Muhammed Salah: İkinci şampiyonluk yüzde 100 daha güzel

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Muhammed Salah: İkinci şampiyonluk yüzde 100 daha güzel

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Muhammed Salah, ikinci Premier Lig şampiyonluğunu kazanma deneyiminin ilkinden "yüzde 100" daha güzel olduğunu söyledi. İlk zafer, Kovid-19'un gölgesinde kutlanmıştı.

Liverpool pazar günü Anfield'da kazandığı zaferle 20. şampiyonluğuna ulaşarak rakibi Manchester United'ın rekorunu egale etti.

Tottenham Hotspur'a karşı 5-1'lik zafer işi bitirirken, ev sahibi takımın taraftarı zaferin tadını çıkarıyordu. 2020'deki şampiyonluk boş tribünler önünde geldiğinden bu, 35 sene sonra taraftarın önünde kazanılan ilk şampiyonluk.

Salah zaferin kesinleşmesinin ardından "Bunu taraftarlarımızla birlikte kazanmak inanılmaz" dedi. Bu ay iki yıllık sözleşme imzalayan forvet, hızla farklı galibiyete giden maçta Liverpool'un 4. golünü atarak önemli rol oynadı ve Kırmızılar'daki 200. golünü kaydetti.

Geçen seferkinden [2020'dekinden] yüzde 100 daha güzel, özellikle de taraftarlarla birlikte. Artık farklı bir kadromuz var, dolayısıyla bunu tekrar yapabildiğimizi göstermek çok özel. Arsenal-Crystal Palace maçını izlerken o zaman kazanmak istememiştim. Daha önce yaşamadığımız bir deneyim yaşamak istedim.

Salah da dahil Jurgen Klopp yönetiminde kazanan çekirdek oyuncu grubundan bazıları hâlâ kulübün ayrılmaz parçaları ancak yeni menajer Arne Slot kulüpteki ilk sezonunda çok az kişinin beklediği şeyi yaptı ve onları şampiyonluk kazanan bir takıma dönüştürdü.

Salah, Slot hakkında şunları söyledi:

O çok dürüst biri. Hollandalılar epey serttir ama o bizim hayatımızı kolaylaştırdı. Burada [Anfield'da] kazandığımız için mutluyum.

Slot yönetiminde Alman teknik adamdan farklı bir rol üstlendiğini söyleyen Mısırlı oyuncu, şöyle ekledi:

Rakamları görebilirsiniz. Artık çok fazla savunma yapmam gerekmiyor. Taktikler epey farklı. 'Savunmada beni daha az yıpratırsanız hücumda daha çok katkı sağlarım' dedim, iyi ki de öyle yapmışım. Beni hep dinledi ve rakamları görebiliyorsunuz. Premier Lig'de oynadığınızda savunma yapmak zorundasınız ama ben risk alabileceğimi ve bir şekilde fark yaratabileceğimi söyledim. Asist sayım da bunu gösteriyor, şans da yaratabiliyorum.

Independent Türkçe



Avusturya teknik direktörü Rangnick: Messi'ye çifte standart uygulandı

Lionel Messi'nin açılış golü, Ralf Rangnick'in "sinirini bozdu" (Reuters)
Lionel Messi'nin açılış golü, Ralf Rangnick'in "sinirini bozdu" (Reuters)
TT

Avusturya teknik direktörü Rangnick: Messi'ye çifte standart uygulandı

Lionel Messi'nin açılış golü, Ralf Rangnick'in "sinirini bozdu" (Reuters)
Lionel Messi'nin açılış golü, Ralf Rangnick'in "sinirini bozdu" (Reuters)

Avusturya Teknik Direktörü Ralf Rangnick, takımının Arjantin'e 2-0 yenildiği maçta Lionel Messi'nin attığı ilk golde "çifte standart" uygulandığını iddia ederek öfkesini dile getirdi.

Pazartesi günü Dallas'ta oynanan maçta son şampiyon Arjantin'in 2-0'lık galibiyetindeki iki golü atan Messi, Miroslav Klose'yi geride bırakarak Dünya Kupası tarihinin en çok gol atan oyuncusu oldu.

Ancak Alexis Mac Allister'ın Xaver Schlager'e sert müdahalesinin ardından ilk gole giderken faul yapıldığını düşünen Rangnick durumdan rahatsız.

Rangnick, hakem Amin Omar'ın VAR incelemesinin ardından karşılaşmanın başlarında verilen bir penaltıyı da kaçıran Messi hakkında, "39 yaşında biri, Dünya Kupası'nın başındaki bir maçta iki gol, toplamda da 5 gol atabiliyorsa bu bir fark yaratır" dedi.

Onun ayrı bir seviyede olduğunu biliyorduk ve Lionel Messi en iyilerden biri, hatta en iyisi olduğunu gösterdi. Ancak bence ikinci golde bizim de payımız var, bu bizim hatamız. İlk golde 4. hakemden, penaltı vuruşundan önce yaptığı şeyi yapmasını isterdim; bakıp herkesin gördüğü şeyi, yani (Xaver) Schlager'e yapılan faulü görmeliydi. Bu sinir bozucuydu. Ancak genel olarak takımımdan memnunum ve bugün sergiledikleri oyunun arkasındayım.

Messi'nin attığı iki gol, onu 18 golle Dünya Kupası tarihinin en çok gol atan futbolcusu konumuna taşırken Rangnick, eski Barcelona oyuncusunu 90 dakika boyunca kontrol altında tutmak için takımının yapabileceği pek bir şey olmadığını kabul etti. Rangnick "Bu Lionel Messi" dedi. 

Maçı belirlemek için çok fazla pozisyona ihtiyacı yok.

