yurtdışından gelen mallara yüksek maliyetli gümrük vergileri uygulayarak bir "ticaret savaşı" başlatan ABD Başkanı Donald Trump'a verdiği destekle bağlantılı olabileceği düşünülüyor.

Dahası Trump, Kanada'yı ABD'nin 51. eyaleti yapmaya çalışabileceği şakasını yapmıştı, ki Rogan da podcast'inin aynı bölümünde bu konuya değinmişti.

Rogan, "Trump'la bu konuda konuştum" demişti.

Şöyle dedi: 'Ona sadece eğlence olsun diye Vali [Justin] Trudeau demeye başladım ama pek çok kişi iyi bir fikir olduğunu söylüyor. Belki de iyi bir fikirdir!

Rogan ve Trump, kısa süre önce görevinden istifa eden eski Kanada Başbakanı Trudeau'ya atıfta bulunuyordu.

Rogan, Kanada'nın ilhakı konusunda "Bu asla gerçekleşmeyecek" dedi.

Onlardan 51. eyalet olmalarını istemek çok çılgınca.

Trudeau'nun halefi Mark Carney bu hafta sonu erken seçim çağrısında bulunmuş ve şunları söylemişti:

Başkan Trump'ın haksız ticari eylemleri ve egemenliğimize yönelik tehditleri nedeniyle hayatımızın en önemli kriziyle karşı karşıyayız.

UFC 315'te iki kemer dövüşü sahne alacak. Ana etkinlikte Belal Muhammad, Jack Della Maddalena'ya karşı hafif ortasıklet unvanını korumaya hazırlanırken, yan ana etkinlikte kadınlar sineksıklet şampiyonu Valentina Shevchenko'yla Manon Fiorot karşı karşıya gelecek.

UFC Başkanı Dana White ocakta, Trump'ın seçim zaferi üzerine düzenlenen bir mitingde konuşmuştu. Trump'ın dostu White, bu konuşmada Rogan'a teşekkür etmişti.

Independent Türkçe



Suudi boks devinden Tyson Fury-Anthony Joshua açıklaması

Turki Alalshikh ve Anthony Joshua (Reuters)
Turki Alalshikh ve Anthony Joshua (Reuters)
TT

Suudi boks devinden Tyson Fury-Anthony Joshua açıklaması

Turki Alalshikh ve Anthony Joshua (Reuters)
Turki Alalshikh ve Anthony Joshua (Reuters)

Tyson Fury'yle Anthony Joshua arasındaki dev karşılaşma Wembley Stadyumu'nda yapılabilir. Ancak bunun gerçekleşmesi, maçın televizyon yayınları açısından uygun bir saatte planlanmasına bağlı.

Bunu söyleyen isim Suudi Arabistanlı boks patronu Turki Alalshikh oldu. Alalshikh, her iki boksör de Britanyalı olmasına ve bu karşılaşma Britanya boks tarihinin en büyük maçı olarak görülmesine rağmen, nisanda anlaşmanın resmen duyurulmasının ardından ABD'deki izleyicilerin de ilgisini çekecek bir yayın saati belirlenmesi için bastırıyor.

Bu, maçın Londra'da çok geç bir saatte başlaması anlamına gelebilir. Maç, pazar sabahının erken saatlerinde başlayabilir. Ayrıca hava koşulları da sorun yaratabilir; süper maçın kasımda yapılması ihtimali değerlendiriliyor.

Alalshikh, "Size şunu söyleyebilirim, bu yıl Joshua-Fury maçımız da var, yeri henüz seçmedik" diye belirtti.

