Bridgerton'ın Kraliçe Charlotte'ı, ağır perukları boyunluk yardımıyla taşımış

Netflix'in sevilen dizisindeki hükümdar, görkemli saç modelleriyle tanınıyor

Golda Rosheuvel'in canlandırdığı Kraliçe Charlotte (Netflix/Liam Daniel)
Golda Rosheuvel'in canlandırdığı Kraliçe Charlotte (Netflix/Liam Daniel)
TT

Bridgerton'ın Kraliçe Charlotte'ı, ağır perukları boyunluk yardımıyla taşımış

Golda Rosheuvel'in canlandırdığı Kraliçe Charlotte (Netflix/Liam Daniel)
Golda Rosheuvel'in canlandırdığı Kraliçe Charlotte (Netflix/Liam Daniel)

Golda Rosheuvel, Queen Charlotte'ta (Kraliçe Charlotte) taktığı perukların çok ağır olduğunu ve sakatlanmamak için boyunluk takması gerektiğini itiraf etti.

Oyuncu Bridgerton'da ve geçen hafta Netflix'te yayımlanan, Bridgerton'dan önceki olayların anlatıldığı Queen Charlotte'ta Britanyalı hükümdarın kurgusal bir versiyonunu canlandırıyor. (The Independent'ın diziye 4 yıldız verdiği incelemesini buradan okuyabilirsiniz.)

Kraliçe Charlotte, tek cümlelik sivri esprileri ve Naiplik dönemi Londra'sında yaşayanlar arasında çöpçatanlık yapma merakının yanı sıra görkemli saç modelleriyle de tanınıyor.

Rosheuvel kısa süre önce katıldığı bir panelde, dizide taktığı perukların ağırlığıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken, perukların başında ve boynunda kayda değer bir baskı yarattığını doğruladı.

ABD'deki Paley Medya Merkezi'nde düzenlenen panelde, "Evet, ağırlar. Çok, çok, çok, çok ağırlar" dedi.

Rosheuvel, dizinin yönetmeni Tom Verica'ya kastederek "Tom ve ekip çok nazik bir hareketle bana bir boyunluk yaptı" diye ekledi.

Her zaman olmasa da zaman zaman bunu kullanmam gerekti.

Daha önce 53 yaşındaki Rosheuvel, Bridgerton hikayesinin bu bölümündeki başlıkların şimdiye kadarki en ağır başlıklar olduğunu belirtmişti.

Oyuncu, geçmişin anlatıldığı bu dizideki Kraliçe Charlotte'ın görünüşünün son derece ayrıntılı olduğunu ve iki buçuk saatlik bir dönüşüm sürecinden geçmek zorunda kaldığını açıklamıştı.

Bu süreye sete arabayla gitmek de dahil çünkü kostüm ve peruk herkesin yaptığı gibi karavanda değiştirilemeyecek kadar büyük. Dolayısıyla bir noktada sete minibüsle götürülmem gerekiyor. Peruklar çok yüksek olduğu için bazen minibüs zeminine oturmam gerekiyor.

Rosheuvel dizide korse giyebilmek için günde üç saat egzersiz yaptığını da belirtmişti.

Bridgerton'daki bilindik olaylardan onlarca yıl önce geçen Queen Charlotte, hükümdarın gençlik yıllarına ve Kral III. George'la evliliğinin ilk dönemlerine odaklanıyor.

Dizinin yaratıcısı Shonda Rhimes kısa süre önce bazı olay örgülerinin, Meghan Markle'ın Britanya Kraliyet Ailesi'ne katılmasından esinlenilip esinlenilmediğine ilişkin hayran tahminlerine yanıt vermişti.



Netflix, bir ahtapotun balıklara "ateş ettiğini" ilk kez kaydetti

Netflix, bir ahtapotun balıklara "ateş ettiğini" ilk kez kaydetti
TT

Netflix, bir ahtapotun balıklara "ateş ettiğini" ilk kez kaydetti

Netflix, bir ahtapotun balıklara "ateş ettiğini" ilk kez kaydetti

Netflix'in yeni belgesel serisinde bir ahtapot türünün ilk kez taşları silah gibi kullanarak diğer balıklara fırlattığı kaydedildi.

Amphioctopus marginatus türündeki ahtapotlar genellikle sığ sulardaki kumlu ve çamurlu alanlarda yaşıyor.

Hint Okyanusu boyunca rastlanan bu hayvanlar, istiridye ve hindistan cevizi kabuklarından kendilerine zırh yapmalarıyla biliniyor. 

Kabukları kullanmadıkları zamanlarda yanlarında taşıyarak içlerine oturuyorlar. Yiyecek aramak için şafak vakti ve alacakaranlıkta ortaya çıkan bu ahtaportların saldırgan davranışlar sergilediğine nadiren rastlanıyor. 

Netflix'in bu hafta gösterime giren Okyanuslarımız (Our Oceans) adlı yeni belgesel dizisinde bu nadir davranışlardan biri yakalandı. 

Plastik kirliliğinin deniz canlılarını nasıl etkilediğini inceleyen belgesel ekibi, çöplük içinde yaşayan yalnız bir ahtapota odaklandı. 

Güneydoğu Asya'da okyanus yüzeyinin yaklaşık 9 metre altında çekilen görüntüleri izleyen ekip, beklenmedik bir şeyle karşılaştı.

Amphioctopus marginatus türündeki hayvan, normalde yüzmek için kullandığı tüp şeklindeki sifonundan, çevredeki balıklara küçük taşlar fırlatıyordu. 

Bunun tek seferlik bir davranış olup olmadığını anlamak isteyen ekip, ahtapotu tekrar ziyaret etti.

Görüntü yönetmeni Roger Munns, üç hafta boyunca birlikte 110 saat geçirdiği hayvanın davranışını detaylı bir şekilde kaydetti. Ahtapot taş ve atıkları topluyor, sifonunu silah gibi dolduruyor ve daha sonra kendisini avlamaya gelen balıklara fırlatıyordu. 

Belgeselin anlatıcılığını üstlenen eski ABD Başkanı Barack Obama, seride "Sifonunu bir silaha dönüştürüyor" diyor. 

Dizinin yardımcı yapımcısı ve saha direktörü Katy Moorhead "Gözlerimize inanamadık" ifadelerini kullanıyor: 

Sifonundan fırlattığı taşlarla balık vuruyordu! Çok şaşırdık. Daha önce hiç kimse Amphioctopus marginatus ahtapotların sifonlarını silah olarak kullandığını kaydetmemişti.

Hayvan taşları o kadar hızlı atıyordu ki belgeseldeki görüntüler yavaşlatılmış şekilde yayımlandı. Yönetici yapımcı James Honeyborne "Saklandığı istiridyeyi ele veren büyük bir balıkla karşı karşıya kalan ahtapot, nefes alma sifonundan bir taş fırlattı ve balığın tam yüzüne isabet etti" diyor. 

Ahtapotun bu davranışı tam olarak neden ve nasıl yaptığını anlamak için görüntüler analiz ediliyor. 

Serinin yapımcısı Jonathan Smith "Balıklar açıkça ürktü ve daha sonra ahtapotun etrafından ayrıldı; bu da bunun etkili bir uzaklaştırma yöntemi olduğunu gösteriyor" diyor. Smith, bir bilim insanının görüntüleri incelediğini ekliyor.

Okyanuslarımız, Netflix'te halen yayında.

Independent Türkçe, Live Science, Greek Reporter