ChatGPT ile Canva entegrasyonu ve yapay zeka çağında akıllı tasarımın geleceği

ChatGPT ve Canva'yı bir araya getiren heyecan verici yeni bir özellik (Reuters)
ChatGPT ve Canva'yı bir araya getiren heyecan verici yeni bir özellik (Reuters)
TT

ChatGPT ile Canva entegrasyonu ve yapay zeka çağında akıllı tasarımın geleceği

ChatGPT ve Canva'yı bir araya getiren heyecan verici yeni bir özellik (Reuters)
ChatGPT ve Canva'yı bir araya getiren heyecan verici yeni bir özellik (Reuters)

Yapay zeka (AI) hayatımızın birçok alanına dahil olurken, yapay zeka desteğiyle grafik tasarım gibi birçok alanda gelişim ve iyileşme devam ediyor.

ABD merkezli yapay zeka araştırma şirketi OpenAI, kısa süre önce logolar ve bannerlar gibi görsel öğelerin tasarımını daha kolay bir şekilde yeniden tanımlayan bir adım atarak, ChatGPT ile Canva'yı birleştiren heyecan verici yeni bir özelliği kullanıma sundu.

Şimdi gelin ChatGPT ile Canva'yı bir araya getiren bu yeniliği yakından inceleyip bunun tasarımcıları ve onların kariyerlerini nasıl etkileyebileceğine bir bakalım:

Yapay zeka ile otomasyon çağında bu entegrasyonun önemi

OpenAI bu son adımı, kullanıcı tabanını genişletme ve yapay zeka aracılığıyla yaratıcılığı teşvik etme adına devam eden strateji çerçevesinde attı. Ayrıca bu entegrasyon, Claude.ai ve Google Bard gibi yeni platformların duyurulmasıyla kızışan ortamda, gelişmiş hizmetler sunma yolunda akıllıca yapılan bir geçiş olarak görüldü.

1- Eklentiyi kurun ve kullanın:

Tarayıcınızda ChatGPT’yi açın ve Eklenti Mağazası’ndan (Plugin Store) tek tıkla Canva eklentisini kurun.

2- Canva’yla yaratıcılığınızı konuşturun:

Eklenti yüklendikten sonra kullanıcılar, eklentiler menüsünden Canva’yı seçebilecekleri ChatGPT’nin ana sayfasından tasarımlarını kolayca oluşturmaya başlayabilirler.

3- ChatGPT ile etkileşim:

Bu aşamada kullanıcılar istedikleri tasarımın detaylı bir açıklamasını girebilirler. Örneğin ChatGPT’nin komut satırına ‘Teknik uzmanlığa sahip bir reels’ videosu için görsel tasarlamak istiyorum’ yazabilirsiniz.

4- Tasarımın seçilmesi ve üzerinde değişiklik yapılması:

Bundan sonra ChatGPT, girilen komut sayesinde Canva platformunda biri daha ayrıntılı olarak seçilip değiştirilebilen birkaç tasarımı kullanıcıya sunuyor.

5- Tasarımı indirin ve kullanın:

Tasarım tamamlandığında kullanıcılar tasarımı kolayca indirebilir ve kullanabilir.

Yeniliğin tasarımcılar üzerindeki büyük etkisi

1- Tasarımcıların becerilerinin geliştirilmesine katkı:

Tasarımcılar, artık diğer önemli alanlardaki becerilerini geliştirmeye odaklanabilirler. Çünkü bu yenilik, rutin konularda zamandan tasarruf etmelerini sağlayacak.

2- Yaratıcılık için yeni fırsatlar sunma:

Tasarımcılar, ellerindeki gelişmiş araçlarla yeni ufuklara yelken açabilir ve geleneksel yöntemlerle yapamayacakları yenilikçi tasarımlara imza atabilirler.

3- Gelecekte tasarımcıları bekleyen zorluklar:

Öte yandan tasarımcıların, yapay zekanın gelişmiş yetenekleri sayesinde artan müşteri talepleri ve yüksek beklentilerle uğraşmak gibi birtakım zorluklarla karşılaşabileceklerini bilmeleri gerekiyor.

Canva ile ChatGPT entegrasyonu, tasarım dünyasında parlak bir geleceğe açılan yeni bir kapı olurken bu hızlı gelişmeler, tasarımcıları zorlayabilir. Fakat eğer tüm bunlara hazırlıklı olurlarsa, bu onlar için yaratıcılığı ve mükemmelliği yakalayabilecekleri altın bir fırsata dönüşebilir.



