HBO duyurdu: The Last of Us'ın ikinci sezon tarihi belli oldu

Ellie'yi canlandıran 21 yaşındaki Bella Ramsey, HBO'nun rekortmen dizisi Game of Thrones'daki Lyanna Mormont rolüyle çıkış yapmıştı (HBO)
Ellie'yi canlandıran 21 yaşındaki Bella Ramsey, HBO'nun rekortmen dizisi Game of Thrones'daki Lyanna Mormont rolüyle çıkış yapmıştı (HBO)
TT

HBO duyurdu: The Last of Us'ın ikinci sezon tarihi belli oldu

Ellie'yi canlandıran 21 yaşındaki Bella Ramsey, HBO'nun rekortmen dizisi Game of Thrones'daki Lyanna Mormont rolüyle çıkış yapmıştı (HBO)
Ellie'yi canlandıran 21 yaşındaki Bella Ramsey, HBO'nun rekortmen dizisi Game of Thrones'daki Lyanna Mormont rolüyle çıkış yapmıştı (HBO)

Bekleyiş sona eriyor... HBO, The Last of Us'ın ikinci sezonunun, 13 Nisan'da izleyiciyle buluşacağını duyurdu.

Pedro Pascal ve Bella Ramsey'nin başrollerini paylaştığı ilk sezon, PlayStation'ın sevilen video oyununu ekrana taşırken, ikinci sezonsa devam oyunu The Last of Us: Part II'yi konu alacak. 

Devam oyununda olduğu gibi, yeni sezon da 5 yıl sonrasına bir zaman atlamasıyla başlayacak ve yaşadıklarıyla olgunlaşmış Joel ve Ellie'yi, zombi tehdidiyle karşı karşıya getirecek.

Yeni oyuncular katıldı

Bu sezonda kadroya katılan isimler arasında Abby rolündeki Kaitlyn Dever başı çekiyor. Ona Dina'yı canlandıran Isabela Merced, Jesse rolünde Young Mazino ve Mel'i oynayan Ariela Barer eşlik ediyor. 

Ayrıca Catherine O'Hara, rolü henüz açıklanmayan bir konuk oyuncu olarak yeni sezonda yer alacak. 

Oscar adayı aktör Jeffrey Wright, The Last of Us: Part II oyunundaki rolünü yeniden canlandırmaya hazırlanıyor. 59 yaşındaki Wright, Seattle merkezli Washington Kurtuluş Cephesi'nin acımasız lideri Isaac rolüyle geri dönecek.

Video oyun serisinin ortak yaratıcısı Neil Druckmann ve senarist/yapımcı Craig Mazin, The Last of Us'ı hem yazıyor hem de dizinin yönetici yapımcılığı üstleniyor. İkili, ilk sezonda dizinin bazı bölümlerini yönetmişti. İkinci sezonda da yer yer yönetmen koltuğuna geçtiler.

"Asla sıkılmayacaksınız"

Mazin, Entertainment Weekly'ye yaptığı açıklamada, bu sezonun 7 bölümden oluşacağını ve her birinin "yoğun" olacağını söylemişti.

"Her bölüm adeta doyurucu bir yemek gibi olacak" diyen Mazin, sözlerini şöyle sürdürmüştü: 

Bu sezon 7 bölümden oluşuyor ve her biri yoğun, dolu dolu bölümler. Eğer aksiyon, dram ve kapsam, bir yapımı destansı kılan unsurlar olarak görülüyorsa, her bir bölüm izleyiciyi sarsacak kadar güçlü olacak. Asla sıkılmayacaksınız.

HBO, yeni sezona dair birkaç kısa tanıtım videosu ve görsel yayımlamıştı. Ancak henüz uzun ve kapsamlı bir fragman paylaşılmadı. 

Sezonun, oyundaki hikayenin ne kadarını işleyeceği henüz tam olarak bilinmiyor. 

4 sezon sürecek

HBO yöneticisi Francesca Orsi, geçen hafta Deadline'a verdiği röportajda, dizinin 4 sezon sürmesinin planlandığını söylemişti. Bu da ikinci oyunun yalnızca küçük bir kısmının ikinci sezona dahil edileceği anlamına geliyor.

The Last of Us, HBO'nun Game of Thrones'un finalinden bu yana en büyük yapımlarından biri olmuş, bölümleri platformlar arası ortalama 30 milyon izleyiciye ulaşmış ve 8 Emmy kazanmıştı. 

