Lebron James yine tarih yazdı: İlk sporcu Ken bebek

Fotoğraf: Mattel
Fotoğraf: Mattel
TT

Lebron James yine tarih yazdı: İlk sporcu Ken bebek

Fotoğraf: Mattel
Fotoğraf: Mattel

ABD'li basketbolcu LeBron James, Ken bebeği yapılan ilk sporcu olacak.

Los Angeles Lakers forvetinin gençlere "rol model" oluşunu kutlamak amacıyla tasarlanan LeBron James Kenbassador bebeği, Ken'in 65. yıldönümü öncesinde oyuncak şirketi Mattel tarafından gelecek sene piyasaya sürülecek.

James, Mattel'le NBA oyuncusu tarafından memleketi Ohio'daki Akron'dan ailelere eğitim desteği sağlamak amacıyla kurulan LeBron James Aile Vakfı arasındaki işbirliğinin "bir onur" olduğunu söyledi.

"Küçük bir çocukken, sadece bana ilham vermekle kalmayıp aynı zamanda sıkı çalışma ve adanmışlıkla nelerin mümkün olduğunu gösteren rol modellere sahip olduğum için şanslıydım" dedi.

Artık bir yetişkin olarak, gençlerin örnek alacağı olumlu figürlere sahip olmasının ne kadar hayati olduğunu anlıyorum. Bu nedenle LeBron James Kenbassadors bebeğini piyasaya sürmek için Barbie'yle işbirliği yapmak benim için büyük bir onur. Bu, güven aşılayan, hayallere ilham veren ve çocuklara kendilerinin de mükemmelliğe ulaşabileceğini gösteren rol modellerin güçlü etkisini tanımak için bir fırsat.

James'in meşhur gür sakalını taşıyacak oyuncak bebek, baş harflerinin yazdığı koyu mavi bir üniversite ceketi, forma numarasını temsil eden 23 numaralı bir yama ve memleketini onurlandırmak için Ohio eyaleti şeklinde bir yamayla giydirilecek.

Ayrıca mavi ve beyaz Nike spor ayakkabıları, üzerinde "Biz bir aileyiz" yazan siyah bir üst ve "Söz veriyorum" yazan bir bileklik (her ikisi de hayır kurumuna atıfta bulunuyor) ve Beats kulaklıklar, siyah şapka, güneş gözlüğü ve altın saat gibi çeşitli aksesuarlar yer alacak.

Mattel'de Barbie'nin kıdemli başkan yardımcısı ve bebeklerin küresel başkanı Krista Berger, Ken'i "Barbie'nin uzun zamandır en iyi arkadaşı ve destekçisi" diye tanımladı.

Hayranlarımıza, LeBron'u bir rol model olarak kutlayan, ikon statüsünü, kültür üzerindeki kalıcı etkisini ve gelecek neslin sınırsız potansiyeline ulaşması için olumlu örnek oluşturmaya adanmışlığını gösteren yeni bir Ken sunmaktan heyecan duyuyoruz.

Michele Campbell, Mattel'in erkek rol modellerini kutlamayı amaçladığı için yeni Ken figürünün "bir bebekten daha fazlası" olduğunu da sözlerine ekledi.

LeBron James Aile Vakfı ve hizmet verdiğimiz aileler için bu, bir oyuncak bebekten çok daha fazlası. Nereden olursa olsun bir çocuğun fark yaratabileceği gerçeğini temsil ediyor. Gelecek nesillere ilham vermeye devam etmek ve LeBron James Kenbassadors bebeği aracılığıyla geri vererek LeBron'un toplumuna olan sarsılmaz bağlılığını kutlamak için Barbie'yle işbirliği yapmaktan inanılmaz derecede onur duyuyoruz.

İmzalı Lebron James Kenbassadors bebeği 14 Nisan'dan itibaren çevrimiçi satın alınabilecek.

Independent Türkçe



Tyson Fury: 1 milyar sterlin bile beni boksa döndüremez

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Tyson Fury: 1 milyar sterlin bile beni boksa döndüremez

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Tyson Fury, emeklilikte ciddi olduğunu ve 1 milyar sterlin (yaklaşık 56 milyar TL) bile verilse boks ringine geri dönmesi için "hiçbir sebep" olmadığını söyledi.

