Yeni The Office dizisinin oyuncuları belli olmaya başladı

The Office US'in yapımcısının yeni dizi üzerinde çalıştığı bildirildi

Fotoğraf: NBC
Fotoğraf: NBC
TT

Yeni The Office dizisinin oyuncuları belli olmaya başladı

Fotoğraf: NBC
Fotoğraf: NBC

The Office'le aynı evrende geçen yeni spin-off dizisinin kadrodaki ilk oyuncuları belirlediği bildirildi.

Ricky Gervais'in İngiltere'nin Slough kentinde geçen ünlü sitcom'unu ABD televizyonlarına uyarlayan senarist ve yapımcı Greg Daniels, Nathan For You'nun ortak yaratıcısı Michael Koman'la birlikte devam dizisi üzerinde çalışıyor.

The Hollywood Reporter'a göre, kaynaklar yeni oyuncu kadrosuna The White Lotus'un ikinci sezonunda tatil köyü müdürü Valentina'yı canlandıran Sabrina Impacciatore ve Star Wars filmleri Güç Uyanıyor (The Force Awakens), Son Jedi (The Last Jedi) ve Skywalker'ın Yükselişi'nde (The Rise of Skywalker) General Armitage Hux rolüyle tanınan Domhnall Gleeson'ın liderlik edeceğini söylüyor.

Mockumentary (konuyu ciddi bir belgeselmiş gibi anlatan, aslında tamamen hiciv ve parodi maksadıyla çekilen yapım -çn.) dizisinin muhtemelen yeni karakterlerle yeni bir ofiste geçeceği ancak kurgusal Dunder Mifflin Kağıt Şirketi'yle aynı dünyada yaşayacağı daha önce bildirilmişti.

Dijital yayın platformlarında hâlâ muazzam ilgi gören The Office US'in devamı niteliğindeki dizi Universal Television için geliştiriliyor ancak henüz yeşil ışık almış değil.

Daniels, daha önce başrol oyuncusu Nathan Fielder'la birlikte yarattığı ve Fielder'ın zor durumdaki şirketlere yardım etmeye çalışmasını konu alan belgesel-realite şov türündeki Comedy Central dizisi Nathan For You'daki işi sayesinde Koman'la iletişime geçti.

Koman'ın diğer yazarlık çalışmaları arasında Saturday Night Live ve Late Night with Conan O'Brien yer alıyor. Koman, The Office'te 5. sezondan itibaren naif resepsiyonist Erin Hannon'ı canlandıran aktör Ellie Kemper'la 2012'de evlenmişti.

Daniels'ın The Office'i yeniden başlatmak ya da yenilemek istediği geçen eylülde bildirilmişti.

ABD'nin Pensilvanya eyaletinin Scranton kentindeki bir kağıt ve kırtasiye malzemeleri toptan satış şirketini merkez alan The Office'in ABD versiyonu 2005'le 2013 arasında 9 sezon boyunca sürmüştü.

Steve Carell ilk 7 sezon boyunca The Office'in ana yıldızıydı ve şirketin sosyal açıdan beceriksiz ama sevimli patronu Michael Scott'ı canlandırmıştı. Diğer önemli karakterler arasında satış yöneticisi Jim Halpert (John Krasinski), resepsiyonist Pam Beesly (Jenna Fischer) ve ofiste disiplin yanlısı Dwight Schrute (Rainn Wilson) vardı.

2018'de bir Nielsen raporu, Netflix abonelerinin The Office'i diğer tüm dizilerden daha fazla dakika izlediğini ortaya koymuştu.

Daniels daha önce diziyi geri getireceğini ima etmişti ancak bu, oyuncuların aynı rolleri yeniden canlandırması yerine güncellenmiş bir şekilde olacaktı:

Bence bu evrenin bir uzantısı gibi olur, ne demek istediğimi anlıyorsunuz, tıpkı [The] Mandalorian'ın Star Wars'un bir uzantısı olması gibi. Ama bunun insanların isteyeceği bir şey olup olmayacağını bilmiyorum, bunu söylemek zor.

Bu yıl şubatta Dakota Johnson, The Office'in final setindeki "tuhaf dinamikleri" hatırlatarak şunları söylemişti: 

Hiç kimse benimle konuşmak istemedi.

