Ürdün ordusu, bugün yaptığı açıklamada, hava savunma sistemlerinin İran'dan fırlatılan 4 füzeyi engelleyerek düşürdüğünü duyurdu. Açıklamada, olayda can kaybı ya da maddi hasar meydana gelmediği belirtildi.
Şarku’l Avsat’ın AFP’den aktardığına göre Ürdün Silahlı Kuvvetleri Genel Komutanlığı'ndan sorumlu bir askeri yetkili yaptığı açıklamada, "Hava savunma sistemleri bugün erken saatlerde İran topraklarından Ürdün hava sahasına giren 4 füzeyi tespit ederek imha etti" ifadelerini kullandı.
Yetkili, füzelerin herhangi bir can kaybına veya maddi hasara yol açmadığını belirterek, "Önleme operasyonu, krallığın egemenliğini, güvenliğini ve vatandaşlarının korunmasını sağlamak amacıyla alınan operasyonel tedbirler kapsamında yüksek etkinlikle gerçekleştirildi" dedi.
Açıklamada ayrıca, "Krallığın egemenliğine yönelik herhangi bir girişim veya hava sahasının ihlali, yürürlükteki angajman kuralları ve ulusal çıkarların gerektirdiği çerçevede kararlılıkla karşılanacaktır" ifadelerine yer verildi.
Yetkili, "Silahlı kuvvetler, ülkeyi korumak ve güvenliği ile istikrarını savunmak için gerekli bütün önlemleri almaktan geri durmayacaktır" açıklamasında bulundu.
Öte yandan İran Devrim Muhafızları, kendisine bağlı Fars Haber Ajansı’nda yar alan açıklamasında, bugün Ürdün'deki bir "ABD hava üssünün" balistik füzelerle hedef alındığını duyurdu.
Ürdün ordusu daha önce yaptığı açıklamada, dün erken saatlerde İran'dan fırlatılan 4 füzenin ülke topraklarına düştüğünü, ancak herhangi bir yaralanma yaşanmadığını bildirmişti.
Ürdün ayrıca perşembe günü İran'dan fırlatılan 8 füzeyi engellediğini açıklamış, İran Devrim Muhafızları ise saldırının ABD tarafından kullanılan bir askeri üssü hedef aldığını ileri sürmüştü.
Amman yönetimi, Ürdün topraklarında yabancı askeri üs bulunmadığını vurguluyor. Ancak çeşitli ülkelerden sınırlı sayıda asker, iş birliği ve eğitim anlaşmaları kapsamında bazı Ürdün ordusu üslerinde konuşlandırılmış durumda.
Ürdün ordusu, nisan ayının başında yaptığı açıklamada, 28 Şubat'ta Ortadoğu'da başlayan savaşın ardından İran tarafından ülkeye yönelik 281 füze ve insansız hava aracı saldırısı düzenlendiğini, bunlardan 261'inin engellendiğini bildirmişti.
Yetkililere göre söz konusu saldırılarda yaklaşık 30 kişi yaralandı ve yaralıların tamamı hastanelerden taburcu edildi.