37 yaşındaki Fury, Oleksandr Usyk'e ikinci kez yenildikten sonra ocak ayında emekliliğini açıklamıştı. Öte yandan Fury, 2022'deki emekliliğinin ardından yaptığı gibi ringe geri dönme sinyalleri verirken menajeri Frank Warren da önceki haftalarda, boksörün gelecek yıl tekrar dövüşmek istediğini iddia etmişti.

Ancak Fury, FurociTV'ye verdiği bir röportajda "Boks ringine geri dönmem için gerçek bir sebep yok. 37 yaşındayım, son 25 yıldır yumruk yiyorum, ne diye boksa geri dönmek isteyeyim?" dedi.

Eskiden para ve unvanlar içindi ama şimdi harcayabileceğimden fazla param var, sınırsız sayıda kemerim ve unvanım var ve bu beni daha mutlu ediyor mu? Hayır. Kovalamaca, zaferden daha mı iyiydi? Evet. Dürüst olmak gerekirse, tırmanışın kendisi dağın zirvesinden daha iyiydi. Her zaman böyledir. İstediğim zaman boksa geri dönebilirim ama istemiyorum. O gürültüye, spot ışıklarına veya tekrar yumruklanmaya hiç meraklı değilim, ilgilenmiyorum, bana hiçbir faydası yok. Bugün bana 1 milyar sterlin teklif etseler bile bu en ufak bir fark yaratmaz çünkü artık başkalarının ne düşündüğünü umursamadığım bir noktaya geldim.

Suudi boks organizatörü Turki Alalshikh'in Fury'nin geri döneceğini açıklamasının hemen ardından Fury temmuzda, Usyk'le üçlemesinin sıradaki maçını Nisan 2026'da yapacağını duyurmuştu.

Warren bu ay DAZN'a yaptığı açıklamada "Bana gelecek yıl dövüşmek istediğini kesin bir dille söyledi. Bu yüzden bekleyip göreceğiz" demişti.

Fury ayrıca uzun süredir dövüşen Anthony Joshua'ya karşı bir "Britanya Savaşı"yla da anılıyor; her ikisi de bu spora veda etmeden önce bu dövüşün gerçekleşmesini istediğini belirtmişti.

Independent Türkçe


Lewis Hamilton'dan 4. sıra yorumu: Harika bir sonuç

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Lewis Hamilton'dan 4. sıra yorumu: Harika bir sonuç

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Lewis Hamilton, kendisi ve takım arkadaşı Charles Leclerc'in sırasıyla 4. ve üçüncü olmasının ardından Ferrari'nin Austin Grand Prix'sindeki performansının "harika bir sonuç" diye niteledi.

Cumartesi günkü sprint yarışında düşük performans göstermesine rağmen Şahlanan At, Grand Prix'de iyi tempo yakaladı ve Hamilton, pazar günkü yarışta Mercedes'ten eski takım arkadaşı George Russell'ı geçerek 4. oldu.

Leclerec, McLaren'den Lando Norris'e karşı mücadele etti ancak şampiyonluk adayı rakibini geçemedi ve üçüncülükle yetinmek zorunda kaldı. Fakat çabalarından dolayı günün pilotu ödülünü kazandı.

5. dünya şampiyonluğunu kovalayan Red Bull sürücüsü Max Verstappen zafere ulaşarak sprint yarışı galibiyetine daha fazla puan ekledi ve pilotlar şampiyonası lideri Oscar Piastri'yle puan farkını 40'a kadar indirdi.

Hamilton yarışın ardından "Evet, iyi bir sonuç, takım için harika bir sonuç" dedi.

Üçüncü ve 4. sıra, iyi puanlar. Mercedes takımının önünde bitirmek, bu puanları almak ve hatta bir McLaren'in önünde bitirmek harika. Kesinlikle bir artı. Kötü bir başlangıca rağmen ilerleme kaydediyoruz. Bundan çıkarılacak pek çok olumlu sonuç var ve elbette daha yukarılarda olmak istiyorum ama kesinlikle doğru yoldayız.

fdvgbhy
Lewis Hamilton Austin Grand Prix'sini 4. sırada tamamladı (Reuters)

Hamilton'a daha sonra Ferrari'nin önce Leclerc'i yumuşak lastiklerle piste çıkarma stratejisinden pişmanlık duyup duymadığı soruldu ancak 40 yaşındaki pilot Ferrari'nin yarış planının genel olarak olumlu yönlerine bakmayı tercih etti.

