77 yaşındaki aktör meşhur rolüne dönmek için şartını açıkladı

Tüm zamanların en iyi korku filmlerinden biri kabul edilen Elm Sokağında Kabus'un 6 devam filmi, bir yeniden çevrimi ve bir televizyon dizisi var (New Line Cinema)
Tüm zamanların en iyi korku filmlerinden biri kabul edilen Elm Sokağında Kabus'un 6 devam filmi, bir yeniden çevrimi ve bir televizyon dizisi var (New Line Cinema)
TT

77 yaşındaki aktör meşhur rolüne dönmek için şartını açıkladı

Tüm zamanların en iyi korku filmlerinden biri kabul edilen Elm Sokağında Kabus'un 6 devam filmi, bir yeniden çevrimi ve bir televizyon dizisi var (New Line Cinema)
Tüm zamanların en iyi korku filmlerinden biri kabul edilen Elm Sokağında Kabus'un 6 devam filmi, bir yeniden çevrimi ve bir televizyon dizisi var (New Line Cinema)

Elm Sokağında Kabus (A Nightmare on Elm Street) serisinin yıldızı Robert Englund, meşhur rolüne geri dönmek için tek şartını açıkladı.

Englund, Jackie Earle Haley'nin rüya katili rolünü üstlendiği 2010 tarihli yapım hariç, tüm Elm Sokağında Kabus filmlerinde Freddy Krueger'ı canlandırmıştı.

14 yıl önceki yeniden çevrimden bu yana seriye yeni bir film eklenmemiş olsa da aktörün, fırsat verildiğinde ikonik rolüne dönüp dönmeyeceği de belirsizliğini koruyordu.

Korku türüne odaklanmış Amerikan haber sitesi Bloody Disgusting'in sorularını yanıtlayan Englund, Freddy rolünü sadece "Elm Sokağında Kabus'un animasyon versiyonunda" yeniden canlandırabileceğini söyledi. 

Aktör, yaşı nedeniyle meşhur seri katilin becerilerini artık canlı çekim filmlerde gerçekleştiremeyeceğini ifade etti. 77 yaşındaki aktör, bir animasyon projesi ortaya çıkarsa karakteri seslendirmeye istekli olacağını açıkladı. 

"Beni rahat bırak"

"İçimde hiç Freddy kalmadı" diyerek söze başlayan usta oyuncu, ekledi: 

Muhtemelen gerçekten üst düzey, animasyonlu bir versiyonu seslendirebilirim. Bunu yapmamın istenmesi güzel olurdu ama dövüş sahnelerini artık tek bir çekimden, tek bir açıdan daha fazla yapamayacağımı biliyorum. Ben yaşlı bir köpeğim! Beni rahat bırak.

HBO, 2019 Kasım'ında hem bir Elm Sokağında Kabus filmi hem de dizisi üzerinde çalışıldığını ve Englund'ın her iki projede de rolünü yeniden canlandırmasının beklendiğini açıklamıştı. Ancak o zamandan beri serinin devam edeceğine dair somut bir bilgi gelmedi.

Johnny Depp'i sinemaya kazandıran efsane

Wes Craven'ın yönettiği 1984 yapımı ilk Elm Sokağında Kabus'ta Englund'ın yanı sıra Heather Langenkamp, John Saxon ve Ronee Blakley rol alıyordu. Johnny Depp de ilk oyunculuk denemesini bu filmle yapmıştı.

Yaklaşık 1,1 milyon dolara mal edilen film, dünya çapında 57 milyon dolar hasılat yaparak büyük bir hit olmuştu.

Independent Türkçe, ScreenRant, Bloody Disgusting



Warner Bros CEO'su siyah Superman istememiş: Fazla 'woke'

Fotoğraf: Warner Bros/DC
Fotoğraf: Warner Bros/DC
TT

Warner Bros CEO'su siyah Superman istememiş: Fazla 'woke'

Fotoğraf: Warner Bros/DC
Fotoğraf: Warner Bros/DC

Superman'in siyah versiyonunu konu alan bir filmin Warner Bros CEO'su David Zaslav tarafından reddedildiği bildirildi.

Nisan 2022'de Warner Bros Discovery'nin CEO'su olan 65 yaşındaki Zaslav, birkaç fiyaskonun ardından DC Comics filmlerini nasıl düzelteceklerini araştırmaya başladı.

Ortaya atılan fikirlerden biri, yazar Ta-Nehisi Coates'un yurttaşlık hakları hareketi dönemindeki siyah bir Superman hakkında yazdığı iddialı bir senaryoydu.

Warner Bros'un DC eserlerini yeniden başlatma girişimlerini inceleyen bir yazıda Wall Street Journal, Zaslav'ın "fazla 'woke'" olduğu için bu fikre sıcak bakmadığını bildirdi.

Haberde ayrıca DC Studios'un yeni eş CEO'ları James Gunn ve Peter Safran'ın projeyi daha sonraki bir tarihte yeniden başlatabileceği ima ediliyor.

AV Club, Coates'un senaryosunun 2021'e kadar uzandığını ve Yıldız Savaşları (Star Wars) yönetmeni J.J. Abrams'ın yapımcılığını üstleneceği bir film için yazıldığını aktarıyor.

hyjuıo
Ta-Nehisi Coates (AP)

Coates o dönemde yaptığı açıklamada "Warner Bros, DC Films ve Bad Robot tarafından DC Genişletilmiş Evreni'ne davet edilmek benim için bir onur. Amerika'nın en ikonik efsanevi kahramanının mirasına anlamlı bir katkıda bulunmayı dört gözle bekliyorum" demişti.

Abrams da şöyle eklemişti:

Anlatılmayı bekleyen yeni, güçlü ve etkileyici bir Superman hikayesi var. Bu hikayeyi beyazperdeye taşımak için muhteşem Coates'la çalışmaktan daha fazla heyecan duyamazdık ve bu fırsat için Warner Bros ekibine müteşekkiriz.

49 yaşındaki Coates, Dünyayla Benim Aramda (Between the World and Me) adlı kitabıyla 2015 ABD Ulusal Kitap Ödülleri'nde kurgu dışı kategorisinin kazananı oldu. Dünya çapında yaptığı seyahatleri belgeleyen The Message adlı kitabını 2024'te yayımladı.

Ayrıca 2016'da Marvel Comics için yılın en çok satan çizgi romanı olan Black Panther serisini yazdı. Black Panther'ın ilk sayısı satışa çıktığı ilk ay 253 bin 259 kopya sattı. İkinci sırada 175 bin kopya satan Star Wars: Poe Dameron yer aldı.

Karakterin 50. yılı anısına çıkan kitap, kurgusal Afrika ülkesi Wakanda'dan gelen prens ve savaşçı T'Challa'nın hikayesini yeniden yazıyor. 

Diğer yandan Warner Bros ve DC Studios, James Gunn'ın yönettiği ve başrollerinde David Corenswet'in ikonik kahramanı, Rachel Brosnahan'ın Lois Lane'i ve Nicholas Hoult'un Lex Luthor'u canlandırdığı yeni bir filmle Superman'i yeniden başlattı.

Independent Türkçe