Size en başından söylüyorum, bu, İngiltere’nin organizasyon için ihtiyaç duyduğumuz koşulları sağlayıp sağlamayacağına bağlı Maç İngiltere'de olsun istiyoruz ancak dünya genelinin, özellikle de Amerika'nın zaman dilimine uygun olmasını istiyoruz. Eğer Wembley'de gece geç saatlerde dövüşmemize izin verirlerse, bunu İngiltere'de yapmak istiyoruz. Artık belirleyici olan yayın saati, izleyici sayısı ve aboneler. Belediye başkanı [Sadiq Khan] ve Prens Abdullah'la konuşacağız, onlar da yardımcı olmaya çalışacak, belki Londra’daki taksiciler bile destek verir

defrtgy
Tyson Fury yakın zamanda Beyaz Saray'daki UFC etkinliğine katıldı (AP)

Öncesinde Joshua ve Fury birer hazırlık maçına çıkacak. "AJ", 25 Temmuz'da Suudi Arabistan'da dövüşecek.

Fury ise kendi hazırlık maçını açıkladı. 24 Temmuz'da Tayland'da, antrenman yaptığı ülkede veteran Mariusz Wach'la karşılaşacak ve bu maç rakibinin ringe çıkmasından sadece 24 saat önce gerçekleşecek.

Her iki ağırsıklet süperstarın da 2026'nın sonlarında gerçekleşmesi dört gözle beklenen karşılaşmaları öncesinde maçlarını kolayca kazanacağı düşünülüyor.

Fury-Joshua maçı, UFC 304 örneğini takip edebilir. Manchester'daki Co-op Live'da düzenlenen Leon Edwards-Belal Muhammad karşılaşması, Amerikan izleyicisini yakalamak için yerel saatle yaklaşık 05.00'te gerçekleşmişti.

Bu karar, maçı yerinde izleyecek seyircilerin hiç hoşuna gitmemiş, birçok taraftar yorgunluk ve ulaşım sorunları nedeniyle ana maçı kaçırmıştı.

Independent Türkçe


FIFA Başkanı Infantino'ya istifa çağrıları büyüyor

Gianni Infantino (solda), Dünya Kupası’na yönelik siyasi müdahale nedeniyle istifa çağrılarıyla karşı karşıya (Reuters)
Gianni Infantino (solda), Dünya Kupası’na yönelik siyasi müdahale nedeniyle istifa çağrılarıyla karşı karşıya (Reuters)
TT

FIFA Başkanı Infantino'ya istifa çağrıları büyüyor

Gianni Infantino (solda), Dünya Kupası’na yönelik siyasi müdahale nedeniyle istifa çağrılarıyla karşı karşıya (Reuters)
Gianni Infantino (solda), Dünya Kupası’na yönelik siyasi müdahale nedeniyle istifa çağrılarıyla karşı karşıya (Reuters)

Eski Liverpool teknik direktörü Jürgen Klopp, Dünya Kupası'ndaki Folarin Balogun olayı nedeniyle Gianni Infantino'yu istifaya çağıranlar arasına katıldı.

Balogun, Bosna Hersek'e karşı oynanan maçta ABD formasıyla kırmızı kart görmüştü. Ancak FIFA disiplin kurulu tarafından cezası askıya alındıktan sonra ev sahibi ülkenin Belçika'ya karşı mücadele ettiği son 16 turu maçında oynamasına izin verilmişti.

Bu karar, Donald Trump'ın bizzat devreye girmesinin ardından gelmişti. ABD Başkanı, Infantino'yu arayarak forvet oyuncusunun cezasının "gözden geçirilmesini" istediğini söyleyerek övünmüştü.

Trump ve Infantino'nun uzun süredir devam eden bir dostluğu var. Trump, aralık ayında Dünya Kupası kura çekiminde ilk "FIFA Barış Ödülü"nü almıştı.

Ancak bariz siyasi müdahalesi, futbol camiasında ciddi rahatsızlık yarattı ve en sert tepki gösteren isimlerden biri de Klopp.

Almanya'nın yeni teknik direktörü olması beklenen Klopp, "Bu bizim sporumuz, onların değil" dedi.

