Futbolda Avrupa karması önerisi: Devrim niteliğinde

Birbirinden değerli futbolcuların aynı takımda yer alması, seyir zevkini de artırabilir (Reuters)
Birbirinden değerli futbolcuların aynı takımda yer alması, seyir zevkini de artırabilir (Reuters)
TT

Futbolda Avrupa karması önerisi: Devrim niteliğinde

Birbirinden değerli futbolcuların aynı takımda yer alması, seyir zevkini de artırabilir (Reuters)
Birbirinden değerli futbolcuların aynı takımda yer alması, seyir zevkini de artırabilir (Reuters)

İtalyan gazeteci Emanuele Giulianelli, Birleşik Krallık'ın Guardian gazetesi için kaleme aldığı yazıda Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin ortak bir futbol takımı çıkarması fikrini irdeledi. 

Dünyanın diğer ülkelerinin de müşterek bir kadro kurarak AB takımıyla maç yapmasının ilginç olabileceği bildirildi. 

En azından iki senede bir kere böyle maç yapılmasının, ortak Avrupa kültürünü güçlendirebileceği aktarıldı.

AB Komisyonu'nun Nesiller Arası Adalet, Gençlik, Kültür ve Spor Sorumlusu Glenn Micallef'in düşüncelerine yazıda yer verildi:

Ortak bir AB takımı, ortak Avrupa kimliğini pekiştirir ve aidiyeti artırır. Birliğimizi, dayanışmamızı güçlendirerek güçlü bir sembol olur. Çocuklarım ve torunlarımın bir Avrupa takımının attığı gollere sevindiği bir Avrupa hayal ediyorum. Böylesi bir takım, diplomatik açıdan da işe yarardı. Sporun yumuşak gücünün olumlu ve önemli etkileri var. Sadece futbol sahnesinde değil, küresel arenada da…

Gazeteci Marco Bellinazzo da "Böylesi bir takım, Avrupalı kimliğinin inşası için devrim niteliğinde olur" dedi.

1997'de yapılan Dünya Karması - Avrupa Karması maçında Batistuta ve Ronaldo'lu forvet hattı dikkat çekmişti 

Teniste Laver Cup'la Avrupa'yla dünya takımlarının yarıştığı, Avrupa ve ABD'li golfçülerin de iki yılda bir yapılan Ryder Cup'ta karşı karşıya geldiği hatırlatıldı. 

İtalya erkek voleybol milli takımının eski koçlarından Mauro Berruto ise futbolun diğer sporlardan farkını vurguladı:

Günümüzde futbolun ve taraftarların yapısı, meseleyi karmaşıklaştırıyor. Bir Avrupa takımını İtalya, Fransa ya da Almanya'nın ulusal takımları kadar tutkulu bir şekilde desteklemek zor. Ancak bir mesaj vermek için böyle bir şeyin zamanının geldiğini de düşünüyorum. Neden olmasın?

Diğer yandan futbol takviminin sıkışıklığı da bir başka engel

Hem kendi ülkeleri hem de kulüpleri için çok fazla sayıda maç oynamak zorunda kaldıklarını belirten futbolcular, bunun performanslarını düşürdüğünü ve sakatlıklara yol açtığını vurguluyor.

Dünyanın en büyük futbolcu sendikası FIFPro; Şampiyonlar Ligi, Dünya Kupası ve Kulüpler Dünya Kupası gibi organizasyonlarda eskisine göre daha fazla maç yapılmasına karşı çıkıyor. 

Manchester City'nin teknik direktörü Pep Guardiola da futbolcuların greve gitmesi gerekebileceğini söylemişti. 

Independent Türkçe, The Guardian, The Athletic



Anthony Joshua ringlere ne zaman dönecek?

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Anthony Joshua ringlere ne zaman dönecek?

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Anthony Joshua'nın boksa dönüşü ertelendi. Britanyalı ağırsıklet, dirseğinden ameliyat olması gerektiğini açıkladı.

İki kez ağırsıklet şampiyonu olan boksör, eylülde Wembley'de Daniel Dubois'ya nakavtla yenildikten sonra ringlere çıkmadı. Bu yenilgi, uzun zamandır konuşulan Tyson Fury maçına dair umutlarına ağır bir darbe vurmuştu.

Organizatör Eddie Hearn karşılaşmanın hâlâ gerçekleşebileceğini öne sürse de Joshua, geri dönmeyi düşünmeden önce öncelikle "vücudunu düzeltmeye" konsantre olması gerektiğini itiraf etti.

Joshua, ring kenarından Canelo Alvarez'in William Scull'u yendiğini izlerken yayıncı DAZN'a "Mayısta dirseğimden küçük bir ameliyat geçirmem gerekiyor, küçük bir operasyon" dedi.

Bu beni belki 6 ila 8 hafta spor salonundan uzak tutacak ve sonra iyileşir iyileşmez geri döneceğim.

35 yaşındaki boksör, 32 profesyonel dövüşünün 28'ini kazandı ancak 2021'de Oleksandr Usyk'e karşı üst üste aldığı yenilgilerden ilkinde unvanlarını kaybetti.

Fury yine boksu bıraktığını duyurmuş olsa da dev ağırsıklet boksör, geri dönüş düşünebileceğini ima etti. Joshua gibi bir diğer üst düzey Britanyalı yetenekle karşılaşması belki de cazip bir ihtimal.

İki boksör de gayet başarılı kariyerler inşa ederken maça çıkacakları düzenli olarak konuşuldu ancak henüz ringde karşılaşmadılar.

Independent Türkçe