Tyson Fury-Anthony Joshua maçında şimdi de saat tartışmasıhttps://turkish.aawsat.com/spor/5324654-tyson-fury-anthony-joshua-ma%C3%A7%C4%B1nda-%C5%9Fimdi-de-saat-tart%C4%B1%C5%9Fmas%C4%B1
Tyson Fury-Anthony Joshua maçında şimdi de saat tartışması
Fotoğraf: Reuters
Tyson Fury’nin menajeri, Fury'yle Anthony Joshua arasında yapılacak maça ilişkin tartışmaya katılarak Birleşik Krallık'taki (BK) izleyiciler için başlama saatinin öne çekilmesi gerektiğini savundu.
Cardiff'teki Principality Stadyumu'nda 11 Aralık'ta yapılması planlanan ağırsıklet mücadelesinin, şu an için yerel saatle gece 02.00'de başlaması öngörülüyor. Bu saat, ABD'deki primetime (televizyonun en çok izlendiği saatler -çn.) izleyici kitlesi için daha uygun bir zaman dilimine denk geliyor.
Joshua'nın organizatörü Eddie Hearn daha önce BK'de gerçekleşecek bir etkinlik için bu saatin çok geç olduğunu belirtmişti. Şimdiyse Fury'nin menajeri Spencer Brown bu görüşe katıldığını ifade ederek, gece 02.00'deki başlama saatinin henüz resmen kesinleşmediğini söyledi.
Brown, Playbook Boxing'e şöyle konuştu:
Bence gece 02.00 fazla geç bir saat. İngiltere'deki halkın maçı barlarda, kulüplerde ya da birbirlerinin evlerinde izlemek isteyeceğini düşünüyorum. İzlenen yerlerde parti havası olacak. Ve bence sadece daha erken bir saatte yapılması gerekiyor. Olay bu kadar basit. Şu anda görüşmeler sürüyor ancak maçın gece 02.00'de yapılmaması gerektiğini düşünüyoruz. İnsanların yüzde 99'u da size bunu söyleyecektir. İnsanlar gece 02.00'de stadyumda dondurucu soğukta kalmak istemez. Görüşmelerimiz hâlâ devam ediyor.
Britanyalı ağırsıklet boksörlerin düellosu Netflix'te canlı yayımlanacak. Amerikan izleyici kitlesine uygun olması amacıyla boksörlerin ringe çıkışlarının ertesi günün erken saatlerine sarkması muhtemel görünüyor.
Fury maçın Amerika'da yapılması için ısrar etmiş ancak Joshua ve Hearn'ün itirazları sonucunda tercih BK'den yana kullanılmıştı.
Ring Magazine muhabiri Mike Coppinger, hafta sonu karşılaşmanın ayrıntıları açıklanmayan bazı "sorunlar" nedeniyle iptal edilebileceğini öne sürmüştü. Bu açıklama, maçın yapılıp yapılmayacağına ilişkin soru işaretleri yaratmıştı. Ancak gelen haberlere göre bu sorunlar çözüldü ve bugün Londra'da basın toplantısı düzenlenmesi planlanıyor.
Wayne Rooney: Şampiyonluk madalyasını verseler de almamhttps://turkish.aawsat.com/spor/5324653-wayne-rooney-%C5%9Fampiyonluk-madalyas%C4%B1n%C4%B1-verseler-de-almam
Wayne Rooney: Şampiyonluk madalyasını verseler de almam
Fotoğraf: Reuters
Wayne Rooney, Manchester City'nin şampiyonluklarının elinden alınması durumunda, bir başka Premier Lig şampiyonluk madalyasını kabul etmekten rahatsızlık duyacağını söyledi.
City'nin Premier Lig'in Finansal Fair Play kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle yöneltilen 115 suçlamanın büyük kısmında suçlu bulunmasıyla, kulübün 2009'la 2018 arasında kazandığı çok sayıdaki kupanın akıbetiyle ilgili soru işaretleri doğdu.
Henüz bir yaptırım kararı verilmese de şampiyonlukların geri alınması, yetkililerin başvurabileceği yollardan biri olabilir.
Böyle bir durumda Manchester United'a 2011-12 sezonu Premier Lig şampiyonluğu verilebilir. United bu şampiyonluğu, tarihin en dramatik sezon finallerinden birinde, Sergio Agüero'nun uzatma dakikalarının sonlarında QPR'a karşı attığı o belirleyici golle kaybetmişti.
O kadroda yer alan savunma oyuncusu Rio Ferdinand ve kaleci David de Gea gibi bazı United oyuncuları, sözkonusu kupanın müzelerine eklenmesi yönünde açıkça çağrıda bulunmuştu. Ancak Kırmızı Şeytanlar'la 5 Premier Lig şampiyonluğu yaşayan Rooney, takımının bu kupayı hak ettiğine inanmıyor ve yeni bir madalya talep etmeyi doğru bulmuyor.