Storm Reid ve Nick Offerman, konuk oyuncu dallarında ödüle layık görülen isimler arasındaydı.
Independent Türkçe, Variety, Deadline, Hollywood Reporter, Entertainment Weekly



ABD'de yaşayan Çinli, Kuzey Kore'ye silah kaçırdığını itiraf etti

Fotoğraf: AFP
Fotoğraf: AFP
TT

ABD'de yaşayan Çinli, Kuzey Kore'ye silah kaçırdığını itiraf etti

Fotoğraf: AFP
Fotoğraf: AFP

ABD Adalet Bakanlığı, ülkede yasadışı şekilde ikamet eden Çinli bir erkek, Kuzey Kore'ye silah, mühimmat ve hassas askeri teknoloji kaçakçılığı yaptığını itiraf etti.

2013'te vizesinin süresi dolduktan sonra ülkede kalmaya devam eden 42 yaşındaki Shenghua Wen, Uluslararası Acil Ekonomik Yetkiler Yasası'nı (IEEPA) ihlal etmek için komplo kurduğunu ve yabancı bir hükümetin yasadışı ajanı olarak faaliyet gösterdiğini itiraf etti. Wen, Aralık 2024'te Kaliforniya'da gözaltına alındı ve halen federal gözaltında tutuluyor.

Savcılara göre Wen, 2012'de ABD'ye giriş yaptı ve gelmeden önce Pekin'deki Kuzey Kore büyükelçiliğinde Kuzey Koreli yetkililerle görüştü. Savcılar, bu yetkililerin Wen'e ABD'nin yaptırımlarını ihlal ederek Pyongyang adına silah ve hassas ekipman temin etmesini talimat verdiğini iddia etti.

IEEPA, ABD Başkanı'nın ulusal güvenliğe tehdit oluşturan ülkelerle ticareti kısıtlamasına izin veriyor ve Kuzey Kore, kapsamlı Amerikan ve uluslararası yaptırımlara tabi.

2023'te Wen, Kaliforniya'nın Long Beach Limanı'ndan Çin'e en az üç konteynır ateşli silah sevk etti. Bir sevkıyat, Ocak 2025'te Hong Kong üzerinden Kuzey Kore'nin Nampo limanına ulaştı.

ABD Adalet Bakanlığı'na göre Wen, sahte ihracat belgeleri kullanarak kargonun gerçek içeriğini gizledi. Örneğin bir konteyneri buzdolabı diye yanlış beyan etti.

Kaçakçılığı kolaylaştırmak için Wen, Kuzey Koreli bağlantılarıyla ilişkili aracılar tarafından havale edilen fonlarla Teksas'ın Houston kentinde bir silah şirketi satın aldı.

Silahları nakliye için Teksas'tan Kaliforniya'ya karayoluyla taşıdı. Savcılar, Wen'in ayrıca yaklaşık 60 bin adet 9 mm mühimmat satın aldığını, izinsiz veya gizli iletişimleri tespit etmek için tasarlanmış bir kimyasal tehdit tanımlama cihazı ve bir geniş bant alıcısı temin ettiğini öne sürdü.

Buna ek olarak hava araçlarına monte edilebilen bir termal görüntüleme sistemi ve bir sivil uçak motoru da dahil askeri sınıf ürünler elde etti veya elde etmeye çalıştı.

Yetkililer, Kuzey Koreli yetkililerin bu planı finanse etmek için Wen'e yaklaşık 2 milyon dolar aktardığını söyledi. Kaliforniya'daki ABD Savcılığı, "Wen, ilgili tüm zamanlarda Kuzey Kore'ye ateşli silah, mühimmat ve hassas teknoloji sevk etmenin yasadışı olduğunu bildiğini itiraf etti. Ayrıca mühimmat, ateşli silah ve yukarıda açıklanan cihazları ihraç etmek için gerekli lisanslara hiç sahip olmadığını da itiraf etti" dedi.

Ayrıca Kuzey Kore hükümet yetkililerinin talimatıyla hareket ettiğini ve yasaların gerektirdiği şekilde, Kuzey Kore'nin talimatı ve kontrolü altında ABD'de faaliyet gösterdiğini ABD Adalet Bakanı'na bildirmemiş olduğunu itiraf etti.

Wen'in cezası 18 Ağustos'ta açıklanacak. IEEPA'yı ihlal ettiği için 20 yıla kadar hapis cezası ve kayıtsız yabancı ajan olarak faaliyet gösterdiği için 10 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya.

Independent Türkçe