Sosyal paylaşım platformu X (eski adıyla Twitter), sahibi Elon Musk'ın ‘anti-Semitik (Yahudi karşıtı) paylaşımı’ sonrası büyük şirketlerin toplu olarak platformdaki reklam kampanyalarını durdurma kararıyla karşı karşıya kaldı. Reuters’ın haberine göre Elon Musk, X hesabından yaptığı paylaşımda, X platformunun ABD merkezli büyük şirketlerin sitedeki reklamlarını askıya almasından kısa bir süre sonra Media Matters'a ve sosyal medya platformuna saldıranlara karşı dava açacağını açıkladı.
Musk, paylaşımında “X, pazartesi günü mahkeme açılır açılmaz, Media Matters'a ve şirketimize yapılan bu hileli saldırıda iş birliği yapan herkese karşı termonükleer bir dava açacak” dedi.
Şarku’l Avsat’ın Fransız Haber Ajansı AFP’den aktardığı habere göre kâr amacı gütmeyen kuruluş Media Matters for America, X'te reklamlarını askıya alacak şirketler arasında Apple, Disney, Comcast, Lionsgate Entertainment ve Paramount Global'in de yer aldığını açıkladı.
Film yapım ve dağıtım şirketi Lionsgate Entertainment'ın sözcüsü yaptığı açıklamada, şirketin, ‘Elon Musk'ın son günlerde yaptığı anti-Semitik paylaşımları nedeniyle X'teki reklamlarını askıya aldığını’ söyledi.
Dünyanın en büyük bilişim teknolojisi şirketlerinden biri olan IBM tarafından perşembe günü yapılan açıklamada, reklamların, platformdaki Nazi yanlısı gönderilerin yanında görüntülendiğine dair bir rapor nedeniyle durdurulduğunu duyurdu.
Beyaz Saray ve ABD medyası, orijinal gönderiyi, Yahudilerin, beyaz çoğunluğun hakimiyetini zayıflatmak için ABD’ye düzensiz göçmenler getirmeyi amaçlayan gizli bir planı olduğuna dair eski bir komplo teorisinin göstergesi olarak değerlendirdi.