Threads yükseldiği kadar hızlı çakıldı: "Günlük kullanıcı sayısı yüzde 82 düştü"

Threads'in hızlı büyümesi onu X'in (eski adıyla Twitter) başlıca rakibi haline getirmişti

AFP
AFP
TT

Threads yükseldiği kadar hızlı çakıldı: "Günlük kullanıcı sayısı yüzde 82 düştü"

AFP
AFP

Meta'nın Twitter'a rakip platformu Threads'in, günlük aktif kullanıcı sayısının piyasaya sürülmesinden bu yana yaklaşık 5'te 4 oranında azalmasıyla birlikte, en hızlı büyüyen uygulama rekorunu kırmasından sadece birkaç gün sonra kullanıcılarını tutmakta zorlandığı anlaşılıyor.

Instagram'ın Threads'i, piyasaya sürülmesinden sonraki birkaç gün içinde 100 milyon kullanıcıya ulaşarak bugüne kadar geliştirilen uygulamalar içinde en hızlı büyüyeni olmuştu. Buna karşılık bir önceki en hızlı büyüyen uygulama olan OpenAI'ın ChatGPT'sinin 100 milyon kullanıcıya ulaşması iki ay sürmüştü.

Bu kadar hızlı büyüyen Threads, piyasaya sürüldükten birkaç saat sonra X'in (eski adıyla Twitter) başlıca rakibi haline gelmiş, diğer tüm rakiplerin toplamından yaklaşık üç kat daha fazla kullanıcıya ulaşmıştı.

Ancak pazar araştırma firması Sensor Tower'ın incelediği yeni veriler, Threads'in kullanıcı tabanını tutmada zorluklarla karşılaştığına işaret ediyor.

CNN'in haberine göre firmanın analizinde 31 Temmuz itibarıyla Threads'in günlük aktif kullanıcı sayısının, uygulamanın piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 azaldığına dikkat çekiliyor.

Sensor Tower'a göre daha az sayıda kullanıcının uygulamayı açması ve bunu daha nadir yapmasının yanı sıra platformda da daha az zaman geçiriyorlar.

Pazar araştırma firmasına atıfta bulunan CNN, piyasaya ilk sürüldüğünde kullanıcılar Threads'te günde 20 dakika geçirirken artık günde ancak üç dakika geçirdiklerini belirtti.

Similarweb adlı başka bir firmanın yaptığı analizde de Threads'in kullanıcılarını tutmada zorlandığına işaret edildi.

Similarweb'in blog gönderisine göre uygulamanın kullanımı sadece Android'deki 49 milyonun üzerinde günlük aktif kullanıcıyla 7 Temmuz'da (piyasaya sürülmesinin hemen ardından) zirveye ulaşırken bu sayı 23 Temmuz'da 12,6 milyona geriledi.

Threads'in zirvede olduğu dönemde, platformun X'in kullanıcı kitlesinin üçte birinden fazlasına sahip olduğu fakat 23 Temmuz itibarıyla bu sayının, Elon Musk'a ait platformdaki kullanıcıların yaklaşık yüzde 12'sine düştüğü bildirildi.

Sensor Tower, Threads'in günlük aktif kullanıcı sayısının her gün yüzde 1 civarında azalmaya devam ettiğini belirtti.

Similarweb'in blog gönderisindeyse şöyle ifade edildi: 

Threads, itici gücü Instagram'la yakın bağı sayesinde füze gibi uçtu. Öte yandan Threads'in geliştiricileri kullanıcıların uygulamaya girmesini günlük bir alışkanlık haline getirmek istiyorsa, uygulamanın eksik özelliklerini gidermeleri ve bazı yeni, benzersiz özellikler eklemeleri gerekecek.

CNN'e göre Meta'nın patronu Mark Zuckerberg, gerileyen sayılara rağmen uygulamayla ilgili "gayet iyimser" ve halihazırda "kullanıcıları elde tutmaya ve temel unsurları iyileştirmeye" odaklanmayı planlıyor.

