Sandra Bullock ve Nicole Kidman, devam filmi için masada

Griffin Dunne'ın yönettiği film 1998'de gösterime girmişti

Sandra Bullock ve Nicole Kidman, Aşkın Büyüsü'nde (Warner Bros.)
Sandra Bullock ve Nicole Kidman, Aşkın Büyüsü'nde (Warner Bros.)
TT

Sandra Bullock ve Nicole Kidman, devam filmi için masada

Sandra Bullock ve Nicole Kidman, Aşkın Büyüsü'nde (Warner Bros.)
Sandra Bullock ve Nicole Kidman, Aşkın Büyüsü'nde (Warner Bros.)

Sandra Bullock ve Nicole Kidman yeni bir devam filminde Aşkın Büyüsü'ndeki (Practical Magic) karakterlerini yeniden canlandırmak üzere görüşmelere başladı.

Alice Hoffman'In 1995 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan 1998 yapımı filmi Griffin Dunne yönetmişti. Filmde Bullock ve Kidman, köklü bir cadı soyundan gelen iki kız kardeş Sally ve Gillian Owens'ı canlandırıyordu. Ebeveynlerinin ölümünden sonra teyzelerinin büyüttüğü kardeşlere büyünün pratik kullanımları öğretiliyor.

Devam filminin senaryosunu 1995 yapımı Batman Daima (Batman Forever) ve 2004 yapımı Ben, Robot (I, Robot) gibi filmlerin senaristliğiyle tanınan Akiva Goldsman yazacak.

Variety'de yer alan habere göre, Bullock ve Kidman'ın filme hem yapımcı hem de başrol olarak katılması bekleniyor.

9 Haziran Pazar günü, filmin artık dijital ortamda ve yayın servisi Max'te izlenebileceği duyurulmuştu.

Gösterime girmesinden bu yana geçen 26 yılda kült bir klasik haline gelen film, özellikle Alan Silvestri'nin müzikleri ve Stevie Nicks'in orijinal şarkısı If You Ever Did Believe'in yanı sıra Crystal şarkısının yeniden kaydını içeren müzikleriyle hatırlanıyor.

Geçen ay Keanu Reeves de Bullock'la üçüncü bir Hız Tuzağı (Speed) filmi için yeniden bir araya gelmeye istekli olduğunu açıklamıştı.

1994 yapımı aksiyon filminde Reeves, Los Angeles Polis Teşkilatı'nın Swat ekibinde yer alan ve bir şehir otobüsündeki bombanın patlamasını önlemek için aracın hızını saatte 80 kilometrenin üzerinde tutmak zorunda olan Jack Traven rolündeydi. Bullock 1997 yapımı Hız Tuzağı 2'de (Speed 2: Cruise Control) rol almak üzere geri dönmüş ancak Reeves projeyi geri çevirmiş ve yerine Jason Patric geçmişti.

50 MPH podcast'inde Bullock'la ortak verdiği röportajda konuşan Reeves, şimdi bir Hız Tuzağı devam filmi çekebileceklerinden emin olduğunu söylemişti.

Aktör, "Yani, bilirsiniz, bunu parkın dışına çıkarırız" demişti.

Reeves, kendisini Hız Tuzağı'nın devam filmine çeken bir "siren çağrısı" olduğunu ve "gözleri kapanmadan önce" Bullock'la yeniden çalışmayı "çok istediğini" de sözlerine eklemişti.

Bullock da Reeves'le yeniden çalışmakta benzer şekilde hevesliydi.

Bullock, "Ölmeden önce, bu gezegenden ayrılmadan önce, Keanu ve benim kamera önünde bir şeyler yapmamız gerektiğini düşünüyorum" demişti.

"Tekerlekli sandalyede miyiz yoksa yürüteçle mi? Belki" diye espri yapmıştı.

Bullock ve Reeves en son 2006'da Göl Evi (The Lake House) adlı romantik film için yeniden bir araya gelmişti.

Independent Türkçe



Meşhur zombi serisinin yönetmeni: "Vahşet kaçınılmaz"

Danny Boyle'un uzun zamandır beklenen devam filmi 28 Yıl Sonra, iPhone 15 Pro Max'le çekildi (Sony Pictures Releasing)
Danny Boyle'un uzun zamandır beklenen devam filmi 28 Yıl Sonra, iPhone 15 Pro Max'le çekildi (Sony Pictures Releasing)
TT

Meşhur zombi serisinin yönetmeni: "Vahşet kaçınılmaz"

Danny Boyle'un uzun zamandır beklenen devam filmi 28 Yıl Sonra, iPhone 15 Pro Max'le çekildi (Sony Pictures Releasing)
Danny Boyle'un uzun zamandır beklenen devam filmi 28 Yıl Sonra, iPhone 15 Pro Max'le çekildi (Sony Pictures Releasing)

2002 yapımı 28 Gün Sonra'nın (28 Days Later) uzun süredir beklenen devamıyla 20 yılı aşkın bir sürenin ardından geri dönen yönetmen Danny Boyle ve yazar Alex Garland, 28 Yıl Sonra (28 Years Later) hakkında merak edilenleri yanıtladı. 

Milyoner'le (Slumdog Millionaire) 2009'da En İyi Yönetmen Oscar'ını kazanan Danny Boyle, "Filmdeki vahşet ve cinsellik sahneleri hakkında stüdyodan 'Buraları keselim' gibi bir uyarı aldınız mı?" sorusunu şöyle cevapladı:

Korkuya dair en müthiş şeylerden biri şu ki, hikayenizin etkileyiciliğini en üst seviyeye çıkarmanız bekleniyor. Bunu dramalarda ya da romantik filmlerde de bekleyebilirler ama korkuda vahşet kaçınılmaz, en azından kısmen. Biz bunu arka planda çocuklar ve doğanın güzelliğiyle temsil edilen bir masumiyet anlayışıyla karşı karşıya getirmeye bayıldık. Bu iki güç, etkinin en üst seviyeye çıkmasını sağladı. Bizim prensibimiz buydu ve stüdyo da bunu destekledi.

Alex Garland'a da seriyi devam ettirecek filmin senaryosunu yazıp yazmadığı soruldu.

Ünlü senarist, "Kısa cevap şu: Fikrim var, plan yaptım ama senaryo yok. Ne olacak göreceğiz" dedi. 

Alfie Williams, Jodie Comer, Aaron Taylor-Johnson ve Ralph Fiennes gibi yıldızların rol aldığı film, eleştirmenler tarafından beğenildi. 

Çarşamba günü Londra'da yapılan dünya prömiyeri sonrasında halihazırda 141 incelemeyle eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da yüzde 92'lik bir beğeni puanı yakalayan yapım, son derece güçlü bir çıkış yaptı. 

28 Yıl Sonra'nın bu skoru, seri için bir rekora işaret ediyor. 28 Gün Sonra, yüzde 87'lik bir beğeni oranına sahip. 28 Hafta Sonra'nın (28 Weeks Later) skoru ise yüzde 72.

Independent Türkçe, Variety, Hollywood Reporter