Gişe canavarı Korku Seansı (The Conjuring) serisinin, Cadılar Bayramı'nda sürpriz bir duyuruyla gündeme gelen öncülü First Communion'ın vizyon tarihi açıklandı.
Uzun soluklu serinin "son halkası" diye lanse edilen Korku Seansı: Son Ayin (The Conjuring: Last Rites), dünya genelinde bir korku filmi için tüm zamanların en büyük açılışına imza atmıştı. Bu başarının ardından New Line ve Atomic Monster'ın seriyi sürdürme konusunda "Neden olmasın?" noktasına geldiği belirtiliyor.
Son Ayin, 55 milyon dolarlık bütçesine karşılık dünya gişesinde 495 milyon dolar hasılat elde etmişti. Annabelle yan filmleri de dahil olmak üzere Korku Seansı evreninin toplam gişe hasılatı ise halihazırda 2,7 milyar doları aşmış durumda.
Variety'nin aktardığına göre First Communion'ın, 10 Eylül 2027'de sinemalarda gösterime girmesi planlanıyor. Konusuna dair detaylar şimdilik gizli tutulan filmi, ilk uzun metraj yönetmenlik denemesine hazırlanan Rodrigue Huart'ın çekmesi bekleniyor.
Senaryoyu ise, "hak ettiği değeri görmediği" yorumları yapılan korku filmi Otopsi'yi (The Autopsy of Jane Doe) kaleme alan Richard Naing ve Ian Goldberg'ün yazacağı belirtiliyor.
Öncül filmin, iblis araştırmacıları Ed ve Lorraine Warren karakterlerini de geri getireceği kesinleşmiş görünüyor. İlk haberlere göre yapımın, çiftin "gençlik yıllarına" odaklanması bekleniyor. Bu nedenle, serinin yıldızları Vera Farmiga ve Patrick Wilson'ın rollerini yeniden canlandırması beklenmiyor. Bunun yerine daha genç Ed ve Lorraine'i canlandıracak iki yeni oyuncunun kadroya dahil edilmesi ihtimaller arasında.
Independent Türkçe, GamesRadar, Variety