Zuckerberg, "Ve bundan sonra da topluluğu mümkün olduğunu düşündüğümüz ölçekte büyütmeye odaklanacağız" dedi.

Independent Türkçe



Pakistan yapımı korku filmi merak uyandırdı: Sinema salonlarına dehşet saçacak

Yönetmen Rafay Rashdi, Deemak'ın fikrinin yaklaşık 6 yıl önce duyurduğu Yaqeen adlı projeden evrildiğini belirtiyor (Wah Wah Productions)
Yönetmen Rafay Rashdi, Deemak'ın fikrinin yaklaşık 6 yıl önce duyurduğu Yaqeen adlı projeden evrildiğini belirtiyor (Wah Wah Productions)
TT

Pakistan yapımı korku filmi merak uyandırdı: Sinema salonlarına dehşet saçacak

Yönetmen Rafay Rashdi, Deemak'ın fikrinin yaklaşık 6 yıl önce duyurduğu Yaqeen adlı projeden evrildiğini belirtiyor (Wah Wah Productions)
Yönetmen Rafay Rashdi, Deemak'ın fikrinin yaklaşık 6 yıl önce duyurduğu Yaqeen adlı projeden evrildiğini belirtiyor (Wah Wah Productions)

Pakistan sineması, korku türünü yeniden kucaklamaya hazırlanıyor. Deemak (Türkçede "Termit" anlamına geliyor) adlı psikolojik doğaüstü gerilim filmi, yerel sinemayı yüksek prodüksiyon değerleri ve etkileyici hikaye anlatımıyla ileriye taşımayı hedefleyen önemli bir adımı temsil ediyor.

Badshah Begum ve The Java Plum Tree gibi yapımlarla tanınan Rafay Rashdi'nin yönettiği filmin senaryosu, Abus Jinns ve Jinnistan kitaplarının yazarı Ayesha Muzaffar'a ait. 

Deemak, bir aile evinde giderek artan doğaüstü olayların gölgesinde, kayınvalide ve gelin arasındaki gerilim dolu ilişkiyi ele alıyor. 

Filmde, Pakistan'ın önde gelen oyuncularından Faysal Quraishi, Sonya Hussyn, Samina Peerzada ve Javed Sheikh gibi isimler rol alıyor. Filmin dağıtımını Mandviwalla Entertainment üstlenirken, Geo Films medya partneri olarak projeye destek veriyor.

Deemak, doğaüstü olayların giderek daha korkutucu bir hal aldığı bir aile evinde geçiyor. Paranormal aktiviteler arttıkça, kayınvalide ve gelin arasında psikolojik bir savaş başlıyor ve arada kalan oğul, hayatındaki en değerli iki kadın arasında denge kurmaya çalışıyor.

Film özetinde, "Bir zamanlar tanıdık olan ev korku labirentine dönüşürken, yaşayanlarla öteki dünyaya ait varlıklar arasındaki çizgi her geçen gece daha da silikleşiyor" ifadelerine yer veriliyor. Yapım ekibi, hikayenin gerçek olaylardan esinlendiğini belirtiyor.

Film, cinlere dair kültürel anlatıları, psikolojik korku unsurlarıyla harmanlamayı hedefliyor. Yapım ekibi, bu yaklaşımın korku türüne Pakistan'a özgü bir katkı sağlayacağını düşünüyor.

Baş yapımcı Syed Murad Ali, projeye olan tutkusunu şu sözlerle dile getiriyor: 

Korku türüne her zaman derin bir ilgim oldu. Küçüklüğümden beri sayısız korku filmi izledim ve bir gün kendi korku filmimi yapma fikri hep aklımdaydı.

Ancak Ali'ye göre Deemak sadece bir eğlence filmi değil: 

Film sektörümüzde keşfedilmeyi bekleyen çok fazla yetenek var. Ancak sektörün ihtiyacı olan şey destek, yatırım ve kaliteli hikâye anlatımı. Ben Deemak’in tam olarak bunu temsil ettiğine inanıyorum.

Deemak, 6 Haziran'da Pakistan genelinde vizyona girecek.

Independent Türkçe, Variety, Geo News