Suriye ve İsrail arasında yakın zamanda bir güvenlik anlaşması imzalanacağına dair işaretler, Tel Aviv'in güney Suriye'deki Dürzi çoğunluklu Süveyda eyaletiyle kurulması konusunda ısrar ettiği "insani koridor" konusundaki anlaşmazlık nedeniyle azaldı. Bu öneri, Şam hükümeti tarafından reddedildi.
Şarku'l Avsat'ın Reuters'ten aktardığına göre ajans dört kaynağa dayandırdığı haberinde, iki ülke arasında bir güvenlik anlaşmasına varma çabalarının, İsrail'in Süveyda'ya "insani koridor" açılmasına izin verilmesi talebi nedeniyle son dakikada sekteye uğradı.
Anlaşma, Süveyda Valiliği'ni de kapsayan silahsızlandırılmış bir bölge kurulmasını amaçlıyordu. Suriyeli bir kaynak ve Washington'daki bir başka kaynak, İsrail'in koridor konusundaki yeni taleplerinin bu hafta bir anlaşmanın duyurulması planlarını engellediğini söyledi.
Ayrıca Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Suriye'ye yönelik saldırılarının, ülkenin birliğini ve istikrarını tehdit eden terör örgütlerini cesaretlendirdiğini belirterek, bu örgütlerin Suriye'nin geleceğinde yeri olmadığını vurguladı. Türkiye, Suriye'nin kuzeydoğusundaki bazı bölgeleri kontrol eden Kürt gruplarını terör örgütü olarak nitelendiriyor.