"Bence sonuçta en hızlı strateji kesinlikle buydu" diye açıkladı.

Charles'ın pit stopundan önce onunla beraberdim ama 10 saniye geriden çıkınca eritemeyeceğim kadar büyük bir fark açıldı ve arayı hiç kapatamadım. Bu biraz talihsiz bir durumdu ancak aracı geliştirmediğimiz düşünüldüğünde, mücadele içinde olmamız takımın bu hafta sonu harika bir iş çıkardığını gösteriyor. Çok yaklaştık ama podyuma çıkamadım ve denemeye devam edeceğim.

Independent Türkçe


Jurgen Klopp, Manchester United'ı neden reddetti?

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Jurgen Klopp, Manchester United'ı neden reddetti?

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Jurgen Klopp, Liverpool'a katılmadan önce Manchester United'da Sör Alex Ferguson'ın yerine geçme şansını neden reddettiğini açıkladı.

Anfield'da 9 parlak sezon geçiren Klopp, kulübü 30 yıl sonra ilk Premier Lig şampiyonluğuna ve 6. Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna taşıdı. Bu dönem, Man United'ın puan durumunda çakıldığı döneme denk geldi.

Ancak kariyeri çok farklı bir yolda ilerleyebilirdi.  Alman teknik adam, 2013'te Borussia Dortmund'un baş antrenörüyken United'ın kendisine teklif getirdiğini açıkladı.

Klopp, Britanyalı girişimci Steven Bartlett'e The Diary of a CEO podcast'inde "Sör Alex'in emekli olduğu yıl benimle konuştular" dedi.

Tabii ki bir noktada ilgilendiler. O zamanlar ben de ilgilenirdim, gençtim. Dortmund'da muazzam bir takımım vardı. Muhtemelen 'onun orada ne işi var' diye düşünmüşlerdir. Daha sonra (Liverpool) oyuncularımın (James Milner ve Adam Lallana) biz (Dortmund) Şampiyonlar Ligi'nde yarı final oynarken bizi izlemek için Real Madrid'e uçtuklarını duydum. 'Dortmund ne yapıyor? Bu nasıl bir futbol?' Yani bundan daha büyük bir iltifat alamazsınız. United (benimle temasa geçmeye) çalıştı. Yanlış zamandı, yanlış andı. Dortmund'da kontratım vardı ve kimse için ayrılamazdım. Yeni bir menajer istiyorlardı ve sanırım ben de birkaç seçenekten biriydim.

Dortmund'daki sözleşmesi Klopp'a Kırmızı Şeytanlar'a hayır demek için kolay bir neden sunarken, Liverpool'un eski patronu projenin kendisi için doğru olmadığında ısrar etti.

Konuşmalarda hoşuma gitmeyen şeyler vardı. Fikir o kadar büyüktü ki, 'istediğiniz tüm oyuncuları alıyoruz, onu alıyoruz, onu da alıyoruz, onu da alıyoruz' ve ben orada oturmuş şöyle diyordum... Evet, bu proje bana göre değil. Yanlış zamandı ama bunun da ötesinde benim projem değildi. (Paul) Pogba'yı geri getirmek istemedim, o müthiş bir oyuncuydu ama bu işler genelde yürümez. Ya da Cristiano (Ronaldo), hepimiz onun (Lionel) Messi'yle birlikte dünyanın en iyi oyuncusu olduğunu biliyoruz ama geri getirmek asla işe yaramaz.

Bartlett daha sonra United'la yapılan toplantılarda futbol stilinin hiç konuşulup konuşulmadığını sordu ve Klopp şu yanıtı verdi:

Hayır, hiç konuşmadık. Orada oturuyordum ve 'Bu bana göre değil' diyordum. Sonra Liverpool'dan saf bir futbol projesi geldi.

Independent Türkçe