Eğer Donald Trump ve Gianni Infantino bunu kendi aralarında gerçekten hallettilerse, bu delilik; her şeyi sorgulanır hale getiriyor.

Eski İngiltere forveti Gary Lineker, ABD Teknik Direktörü Mauricio Pochettino'nun Belçika'ya 4-1'lik yenilgide Balogun'u kadroya almamayı düşünmesi gerektiğini öne sürdü.

Lineker, The Rest is Football podcast'inde, "Açıkçası Belçika'nın hakkını sonuna kadar vermek gerek" dedi.

Balogun'un cezasının kaldırılması kararının onları etkilemesine izin vermediler. Karar açıklandığı zaman Balogun veya Mauricio Pochettino'nun 'Aslında bunun futbol için, oyunun ve sporun ruhu için doğru olduğunu düşünmüyorum' demesi iyi bir duruş olurdu. Ve acaba 'Aslında, onu zaten kadroya almayacağız' deseler daha mı iyi olurdu diye merak ediyorum.

Infantino, selefi Sepp Blatter tarafından da kınandı. Blatter, 2015'te futboldan 8 yıl men edildikten sonra görevden alınmıştı. Futbolun Avrupa'daki yönetim organı UEFA da Infantino'yu kınadı.

Öte yandan FIFA Başkanı, Britanyalı politikacıların yanı sıra eski İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı David Bernstein'dan da istifa çağrılarıyla karşı karşıya kaldı.

Blatter'in görev süresi boyunca önde gelen eleştirmenlerinden biri olan Bernstein, "Bu, futbolun güzelliklerinden birine, yani düzenleme ve kuralların dünya genelinde uygulanmasına darbe vuruyor" dedi.

Liberal Demokratların lideri Sör Ed Davey ise "Infantino gitmeli" diyerek kesin bir dille konuştu ve ekledi:

Nerede düzenlenirse düzenlensin, Dünya Kupası taraftarlara aittir, Trump gibi gangsterlere değil.

Infantino, 2016'dan beri FIFA başkanlığı görevini yürütüyor. Bu göreve iki kez rakipsiz olarak yeniden seçildi ve bu yıl 2027'de 4 yıl daha başkanlık yapmak için tekrar aday olma niyetini doğruladı.

Independent Türkçe


Arjantin Teknik Direktörü  Scaloni, Mısır'ı eledikleri maçın ardından gözyaşlarını tutamadı

Arjantin Milli Takımı Teknik Direktörü Lionel Scaloni (Reuters)
Arjantin Milli Takımı Teknik Direktörü Lionel Scaloni (Reuters)
TT

Arjantin Teknik Direktörü  Scaloni, Mısır'ı eledikleri maçın ardından gözyaşlarını tutamadı

Arjantin Milli Takımı Teknik Direktörü Lionel Scaloni (Reuters)
Arjantin Milli Takımı Teknik Direktörü Lionel Scaloni (Reuters)

Arjantin Milli Takımı Teknik Direktörü Lionel Scaloni, takımının Salı akşamı Dünya Kupası son 16 turunda Mısır'ı 3-2 mağlup ederek çeyrek finale yükselmesinin ardından gözyaşlarına hâkim olamadı.

Scaloni, karşılaşmanın ardından Uluslararası Futbol Federasyonu'nun (FIFA) resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, "Çok duygulandım" ifadelerini kullandı.

Arjantinli teknik adam, "Konuşamıyorum. Özür dilerim, şu anda gerçekten çok duygulandım" dedi.

Lionel Scaloni, oyuncularını övmeyi de ihmal etmedi. Deneyimli teknik direktör, "Harika bir takıma sahibiz. Söyleyebileceğim tek şey bu. Müsaadenizle ayrılmak istiyorum" diye konuştu.

Son dünya şampiyonu Arjantin, çeyrek finalde Kolombiya ile İsviçre arasında oynanacak karşılaşmanın galibiyle karşı karşıya gelecek.