Succession'ın yapımcısından yeni dizi: Başrol belli oldu

Succession'ın final sezonu, En İyi Drama Dizisi de dahil 27 Emmy adaylığı almıştı (HBO)
Succession'ın final sezonu, En İyi Drama Dizisi de dahil 27 Emmy adaylığı almıştı (HBO)
TT

Succession'ın yapımcısından yeni dizi: Başrol belli oldu

Succession'ın final sezonu, En İyi Drama Dizisi de dahil 27 Emmy adaylığı almıştı (HBO)
Succession'ın final sezonu, En İyi Drama Dizisi de dahil 27 Emmy adaylığı almıştı (HBO)

Billy Magnussen yeni projesini buldu... Deadline'ın haberine göre, kısa süre önce iptal haberi duyurulan The Franchise dizisinin yıldızı, ABD'de AMC ve AMC+ üzerinden yayımlanacak bir drama dizisinin kadrosuna katıldı. 

Magnussen, dizide bir teknoloji patronunu canlandıracak. 39 yaşındaki aktörün oynayacağı karakter, sahip olduğu ayrıcalıklar nedeniyle gerçeklikten kopmuş bir şekilde tasvir edilecek.

Barry'nin yıldızı eşlik edecek

Dizinin arkasındaki isimse izleyicileri heyecanlandırmaya yetiyor da artıyor: Jonathan Glatzer. Succession ve Better Call Saul gibi popüler dizilerde yapımcı olarak çalışan Glatzer, sıra dışı konseptleri son derece başarılı televizyon dizilerine dönüştürebileceğini daha önce kanıtlamıştı.

Dizide Magnussen'e kara komedi türündeki Barry'den tanıdığımız Sarah Goldberg eşlik edecek. HBO draması Industry'yle de bilinen 39 yaşındaki Goldberg, Magnussen'in canlandırdığı teknoloji CEO'sunun danışmanını oynayacak. 

Collider'ın bildirdiğine göre ikili arasındaki dinamik, dizinin genel tonu açısından büyük önem taşıyacak. 

HBO'nun beğenilen dizisi Barry'de Sally Reed karakterine hayat veren Goldberg, 4 sezon boyunca Bill Hader'ın canlandırdığı baş karakterle tehlikeli bir ilişki içinde sıkışıp kalan bir kadını canlandırarak sektörde büyük takdir toplamıştı.

Yeni filmi yolda

Billy Magnussen de son yıllarda epey yoğun tempoda çalışıyor. Amerikalı aktör, bu yıl 23 Mayıs'ta vizyona girmesi planlanan canlı çekim Disney filmi Lilo & Stitch'teki Ajan Pleakley karakterine sesiyle hayat verecek.

Magnussen daha önce de Disney'le çalışarak Guy Ritchie imzasını taşıyan Aladdin'in canlı çekim uyarlamasında Prens Anders rolünü üstlenmişti. Filmde Will Smith, Mena Massoud ve Naomi Scott gibi isimler de yer almıştı.

Komediden dramaya

Komedi yeteneğiyle öne çıkan oyuncu, Jonathan Glatzer'ın Silikon Vadisi dramasında ise bambaşka bir atmosferde seyirci karşısına çıkacak. 

Magnussen, son olarak HBO'nun eğlence sektörünü tiye alan The Franchise'da Adam Randolph karakterini canlandırmıştı.

Dizi, seri süper kahraman filmleri yaratmanın işlevsiz cehenneminde sıkışıp kalan bir ekibin yaşadıklarını anlatıyordu.

Independent Türkçe, Deadline, Collider



Stranger Things'in yıldızından finale dair yürek burkan ipucu

Stranger Things, 1980'lerde kurgusal bir Amerikan kasabasında yaşanan bir dizi paranormal olayı konu alıyor (Netflix)
Stranger Things, 1980'lerde kurgusal bir Amerikan kasabasında yaşanan bir dizi paranormal olayı konu alıyor (Netflix)
TT

Stranger Things'in yıldızından finale dair yürek burkan ipucu

Stranger Things, 1980'lerde kurgusal bir Amerikan kasabasında yaşanan bir dizi paranormal olayı konu alıyor (Netflix)
Stranger Things, 1980'lerde kurgusal bir Amerikan kasabasında yaşanan bir dizi paranormal olayı konu alıyor (Netflix)

Netflix'in fenomen dizisi Stranger Things, 2023 sonunda Londra'daki West End gösteriminin ardından Broadway sahnesine taşındı. Stranger Things: İlk Gölge (Stranger Things: The First Shadow) adlı tiyatro oyunu, dün akşam New York'ta prömiyerini yaptı.

Oyun ve final sezonu bağlantılı

Stranger Things'in senaristlerinden Kate Trefry'nin kaleme aldığı yapım, televizyon dizisinde yaşananların öncesini konu alıyor.

1959'da Hawkins kasabasında geçen hikayede, diziden tanıdığımız, Winona Ryder'ın canlandırdığı Joyce ve David Harbour'ın oynadığı Hopper gibi karakterlerin lise yılları anlatılıyor. Kasabaya yeni gelen öğrenci Henry Creel'in gizemli yetenekler kazanmasıyla lise hayatı altüst oluyor.

Dizinin yaratıcıları Duffer Kardeşler, tiyatro oyununun yönetici yapımcılığını üstlendi. İkili, oyunla dizinin final sezonunun nasıl bağlantı kuracağını da planladı. 

Ross Duffer, Hollywood Reporter'a yaptığı açıklamada, "Biz 5. sezonu yazarken Kate ve yönetmen Stephen Daldry oyunun provalarını yapıyordu. En büyük önceliğimiz mitolojinin eksiksiz örtüşmesini sağlamaktı, böylece ister önce diziyi izleyin, ister oyunu izleyin, her şey birbiriyle bağlantılı olacak" diyerek ekledi:

Ayrıca oyun, 5. sezonda büyük sürprizlere dönüşecek bazı ipuçlarını da barındırıyor ama her şeyi açık etmiyor. Çünkü final sezonunun kendi başına da dimdik ayakta durmasını istiyoruz. Bu, ince bir dengeydi.

Final sezonu öncesi düzenlenen Broadway galasında, dizinin yıldızları da kırmızı halıda yer aldı. Noah Schnapp, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Jamie Campbell Bower ve Cara Buono gibi birçok yıldız, New York'taki Marquis Tiyatrosu'nda düzenlenen törene katılan isimler arasındaydı.

"Gözyaşları sel olacak"

Oyunu ilk kez izleyen 20 yaşındaki Schnapp, final sezonuyla ilgili ipuçları vererek, "İzleyiciler gerçekten yıkılacak" dedi: 

Her ne kadar üzücü olsa da dünyanın bu finali nasıl karşılayacağını görmek için sabırsızlanıyorum. Gözyaşlarının sel olacağı kesin. Ama kötü anlamda söylemiyorum; gerçekten harika bir sezon oldu ve insanlar bayılacak.

Ross Duffer ise final sezonu için "Hepimiz için uzun bir yolculuğun sonu olacak. Hem diziyi yapan ekip hem de karakterler için. Ve gerçekten şimdiye kadarki en hızlı başlangıcımızı yapıyoruz, kahramanlarımız hemen harekete geçiyor. Ama sanırım en duygusal sezonumuz da bu olacak" dedi: 

Son bölümler özellikle çok sert etki bırakacak çünkü aslında hepimizin çıktığı bu yolculuğun ve çocukluğun sonunu anlatıyor.

Independent Türkçe, Hollywood Reporter, People