ABD Cumhuriyetçi Kongre Üyesi Gazze'ye Nükleer Bomba atılması çağrısında bulundu

Filistin meselesini "şeytani bir mesele" olarak niteledi

Cumhuriyetçi ABD Kongre Üyesi Randy Fein (AP)
Cumhuriyetçi ABD Kongre Üyesi Randy Fein (AP)
TT

ABD Cumhuriyetçi Kongre Üyesi Gazze'ye Nükleer Bomba atılması çağrısında bulundu

Cumhuriyetçi ABD Kongre Üyesi Randy Fein (AP)
Cumhuriyetçi ABD Kongre Üyesi Randy Fein (AP)

ABD Kongresi'nde Cumhuriyetçi Milletvekili Randy Fine, Fox News kanalına verdiği röportajda “Gazze'yi nükleer silahlarla bombalamak” çağrısında bulundu.

Fine, dün gece Washington'daki Yahudi Müzesi önünde Amerikan Yahudi Komitesi'nin düzenlediği bir etkinlik sırasında İsrail Büyükelçiliği çalışanları iki kişinin vurulmasının ardından, “Gerçek şu ki Filistin meselesi kötü bir mesele” dedi.

Şarku’l Avsat’ın The Times of Israel'den aktardığına göre Fine, "(Gazze'deki) çatışmanın tek sonu, İslamcı terörizmi destekleyenlerin tam ve eksiksiz teslim olmasıdır" ifadesini kullandı.

Fine şöyle devam etti: “İkinci Dünya Savaşı'nda Nazilerle teslim olmaları için müzakere etmedik. Japonlarla teslim olmaları için müzakere etmedik. Japonları koşulsuz teslim olmaları için iki kez bombaladık... Burada da aynı şey yapılmalı. Bu kültürde derin bir hata var ve bu hata ortadan kaldırılmalı.”

Washington'da, İsrail Büyükelçiliği çalışanlarını Yahudi Müzesi'ndeki bir törenden çıkarken öldüren zanlının cinayet nedenleri hala soruşturuluyor. Saldırgan, “Özgür Filistin” sloganları atarak saldırısını gerçekleştirdi ve ardından “antisemitik” olduğu gerekçesiyle geniş tepki topladı. İsrail, bu saldırının İsrail'e karşı “kışkırtma” olduğunu değerlendirdi.

Soruşturmaya yakın bir kaynak, saldırganın 31 yaşındaki Chicago'lu Elias Rodriguez olduğunu tespit ettikten sonra, polisin şüphelinin grubu rastgele hedef aldığını, gelmeden önce belirli bir hedefi olmadığını ve o anda mekândan ayrılan ilk kişiyi vurduğunu düşündüğünü söyledi.

ABD, II. Dünya Savaşı'nın sonunda Japonya’nın teslim olmayı reddetmesi üzerine, Ağustos 1945'te Japonya'nın Hiroşima ve Nagazaki şehirlerine atom bombası attı. Bunlar tarihte nükleer silah kullanılarak yapılan tek saldırılardı.



Melania Trump, yapay zekâ kullanarak anılarının sesli kitabını yayınladı

ABD Başkanı Donald Trump, eşi Melania ile birlikte Beyaz Saray'da yürüyor. (AP)
ABD Başkanı Donald Trump, eşi Melania ile birlikte Beyaz Saray'da yürüyor. (AP)
TT

Melania Trump, yapay zekâ kullanarak anılarının sesli kitabını yayınladı

ABD Başkanı Donald Trump, eşi Melania ile birlikte Beyaz Saray'da yürüyor. (AP)
ABD Başkanı Donald Trump, eşi Melania ile birlikte Beyaz Saray'da yürüyor. (AP)

ABD'li First Lady Melania Trump, anılarının tamamen teknoloji kullanılarak üretilen sesli bir versiyonu için yapay zekâdan yardım aldı.

Şarku’l Avsat’ın ABC News'ten aktardığına göre Melania dün yaptığı duyuruda, kitabı ‘yayıncılığın geleceği’ olarak nitelendirdi.

Melania X platformunda yaptığı paylaşımda, “Yayıncılıkta yeni bir dönem. Sizlere, tamamen yapay zekâ destekli kendi sesimle seslendirdiğim sesli kitabı sunmaktan onur duyuyorum. Yayıncılığın geleceği başlasın” ifadelerini kullandı.

İnternet sitesinde yer alan bilgiye göre, anı kitabını seslendirmek için kullanılan ses, First Lady'nin sesinin yapay zekâ tarafından üretilen bir kopyası. First Lady'nin gözetimi ve rehberliği altında ElevenLabs tarafından üretildi.

Melania tarafından X platformunda yayınlanan tanıtım klibinde, bir sesin “Benim hikayem. Benim bakış açım” dediği duyuldu.

Kitabın İngilizce versiyonu şu an 25 dolardan satışta. İlerleyen zamanlarda farklı dillerdeki versiyonları da piyasaya sürülecek.

Sesli kitap 7 saat 1 dakika uzunluğunda.

First Lady, 2024 başkanlık seçimlerinden neredeyse bir ay önce anı kitabını yayınladı.

Eşinin görevdeki ilk dört ayı boyunca Washington'da çok az görünen Melania, son olarak kabul edilemez derecede müstehcen görüntülerin internette yayılmasını engellemeyi amaçlayan İnternetten Kaldır Yasası'nın imza töreninde Başkan Donald Trump'a eşlik etti.

Melania Beyaz Saray'da yaptığı konuşmada, yapay zekâ ve sosyal medyayı yeni nesil için ‘dijital şeker’ olarak tanımladı ve potansiyel olumsuz etkileri konusunda uyarıda bulundu.