Rooney, Stick To United adlı podcast'inde şunları söyledi:
Rio'nun yeni bir Premier Lig madalyası alma konusundaki açıklamalarını duydum... Dürüst olmak gerekirse, bir başka Premier Lig madalyasını kabul etmek beni pek de rahat hissettirmezdi.
Bunu hak ettiğimizi düşünmüyorum, o sezon ligi kazanmak için yeterince iyi iş çıkarmadık. Sanırım bitime 4 veya 5 maç kala 6 ya da 7 puan öndeydik ama şampiyonluğu kaptırdık. Son birkaç gündür çıkan her şeyi gördüm, insanları dinledim ve kendimi bir Manchester City oyuncusunun yerine koydum. Onlar futbolcu, Premier Lig şampiyonluğunu kazanmak için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar ve kendi zihinlerinde bunu başardılar. Eğer bu oyuncuların, kulüp yönetiminde dönen dolaplardan hiç haberi yoksa... Ve şayet bu benim başıma gelseydi... Kahrolurdum. Bu gerçekleşebilir, [madalyaları] ellerinden alabilirler ancak ben o madalyayı istemezdim. Çünkü takım olarak o yıl şampiyonluğu hak ettiğimizi düşünmüyorum. Sonuçta ligi birinci sırada bitirmemiştik. Bu yüzden takım arkadaşlarımın 'Madalya istiyorum' dediğini gördüğümde... Ben kazandığım 5 madalyayla mutluyum. Bunu istemezdim. Kulüp sahiplerinin yaptıkları yüzünden şampiyonlukları ellerinden alınmalı mı? Evet, belki ama ben o madalyayı kabul ederken kendimi rahat hissetmezdim.
City'nin suçlu bulunduğuna dair iddialar ortaya çıktığında, hem De Gea hem de Ferdinand sosyal medya üzerinden bir Premier Lig şampiyonluk madalyasının daha kendilerine verilmesi gerektiğine dair imalı paylaşımlar yapmıştı.
İspanyol kaleci De Gea, "Ee... Hadi konuşalım bakalım. O zaman ben kaç tane Premier Lig şampiyonluğu kazanmış oldum?" diye yazarken, Ferdinand, "Vitrine eklenecek bir Premier Lig madalyası daha" paylaşımında bulunmuştu.
Independent Türkçe
Gianni Infantino'dan FIFA üyelerine fon sözühttps://turkish.aawsat.com/spor/5324185-gianni-infantinodan-fifa-%C3%BCyelerine-fon-s%C3%B6z%C3%BC
Gianni Infantino, FIFA üyelerine yeni finansman vaadinde bulundu (Reuters)
Gianni Infantino, başarısızlıkla sonuçlanan Dünya Kupası haklarını satma girişiminin ardından yaşananların gölgesinde, FIFA üyelerine yeni bir finansman vaadinde bulundu.
Pazartesi günü 6 kıta konfederasyonuna gönderilen, çeşitli yayın organlarının ulaştığı mektupta Infantino, FIFA'nın mali kaynaklarından ulusal federasyonlara daha fazla para aktarılabileceğini öne sürdü.
Infantino'nun FIFA Forward Enterprise (FFE) kapsamında Dünya Kupası dahil turnuvalardaki hisseleri özel yatırımcılara satmaya çalışmasının ardından UEFA ve CONCACAF, dünya futbolunun yönetim organından 2,1 milyar dolarlık ödeme yapılmasını ve FIFA'nın mali kaynaklarının bağımsız biçimde incelenmesini istemişti. Yeni finansman vaadi bu çağrıların ardından geldi.
Infantino, "sorumlu bir şekilde sağlanabilecek en yüksek miktarda ek finansmanı" destekleyeceğini belirtti. Sözkonusu teklif 15 Ekim'de toplanacak FIFA Konseyi'nde ele alınacak.
Infantino mektubunda, "Miktar konusunda şimdiden bir hüküm vermeyeceğim" dedi.
Tek bir rakam tartışmayı başlatabilir ancak küresel bir politikayı tamamlayamaz.
Yönetim tarzına yönelik eleştiriler sürerken Infantino, sağlanacak her türlü finansmanın mali denetimlere ve resmi onaya tabi olacağını da sözlerine ekledi.
"Değerlendirme tamamlanıp gerekli onaylar alınana kadar, başlangıçta belirtilen hiçbir tutar üye federasyonlara verilmiş onaylı bir taahhüt sayılamaz" diye yazdı.
İsviçre asıllı İtalyan yönetici ayrıca, istifa çağrılarına yol açan başarısız FFE planını bir kez daha savundu ve amacının futbolun yararına ek gelir sağlamak olduğunu yineledi.
