Toprak ve Bahattin piste çıkıyor, Red Bull'da Tsunoda dönemi başlıyor

Dünya Superbike Şampiyonası'nda 2025 sezonuna dilediği gibi başlayamayan Toprak, Portekiz'de çıkış yapma peşinde (WorldSBK)
Dünya Superbike Şampiyonası'nda 2025 sezonuna dilediği gibi başlayamayan Toprak, Portekiz'de çıkış yapma peşinde (WorldSBK)
TT

Toprak ve Bahattin piste çıkıyor, Red Bull'da Tsunoda dönemi başlıyor

Dünya Superbike Şampiyonası'nda 2025 sezonuna dilediği gibi başlayamayan Toprak, Portekiz'de çıkış yapma peşinde (WorldSBK)
Dünya Superbike Şampiyonası'nda 2025 sezonuna dilediği gibi başlayamayan Toprak, Portekiz'de çıkış yapma peşinde (WorldSBK)

Adrenalin dolu sporlarda önümüzde yoğun bir hafta sonu var. İki tekerde hem MotoGP hem de WorldSBK yarışlarını izleyeceğiz. 

Formula 1'de yarış izlemek için gelecek haftayı beklememiz gerekse de Red Bull'da çok önemli bir gelişme var. 

UFC'de Alexander Volkanovski - Diego Lopez tüysıklet kemer maçına iki hafta kaldı. Bu hafta sonu Meksika'da dövüş gecesi düzenleniyor.

Red Bull'da ikinci pilot krizi sürüyor

2025 sezonunda yalnızca iki yarış geride kalmışken, Liam Lawson kardeş takım Racing Bulls'a yollandı ve yerine Yuki Tsunoda getirildi. 

Sezon öncesinde Sergio Perez'in yerini alacak pilotun Liam Lawson olacağı açıklandığında yarış severlerin büyük kısmı koltuğu Japon pilot Yuki Tsunoda'nın alması gerektiği görüşündeydi. 

Geçen yıl Racing Bulls'la 6 yarışa çıkan Lawson, bu sezona Avustralya'da kaza yaparak başladı. Yeni Zelandalı pilot sezonun ikinci yarışı Çin Grand Prix'sinde hem sprint hem de ana sıralama turlarında sonuncu oldu. 

Tsunoda, Verstappen'in Red Bull'la geçirdiği 10 sezonda 6. (Daniel Ricciardo, Pierre Gasly, Alexander Albon, Sergio Perez, Liam Lawson, Yuki Tsunoda) takım arkadaşı oldu. Red Bull, Pierre Gasly'den 12 yarış sonra Alex Albon için vazgeçtiği 2019'dan bu yana ilk kez sezon sürerken sürücü değiştirdi.

Verstappen neredeyse iki yıldır yarış kazanan ve  neredeyse bir yıldır podyuma çıkan tek Red Bull pilotu. Perez'in kasımda Las Vegas'ta 10. olmasından bu yana son 4 yarışta takımın tüm puanlarını o topladı.

Formula 1'de gelecek yarış 3-6 Nisan'da Japonya'da düzenlenecek. BeIN Sports'tan izlenebilecek yarış hafta sonunda program şöyle: 

1. antrenman seansı - 4 Nisan 05.30

2. antrenman seansı - 4 Nisan 09.00

3. antrenman seansı - 5 Nisan 05.30

Sıralama turları - 5 Nisan 09.00

Yarış - 6 Nisan 08.00

MotoGP, Birleşik Devletler'de

İki tekerlekli yarış makinalarını en hızlılarının mücadele ettiği MotoGP'de üçüncü yarış hafta sonu ABD'deki Circuit of the Americas'ta (COTA) gerçekleştirilecek. 

MotoGP yarışlarının 2013'ten beri düzenlendiği COTA'da en başarılı sürücü, bu yıl Ducati fabrika takımıyla yarışan Marc Marquez. Bu pistte 7 zaferi bulunan İspanyol sürücü bu yıl da yarışın favorisi olarak görülüyor. 

