euters'in haberine göre bir yetkili bugün yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nde tutulan İsrailli rehinelerin serbest bırakılması için bir anlaşmaya varılması amacıyla, İsrail ve Hamas arasında yürütülen arabuluculuk müzakerelerinin birkaç gün içinde yeniden başlayacağını söyledi.
Konunun hassasiyeti nedeniyle isminin açıklanmaması koşuluyla konuşan kaynak, görüşmeleri yeniden başlatma kararının İsrail istihbarat servisi (Mossad) başkanının CIA direktörü ve arabuluculuk yapan Katar başbakanı ile görüşmesinin ardından alındığını belirtti.
Kaynak , "Toplantının sonunda müzakerelerin, arabulucular Mısır ve Katar'ın öncülüğünde ve ABD'nin aktif katılımıyla yeni öneriler temelinde bu hafta başlaması kararlaştırıldı" ifadelerini kullandı.