Rihanna, Spotify'da 10 şarkısının 1 milyar dinlenmeyi geçmesini kutluyor

Rihanna, "Kötü kız milyarı... yeni albüm olmadan" diye yazdı

Reuters
Reuters
TT

Rihanna, Spotify'da 10 şarkısının 1 milyar dinlenmeyi geçmesini kutluyor

Reuters
Reuters

Rihanna, 10 şarkısının Spotify'da 1 milyar dinlenmeyi geçtiğinin açıklanmasının ardından kutlama havasında.

35 yaşındaki şarkıcı, hafta sonu Spotify'da 10 şarkısı 1 milyar dinlenmeye ulaşan ilk kadın oldu.

Rihanna, başarısını kutlamak için Instagram'da "Kötü kız milyarı... yeni albüm olmadan" diye yazdı.

Bırakın da söyleyeceklerimi söyleyeyim.

Rihanna 8. ve en yeni stüdyo albümü Anti'yi Ocak 2016'da piyasaya sürmüştü.

O zamandan beri Rihanna 2018, 2020, 2022 ve 2023'te konuk sanatçı olarak ve tekli biçiminde yeni şarkılar yayımladı.

"Umbrella" şarkısıyla tanınan şarkıcı bu yıl Black Panther: Yaşasın Wakanda (Black Panther: Wakanda Forever) teklisi "Lift Me Up"la En İyi Orijinal Şarkı kategorisinde Oscar'a da aday gösterildi.

Rihanna, 2023 Super Bowl devre arası gösterisinde sahne alması için de davet edilmiş ve burada rapçi A$AP Rocky'den ikinci çocuğuna hamile olduğunu açıklamıştı.

Rihanna'nın Spotify'da 1 milyar dinlenmeyi aşan şarkıları "Diamonds", "We Found Love", "Love On The Brain", "Stay", "This Is What You Came For", "Needed Me", "Four Five Seconds", "Work" ve "Umbrella" oldu.

Birçok ünlü, arkadaşı ve hayranı Rihanna'yı başarısından dolayı tebrik etti.

Nicki Minaj, Rihanna'nın haberini Instagram'da çabucak bir serbest stil rap'le kutlarken şöyle yazdı:

Değil Kötü Kız milyarlık / Harekete hazır şaha kalkmış motor gibi / Yani harekete hazır sanki p*pi, harbici / Herif düştü çünkü hatun cinai ZAVALLI! / Gillie gibi çıkaracak yeni bir çocuğu / Karayipli kızlar becerir bu işi ve AYYYY bu s***ükler mi bilir güzelini ?. Tamam mıdır bu laflar ?⁠??⁠?? #babydaddytellmeIGOTprettyeyes (babasısöylebanaBENDEgüzelgözlervar).

Normani "Vay canına" diye eklerken Landon Romano "Kimse sana yaklaşamaz" diye yazdı.

Bu haber, Rihanna'nın kendi iç çamaşırı markası Savage X Fenty'nin CEO'luğundan istifa ettiğini açıklamasından birkaç hafta sonra geldi.

Rihanna yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

Savage X Fenty için ortaya koyduğumuz vizyonun son 5 yılda sektörü böylesine inanılmaz ölçüde etkilediğini görmek çok güzeldi. Bu bizim için sadece bir başlangıç ve her zaman tüketiciyle bağlantı kuracak şekilde genişlemeye devam edeceğiz. Hillary Super'e yeni CEO'muz olarak hoş geldin demekten büyük memnuniyet ve heyecan duyuyorum; kendisi güçlü bir lider ve işimizi daha da ileri bir seviyeye taşımaya odaklanmış durumda.

Vogue'a göre Rihanna'nın CEO'luk görevinden ayrılma kararı, Savage X Fenty markasının e-ticaretin ötesine geçmeye çalıştığı bir dönemde geldi. Fenty geçen yıldan beri aralarında Los Angeles, Houston, Las Vegas ve Atlanta'nın da bulunduğu ABD şehirlerinde 7 mağaza açtı.