İlk 5 sıradaki pilotların geçen sene iki yarış sonundaki performansları

S Sport+'tan izlenebilecek MotoGP ABD Yarışı'nın programı şöyle: 

1. antrenman seansı - 28 Mart 18.45

Antrenman seansı - 28 Mart 23.00

2. antrenman seansı - 29 Mart 18.10

1. Sıralama turları - 29 Mart 18.50

2. Sıralama turları - 29 Mart 19.15

Sprint yarışı - 29 Mart 23.00

Isınma turları - 30 Mart 17.40

Yarış - 30 Mart 22.00

Toprak ve Bahattin, Portekiz'de yarışacak

WorldSBK'nın 2025 sezonundaki ikinci yarışı 28-30 Mart'ta Portekiz'deki Autódromo Internacional do Algarve'de düzenlenecek. 

Geçen senenin şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu'nun ROKiT BMW Motorrad ve Bahattin Sofuoğlu'nun Yamaha Motoxracing'le yarıştığı şampiyonada ilk yarış geçen ay sonunda Avustralya'daydı. 

Toprak Razgatlıoğlu tamamen yarışa odaklandığını ve galibiyeti hedeflediğini söyledi

Pilotlar sıralamasında Toprak 20 puanla 8'inci sıradayken, Sofuoğlu 1 puanla sonuncu sırada.  

Red Bull TV'den izlenebilecek Superbike Portekiz Yarışı'nın programı şöyle: 

1. antrenman seansı - 28 Mart 13.35

2. antrenman seansı - 28 Mart 18.00

3. antrenman seansı - 29 Mart 12.00

Superpole - 29 Mart 14.00

1. yarış - 29 Mart 17.00

Superpole yarışı - 30 Mart 13.00

2. yarış - 30 Mart 16.00

Eski şampiyon Meksika'da oktagona çıkıyor 

UFC'de bu hafta sonu Dövüş Gecesi var. Meksika'nın başkenti Meksiko'daki Arena CDMX'te düzenlenecek etkinlikte ana kart maçları 30 Mart 02.00'de başlayacak. 

Ana dövüşte eski sineksıklet şampiyonu Brandon Moreno (21-8-2), Steve Erceg'le (12-2) karşı karşıya gelecek. Erceg geçen sene kemer maçına çıkmış fakat şampiyon Alexandre Pantoja'ya yenilmişti. 

Son 4 maçında 2 galibiyet ve 2 mağlubiyet alan Moreno, Avustralyalı rakibini alt ederek yeniden yükselişe geçmek istiyor. 

S Sport+'tan izlenebilecek ana karttaki tüm maçlar şöyle: 

Brandon Moreno - Steve Erceg - Sineksıklet

Manuel Torres - Drew Dober - Hafifsıklet

Kelvin Gastelum - Joe Pyfer - Ortasıklet

Raul Rosas Jr. - Vince Morales - Samansıklet

David Martinez - Saimon Oliveira - Samansıklet

Ronaldo Rodríguez - Ode Osbourne - Sineksıklet

Yararlanılan kaynaklar: Motorsport, AP, WorldSBK, UFC



Trump'tan FIFA Başkanı’na Folarin Balogun’un gördüğü kırmızı kartın iptali için telefon

ABD Başkanı Trump, FIFA Başkanı Infantino’nun yanında şaka yollu olarak fotoğrafçıların objektifleri karşısında kırmızı kart gösterirken (Reuters)
ABD Başkanı Trump, FIFA Başkanı Infantino’nun yanında şaka yollu olarak fotoğrafçıların objektifleri karşısında kırmızı kart gösterirken (Reuters)
TT

Trump'tan FIFA Başkanı’na Folarin Balogun’un gördüğü kırmızı kartın iptali için telefon

ABD Başkanı Trump, FIFA Başkanı Infantino’nun yanında şaka yollu olarak fotoğrafçıların objektifleri karşısında kırmızı kart gösterirken (Reuters)
ABD Başkanı Trump, FIFA Başkanı Infantino’nun yanında şaka yollu olarak fotoğrafçıların objektifleri karşısında kırmızı kart gösterirken (Reuters)

FIFA dün ABD Milli Takımı'nın forveti Folarin Balogun'a verilen kırmızı kart cezasını kaldırdı. Balogun, Bosna Hersek'e karşı oynadığı önceki maçta doğrudan kırmızı kart görmüştü. ABD Milli Takımın golcüsü Balogun, alınan bu karar sayesinde Belçika'ya karşı oynanan Dünya Kupası son 16 turunda sahaya çıkabildi.