Açılış maçında Ürdün'ü 3-1 yenerek üç puan toplayan Avusturya, Cezayir'le oynayacağı grup aşamasının son maçına, eleme turlarına kalma şansını koruyarak girecek. Rangnick, Arjantin'e karşı alınan yenilgiye rağmen takımının Dallas Stadyumu'nda sergilediği performansın birçok yönünden memnun kaldı.

Teknik direktör, "Dünya Kupası'ndaki her maçta, ivmenin bir takımın lehine olduğu aşamalar vardır" dedi. 

Burada bizim lehimizdeydi, onlar penaltıyı kaçırdı ve ondan sonra oyundaydık. Oyuncularımdan ikinci yarıda daha cesur olmalarını ve şut çekmelerini isteyebilirdim.Topa biz hakimdik; çoğu kişi oyunu bu kadar domine edeceğimizi beklemiyordu. İkinci yarıda üst düzey bir performans sergilediğimizi düşünüyorum.

AP'den de yararlanılmıştır

Independent Türkçe


Norveç, Dünya Kupası'nda son 32 turuna yükselen altıncı takım oldu

Haaland, takımını zafere taşıdı (AFP)
Haaland, takımını zafere taşıdı (AFP)
TT

Norveç, Dünya Kupası'nda son 32 turuna yükselen altıncı takım oldu

Haaland, takımını zafere taşıdı (AFP)
Haaland, takımını zafere taşıdı (AFP)

Norveç Milli Futbol Takımı; ABD, Meksika ve Kanada'nın ortaklaşa düzenlediği Dünya Kupası'nda son 32 turuna kalmayı başaran altıncı takım oldu.

Grup aşamasındaki I Grubu ikinci maçında Norveç, Senegal’i 3-2’lik skorla geçerek heyecan dolu bir galibiyete imza attı.

Maçta perdeyi 43. dakikada Marcus Pedersen açarak Norveç'i öne geçirdi. Ardından 48. dakikada sahneye çıkan Erling Haaland, takımının ikinci golünü kaydetti ve turnuvadaki ikinci maçında da fileleri havalandırma serisini sürdürdü.

Senegal, 53. dakikada Ismaïla Sarr'ın golüyle farkı bire indirse de Haaland, 58. dakikada bir kez daha fileleri sarsarak Norveç'in üçüncü golünü kaydetti. Açılış maçında Irak'ı 4-1 mağlup ettikleri mücadelede de duble yapan Haaland, bu golle birlikte turnuvadaki gol sayısını 4'e yükseltti.

 Beraberliğe çok yaklaşan Senegalli oyuncularda hayal kırıklığı hâkim (AFP)Beraberliğe çok yaklaşan Senegalli oyuncularda hayal kırıklığı hâkim (AFP)

Karşılaşmanın uzatma dakikalarında heyecan zirveye tırmandı. 90+3. dakikada Sarr, kendisinin ve Senegal'in ikinci golünü atarak durumu 3-2'ye getirdi. Kalan sürede Senegal beraberlik golü için bastırsa da çabaları sonuç vermedi.

Bu sonuçla puanını 6'ya çıkaran Norveç, averajla lider Fransa'nın ardında ikinci sırada yer aldı ve her iki takım da son grup maçları öncesinde eleme turlarına kalmayı garantiledi.

Puanı bulunmayan Senegal ise averajla son sıradaki Irak'ın önünde üçüncü sırada kaldı. Son hafta karşı karşıya gelecek olan iki takım, maçı kazanarak grubu üçüncü tamamlamayı ve 12 gruptaki en iyi 8 grup üçüncüsü arasına girerek son 32 turuna kalma umutlarını gerçekleştirmeyi hedefliyor.


Mbappe'nin Irak'ta attığı iki golle Fransa'yı son 32 turuna taşıdı

Mbappe, attığı iki golle maçta başrol oynadı (DPA)
Mbappe, attığı iki golle maçta başrol oynadı (DPA)
TT

Mbappe'nin Irak'ta attığı iki golle Fransa'yı son 32 turuna taşıdı

Mbappe, attığı iki golle maçta başrol oynadı (DPA)
Mbappe, attığı iki golle maçta başrol oynadı (DPA)

Fransa, 2026 FIFA Dünya Kupası’nda 32. tura yükselen takımlar kervanına katıldı. “Horozlar”, Irak’ı 3-0 mağlup ederek kritik bir galibiyet elde etti.

ABD, Kanada ve Meksika’nın ortaklaşa ev sahipliği yaptığı turnuvada mücadeleler devam ederken, karşılaşma Philadelphia’da oynandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısının başlangıcı, şiddetli yağış nedeniyle yaklaşık iki saat gecikti. Bu durum, turnuvada hava koşulları nedeniyle yaşanan ilk uzun süreli ara olarak kayıtlara geçti.

Fransa, Irak karşısında rahat bir galibiyet elde etti. (Reuters)Fransa, Irak karşısında rahat bir galibiyet elde etti. (Reuters)

Maçta yıldız futbolcu Kylian Mbappé öne çıktı. Fransa Milli Takımı formasıyla 100. maçına çıkan Mbappé, 14. ve 54. dakikalarda attığı gollerle takımını öne taşıdı.

Mbappé, Dünya Kupası’ndaki gol sayısını 16’ya yükselterek, turnuva tarihinin en golcü oyuncuları listesinde ikinci sırayı Alman eski futbolcu Miroslav Klose ile paylaştı. Zirvede ise 18 golle Arjantinli Lionel Messi bulunuyor.

Fransa’nın üçüncü golü ise Ousmane Dembélé’den geldi. Dembélé, turnuvadaki ilk golünü kaydederek skoru belirledi.

Bu sonuçla Fransa puanını 6’ya yükselterek grubun lideri oldu ve 32. turu garantiledi. Irak ise puansız şekilde grubun son sırasında kaldı.