Pakistan yapımı korku filmi merak uyandırdı: Sinema salonlarına dehşet saçacak

Yönetmen Rafay Rashdi, Deemak'ın fikrinin yaklaşık 6 yıl önce duyurduğu Yaqeen adlı projeden evrildiğini belirtiyor (Wah Wah Productions)
Yönetmen Rafay Rashdi, Deemak'ın fikrinin yaklaşık 6 yıl önce duyurduğu Yaqeen adlı projeden evrildiğini belirtiyor (Wah Wah Productions)
TT

Pakistan yapımı korku filmi merak uyandırdı: Sinema salonlarına dehşet saçacak

Yönetmen Rafay Rashdi, Deemak'ın fikrinin yaklaşık 6 yıl önce duyurduğu Yaqeen adlı projeden evrildiğini belirtiyor (Wah Wah Productions)
Yönetmen Rafay Rashdi, Deemak'ın fikrinin yaklaşık 6 yıl önce duyurduğu Yaqeen adlı projeden evrildiğini belirtiyor (Wah Wah Productions)

Pakistan sineması, korku türünü yeniden kucaklamaya hazırlanıyor. Deemak (Türkçede "Termit" anlamına geliyor) adlı psikolojik doğaüstü gerilim filmi, yerel sinemayı yüksek prodüksiyon değerleri ve etkileyici hikaye anlatımıyla ileriye taşımayı hedefleyen önemli bir adımı temsil ediyor.

Badshah Begum ve The Java Plum Tree gibi yapımlarla tanınan Rafay Rashdi'nin yönettiği filmin senaryosu, Abus Jinns ve Jinnistan kitaplarının yazarı Ayesha Muzaffar'a ait. 

Deemak, bir aile evinde giderek artan doğaüstü olayların gölgesinde, kayınvalide ve gelin arasındaki gerilim dolu ilişkiyi ele alıyor. 

Filmde, Pakistan'ın önde gelen oyuncularından Faysal Quraishi, Sonya Hussyn, Samina Peerzada ve Javed Sheikh gibi isimler rol alıyor. Filmin dağıtımını Mandviwalla Entertainment üstlenirken, Geo Films medya partneri olarak projeye destek veriyor.

Deemak, doğaüstü olayların giderek daha korkutucu bir hal aldığı bir aile evinde geçiyor. Paranormal aktiviteler arttıkça, kayınvalide ve gelin arasında psikolojik bir savaş başlıyor ve arada kalan oğul, hayatındaki en değerli iki kadın arasında denge kurmaya çalışıyor.

Film özetinde, "Bir zamanlar tanıdık olan ev korku labirentine dönüşürken, yaşayanlarla öteki dünyaya ait varlıklar arasındaki çizgi her geçen gece daha da silikleşiyor" ifadelerine yer veriliyor. Yapım ekibi, hikayenin gerçek olaylardan esinlendiğini belirtiyor.

Film, cinlere dair kültürel anlatıları, psikolojik korku unsurlarıyla harmanlamayı hedefliyor. Yapım ekibi, bu yaklaşımın korku türüne Pakistan'a özgü bir katkı sağlayacağını düşünüyor.

Baş yapımcı Syed Murad Ali, projeye olan tutkusunu şu sözlerle dile getiriyor: 

Korku türüne her zaman derin bir ilgim oldu. Küçüklüğümden beri sayısız korku filmi izledim ve bir gün kendi korku filmimi yapma fikri hep aklımdaydı.

Ancak Ali'ye göre Deemak sadece bir eğlence filmi değil: 

Film sektörümüzde keşfedilmeyi bekleyen çok fazla yetenek var. Ancak sektörün ihtiyacı olan şey destek, yatırım ve kaliteli hikâye anlatımı. Ben Deemak’in tam olarak bunu temsil ettiğine inanıyorum.

Deemak, 6 Haziran'da Pakistan genelinde vizyona girecek.

Independent Türkçe, Variety, Geo News