George R.R. Martin, House of the Dragon'ın ikinci sezonuyla ilgili ilk izlenimlerini paylaştı

Taht Oyunları'nın (Game of Thrones) yaratıcısına Londra gezisi sırasında özel bir ön izleme sunuldu

(AP)
(AP)
TT

George R.R. Martin, House of the Dragon'ın ikinci sezonuyla ilgili ilk izlenimlerini paylaştı

(AP)
(AP)

Taht Oyunları'nın yaratıcısı George R. R. Martin, HBO'nun prequel (orijinal yapımdaki olayların öncesini anlatan dizi ya da film -çn.) dizisi House of the Dragon'ın ikinci sezonunun ilk iki bölümüyle ilgili kararını verdi.

75 yaşındaki yazar, "Güçlü, duygusal, iç burkucu, yürek parçalayıcı" diye yazdı.

Britanya'ya Ziyaret (A Visit to Old Blighty) başlıklı blog yazısında Martin, yakın zamanda Londra'ya yaptığı iki buçuk haftalık ziyaret sırasında dizi sorumlusu Ryan Condal'ın yeni bölümlerin özel bir ön izlemesini kendisine sunduğunu açıkladı.

Gezinin en önemli anı, Ryan'ın bana House of the Dragon'ın ikinci sezonunun ilk iki bölümünün ön gösterimini izletmesiydi (Tabii ki kaba kurguyu). Elbette, kendi işime dayanan herhangi bir şey hakkında konuşurken pek objektif olamıyorum... Ama söylemeliyim ki, her iki bölümün de harika olduğunu düşündüm. (Ve henüz bitmediler bile). Hatırlatayım, dizi karanlık. Çok karanlık. Sizi ağlatabilir (ben ağlamadım ama arkadaşlarımdan biri ağladı). Güçlü, duygusal, iç burkan, yürek parçalayan. Tam da benim sevdiğim türden. (Ne diyebilirim ki? Shakespeare'le büyüdüm ve en çok trajedileri ve tarih oyunlarını seviyorum).

Yazar, House of the Dragon ekibiyle toplam üç gün geçirdiğini ve bu süre içinde yeni dizinin çekildiği stüdyoyu da ziyaret ettiğini açıkladı.

Matt Smith, House of the Dragon'ın birinci sezonunda (HBO)
Matt Smith, House of the Dragon'ın birinci sezonunda (HBO)

Martin, "Film setlerine yabancı değilim" diye yazdı.

Ama daha önce gördüğüm hiçbir şey Londra'daki Leavesden Stüdyoları'nda inşa edilen Kızıl Kale ve Ejderha Kayası setleriyle kıyaslanamaz. DEVASA, çarpıcı ve o kadar gerçekçi ki kendimi bir zaman geçidinden Ortaçağ Westeros'una geçmiş gibi hissettim.

HBO yeni sezon için henüz bir yayın tarihi açıklamadı ancak dizinin gelecek yaz gösterime girmesi bekleniyor.

Martin ayrıca Condal ve yazar ekibiyle House of the Dragon'ın planlanan üçüncü ve 4. sezonlarını görüşmek üzere iki gün geçirdiğini de açıkladı. Martin, "Heyecan verici ve eğlenceli görüşmelerdi, bazı iyi işler çıkardık...Ancak iki gün yeterli değildi" diye yazdı.

Ele alınacak o kadar çok konu var ki 20 günün yeterli olacağından bile emin değilim.

Geçen yıl The Independent'a kapsamlı bir röportaj veren Martin, 2010'da Taht Oyunları setine yaptığı ilk ziyaretleri anlatmıştı. Martin, "Büyüleyiciydi" demişti.

Şöyle bir şeydi: İşte benim karakterlerim, canlanmışlar. Söyledikleri şeyleri söylüyorlar. Sahne hemen hemen yazarken hayal ettiğim gibiydi. Benzersizdi.

Independent Türkçe 



Özel efektleriyle övgü toplayan bilimkurgu izleyenleri ekrana kilitliyor

The Wandering Earth'ün başrollerinde Wu Jing, Qu Chuxiao ve Zhao Jinmai yer alıyor (Netflix)
The Wandering Earth'ün başrollerinde Wu Jing, Qu Chuxiao ve Zhao Jinmai yer alıyor (Netflix)
TT

Özel efektleriyle övgü toplayan bilimkurgu izleyenleri ekrana kilitliyor

The Wandering Earth'ün başrollerinde Wu Jing, Qu Chuxiao ve Zhao Jinmai yer alıyor (Netflix)
The Wandering Earth'ün başrollerinde Wu Jing, Qu Chuxiao ve Zhao Jinmai yer alıyor (Netflix)

Çin yapımı bilimkurgu filmi The Wandering Earth, Netflix'te yeniden keşfediliyor. Film, özellikle görsel efektleriyle büyük övgü topluyor.

Bir eleştirmen, Netflix'teki bu yapımı "bilimkurgu dünyasına kaçış arayanlar için en iyisi" sözleriyle yorumlarken, film 2019'daki çıkışından bu yana geniş yankı uyandırmaya devam ediyor.

Cixin Liu'nun öyküsünden uyarlanan bu etkileyici yapım, izleyiciyi uzayda geçen cesur bir maceraya davet ediyor. Astronotlar, Dünya'yla Jüpiter arasındaki felaketle sonuçlanacak çarpışmayı önlemek için zorlu bir göreve çıkıyor.

Mütevazı bütçesine rağmen beklentilerin üzerine çıkan The Wandering Earth, Çinli sinemacıların iddialı prodüksiyonuyla Hollywood yapımlarıyla yarışacak seviyede bir görsel şölen sunmayı başarıyor.

Her ne kadar hikaye akışıyla ilgili eleştiriler yapılsa da film, çoğunlukla "inanılmaz özel efektleri"yle sinemaseverleri şaşkına çevirdi.

Eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da öne çıkan bir paylaşımda şu yorum yer alıyor: 

The Wandering Earth, hikaye bakımından yeni bir şey sunmuyor olabilir ama son yıllarda Hollywood'da izlediğimiz büyük bütçeli gişe filmleriyle yarışabilecek düzeyde ve Çin'in bu alanda ciddi bir güç olduğunu kanıtlıyor.

Bir sinemasever filmle ilgili şöyle yazdı: 

Beğendim: Etkileyici özel efektler ve orijinal bir hikaye. Sanırım dünyayı bu kez ABD'nin değil, tüm insanlığın birlikte kurtardığı tek film bu.

Bir izleyiciyse filmin tekrar izlenebilirliğine dikkat çekerek, "5 kez seyrettim. Her seferinde daha keyifli ve daha etkileyici oluyor. Eğer Çin kahramanlığı ve mitolojisine aşina değilseniz, anlatının bazı inceliklerini yakalamakta zorlanabilirsiniz" yorumunu yaptı.

Bir eleştirmenin yorumuysa şöyleydi: 

The Wandering Earth derin bir film değil ama sinema açısından bir başarı.

Benzer bir başka yorumda ise şu ifadelere yer verildi: 

Bu film kesinlikle iddialı ve abartılı ama böylesine muhteşem görünen bir yapımı izlemek gerçekten hipnotize edici.

Independent Türkçe, Daily Record, Mirror