ABD Haber Ajansı’nın haberine göre Beyaz Saray, cezanın yeniden değerlendirilmesi talebiyle doğrudan FIFA ile temasa geçti. New York Times (NYT) gazetesi ise Donald Trump'ın bizzat FIFA başkanıyla telefon görüşmesi yaptığını ve bu gelişmenin konunun Disiplin Komitesi önüne taşınmasına yol açtığını aktardı.

FIFA, kararını Disiplin Tüzüğü'nün 27. maddesine dayandırdı. Bu madde, Disiplin Komitesi'ne bazı kararları resen inceleme yetkisi tanırken kulüp ve milli takımların kırmızı kart kararlarına doğrudan itiraz hakkı ise bulunmuyor.

Karar geniş yankı uyandırdı. Trump, FIFA'ya ‘büyük bir haksızlığın düzeltilmesi’ olarak nitelendirdiği bu adım için teşekkür ederken Belçika Futbol Federasyonu karardan duydukları şaşkınlığı dile getirerek bu gelişmeye yanıt vermek için mevcut tüm seçenekleri değerlendirdiklerini açıkladı.

FIFA'nın kararı Beyaz Saray'dan Avrupa futbol çevrelerine uzanan geniş bir kesimde tepki dalgası yarattı.

Balogun'un Bosna Hersek maçında aldığı doğrudan kırmızı kart nedeniyle bir sonraki maçta sahada olmayacağı herkesçe bekleniyordu. Fakat FIFA'nın cezanın uygulanmasını bir yıllığına askıya alması, ABD’li forvete Belçika karşısındaki kritik maçta oynama imkânı tanıdı.

Takım kaptanı Christian Pulisic, kararın takıma büyük bir moral verdiğini belirterek kırmızı karta yol açan müdahalenin kasıtsız olduğunu vurguladı. Pulisic, "Onsuz oynamaya hazırdık, ama dönmesine sevindik. Bu maçta sahada olmayı hak ediyor" şeklinde konuştu.

Savunma oyuncusu Chris Richards ise oyuncuların başlangıçta haberin yapay zeka (AI) ile üretildiğini sandığını belirterek "Sosyal medyada gördük; gerçek olduğuna antrenman tesisine geldiğimizde inandık" dedi.

Bir diğer savunma oyuncusu Alex Freeman de Balogun'un dönüşünün takıma ek güven verdiğini söyleyerek oyuncuların karardan şaşkınlık duyduğunu belirtti.

Öte yandan Belçika Futbol Federasyonu şaşkınlığını dile getirerek kararın turnuva kurallarıyla çeliştiğini ve tüm hukuki seçenekleri değerlendirdiklerini açıkladı.

Belçika Milli Takımı teknik direktörü Rudy Garcia ise alaycı bir üslupla "Dünya Kupası'nda 5 Temmuz'un 1 Nisan olduğunu bilmiyordum" diyerek Belçika Futbol Federasyonu’nun yalnızca kendi takımını değil futbolun bütünlüğünü ve etiğini savunduğunu vurguladı.

Eski İngiliz hakem Graham Scott ise kararın FIFA'nın disiplin ilkeleriyle çeliştiğini belirterek turnuvanın önceki bölümlerinde benzer bir müdahale nedeniyle Katarlı oyuncu Assim Madibo'nun cezasının ağırlaştırıldığını hatırlattı.

Eski Fransız yıldız Thierry Henry de asıl kırmızı kartın haksız olduğu görüşünde olmakla birlikte FIFA'nın kararı neden bu kadar geciktirdiğini sorgulayarak "Karar doğruysa neden baştan alınmadı?" diye sordu.

Eski İngiliz savunma oyuncusu Rio Ferdinand, bu karara destek verirken yalnızca alkış emojileri paylaştı. ABD'li Kongre üyesi Darin LaHood da adımı ‘doğru karar’ olarak nitelendirdi.


