Gossip Girl'den şaşırtan itiraf

ABD'li oyuncu, Gossip Girl'den eski rol arkadaşı Leighton Meester'la evli olan Adam Brody'yle oynadığı yeni dizisi Nobody Wants This'in tanıtımı sırasında dizi hakkında konuştu

Fotoğraf: AP
Fotoğraf: AP
TT

Gossip Girl'den şaşırtan itiraf

Fotoğraf: AP
Fotoğraf: AP

Gossip Girl'ün (Dedikoducu Kız) New York'ta geçmesi dizi için muazzam bir odak noktasıydı, öyle ki şehir sık sık başlı başına bir "karakter" olarak anılıyordu. Ancak görünüşe göre bir yıldızın dizinin nerede çekildiğinden haberi yokmuş.

Kristen Bell, diziye adını veren gizemli karakter Gossip Girl'ü seslendiriyordu. Gossip Girl'ün kimliği dizinin 2012'deki finalinde tartışmalı bir şekilde ortaya çıkmıştı.

Halihazırda bir başka Gossip Girl yıldızı Leighton Meester'la evli olan rol arkadaşı Adam Brody'yle birlikte yeni Netflix dizisi Nobody Wants This'in tanıtımını yapıyor.

Bustle'a verdiği röportajda Bell, yakın zamana kadar dizinin nerede çekildiği hakkında hiçbir fikri olmadığını açıkladı:

Komik olan şu ki, Gossip Girl olarak Los Angeles'ta sadece mikrofon başındaydım; onlarla birlikte hiç çekim yapmadım.

Brody'ye, "Nerede çekim yaptıklarını bile bilmiyordum. O diziyi nerede çektiler?" diye sordu.

Aktör, "Montreal'de" diye şakayla karışık cevap verdi.

Bell, "Tamam, ilk kez duyuyorum" yanıtını verince Brody, açıklık getirmek için "Aslında New York'ta" dedi.

Brody'nın kendisiyle dalga geçtiğini anlayan Bell, "Ah, New York. Şaka mı yapıyordun?" dedi. 

New York çünkü şehir bir karakterdi.

Brody röportajı yapan kişiye gülerek, "Ne kadar ilgili olduğunu görebilirsiniz" dedi.

"Mikrofona geçtim ve şımarıklığımı konuşturdum" diye yanıt veren Bell, daha sonra aslında Meester'la önceki dizilerinden Veronica Mars'ta konuk oyuncu olduğunda tanıştığını anlattı.

2007'yle 2012 arasında 6 sezon boyunca yayımlanan Gossip Girl, Manhattan'ın Yukarı Doğu Yakası'nda yaşayan bir grup ayrıcalıklı öğrencinin özel ve sosyal hayatlarının kimliği belirsiz bir blog yazarı olan "Gossip Girl" tarafından ifşa edilmesini konu alıyordu.

Nobody Wants This'de Bell, ilerici bir hahama (Brody) aşık olan bir seks blogcusu ve seri flörtçüyü canlandırıyor. Çift daha sonra kendi arkadaşlarının ve ailelerinin şüphelerini aşmak zorundadır.

dsvfev
Kristen Bell ve Adam Brody, Nobody Wants This'de(Netflix)

The Independent'tan 4 yıldızlı bir yorum dahil dizi, eleştirmenlerden olumlu dönüşler aldı.

Katie Rosseinsky, "birkaç bariz klişenin mevcut ve doğru olduğunu" ancak "keskin bir şekilde gözlemlenen ve bazen komik, yıkıcı bir şekilde ilişkilendirilebilen daha az tahmin edilebilir komik anlar için de bolca yer olduğunu" söyledi.

"Her şey romantik komedi kaçışını ve bazen acımasız gerçekçiliğin keyifli bir karışımı. Joanne ve Noah desteklemek isteyeceğiniz bir çift. Dizinin adının kendi kendini gerçekleştiren bir kehanet olmayacağı hissine kapılıyorum" diye ekledi.

Independent Türkçe



Savaşın geleceği: Casus hamamböcekleri ve drone tanklar

Savaşın geleceği: Casus hamamböcekleri ve drone tanklar
Savaşın geleceği: Casus hamamböcekleri ve drone tanklar
TT

Savaşın geleceği: Casus hamamböcekleri ve drone tanklar

Savaşın geleceği: Casus hamamböcekleri ve drone tanklar
Savaşın geleceği: Casus hamamböcekleri ve drone tanklar

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte Almanya, askeri teknoloji alanında "casus hamamböcekleri" ve yapay zeka destekli robotlarla atılım planlıyor.

Almanya'nın en büyük savunma girişimi Helsing'in kurucu ortağı Gundbert Scherf, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin her şeyi değiştirdiğini söylüyor.

Almanya, ABD desteğinin artık daha belirsiz olması nedeniyle kendi savunma sanayisini yeniden yapılandırıyor. 2029'a kadar savunma bütçesini üç katına çıkararak 162 milyar euroya yükseltmeyi planlıyor.

Geçen yıl değeri 12 milyar dolara çıkan şirketin kurucu ortağı Scherf, bu yatırımın büyük kısmının yapay zeka, dronelar, mini denizaltılar ve hatta "casus hamamböcekleri" gibi yeni teknolojilere aktarılacağını söylüyor.

Tank benzeri insansız robotlar geliştiren ARX Robotics ve hamamböceklerini sensörlerle "biyorobotlara" çeviren Swarm Biotactis de Almanya'da savaş teknolojisi sektöründe öne çıkan start-up'lar arasında yer alıyor.

Berlin yönetiminin yeni kanun değişikliğiyle bu tarz start-up'ların, Rheinmetall gibi dev savunma şirketleriyle ihale anlaşmalarında aynı masaya oturması sağlanacak.

Reuters'ın analizinde, Almanya'nın son iki yıldır küçülen ekonomisini savunma yatırımlarıyla canlandırmayı planladığına dikkat çekiliyor. Ayrıca otomotiv sektöründeki daralmanın, savunma sanayisine mühendis ve üretim kapasitesi sağladığına işaret ediliyor.

Avrupa'da savunma teknolojilerine yapılan girişim sermayesi yatırımları 2022'de 373 milyon dolarken, 2024'te 1 milyar dolara ulaştı. Almanya, son 5 yılda 1,4 milyar dolarla bu yatırım büyümesinde başı çekiyor.

ABD ve Almanya, Ukrayna'ya 5 adet Patriot hava savunma sistemi tedarik edilmesi için anlaşıldığını bu hafta duyurmuştu. Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, sevkıyat için koordinasyonun kısa sürede hızlandırılacağını belirtmişti.

Diğer yandan Almanya'nın önde gelen dergilerinden Der Spiegel'ın haberinde, Kiev'e Patriot sevkıyatlarının en erken gelecek yılın bahar döneminde gerçekleşebileceği savunulmuştu.

Independent Türkçe, Reuters, Der Spiegel