Daha önce üye federasyonlara olası finansman konusunda bir ültimatom vermiş ve federasyon başkanlarına, planını desteklememeleri halinde 30 milyon dolarlık kayba uğrayabileceklerini söylemişti.
Infantino, "Geri çekilmiş olan son ticari teklif, FIFA'nın mevcut kaynaklardan sorumlu bir şekilde sağlanabilecek desteğin yerini alması için değil, futbola daha fazla yatırım yapabilmesini sağlamak amacıyla hazırlanmıştı" diye ekledi.
Yani, aslında bu desteğin üzerine ek bir katkı olacaktı.
Kendisine yöneltilen yoğun eleştirilere rağmen Infantino, Mart 2027'de yapılacak seçimde yeniden FIFA başkanlığına aday olacak.
Reuters'tan da yararlanılmıştır
Independent Türkçe
Suudi Arabistan, Irak'la kritik maçta grup liderliği için sahadahttps://turkish.aawsat.com/spor/5323824-suudi-arabistan-irakla-kritik-ma%C3%A7ta-grup-liderli%C4%9Fi-i%C3%A7in-sahada
Suudi Arabistan, Irak'la kritik maçta grup liderliği için sahada
Yeşiller, Mezopotamya Aslanları karşılaşması öncesi hazırlıklarını sürdürüyor (Suudi Arabistan Futbol Federasyonu)
Suudi Arabistan Milli Takımı, 27. Arap Körfez Kupası'nın (Körfez 27) A Grubu'ndaki üçüncü ve son maçında salı günü Irak'la karşılaşacak. Cidde'deki İnma Stadı'nda oynanacak mücadelede hedefini grup aşamasını kayıpsız tamamlamak olarak belirleyen Suudi Arabistan, liderliği de garantilemek istiyor. Aynı saatte Prens Abdullah el-Faysal Stadı'nda Kuveyt ile karşılaşacak Umman ise son yarı final umudunu korumaya çalışacak.
Yeşiller, Kuveyt ve Umman karşısında aldığı üst üste iki galibiyetin ardından 6 puanla yarı finale yükselmeyi garantiledi. Irak ise 4 puanla sahaya çıkacak ve hem tur biletini kesinleştirmeyi hem de grup liderliğini ele geçirmeyi hedefleyecek.
Suudi Arabistan'a grup aşamasını lider tamamlamak için beraberlik yeterli olacak. Beraberlik Irak'ın da yarı finale yükselmesini sağlayacak. Ancak Mezopotamya Aslanları’nın liderliği elde edebilmesi için galibiyete ihtiyacı bulunuyor.
Diğer maçta Umman, Kuveyt'i yenip Irak'ın Suudi Arabistan karşısında mağlup olmasını bekleyecek. Bu sonuçların gerçekleşmesi halinde Umman, Yeşiller ile birlikte yarı finale yükselecek. Bir puanı bulunan Umman'ın aksine Kuveyt, üst üste aldığı iki yenilginin ardından turnuvaya veda etti
Suudi Arabistan turnuvaya kusursuz bir başlangıç yaptı. İki maçta da kalesini gole kapatan Yeşiller, ilk karşılaşmada Kuveyt'i 1-0 mağlup etti. Ardından Umman'ı 3-0 yenerek ikinci galibiyetini aldı. Suudi Arabistan, ilk yarıda sonuca gittiği maçta Firas el-Bureykan'ın iki, Hasan Kadeş'in ise bir golüyle sahadan farklı galip ayrıldı.
Yeşiller, yarı final biletini garantilemesine ve kadroda bazı sakatlıklar bulunmasına rağmen üst üste üçüncü galibiyetini almak istiyor. Teknik heyetin bu nedenle kadroda bazı değişikliklere gitmesi bekleniyor.
Yunan teknik direktör Yorgos Donis'in yardımcısı Serafim Angelinas, Irak karşısında bazı yeni oyunculara forma şansı vereceklerini ancak galibiyet ve grubu lider tamamlama hedeflerinin değişmediğini söyledi. Donis'in hastalığı nedeniyle basın toplantısına katılmadığını belirten yardımcısı, teknik heyetin bu doğrultuda hareket edeceğini ifade etti.
Suudi Arabistan'da sakatlıkları bulunan Alaa el-Haci, Ali Lajami ve Hasan Kadeş forma giyemeyecek. Kadeş, Umman karşılaşmasında uyluğundan sakatlanarak 63. dakikada oyundan çıkmıştı. Yeşiller daha önce de kalecisi Nevvaf el-Akidi'yi kaybetmişti.