Independent Türkçe



Evrimin faturası: İnsan beyni büyüdükçe daha hızlı yaşlanıyor

Beynin, hayatta kalmada kritik rol oynayan bölgeleri, ilk bozulanlar gibi görünüyor (Pixabay)
Beynin, hayatta kalmada kritik rol oynayan bölgeleri, ilk bozulanlar gibi görünüyor (Pixabay)
TT

Evrimin faturası: İnsan beyni büyüdükçe daha hızlı yaşlanıyor

Beynin, hayatta kalmada kritik rol oynayan bölgeleri, ilk bozulanlar gibi görünüyor (Pixabay)
Beynin, hayatta kalmada kritik rol oynayan bölgeleri, ilk bozulanlar gibi görünüyor (Pixabay)

İnsan beyninin daha fazla büyüyen bölgelerinin daha hızlı yaşlandığı saptandı. 

6 ila 7 milyon yıl önce ortaya çıkan insanları, yakın akrabaları olan diğer primatlardan ayıran en önemli özelliklerden biri büyük bir beyne sahip olması. 

Milyonlarca yıllık evrim sürecinde büyümekle kalmayıp karmaşık bir yapıya da bürünen insan beyni, dille iletişim kurmaktan geleceği planlamaya kadar pek çok avantaj sağlıyor.

Öte yandan hakemli dergi Science Advances'ta yayımlanan yeni bir çalışmaya göre, bütün bunların bir bedeli de var. 

İnsan ve diğer primatların beyninin nasıl yaşlandığını gözlemlemek isteyen araştırmacılar, 480 insan ve 189 şempanzenin beyin taramalarını inceledi. 

Şempanzeler, insanların atası değil fakat iki tür de ortak bir atadan evrimleşti. İnsan beyni ise, şempanzelerinkinin üç katı büyüklükte.

Bilim insanları iki beyinde de 17 ayrı bölge olduğunu kaydetti. Bunların bazıları eşit boyuttayken, bir kısmı insanlarda daha geniş bir alana yayılmıştı. 

Bunlardan biri de gözlerin hemen arkasında yer alan ve karar vermede kritik rol oynayan orbitofrontal korteksti. 

Ardından yaşlanma sürecini inceleyen ekip, iki türün beyninin de zaman içinde küçüldüğünü gözlemledi. 

Ancak bazı kısımlar daha hızlı küçülürken, insan beynindeki en hızlı yaşlanmanın, orbitofrontal korteks ve evrimsel süreçte daha fazla büyümenin görüldüğü diğer bölgelerde gerçekleştiği bulundu.

Araştırmacılar ayrıca babun ve Hint şebeğinin beynini de şempanzelerle karşılaştırdı. Öte yandan bu kıyaslarda, beyin genişlemesi ve yaşa bağlı gerileme arasında bir ilişki saptanmadı. 

Heinrich Heine Düsseldorf Üniversitesi'nden ve çalışmanın yazarlarından Dr. Sam Vickery, beynin en hızlı genişleyen bölümlerinin, en karmaşık işlerden sorumlu olduğunu söylüyor. Bu durum, sözkonusu bölgelerin daha çabuk yıpranıp küçülmesini açıklayabilir.

Ancak insan beynindeki daha büyük kısımların neden daha hızlı küçüldüğünü açıklamak için daha fazla çalışmaya ihtiyaç var. 

Çalışmada yer almayan bazı uzmanlar da bulguların daha fazla katılımcıyla desteklenmesi gerektiğini düşünüyor. University College London'dan antropolog Dr. Aida Gomez-Robles "İnsanlardaki yaşlanmaya ilişkin benzer çalışmalar genellikle binlerce kişiyi içeriyor" diyerek ekliyor:

Bulgular, bu bölgelerin bazıları için geçerli ancak hepsi için geçerli olup olmadığını bilmiyoruz.

Bulguların kesin bir şekilde doğrulanması halinde ilginç bir durum da ortaya çıkıyor: İnsanların hayatta kalma şansını artırarak şempanzelerden daha uzun ömürlü olmasını sağlayan bölgeler, aynı zamanda ilk yaşlanan kısımlar.

Yaşın ilerlemesiyle ortaya çıkan bazı sorunlar, evrimin bir avantajla beraber bir dezavantaj da getirmesinin sonucu olabilir. Dr. Vickery şu ifadeleri kullanıyor:

Böyle muhteşem bir beynimiz var ama bunun bir bedeli de var.

Independent Türkçe, Science Alert, New York Times, Science Advances