2026 FIFA Dünya Kupası son 16 turunda Arjantin, Mısır’ı 3-2 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.
ABD’nin Atlanta kentindeki Atlanta Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Mısır, Yasser Ibrahim’in 15 ve Mostafa Ziko’nun 67. dakikada attığı gollerle 2-0 öne geçti.
Arjantin, 79. dakikada Cristian Romero’nun golüyle farkı bire indirdi. Lionel Messi, 83. dakikada skoru 2-2’ye getirirken Enzo Fernandez, 90+3. dakikada kaydettiği golle takımına galibiyeti getirdi.
Karşılaşmayı 3-2 kazanan Arjantin, 2-0 geriye düştüğü mücadelede geri dönüşe imza atarak adını çeyrek finale yazdırdı.
Arjantin, çeyrek finalde İsviçre - Kolombiya eşleşmesinin galibiyle karşı karşıya gelecek.
Messi rekor kırmaya devam ediyor
Dünya Kupası tarihinin en golcü futbolcusu olan Messi, Mısır karşısında da fileleri havalandırarak rekorunu 21 golle çıkardı.
Messi, turnuvada üst üste gol attığı maç sayısını da 9'a çıkardı.
Arjantinli futbolcu, Mısır karşısında değerlendiremediği penaltıyla da turnuva tarihinin en çok penaltı kaçıran oyuncusu oldu.
39 yaşındaki yıldız futbolcu, bugüne kadar seri atışlar hariç 8 penaltı kullanırken, bunların 4'ünü gole çeviremedi.
Messi ayrıca aynı turnuva içinde iki penaltı kaçıran ilk futbolcu oldu.