Irak, on yıl süren kısıtlamanın ardından dün askeri operasyon bölgesi olarak belirlenen bölgelerin sivil hava trafiğine açıldığını duyurdu.
Musul vilayetinin en kuzeyinden Anbar çölünün güneyine kadar uzanan bu bölgeler, ağırlıklı olarak Irak hava kuvvetlerinin yanı sıra DEAŞ’a karşı mücadele eden uluslararası koalisyon (DMUK) güçlerinin hava operasyonları için kullanılıyordu. Şarku’l Avsat’ın aldığı bilgiye göre Irak, söz konusu bölgeleri 2016 yılının sonlarından itibaren sivil uçuşlara kapatmıştı.
Irak Ulaştırma Bakanlığı, Hava Operasyonları Merkezi bünyesindeki Hava Sahası Yönetim Ekibi’nin, Irak Havacılık Bilgi Yayını’nda askeri hava sahası olarak gösterilen bölgelerin artık askeri operasyonlarda kullanılmadığını teknik olarak doğruladığını açıkladı.