Beyrut'taki Refik Hariri Uluslararası Havalimanı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 23 Şubat Pazar günü yerel saatle 12:00'den aynı gün 16:00'ya kadar havalimanının kapalı olacağını ve iniş ve kalkışların durdurulacağını duyurdu.
Bu tarih Hizbullah eski Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın resmi cenaze töreninin yapılacağı gün.
Nasrallah'ın cenazesinin havaalanı yolunda kaldırılacağı gün Beyrut'a gidiş-dönüş çok sayıda bilet kesildi.
Refik Hariri Uluslararası Havalimanı güzergâhı geçtiğimiz hafta Hizbullah destekçilerinin gösterilerine sahne olmuş, bir İran uçağının inişinin engellenmesinin ardından Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Görev Gücü (UNIFIL) kuvvetlerine saldırı düzenlenmişti.
Air France ve Emirates Havayolları cenaze töreni nedeniyle 23 Şubat'ta Lübnan'a yapacakları uçuşları iptal ettiklerini duyurdu.
Hizbullah Genel Sekreteri Naim Kasım, Nasrallah ve eski Genel Sekreter Haşim Safiyuddin'in cenaze töreniyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, en geniş katılımın sağlanması gerekliliğine işaret etti.