New York’ta bir jüri heyeti, eski ABD Başkanı Donald Trump’a ‘saldırı ve hakaret’ suçundan yazar E. Jean Carroll’a 5 milyon dolar ödeme cezası verdi.
Carroll’un 1996 yılında kendisine tecavüz ettiğine yönelik suçlamalarıyla ilgili ise jüri Trump için beraat kararı verdi.
Jüri kararının hemen ardından Trump, Truth Social platformunda kararla ilgili, “Bu kadının kim olduğunu bilmiyorum. Bu karar utanç verici ve tarihin en büyük cadı avının devamıdır” ifadelerini kullandı.
Carroll, Trump’ı tecavüzün yanı sıra 2019 yılında davayı açıklamasının ardından yalan söylediğini belirterek adını karalamaya çalışmakla da suçladı.
Eski Başkan jüriye sunduğu yeminli ifadede, Carroll’u ‘yalancı ve hasta biri’ olarak n. niteledi. Avukatları ise Carroll’u ‘para kazanmak ve siyasi amaçlar için’ böyle bir suçlama uydurmakla itham etti.
Bu dava, yetişkin filmleri oyuncusu Stormy Daniels davası, Georgia eyaletinde seçimlere müdahale davası ve Florida, Mar-a-Lago’daki evinde sakladığı gizli belgeler davası da dahil olmak üzere Eski Başkan’ın karşı karşıya kaldığı bir dizi yasal sorunun devamı. Adalet Bakanlığı, 6 Ocak 2021’de Kongre Binası’na düzenlenen saldırı olaylarında şiddeti teşvik ettiği iddiasıyla Eski Başkan’a suçlamada bulunma ihtimalini de değerlendiriyor.