Haaland: Brezilya'yı yenmeyi hiç hayal etmemiştim

Haaland, Brezilya'ya karşı kazanılan zaferin sevincini yaşıyor (AP)
Haaland, Brezilya'ya karşı kazanılan zaferin sevincini yaşıyor (AP)
TT

Haaland: Brezilya'yı yenmeyi hiç hayal etmemiştim

Haaland, Brezilya'ya karşı kazanılan zaferin sevincini yaşıyor (AP)
Haaland, Brezilya'ya karşı kazanılan zaferin sevincini yaşıyor (AP)

Norveçli golcü Erling Haaland, ülkesinin Dünya Kupası çeyrek finaline yükselmesini “hiç hayal edemeyeceği” bir başarı olarak nitelendirdi. Norveç, Brezilya’yı 2-1 mağlup ederek tarihinde ilk kez turnuvada son sekiz takım arasına katıldı.

Manchester City’nin yıldız forveti, attığı iki golle takımını sırtlayarak turnuvadaki gol sayısını 7’ye yükseltti ve Arjantinli Lionel Messi ile Fransız Kylian Mbappé ile gol krallığı yarışında zirveyi paylaştı.

Haaland, “Buna gerçekten inanamadım çünkü bunu hayatımda hayal bile etmemiştim” dedi. “Norveç ile Dünya Kupası’nda oynamayı ve ülkeyi bu turnuvaya taşımayı hayal ettim ama açık konuşmak gerekirse Brezilya’yı yenmeyi hiç beklemiyordum. Bazı şeylerin imkânsız olduğunu düşünüyordum ama yanılmışım” ifadelerini kullandı.

Norveç, beş kez dünya şampiyonu olan Brezilya’ya karşı dikkat çekici bir istatistiğe de imza atarak, beş karşılaşmada üç galibiyet ve iki beraberlikle yenilgi yüzü görmedi.

Norveç 11 Temmuz’da Miami’de oynanacak çeyrek finalde, 1966 şampiyonu İngiltere ile yarı final bileti için karşılaşacak.

25 yaşındaki ve 54 maçta 62 gole ulaşan Haaland, “Böyle bir galibiyet inanılmaz. Hayal gibi geliyor. Bir futbolcu olarak Dünya Kupası’nda olmak ve iyi performans göstermek istersiniz ama Norveç ile 7 gol atmak çok özel” dedi.

“Söyleyecek söz bulamıyorum. Hissettiklerimi ve yaşadıklarımı anlatmak zor çünkü gerçek gibi değil. Kendimi çimdiklemem gerekiyor” şeklinde konuştu.


İngiltere, kırmızı karta rağmen Son 16 Turu’nda ev sahibi Meksika’yı 3-2 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi

Harry Kane ve takım arkadaşları zaferlerini kutluyor (DPA)
Harry Kane ve takım arkadaşları zaferlerini kutluyor (DPA)
TT

İngiltere, kırmızı karta rağmen Son 16 Turu’nda ev sahibi Meksika’yı 3-2 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi

Harry Kane ve takım arkadaşları zaferlerini kutluyor (DPA)
Harry Kane ve takım arkadaşları zaferlerini kutluyor (DPA)

İngiltere, eksik kalmasına rağmen ev sahibi ülkelerden Meksika’yı 2026 Dünya Kupası son 16 turunda 3-2 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Meksiko’daki Azteca Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada İngiltere, Gariel Quansah’ın 54. dakikada kırmızı kart görmesiyle yarım saatten fazla 10 kişi mücadele etti. Buna rağmen, Jude Bellingham’ın 36. ve 38. dakikalarda attığı goller ile Harry Kane’in 60. dakikadaki penaltı golü sayesinde tur atladı.

Meksika’nın golleri ise 42. dakikada Julian Quiñones ve 69. dakikada Raul Jimenez’in penaltısından geldi.

İngiltere, çeyrek finalde cumartesi günü Miami’de, Brezilya’yı 2-1 mağlup ederek tur atlayan Norveç ile karşılaşacak.