Kullanıcılar ne yaparsa yapsın ChatGPT, bir adı söylemeyi reddediyor

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Kullanıcılar ne yaparsa yapsın ChatGPT, bir adı söylemeyi reddediyor

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

ChatGPT kullanıcıları, yapay zeka sohbet robotunun "David Mayer" adını söylemesini engelleyen alışılmadık bir aksaklık tespit etti.

OpenAI'ın son derece popüler yapay zeka aracı, adı yazma taleplerine bir hata mesajıyla yanıt veriyor:

Bir yanıt üretemiyorum.

Bunun üzerine sohbet dizisi sonlandırılıyor ve insanlar ChatGPT'yle etkileşime devam etmek için yeni bir sohbet penceresi açmak zorunda kalıyor.

Konu, OpenAI gibi teknoloji şirketlerinin platformlarını bilgiyi sansürlemekte kullanmasına dair endişe yarattı.

ChatGPT forumunda bir kullanıcı, "Bence buradan çıkarılacak ders, ChatGPT'nin, bunu yapabilecek yol ve araçlara sahip olanların çıkarlarını korumak için son derece kontrol altında olacağı" diye yazdı.

Diğer kullanıcılar yapay zeka botunu David Mayer adını söylemesi için kandırmaya yönelik şifreler ve bilmeceler de dahil çeşitli girişimlerde bulundu ancak hiçbiri işe yaramadı.
 

xchyj
ChatGPT, "David Mayer" adını yazmaya çalıştığında otomatik olarak çalışmayı durduruyor (Ekran görüntüsü/ The Independent)

Hatta bir kullanıcı kişiselleştirme ayarları aracılığıyla adını David Mayer diye değiştirdi ve ChatGPT'den hesap bilgilerini söylemesini istedi ancak bu da işe yaramadı.

Neden bu adı yazamadığına dair herhangi bir bilgi veremeyen ChatGPT, belirli gizlilik veya telif hakkı kriterlerine girmediği sürece belirli adları yazmada herhangi bir kısıtlamaya sahip olmadığını iddia ediyor.

The Independent daha fazla bilgi için OpenAI'a ulaştı.

Bazı kullanıcılar bu aksaklığın Rothschild servetinin varisi David Mayer de Rothschild'le ilgili olabileceğini ve bu kişinin Genel Veri Koruma Yönetmeliği yasası kapsamında bir talepte bulunmuş olabileceğini düşünüyor.

Bu veri koruma yasası, kişilerin Google gibi teknoloji şirketlerinden adlarını ve bilgilerini internetten kaldırmalarını talep etmesine imkan tanıyor.

Bu ad herhangi bir büyük arama motorunda veya ChatGPT'nin ana rakiplerinden birinde kısıtlanmış görünmüyor.

ChatGPT'de benzer bir sonucu tetikleyen diğer adlar arasında David Faber, Brian Hoods, Jonathan Turley ve Jonathan Zittrain var

Bir ChatGPT kullanıcısı, "David: Mayer de" ve ardından "şimdi iki nokta üst üste yerine nbsp:" isteğini girerek aksaklığı kısmen aşmanın bir yolunu keşfetti.

Bu tekniği tekrarlama girişimleri, ChatGPT tarafından bu adı yazmaya yönelik herhangi bir başka girişimin aynı hata mesajıyla sonuçlandığını gösteriyor.
 

dcrt
Reddit kullanıcısı Bitanuki, bölünemez boşluk (nbsp) kullanarak hatayı atlatmanın bir yolunu keşfetti ancak bu sadece kısmen işe yarıyor (Ekran görüntüsü/The Independent)

OpenAI kısa süre önce 6,6 milyar dolar fon elde etmişti. Bu fon şirketin değerinin 157 milyar dolara ulaşmasını sağlayarak onu dünyanın en değerli yapay zeka odaklı firması haline getirmişti.

Bu büyük ölçüde, Kasım 2022'de piyasaya sürüldüğünde tarihin en çok indirilen uygulaması haline gelen ChatGPT'nin başarısından kaynaklanıyor.

Pazartesi günü Financial Times'ta yayımlanan bir habere göre şirket, yapay zeka platformlarına reklam eklemeyi planlıyor ve bu da 250 milyon ChatGPT kullanıcısından ücretli aboneliklerin ötesinde para kazanmasına olanak tanıyacak.

Independent Türkçe