Irak'ın hazırlıkları sırasında Eymen Hüseyin (Irak Futbol Federasyonu - Facebook)
Umman karşısında iki gol atan Firas el-Bureykan, Suudi Arabistan'ın hücumdaki en önemli kozlarından biri olarak öne çıkıyor. Suudi Arabistan, Umman karşılaşmasında Kuveyt'le oynadığı açılış maçına kıyasla hücumda daha etkili bir performans sergiledi.
Irak, galibiyetin moraliyle sahada
Irak ise Kuveyt karşısında aldığı 3-2'lik kritik galibiyetin moraliyle sahaya çıkacak. Krar Nebil'in uzatma dakikalarının dokuzuncu dakikasında attığı golle galibiyete ulaşan Mezopotamya Aslanları, puanını 4'e yükseltti. Irak, turnuvadaki ilk maçında Umman'la 1-1 berabere kalmıştı.
Kuveyt karşısındaki galibiyet, turnuvaya önceki altı maçında galibiyet alamadan gelen Irak'a moral verdi. Irak ayrıca 2026 Dünya Kupası grup aşamasındaki üç maçında da Norveç, Fransa ve Senegal'e mağlup olmuştu.
Irak'ın Avustralyalı teknik direktörü Graham Arnold, oyuncularını maçın yarattığı baskıdan uzak tutmaya çalışıyor. Arnold, karşılaşma öncesindeki antrenmanı basına kapatırken oyuncuların medya mensuplarına röportaj vermesine de izin vermedi.
Irak'ta sarı kartlar da teknik heyetin önündeki önemli sorunlardan biri. Yedi oyuncu Umman ve Kuveyt maçlarında sarı kart gördü. İbrahim Bayeş, Zeyd Tahsin, Muhammed Kasım, Emir el-Amari, Ahmed Kasım, Yusuf en-Nasravi ve Krar Nebil sarı kart sınırında bulunuyor. Hüseyin Ali ise sağlık sorunu nedeniyle forma giyemeyecek.
Suudi Arabistan ile Irak arasındaki rekabet uzun bir geçmişe sahip. İki takım bugüne kadar 38 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların 17'sini Irak, 11'ini Suudi Arabistan kazanırken 10 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı. Irak bu maçlarda 56 gol atarken Suudi Arabistan 34 gol kaydetti.
Körfez Kupası'nda ise iki takım 10 kez karşılaştı. Suudi Arabistan Milli Takımı'nın internet sitesindeki istatistiklere göre Irak bu maçların 6'sını kazanırken Suudi Arabistan 3 galibiyet aldı ve 1 karşılaşma berabere sonuçlandı. Irak'ın 22 golüne karşılık Suudi Arabistan 8 gol kaydetti.
Umman'ın tek seçeneği galibiyet
Günün diğer karşılaşmasında Umman, Kuveyt karşısına yalnızca galibiyet hedefiyle çıkacak. Umman, Irak'la 1-1 berabere kaldıktan sonra Suudi Arabistan'a 3-0 mağlup oldu. Kuveyt ise Suudi Arabistan'a 1-0, Irak'a 3-2 yenilerek turnuvaya veda etti.
İki takımın son karşılaşmalarında Umman'ın üstünlüğü bulunuyor. Umman, 2009'dan bu yana Kuveyt'le oynadığı son 11 maçın 8'ini kazanırken Kuveyt 1 galibiyet aldı ve 2 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı. Umman'ın iki takım arasındaki son galibiyeti, Mart 2025'te Dünya Kupası Elemeleri'nde 1-0'lık skorla geldi. İki takımın 2024 Körfez Kupası'ndaki karşılaşması ise 1-1 sona erdi.
Kuveyt'te Irak maçında kırmızı kart gören Abdülvehhab el-Avadi forma giyemeyecek. Umman ise Eylül 2025'ten bu yana çıktığı uluslararası maçlarda yalnızca üç galibiyet alabildi.
Umman Teknik Direktörü Faslı Tarık Sektioui, karşılaşma öncesinde yaptığı açıklamada maçın önemine dikkat çekerek şunları söyledi:
“Bizim için çok önemli bir maç. Tur atlama umudumuz olduğu sürece bunun için yüzde 100 mücadele edeceğiz. Kısa vadeli ve uzun vadeli hedeflerimiz var. Yarınki maç, gelecekte bize yardımcı olacak hedeflerden birine ulaşmak açısından önemli.”
A Grubu'nda son maçlar öncesinde hesaplar netleşmiş durumda. Yarı finale yükselmeyi garantileyen Suudi Arabistan, grubu kayıpsız tamamlayarak lider olmak istiyor. Irak'a tur için bir puan yeterken Umman'ın yarı finale yükselebilmesi için Kuveyt'i yenmesi ve Suudi Arabistan'ın Mezopotamya Aslanları karşısında galip gelmesi gerekiyor.
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة