Quentin Tarantino, Netflix için çekilecek Bir Zamanlar... Hollywood'da'nın (Once Upon a Time in... Hollywood) devam filminin yönetmenliğini neden üstlenmediğini anlattı.
Nisanda yapılan duyuruda, Brad Pitt'in Cliff Booth rolünü yeniden canlandıracağı açıklanmıştı. Ancak büyük bir sürprizle projeyi yönetecek isim Tarantino değil, David Fincher oldu.
İki Oscar ödüllü yönetmen, The Church of Tarantino podcast'inde, devam halkasını yönetmek istememesinin nedenlerinden birinin "10. ve son filminin" bir devam projesi olmasını istememesi olduğunu söyledi:
Senaryoyu çok seviyorum ama yine aynı yolda yürüdüğümü hissettim. Bu da beni heyecanlandırmadı. Son filmimde yeniden bilmediğim bir alanda olmalıyım, keşfedilmemiş bir bölgede bulunmalıyım.
Tarantino ayrıca Fincher'ın projeye uygun isim olduğunu belirterek meslektaşını övdü:
Bence David Fincher'la ben dünyanın en iyi iki yönetmeniyiz. Fincher'ın benim işimi uyarlamak istemesi, çalışmalarımın ciddiye alınması gerektiğini gösteriyor.
Ünlü yönetmen, filmin senaryosunu kendisinin yazdığını ve yapımcı olarak projede yer aldığını da vurguladı:
İsrail ve burası arasında gidip geliyorum, bu yüzden her gün sette olmayacağım. Ama bana ihtiyaç duyarlarsa orada olacağım.
Tarantino ayrıca, uzun süre son filmi olarak planladığı The Movie Critic'ten neden vazgeçtiğini de açıkladı. Bu proje bir dönem televizyon dizisi olarak da geliştirilmişti.
Onu gerçekten çok sevdim. Kendime meydan okumuştum: Dünyanın en sıkıcı mesleğini alıp ilgi çekici bir şeye dönüştürebilir miyim? Kim lanet bir film eleştirmeni hakkında dizi izlemek ister? Kim The Movie Critic adlı bir filmi izlemek ister? Test buydu. Eğer bir film ya da dizi eleştirmeni hakkında izlenebilir bir iş çıkarabiliyorsam, bu bir başarıdır.
Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Deadline