Netflix'in 10 Eylül'de yayına giren yeni dizisi Ölü Kızlar (Las Muertas), eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da tam puan almayı başardı.
Henüz birçok izleyicinin radarına girmemiş olsa da mini dizi, yüzde 100 beğeni puanıyla yayın devi için büyük bir başarıya imza attı.
Dizi, platformun en çok izlenenler listesinde şimdilik 10. sırada yer alsa da eleştirmenleri derinden etkilemiş durumda. 6 bölümlük mini dizi, Meksikalı romancı Jorge Ibargüengoitia'nın romanından uyarlandı. Ünlü yazar Selman Rüşdi, kitabı şu sözlerle tanımlamıştı:
Bu, muazzam bir yeteneğe sahip Meksikalı bir romancının İngilizcedeki ilk eseri. Onun bu harika romanı, küçük bir kasaba genelevinin bahçesinde 6 seks işçisinin cesedinin bulunmasına dayanıyor. Ibargüengoitia, polis raporu kadar sade bir üslupla cinayetleri, sebeplerini, toplumu ve en eski mesleklerden biri olan seks işçiliğinin hâlâ gizemini koruyan dünyasını inceliyor. Ancak bu kuru bir sosyoloji ya da kriminoloji çalışması değil; hem dokunaklı hem de acımasızca komik bir kara mizah eseri. Seks ve şiddeti bir araya getiren güçlü ve eğlenceli bir kurgu...
Yayın devi, 18 yaş altına uygun olmadığını belirttiği ve her biri 60 ila 80 dakika süren 6 bölümden oluşan dizinin konusunu şöyle özetliyor:
Jorge Ibargüengoitia'nın romanından uyarlanan dizi, acımasız katillere dönüşen Baladro kardeşlerin 1960'ların Meksika'sında kurduğu genelev imparatorluğunun hikayesini anlatıyor.
Forbes, "Gerçek olaylara dayanan bu yapım mini dizi formatında olduğundan, ne kadar popüler olursa olsun devam sezonu planlanmıyor. Yine de kulaktan kulağa yayılan olumlu yorumlarla listede üst sıralara çıkabilir" ifadelerini kullandığı haberinde, Netflix'in projeyi sahiplenmesini akıllıca bir hamle olarak değerlendirdi.
Meksika merkezli El Universal gazetesi, "Dizi öyle titizlikle işliyor ki izleyicide bir sonraki bölümü seyretme ihtiyacı yaratmakla kalmıyor; Estrada ayrıca her bölümü türler arası bir filme dönüştürüyor" ifadelerini kullandı.
LeisureByte ise "Ölü Kızlar, çaresizlik ve açgözlülükle yoğrulmuş iki acımasız kız kardeşin hikayesini anlatan sarsıcı ama bir o kadar da sürükleyici bir dizi" yorumunu yaptı.
Independent Türkçe, Forbes, Metro, El Universal, LeisureByte